Világlátó – 2013. tavasz

Posted by & filed under Hírek.

A Nagy Laharo-party – június 21.
Kezdjük szépen a nyarat, a Napisten évszakát! Kell egy kis műsor, társaság, játék és tánc. Különlegesség: a XXI. század tánca, a Quantumtánc, retro-futuro diszkó feelinggel. Az est sztárműsorvezetője a paksi szépségkirálynő és táncoktató: Bor Andrea. Fellép az EuroDance csoport: country-lemone-táncfúziós programjával. Jót táncolni jó! Az Yrisz Klub és az Európai Fiatalok Szövetsége szervezésében, 2008 óta – Laharo-party. A Miss Írisz választás bónuszfordulójaként megválasztásra kerül a Laharo-party Szépe:

Balatoni Halfesztivál-turné
Ha nyár, akkor meleg, akkor vízpart, akkor Balaton! Az idei év is sok érdekessel szolgál a magyar tengeren. Lesz Balaton-átúszás, és a sport mellett Halfesztivál, a magyar halak exponálása – és kulináriája. Érdemes tudni, hogy a balatoni ponty kevésbé zsíros, és a halzsír jót tesz a memóriánknak. Keszthely, a Magyar Kulturális Főváros nagyon megújult, a turisták és a művészek paradicsomává lett. Pálinkás Róbert alpolgármester az orosz és a német turizmus további fellendülését látja idén is. Balatonszemesen minden strand díjmentesen látogatható, és nagyon jól felszerelt, a családok örömére. Balatonboglár idei jelmondata: “A bor összehoz!” A magyar boroknak gyógyhatása is jelentős, mellé ajánlható többek között a Ponty-csipsz és a harcsaszalámi is. A lényeg: Balaton, társaság, élmény! A három balatoni városban rendszeres lesz a hal fesztiválja.

Budapesti Divat Iskola divatbemutatója – június 18.
A magyar divattervezők nagyon kreatívak és szellemesek is. A végzős diákok meg különösen. E megállapítás egyszerű bizonyítéka a BDI diákjainak divatshow-ja a Gödörben (Király u. 8.) Az öltözet nagyon sokat számít, mert az első benyomás nagymértékben függ a megjelenéstől, a viselt ruhától. Érdemes színt választani (nem feketét), mert az önbecsülést és az önbizalmat is erősíti.

III. Budavári Sörfesztivál – június 13-16.
Különösen ügyes PR kampánnyal is szervezik a sör fesztiválját a Budai Várba. A sörről érdemes tudni, hogy vannak benne relaxáló komponensek, és ezért pl. barátit társaságban, vagy éppen az esti vacsorához nagyon egészséges a fogyasztása. A Sörfesztivál mint eddig, most is sok különlegességet kínál, érdemes kilátogatni!
Megválasztásra került “A Sajtó Söre” cím, melyet a Miskolci Gyertyános Sörfőzde (igazgató: Kecskés István) “Elixír 18” gyógynövényes sör érdemelte ki.

A Tankcsapda utolsó budapesti koncertje – június 14.
Két évtizedes szereplés után visszavonul a legendás rockbanda. Olyan nagy fesztiválok sztárvendége volt eddig, mint a Harley Davidson, a Sziget, Balatonfest és mások. A Budapest Parkban lépnek fel este, előttük egy most kezdő nagy tehetségű együttes mutatkozik be. Ez igazán nagyon szimpatikus a Tankcsapda részéről, hogy az utódokra is figyel. Minta értékű ez a gesztus, melyet Soproni Sörgyár is támogat.

Kínai Üzleti Fórum – június 13-15.
A budapesti China Markt ad helyszínt a nemzetközi üzleti találkozónak. Nagyon komoly, jó delegációk érkeznek ebből az alkalomból. A magyar vállalkozóknak különösen hasznos lehet ez a konferencia és találkozó.

Ünnepi Könyvhét – június 6-12.
A könyv ünnepe mindenkinek szól, különösen azoknak, aki szeretik a meséket, a regényeket, a nagyvilág csodáit.

Alcatel One Touch Idol Ultra hazai bemutatója
A kétmagos processzorral, HD kijelzővel és 8 megapixeles kamerával ellátott készülékkel, amelyet Magyarországon elsőként a Telenor forgalmaz majd, igazén a piaci verseny elejére pozicionálja magát az Alcatel cég. Inkább a vállalkozóknak és a művészeknek ajánljuk inkább, hiszen a sok hasznos funkció kihasználása e köröket érinti. A nagyszabású bemutatón neves sztárok is részt vettek, Nagy Feró, Bálint Antónia, Debreczeni Zita, Antal Timi, Hajdú Steve. A készülék annyira új még Magyarországon, hogy a prezentáció nyelve angol volt. Vélhető, hogy a magyar nyelvűsítés tovább lendíti a siker útján a készüléket, ami megfizethető, kb. 60-80 ezer forint lesz.

Magyar világsiker a londoni tánctehetségek fesztiválján
A magyar csapat, az Attraction nagyon meggyőzően nyerte a tánctehetségek versenyét Londonban, június 8-án. Az árnyjáték varázslatos produkciója mindenkit lenyűgözött, ilyen kreatív és tökéletesen kivitelezett produkciót még nem látott a világ. A magyar csapat tovább erősítette Magyarország jó hírnevét a művészvilágban. Az első helyezettnek járó díjból egy színházat hoznának létre. Nagy elismerésképpen fellépnek II. Erzsébet angol királynő előtt is. Gratulálunk a győzteseknek!

A Nemzeti Összetartozás Napja – június 4.
Kicsit jobban fókuszálunk a nemzeti összetartozásra, és elérjük azt a szintet, ami volt jellemző a dicsőséges szocializmus (70-es, 80-as évek) idején. A nagy, társadalmi célok elérése érdekében a magyar nemzet mindig is egységbe forrt.

Pedagógusnap – június 2.
Ahogyan a nagy kommunista vezér Lenin is megmondta: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” A tanuláshoz pedig jó pedagógusokra van szükség, akiket a társadalom megbecsül. A megbecsülés egyik jele, hogy egy napon a pedagógusokra koncentrálunk, és kívánunk neki sok jó, egészséget, munkájukban sikereket, hálás diáknemzedékeket. A mai magyar társadalomnak a megújulásra, az innovációra van nagy szüksége, és ebben a pedagógusoknak is hatalmas szerep jut.

Van Gogh Álmai Budapesten
A világhírű festőművész ritkán “jár” Magyarországon. Most szerencsénk van, megcsodálhatjuk a festményeit abban a formában, amilyennek eredetileg megfesthette, a Belvárosban, a VAM Design Centerben. Az ötlet, hogy a XXI. század technikáját alkalmazva korabeli festmények újraalkothatók egy holland szakértőtől származik, és mára Európa-híressé vált. Érdemes lemenni “Alfába”, relaxálni, és beengedni Vincent van Gogh mondanivalóját agyunkba, szívünkbe. Sokat tanulhatunk, fejlődhetünk a látvány teremtette hangulat által. A magyar szervezők  a gyerekeket is hívják, és üzenik mindenkinek: jól megfér egymással a középkori művészet és a XXI. század technikája, tudománya. A 3D-s kiállítás is ezt bizonyítja.

X. Napfényes Élet Fesztivál – június 2.
A természetgyógyászat, az ezotéria, a szellemi kiteljesedés fesztiváljának is nevezhető a tiz rendezvényt is sikeresen megélt kezdeményezést. A Petőfi Csarnok a helyszín, hagyományosan. Külön részleg van a gyerekeknek. Az előadótermekben érdekes előadások a legjobb szakemberektől. A Nagyszínpadon fellép többek között a japán dobosok zenekara is. A kiállítói csarnokra már fél évvel korábban betelik az előjegyzés, mert a szervező alapítvány nagyon baráti bérleti díjat alkalmaz, mindenkinek megéri. Egésznapos programként érdemes betervezni!

Az Ipar Napjai – május 28-31.
A Hungexpón kerül megrendezésre az ipari automatizálás egyik legjelentősebb vására, szakkiállítása. A nemzetközi részvétel is erősíti a hazai innovációt, ipari tájékozódást.

Gyermeknap – május 26.
A társadalom rejtett, titkos kincse a gyermek. Bárki csodákra lehet képes, a művészetek, a tudományok, a sportok terén is. Gyermekeink a “szemünk fényei” – e világnapra felkészülve mindenképpen érdemes jobban odafigyelni arra, hogy egészségesek legyenek a gyermekek – testileg is, szellemileg is!

mavitaMagyar Világtalálkozó * Világfalu – május 24-26.
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Panoráma Világklub szervezésében, dr. Tanka László elnök vezetésével a Magyar Világtalálkozó. 2011-ben Lellén volt először, és minden rossz összejött, de az elnök, méltóan a rangjához! – újjászervezte és nagy sikerrel megvalósította a SYMA csarnokban a Világfalut 2012-ben. Az idei rendezvény felülmúlja a tavalyi sikerét, mind a programjában, mind a kiállítókban. A világ minden tájáról jönnek külhoni magyarok: Ausztráliából  Amerikából, Afrikából, Európából. Az országpavilonok bemutatják, milyen különlegességek vannak, magyarok művészektől, vállalkozóktól. Vasárnap megválasztásra kerül a Világtalálkozó Szépe – eredmény:

A Nagy Sportágválasztó + Hangszerválasztó – május 24-25.
Kreatív kezdeményezése volt a X. kerület vezetőségének, hogy felvonultassák egy fedél alatt a sportágakat, bemutassák a nagyközönségnek – mindenki kipbálhatja magát, melyikben van tehetsége. A hangszerek két éve társultak a rendezvényhez. A sport és a zene nagyon jó testvérek.

Pünkösd – május 19-20.
A SZENTLÉLEK kiáradásának, azaz a tiszta szellem, a jóság diadalának ünnepe Pünkösd. És valóban, az emberek mintha tényleg jobbak lennének ilyenkor!

Az OMEGA Moszkvában
A méltán elismert, Kossuth és Yrisz Klub Nívódíjas OMEGA együttes 50 évnyi pályafutásának egyik különleges csúcspontja lesz a május 30-i koncert Moszkvában. Fél Ázsia megmozdult a hírre, és a magas szintű könnyűzene rajongói dupla teltházas fesztivált valósítanak meg.

Eurovíziós Dalfesztivál
Az Olimpia után ez a legnézettebb a televízióban. Az egész világ figyel Európa jelenkori könnyűzenéjére. Az ABBA hazájában lesz a döntő, Svédországban. Nagyon jó eredményt jósolunk a magyar versenyzőnek, Bye Alexnak, aki – végre – magyarul fog énekelni a nemzetközi versenyen. Megjósolható, hogy benne lesz az első tízben, hiszen a dal szövege és a dallama egyaránt nagyon pozitív.
Végeredmény: Dánia csodaszép énekesnője győzött. A magyar versenyző, Bye Alex a tizedik lett. Gratulálunk!

Budapesti Pálinkafesztivál – május 16-19.
Nagyon érdekes és jó hangulatú reklámkampány után a Pünkösdi ünnepekre rezonálóan kerül megrendezésre a pálinka fesztiválja, ez alkalommal Budapesten, a központi Erzsébet téren. A meggy évének lett deklarálva 2013, így tehát a meggypálinka is fókuszba került, megérdemelten, hiszen különlegesen finomnak sikerült 7 pálinkaház termékéből készített Meggypálinka. Harminc híres pálinkaház mutatja be csúcstermékeit, a műsor ráadás a jó hangulat mellé, amit a magyar ital, a pálinka biztosít.

Kajak-kenu Világkupa Szegeden – május 10-12.
Magyarország a kajak-kenu sportág nagyhatalmai közé tartozik. Olimpiákon, világbajnokságokon, világkupán aratunk érmeket. Szegeden is így kell legyen! Sok számban döntőbe kerülnek a sportolóink. Reméljük, meglesz az “aranyeső”. Eredmények: Szilvásy Nóra egy ezüst és egy arany érem.

Fitbalance – május 11.
Aki számít a fitness szakmában jelen van – mondta egy kiállító. Az egészség, a sport ma nagymértékben a fitnesz szalonokba koncentrálódik. Felismerte az összefogás lényegét a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség – elnöke Huber István – és évente két alkalommal nagyszabású fesztivált szerveznek. A marketing-gurunak is becézett Bara Csaba teltházat varázsol a Budapest Sport Arénában, felvonultatva a szakma kiválóságait, tanárokat, termékeket, szolgáltatásokat és a rajongókat. Reggeltől-estig érdemes részt venni a fesztiválon!

Grafológusok nagygyűlése – május 10.
A kézírás a civilizációnk egyik legnagyszerűbb találmánya, ékessége. A kézírás során komplex kapcsolat alakul ki az agyunk és a testünk (+íróeszköz, papír) között, sőt az angyali szférával is, a tudatunkon, a szellemünkön keresztül. A grafológia tudománya az egyik legszélesebb a karakterológiai diszciplínák között. A személyiség, a testi állapot, a párkapcsolat, a talentum, a munkaalkalmasság és még sok minden más is jól tanulmányozható, elemezhető. A magyar grafológia a világ élvonalában van, hiszen a magyar kézírás a világ leginformatívabb és összefüggő írása. A grafológusok szakmai elitjének találkozóján a grafológia jelenlegi helyzete, kapcsolata, fejleszthetősége, jövője kerül a fókuszpontba. A közgyűlés új elnököt is választott a következő 3 évre Vékony Györgyi személyében.

Ötéves a Laharo party
2008. május 9-én került először megvalósításra a Laharo party, ahol: “Jót táncolni jó!” – latin zenére, rock and rollra, retro-futuro disco zenére. Műsorral, szépségversennyel (Miss Írisz, Duna Gyöngye stb.), Filmixxel, kaszinóval, hastánccal, erotikával, műsorral. Igazi élmény 24 felettieknek és alattiaknak! Következik a június 21-i nyárindító Laharo party.

eu-a1Európa Napja – május 9.
Dicsőséges emlékű nap, hiszen ekkor ért véget a II. Világháború 1945-ben. Az EU születésnapja is e nap. A nemzetköziség, a proletár (duálpár) internacionalizmus diadala is e nap. Pezseg az élet az EU-ban, hogyan, miként, kikkel – erre e napon most jobban odafigyelünk. Hajár Európa!

Érettségi
Elkezdődött hazánkban a középiskolások nagy próbatétele, álmainak megvalósulásához szükséges első feltétel teljesítése az érettségi. 85 ezren izgulnak ebben az időszakban, és ez jó. A négy éves tanulás, munka, öröm és könny meg kell hozza gyümölcsét. Az egész magyar nép most drukkol a diákoknak, jól sikerüljenek a vizsgák. És tudják, tapasztalják az ősi tanítást: “Nem az iskolának, hanem az Életnek tanulsz!” – és ennek egy különleges adaptációja: “Az élet olyan mint az iskola.” – akinek van hallása, megérti…

Anyák Napja – május 5.
“Légy te mindig nagyon boldog!”
Anyának lenni azt is jelenti, hogy van gyerek, akivel a kapcsolat oda-vissza különlegesen jó. Az anyai nagy áldozatvállalás, a szülői gondoskodás értékét elismerte az emberiség: Anyák napja május első vasárnapján.

Sport Expo – május 3-5.
Ismét egy lényeges újdonság az Yrisz Klub Nívódíjas Hungexpótól. Most a sport kerül a fókuszban. A verseny és a tömegsport, az otthoni és az egyesületi – mind fontos. A bemutatkozó kiállítók tárháza óriási.
Sportszövetségek és civilszervezetek. Sportegyesületek * Sportruházat – cipő és sporteszköz forgalmazók * Márkakereskedők – Gyártók * Sportfinanszírozás – Biztosítás – Management * Sport szimulátorok – videojátékok * Sport trófeák – díjak * Sportmenedzser cégek * Sportfotózás * Travel/Hotel/Wellness * Fanklubok
A színes program külön vonzó a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A kiállítás főszervezője: Rédei Márta és Rédei Viktor.
Hagyományteremtően megválasztásra kerül a Sport Expo Szépe, a megjelent hoszteszek és kiállítók, fellépők közül.

Éljen Május Elseje!
A dicsőséges szocializmus idején, a hetvenes, nyolcvanas években nagy állami ünnep volt a “munka ünnepe”. A XX. század elejétől származik a kezdeményezés, és mára mindenhol a világban ezen a napon tisztelgünk az emberi teljesítménynek, az építő munkának és nyilván a munkásoknak. A majális is ekkor kezdődik. A ligetekben vurstli, műsorok, sátrak, zene, vigadalom. Budapesten a klasszikus helyszín a Városliget, de nagy koncerttel készülnek a Tabánban is, és mindenhol az országban. Munkaszüneti nap.

A Tánc Világnapja – április 29.
Az emberiség tudását kimentő, leképező Tarot Kártya utolsó lapja, a XXI. a Tánc, a Világ. A nő és a férfia, a duálpár egymásra találása, és egy örök táncban eggyé válása. A tánc gyógyhatásai közismertek. A szórakozásban pedig központi szerepe van. A Laharo party jelmondata is: “Jót táncolni jó!” – táncra hát! De normális zenére, amelynek emberek által komponált dallama van, ritmusa van…

Tai Chi és Chi Kung Világnap – április 27.
Az ősi, tradicionális kínai gyógyászat alapja a chi, az energia megfelelő áramoltatása. A Gyökér-csakrában képződik, és a tudat irányítja. Gyógyulni lehet ennek ismeretében és helyes alkalmazásával. A Tai Chi Világnap nagyon helyesen felhívja a figyelmet az ezerévek alatt bizonyított tudásokra. Az Ázsia Center ad otthont a rendezvénynek, 53 előadó a szakmájának mestere mutatja be az összefüggéseket és a gyakorlatokat a chi-vel. A főszervezők honlapjának kibernológiai elemzése alapján nagyon jó rendezvény prognosztizálható.

Innovációs Nagydíj
Egy magyar fejlesztőmérnök, Hivessy Géza különleges motorkerékpárja kapta meg a RENEXPO különdíját. A zöld-energiát fókuszpontban tartó rendezvényen bemutatott jármű akkumlátorról működik, fémszálas műanyag a váza, összehajtogatható és kerekein gurulva könnyen szállítható. Tömege 25 kg, ára kb. 400 ezer forint. Gyártót és forgalmazót keresnek. Remélhetőleg találnak is!

Főiskolák Szépe döntő – április 25.
A diáklányok szépségversenye finiséhez érkezett. A műsoros döntő helyszíne az egykori B7 (Jókai u. 46.) A főszervező a BudNight csapata, Kovács Péter vezetésével. Nagy tömeg, jó hangulat, szép lányok. A rendezvény 2011-ben elnyerte “Az Év legjobb Szépségversenye” címet.

A Föld napja – április 22.
Ha egészséges a föld, egészséges az ember és akkor egészséges az Ember, és egészséges a Föld!

Gyulai Pálinkafesztivál – április 19-20-21.
Az egyik legjobb rendezvény az országban. Hangulata, a megjelent partnerek, kiállítók, a műsor és a közönség tekintetében az egyik legjobb rendezvény az országban. Főszervező, ötletgazda Lovász Sándor, idén másodjára hirdette meg a Pálinka Világkupát, melyre tíz országból neveztek. A 120 kiállító a magyar pálinka gyártók és forgalmazók színe-java.

image003A műsor idén is színes, érdekes, színvonalas: pénteken a Bikini és a Dupla Kávé együttes ad koncertet este, a pálinkák közönségzsűrizése után. Ezen a Magyarországi Szóvivők Egyesülete (Orodán Sándor elnök vezetésével) megválasztásra kerül a Szóvivők Pálinkája is. Másnap, szombaton a délelőtt a családoknak, gyerekeknek szól. Az Európai Sajtószövetség által kezdeményezett “Világlátó” Konferncia az on-line média és partnerei részére interaktívan, a Fesztiválsátorban kerül megszervezésre. Szombaton délután a Pálinka Lovagrendek felvonulása és  az új tagok felavatása meghitt pillanatokat hoz. Este pedig nagy mulatozás, melyben a Magna Cum Laude ad élő koncertet. Vasárnap kerül megválasztásra a Pálinkafesztivál Szépe, és este a Hooligans és a Voice Band énekesei lépnek a színpadra. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a pálinka megfelelő mértékben gyógyszer! Aki tudja a mértéket, az tudja az értéket! A Pálinkafesztivál mindenkinek ajánlható jó rendezvény.
Sikeresen megszerveztük az első “Világlátó” Konferenciát az on-line médiumok és partnereink bevonásával. A konferencia konklúziója, hogy az tervezett és helyszíni interaktív fórumnak van most nagy jövője. Következik a második Világlátó Konferencia a Magyar Világtalálkozón, 2013. május 26-án, a Világfaluban, a határtalan összefogás és a szépség jegyében.

Vidám-nyitány – április 12.
Az idén már 175 éves Vidámpark ünnepélyes idény-nyitót tart. Kitárja kapuit kicsiknek és nagyoknak. Tény és való szórakozni jó. Játszani is, együtt a családdal, a párral, akár egyedül is, vagy baráti körrel. Az újdonságokat az igazgatóság egy klasszikus sajtótájékoztatón ismerteti.

Borjog és bormarketing konferencia – április 12.
A magyar borok hazai és külhoni terjesztése nagy feladat, külön szakma. A helyzet az, hogy a magyar borok minősége, tartalmi értéke kiváló, de ezt kevesebben tudják, ismerik. A konferencia díszvendége, Gerenday Károly (az UNESCO-díjas Sziget-fesztivál főrendezője) szerint kellene egy jó filozófia, ideológia, amire lehetne építeni egy jó marketinget. A konferencia estjén megválasztották az év legjobb borászának Polgár Zoltán, villányi bormestert.

Belvárosi Sajtfesztivál – április 12-14.
A hazai és nemzetközi sajtházak legjobb minőségű termékeivel várja a látogatókat az első alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai fesztiválon, melyen Magyarország legjobb sajtházai képviseltetik magukat. A látogatók több mint százféle magyar és nemzetközi kézműves sajtcsodát ízlelhetnek meg. A Belvárosi Sajtfesztivál ideje alatt a szervezők ingyenes sajtkészítési kurzussal, “sajtos” látványkonyhával és sajtaukcióval várják az érdeklődőket. A sajt nem csak az egyik legkedveltebb csemege, hanem nélkülözhetetlen kalciumforrás is. A háromnapos gasztronómiai rendezvényen harminc kiállító, több mint százféle termékét kóstolhatják meg az érdeklődők, miközben megismerkedhetnek a sajtkészítéssel, részt vehetnek látványfőzéseinken, valamint sajtaukción licitálhatnak a legkülönlegesebb sajtokra. A Belvárosi Sajtfesztivál főszervezője, Necz István. A látogatók a legkülönlegesebb hazai és nemzetközi sajtok mellett a rendezvényen megtalálják majd a hozzájuk illő legjobb bor és pálinkaházak kínálatát, valamint minőségi szalámi és sonkatermékeket is. A szervezők ingyenes kóstolójegyet biztosítanak az érdeklődőknek, akik a Belvárosi Sajtfesztivál Facebook oldaláról tölthetik le a kupont. http://www.facebook.com/events/149845158517137/)

Ázsia Arca választás döntő – április 12.
A szépségversenyekben és  a termálvizekben gazdag Magyarország erősen vonzza a külföldieket. Az ázsiai lányok is nagyon szépek és kedvesek, ezt bizonyítandó szervezik meg hagyományosan a Creol bárban az Ázsia Arca versenyt.
Eredmény: a győztes a thaiföldi Nű lett.

Construma – április 10-14.
Az építőipar és a belsőépítészet legnagyobb hazai szakvásárát szervezi meg évek óta a Hungexpo. A legújabb trendek mellett megjelenik a fenntartható fejlődés igényeinek megfelelni akaró “zöld”-építészet is. A kellemes és nagyon konstruktív hangulatú vásárban a szakma is és a nagyközönség is jól jár, hiszen érdekes akciókkal, kezdeményezésekkel vár mindenkit a kiállítók nagy tábora.

Százmilliárd Föld-szerű bolygó
lehet a Tejútrendszerben új-zélandi és japán csillagászok becslése szerint, akik új módszert ajánlanak a Naprendszeren kívüli lakható égitestek felderítésére. Az ezotéria szakemberei számára ez már régóta egyértelmű volt, hogy máshol is létezik intelligens élet, most végre az akadémikus tudomány is belátja: nem vagyunk egyedül a végtelenben, sőt megjósolható az is, hogy a más, tisztességes világok képviselőit egy generációs időn belül (25 év) vendégül láthatjuk itt a Földön.

Éljen Április 4!
A dicsőséges szovjet csapatok 1945-ben e napon szabadították fel hazánkat a náci rémuralom alól. Örök hála és dicsőség a hősöknek! Magyarország egyik legünnepelt napja ez. A központi megemlékezés helyszíne Gyula városa.

Megújul a Szerencsejáték
A technikai fejlődéssel lépést kíván tartani a Szerencsejáték Zrt is. Korszerűbb informatikai rendszerre cseréli a mostani, már 20 éves intranetes hálózatát. Évente 180 milliárd forint bevételből 100 milliárd forintot kapnak a nyertesek. Hála Fortunának, a szerencse továbbra is kellemes és hasznos játék maradt.

Európai Fiatalok Szövetsége Aktivista klubja – április 2.
A valódi, jó közösségek szerepét tartja a legfontosabbnak az EFISZ (az Yrisz Klub által alapítva X-party1 szisztémában, 2011-ben), éppen ezért alakítja meg az Aktivista klubokat, melyekben a rendes tagok, az aktivisták és a szimpatizánsok találkozhatnak, beszélgethetnek, tervezhetnek. Az EFISZ SZB az I. Kongresszuson döntött erről az új kezdeményezésről.

Budavári Húsvéti Sokadalom – március 30.-április 1.
Akár a keresztény, akár az ősi, természeti vallásokban a húsvét az Ég és Föld találkozása. Az újjászületést, a megtisztuló embert és a téli álmából ébredő természetet hirdeti. A második alkalommal megrendezett fesztiválon a kézműves mesterek, a finomságok gyártói jelentek meg nagyon szép összképben. A színpadokon  a világ és a magyar zene képviselői diktálták a jó hangulatot. Beke Kata programigazgató és csapata idén is sok új produkcióval állt ki, mint pl. a MESKA kézműves udvar, vagy a Magyar Kézműves Borterasz. Következő nagy programjuk: a 20. Víz, Virág, Zene fesztivál, június 28-30. Tata. Biztosan érdemes erre is kilátogatni!

A kereszténység legnagyobb ünnepe – Húsvét * Feltámadás
Jézus Krisztus feltámadásával egy nagyon nagy lényegesség került bebizonyításra: nincs is halál. A példából az következik, hogy éljünk egészségesen, szeretetben, szerelemben. Ez az igazi Jézusi üzenet!

Táncháztalálkozó – március 30-31.
Az UNESCO díjas magyar táncházmozgalom kétségtelenül a tavaszi Táncháztalálkozón ünnepel leginkább. A Budapesti Sportarénában három napon át, Húsvét hétfőn is tart a zene, a tánc, a mulatság. A rendezvény igazgatója immár tíz éve Hollókői Lajos a Világlátónak elmondta: “Akármilyen válság is van, az emberek szívesen, tömegesen jönnek a Táncháztalálkozóra. A 2500 fellépő művész (énekes, zenész, táncos, koreográfus, táncoktató) örök élményt ad a 20 ezer fős közönségnek. Jönnek a határon túlról is. A kirakodó vásárban árusítók tényleg a szakma csúcsát képviselik. Az élmény mellett a jótékony hatás az agyra, a lábakra, a szívre is – vitathatatlan! Természetesen az ismerkedésnek, a szakmai továbbképzésnek és a romantikának is helye van. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, élvezik a táncházat. Élő, érző emberek vagyunk, a jó zene mindenkire hat!”

Rejtő Jenő – 108 éve született – március 29.
“Kötelező” olvasni Rejtőt. A humora, a cselekmény-vezetése, a romantikája világszínvonalú – igazi hungarikum. Főleg a tini korban ajánlott, de felette is bőven olvasandó. Piszkos Fred, Csülök, Senki Alfnoz és társainak atyja P. Howard, mindenkinek kellemes olvasási emléket írt.

Márciusi Telihold – március 27.
A természet örök körforgása, a két pólus kölcsönös vonzása, mozgása adja életünk játékát, alapját. A teliholdat az ősmagyarok különösen tisztelték, a sámánok ünnepelték, mert nagy energiát ad a Földnek, az embereknek. Érdemes ilyenkor aktívan cselekedni, nagy alkotásban részt venni. A szerelemnek is ilyenkor van különös varázsa.

efisz-kongresszus-2013-03-23-25-a1VIII. TesTudaT Konferencia és EFISZ I. Kongresszus – március 25.
Ismert a régi, kommunista bölcsesség, jelmondat, mely szerint az emberi élet célja, értelme: “közösségben, közösségért, közösség által!” Az Európai Fiatalok Szövetsége két éves előkészületek után szervezi meg I. Kongresszusát, melyen az Alapelveink, a tagság, a programjaink és más fontosságok kerülnek napirendre, mint például a “Világlátó” Konferencia az on-line médiumokkal, vagy az Európai Vállalkozók Szövetségének létrehozása. Az EFISZ főtitkárának Hepp Grétát választottuk meg. A TesTudaT Konferencia először 2006-ban, az ORFK RSZKK Sportcsarnokában került megrendezésre, azóta minden évben nagyon sok komoly, hasznos eredményes tanácskozás történt. Az idein az Európai Rekreációs Központok és Táborok megszervezése állt a fókuszpontban.

Újabb Hungaricumok
A herendi porcelánnal, a pálinkával és a törkölypálinkával bővül a hungarikumok listája – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság csütörtöki herendi kihelyezett ülése után.

A Föld órája – március 23.
Az energia ésszerűbbe felhasználására, élő bolygónk a Föld megóvására egy kis jelzés a felelős emberek részéről, hogy este 20:30-21:30-ig kialszanak az utca nagy közvilágítások, pl. a Budai Vár és a Parlament, az Eiffel-torony díszkivilágítása is. A kezdeményezésekhez társulva az Yrisz Klub-Laharo-Erotika Írisz bálon is pár percre csak a díszgyertyák égnek.

Írisz bál Erotika – Laharo party – március 23.
A kombinációs, fúziós rendezvények világát éljük. A szórakoztatás egyik zászlóvivőjének számító Laharo party egy Tavasznyitó kompozícióval rukkol elő. A klasszikus Írisz bál (a gyönyörűséges szivárvány-istennő tiszteletére celebrált) klasszikusan a Miss Írisz választás startja is. A szépségek mezőnye most különösen jó, kedvességük és értelmességük is erényük. A Laharo party különlegessége az Erotika bál, mely idén először jelentkezik, és a szexmentes műsor az ösztönszférát stimulálni hivatott. A lényeg: jót táncolni jó!

A Víz Világnapja – március 22.
Figyeljünk jobban kincsünkre a vízre, amely a távol-keleti bölcsek szerint az egyik elem (föld, tűz, levegő) a négy közül. A tudással, az információval és a memóriával is kapcsolódik. Az agykontrollban ismert a “pohár víz” technikája, amellyel jól lehet javítani képzeletünket, emlékező tehetségünket, jövőképünket is programozhatjuk. Magyarország a gyógyvizek Paradicsoma – különösen kedves nekünk ez a világnap!

Tavasznyitó Média-party – március 21.
Az összevont sajtótájékoztatók, a Vállalkozók Klubjának, az Yrisz Klubnak és az Európai Sajtószövetségnek a kezdeményezése egyre sikeresebb. Bebizonyosodott, hogy több témagazda, újságíró, diák, szépségversenyző, vállalkozó jól megfér egy helyen, és nagyon konstruktívan tud együttműködni. A KISZ megalakulásának 56. évfordulójának megünneplésére is sor kerülhet a Teapalotában.

Árkád2 nyitás – március 20.
A Tavasz első napjára exponálta a magyar-német cég, az Árkád üzletlánc budapesti áruháza új részének megnyitóját. A bővítés már időszerű volt. A parkolás az első két órában ingyenes. A 19 üzlettel való bővülés után az ország legnagyobb árhuzává vált a budapesti Árkád.

FerencpápaPápabeavatás – március 19.
A Vatikán Szent Péter téren méltó ünnepélyességgel, szentmise bemutatásával megkezdte munkáját a 266. pápa, I. Ferenc. A katolikus egyházfő új színt, fényt, pozitív erőt hoz a kereszténység életében. Ferenc pápa magyar nyelven köszönte meg Magyarország üdvözletét, amelyet Áder János államfő mondott az új egyházfőnek a beiktatási szertartást követő audiencián – tudatta Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója.

A Tanácsköztársaság kikiáltásának napja – március 21.
Az I. Világháború pusztítása után a magyar nép kezébe vette a sorsát, és a többség hatalmát hozta létre 1919-ben. Ez volt a Tanácsköztársaság, a dicsőséges szocializmus “fogantatása”. Elkezdődhetett az analfabétizmus elleni közdelem(1963-ban lett lejes), a gyerekek dolgoztatásának felszámolása, százezrek mehettek üdülőkbe, és az ember újra a napfénybe nézhetett. Kun Béla és elvtársai Magyarországon is elindították a nemzet fejlődésének új dimenzióit.

Csúcsnaperőmű
Az Egyesült Arab Emirátusban készült el a világ legnagyobb teljesítményű tükrös naperőműve Abu-Dzsabiban. A beruházás 600 millió dollárba került, és 20 ezer otthont szolgál ki. A züldenergiák hasznosítása egyre népszerűbb. Spanyolországban, Magyarországon, az USÁ-ban 2020-ra már az igények 9-20-át biztosítja. A  Shams1 100 megawatt teljesítményű, összehasonlításul a paksi atomerőművünk egy blokkja 500 MW-ot ad, ami az igényeink kb. 15%-át fedezi.

Éljen Március 15! A nemzeti ünnepünk
A magyar nemzet fejlődésének dicső korszaka kezdődött meg (illetve folytatódott) 1848. március 15. Az ifjak mertek, Petőfivel, Széchenyivel, Kossuth-tal és a többiekkel – valami nagyot álmodtak (ekkor van a világban az alvás világnapja is!) Jó alkalom az ünnep hangulatában boldogan emlékezni múltunkra, sikereinkre, és a jövőnk felé fordulni, optimistábban! Az ünnep során erősödik nemzeti identitástudatunk is. A konfliktusok pedig javítják a logikánkat. A rendezvények a párkapcsolatainkra is pozitívan kihatnak. Éljen a magyar!
Kossuth-díjat kapott az Yrisz Klub Nívódíjas legendás, világhírű OMEGA együttes és az ugyancsak Yrisz Klub Nívódíjas BEUGRÓ társulat egyik prominens színésze, a nagyszerű Rudolf Péter is.

A Magyar Sajtó Napja – március 14.
A MÚOSZ és a Sajtószakszervezet közös sajtónapi ünnepségének szónoka március 14-én Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője lesz. Az ünnepi műsorban közreműködik Galkó Balázs. A MÚOSZ az idén először tiszteletbeli tagokat is avat. A rendezvényt 11 órakor a Magyar Újságírók  Országos Szövetségének egyik legjobb vezéralakja, Tóth Károly elnök nyitja meg.
A sajtószabadság a nemzet kincse. Jelzi a nép, a társadalom szervezettségét, a céljait is, hogy milyen a sajtó.
Kálmán Olga, népszerű műsorvezető (ATV, Egyenesbeszéd) megkapta a sajtószakma legkiválóbbjának számító Pulitzer-emlékdíjat. Kiérdemelte!

Felszállt a füst: I. Ferenc pápa – március 13.
Nagy várakozás előzte meg, és annál nagyobb volt a meglepetés, hogy egy argentin bíboros lett az új pápa. Valószínűbb, hogy egy dinamikus, életrevaló személy képes lesz a katolikus egyház hibáival szembenézve, azokat megoldva, a kereszténységet továbbfejlesztve előbbre vinni az emberiséget. Hajrá!

Az Alvás Világnapja – március 12.
Életünk egyharmada alvásból áll. Kapcsolódunk a szellemvilághoz, regeneráljuk testünk, megálmodjuk a problémáink megoldását, és kellemesen is érezzük magunkat. Ha jól alszunk. De tudunk-e a mai kissé zaklatott világban jól aludni? Mi kellene hozzá? Több pozitív hatás? Jobb ágybetét? Gyógyteák, vörösbor? Az Alvás Világnapján egy kicsit jobban figyeljünk erre! Sajtótájékoztató a Symbolban, 10 órakor.

Jobblétre szenderült Cipő, a Republik frontember – március 11.
Odaátról drukkol a hazai popvilágnak, az ifjúságnak, a magyaroknak. Nagy ember volt.

Kézműves Magyar Ízek Vására – március 8-10.
Egy családi kezdeményezés országszerte híressé vált. A 120 kiállító tényleg méltán képviseli a minőségi magyar ízeket. Italok és ételek különleges tárháza látható, kóstolható és vásárolható a törzshelyen, a Millenárisban. Papp Krisztián és szakértő csapata jó műsorral is gondoskodik a jó hangulatról. A mostani alkalommal a helyszínen kapható alapanyagok felhasználásával, a “hagyományos magyar ízek újragondolva” szellemiség jegyében tálalják a közönség alkotásait is. Két különlegesség: a tibeti Goi gyümölcs ágyas csipkebogyó-esszencia és a Csalló Som-pálinka (eredeti kisüsti, nagy szakmai hozzáértéssel, kétszer desztillálva!)

Miss Creol – március 8. és 15.
A Belváros közkedvelt szórakozóhelyén sok szépségversenyt szerveztek már meg. Többek között a Miss Ázsiát, a Miss Elegance-t is. A cégvezetés most úgy döntött, hogy megszervezi a saját szépségversenyét is. A  szimpátiára jellemző, hogy két nagy castingra is sor került. A döntő a Nemzeti Ünnepünkön lesz, békés mosolyt, jó hangulatú társaságot jelent az ünnepnapra.

Nemzetközi Nőnap – március 8.
A nők az életünk másik fele. Szépek, kedvesek, értelmesek. Sok-sok híres istennőt ismerünk, sok művésznőt, politikust, sportolót is. A férfiak kedvének forrása, célja. A nők a szépség forrásai is. A versek ihletői is. Anyák, kedvesek, lányok. A lényeg örök érvényű: nőkkel teljes az élet. A Nemzetközi Nőnap még a dicsőséges szocializmus idején élte reneszánszát, de mára is feltámadt, újra divat lett a virág, a desszert – a Nő!

VAM Partner Party – március 5.
A rendezvényhelyszíneknek is jó példát mutató kezdeményezés a VAM Design Center részéről: meghívja a partnereit és leendő partnereit egy kötetlen, laza partira. Műsor, svédasztal és közben nexus. Mindenki jól jár!

A Dal: ByeAlex a győztes
és bejutott az Eurovíziós Dalfesztiválba.

af-9

Az Angyalok Napja – március 2. és 6.
Az égiek is most fokozottabban figyelnek az emberiségre, a fejlődésre, a boldogulásra, a sikerre. Az angyalok most azoknak segítenek, akik bátrak, értelmesek és közösség-orientáltak. Március 6-án a Hold együtt áll a Plútóval, a Naprendszerünk határbolygójával – ilyenkor kell nagyot álmodni merni és tenni! (KTJ)

Bemutatkozik az Európai Unió
A 2004-es belépésünk óta eltelt majdnem tíz évben nagyon sokat köszönhetünk az Európai Uniónak! A konkrétumokról nem sokat tudunk, de minden nap tapasztaljuk a jótékony kapcsolatot. Most egy akció indul, melyben feltárulnak a titkok, a különlegességek, melyek ismeretében még inkább erősödik Magyarország és az Európai Unió szoros, megbonthatatlan és konstruktív kapcsolata.
Az EFISZ is csatlakozik a kampányhoz, és május 8-án, az Európai Unió napján elindítja “Ki tud többet az Európai Unióról?” című vetélkedőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük