Világlátó – 2013. nyár

Posted by & filed under Hírek.

Miss Írisz casting és Aktivista klub – szeptember 25.
A Szépség Világnapján, október 14-én van a Miss Írisz választás döntője. Addig még két casting is van. A szépségeknek különleges feladatuk lesz. Az egyik: ki kell választaniuk egy szép verset, amelyet bemutatunk az Afrodité Galériában. A Szépség Világnapján a vendégvilágnap a Költészet lesz. Az Európai Fiatalok Szövetsége Aktivista klubjában a további részletek is megbeszélés tárgyát képezik.

Nemzeti Vágta döntő – szeptember 22.
Egész évben több ezren vettek részt az előfutamokban, ahonnan be lehetett jutni a vasárnapi fináléba. A Hősök terén kialakított pályán van az utolsó futam a fődíjért. A közönség szurkol, a kiállítók nívós termékeit kínálják. ismét egy jó hétvége.

A tudomány és a tehetség napja – szeptember 21.
Kellemesen és hasznosan töltöttük a nyarat, melynek utolsó napján rendezik meg a tudomány és a tehetség promócióját. Kell, hogy lássuk, hol tartunk, és hova! A diákoknak csemege a sok különlegesség, a csillagászati, a mikrobiológia, a grafológia, az informatika. A vállalkozóknak pedig hasznos információ a világ állásáról, a lehetőségek tárházáról. Irány a Múzeum kert!

Hastáncfesztivál – szeptember 21.
A keleti tánckultúra multifunkciósnak mondható: jó testedzésnek, mellnövelésnek, gyógyításnak, de legfőképpen szórakoztatásnak. Az erotika műfajába tartozik, eredetileg, az ó-egyiptomi forrás szerint a földet és az eget összekötő erőket, energiákat használja fel, mozgósítja. A nőknek terápiás értékű lehet egy hastánctanfolyam, mert az életenergiát, a szexuális energiát, kisugárzást jelentősen feljavítja. A szép hastánc látványa a férfiakban a tesztoszteron szintet növeli. Biztosra vehető, hogy tele lesz feromon hormonokkal az Újpesti Művelődési Ház 2013. szeptember 21-én, a „Szahara Hastánc Gála” eredményeképpen. Főszervező: Balog Cecília.
Fantasztikus produkciók – kilencven hastáncostól!

Az emberi civilizáció csúcs: a Voyager kilépett a Naprendszerből
Még 1977-ben lőttek fel két úrszondát az USA-ban, melyek most érték el a Naprendszerünk határát. A több ezer milliárd kilométer megtétele épen, egészségesen mindenképpen csúcsnak számít. Az egyik űrszondán található egy különleges üzenet a Földről az úrlények számára. Reméljük megtalálják és tanulmányozzák, barátsággal, ahogyan mi, emberek ezt elküldtük!

OMÉK – szeptember 18-21.
A magyar mezőgazdaság világhírűen jó termékeket produkál. Vetőmagban, gabonában, gyümölcsben. A feldolgozásuk során is kiváló minőségű termékek keletkeznek. A nehézségek ellenére a magyar mezőgazdaság fejlődik, és a nemzetközi érdeklődés is nagy irántunk. Bizonyíték erre a Hungexpo hagyományos kiállítása is.

Nagy Sportágválasztó – szeptember 13-14.
A testedzés mindenkinek fontos, egészséges. A sportolás már közösséget is jelent, ami ugyancsak fontos. Hogy mit érdemes sportolni, melyikben lesz sikeres az ember, vagy melyiknek van “terápiás” értéke, azt csak a gyakorlat, a próba döntheti el. Irány tehát a grund, a stadion, az uszoda. És aki megteheti, látogasson el a Nagy Sportágválasztóra, a X. kerületbe, a Merkapt Sportközpontba. Hetven sportágat lehet kipróbálni, térítésmentesen. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Before-party – szeptember 12.
A Szépség Világnapjának (okt. 14.) van egy különleges elő (before) partija, mely egyben sajtótájékoztató, partnerparti és a Miss Írisz választás elődöntője is. A Before-party jó bemelegítés a nagy rendezvényre, amolyan főpróbának is tekinthető, mindig jól sikerül.

Tokióban lesz az Olimpia 2020-ban
Döntött a nemzetközi Olimpiai Bizottság, és a japánok nagy örömére Tokió szervezheti meg a világ első számú rendezvényét, a nyári Olimpiát. Az ázsiaiak közismerten vendégszeretők, nagyon megbízhatóak és kreatívak is. Megjósolható, hogy nagyon jó Olimpia lesz a tokiói.

“Szociális Európát – szociális Magyarországot!”
A kommunizmus irányába haladó erők kezdenek újra feléledni és összefogni, egy szebb, jobb, emberibb, közösségibb világ érdekében. A Városligetben tartanak nagygyűlést szeptember 7-én, amelyen megbeszélik a helyzetet, a lehetőségeket a fontosabb feladatokat. Hajrá!

Új SX4 a SUZUKI esztergomi gyárából – szeptember 6.
Nagy expanzióra készül a SUZUKI: Magyarországon, Oroszországban és az EU-ban kívánja forgalomba hozni új SX! modelljét. Érdemes mindenkinek letesztelni, vagy vezetőként, vagy utasként! Ezt ajánlja Suzuki úr is és Japán magyarországi nagykövete is, akik személyesen is megjelentek az ünnepélyes bemutatón. SUZKI – a mi autónk! – már 25 éve.

Magyarország is részt vesz a Milánói Világkiállításon
Az Expo fő témája a Föld élelmezése, vízháztartása és energetikája. Magyarország is megjelenik pl. hungarikumnak számít versenyképes mezőgazdasági termékeinkkel. A GMO mentesség hívei vagyunk, ez nagy vitát fog jelenteni. Az ország imázsának erősítése (pl. turizmus) és az EU fejlesztése is fókuszpontunkban lesz. A magyar pavilont építését pályázat útján alkotják meg. A helybéli milánóiak nagyon pozitívan viszonyulnak a magyarokhoz. (2013. 09. 06. – sajtótájékoztató)

A Közmédia Napja – szeptember 7.
A Millenárisban nagyszabású rendezvény keretében ünnepeljük a magyar közmédiát. Lehet vitatkozni a részletekről, de összességében megfelelő. A családokra, a magányosokra, a párokra, a vállalkozókra is gondoltak a műsor összeállításában.  Az esti koncert a Symfonic Live különösen jónak ígérkezik. A belépés ingyenes. Várható létszám: 9000 fő.

Art Moments (AMS) Művészeti Fesztivál – szeptember 6.
Az egykori Gödörben, ma Akváriumban szervezik meg a kortárs művészet egyik különleges fesztiválját. A költészet és a zene lesznek a főszereplők. Idén a polgárok éve a 2013-as, ezért e fesztiválon az egyéni kezdeményezések, a párbeszédek kerülnek a fókuszpontba. Litvánia, az EU soros informális elnöksége e tekintetben vezénylő szerepet játszik, hiszen az informalitásnak, a barátságnak az Európáját kell építenünk. A rendezvény 19 órakor veszi kezdetét, a szervező Külügyminisztérium szeretettel hívja a nagyérdeműt.

Csupa nő – szeptember 5-8.
A Huinbgexpo a nagy vásárok és fesztiválok zászlóvivője. Idén ősszel egy újdonsággal nyit, a nőknek szóló kiállítással. Száznál több kiállító mutatja be termékét, melyekkel a nők szebbé, jobb, könnyebbé, hasznosabbá tudják tenni környezetüket, kis világukat. A férfiaknak is van persze megjelenésre okuk.

Az OTP Bank Gyémántfokozatú támogatója lett a MOB-nak
Az OTP 130 millió forinttal támogatja meg a magyar élsportot 2016. december 31-ig. Erről írt alá egyezményt Dr. Csányi Sándor az OTP elnök-vezérigazgatója Borkai Zsolttal a MOB elnökével. (mob.hu)

Taroltak a magyarok a kajak-kenu világbajnokságon!
Óriási versengésen 7 aranyérmet, 4 ezüstöt és 6 bronzot szerzett a magyar csapat, és ezzel a teljesítményével a második lett (a német csapat mögött) az éremtáblázaton. Minden elismerést megérdemelnek a versenyzőink és a felkészítésükben résztvevők!

Tanévkezdés – szeptember 2.
Az egész ország izgatottan várja, a megérdemelt nyaralás, vakáció élményei után jön a tanulás, a munka. A tanulók, a kisdiákok nagy örömére összejönnek az osztályok, mesélgetés, öröm, fényképek mutogatása, azután pedig jönnek a tanítók, a leckék, a tanulás. Fontos ez nagyon, már a legendás kommunista vezér Vlagyimir Iljics Lenin is megmondta, hogy az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni! A tudás hatalom …

Miss International Hungary döntő – augusztus 31.
Szépen kezdődött és végződik augusztus hava. Az egyik legjelentősebb nemzetközi szépségverseny döntőjére kerül sor a Grand Hotel Corinthia Nagytermében. A szervezők az elődöntőkkel bejárták a fél országot, és tényleg nagyon sok szép lány vett részt benne. A 24 legszebb közül választani – nehéz feladat! A verseny műsora, helyszíne igazán méltó rangjához. Különlegesség, hogy augusztus 27-én a szépségversenyzők fát ültetnek a budapesti Kopaszi-gáton. A rendezvény csatlakozott a felelősségteljes zöld-mozgalmakhoz is.
A győztes Ötvös Brigitta, 21 éves diáklány lett. Bekerült a szépségkirálynők tárlatába, az Afrodité Galériába.

A Pannon-tenger gyöngyszeme: Tiszacsege
Kevesen tudják, hogy a Tiszacsegei Strand gyógyvízét a Pannon-tenger adja, 1300 méter mélyről, 78 C fokosan. Gyógyhatása világcsúcs, mert 5-7 cm mélyen is érezteti nyugtató, rekreáló hatását. Az Európai Fiatalok Szövetségének stratégia fejlesztési tervei vannak a térdéggel kapcsolatosan, honi és külföldi partnerek bevonásával modern rekreációs központok létrehozásával. A témában tanácskozást tartunk a legendás Szépségkastélyban, augusztus 29-én.

Pearl of Danube döntő: augusztus 28.
Már 2008-ban “Az Év Legjobb Szépségversenye” díját megkapta a Krizsán Győző által szervezett szépség és szépítő verseny. Most a VAM Design Centerben celebrálják a finálét, sztárfellépőkkel (pl. Sasváry Sándor, Zámbó Krisztián) és 20 szebbnél-szebb szépséggel. Győztes:

A Nagy Keresés – augusztus 25.
Palotás János az egykori, legendás VOSZ alapítója, elnöke többek között a Dominium Vini, azaz az MLM rendszerű borbirtok létrehozója is, nagyszabású, tízezer fős rendezvényt celebrál a Népligetben. Sok jó műsor mellett meg kell keresni egy Nissan gépkocsi indító kulcsát, a szerencsés megtaláló hazaviheti a gépkocsit. Amúgy pedig ez egy kellemes vakáció búcsúztató partinak is megfelel.

Vega-fesztivál – augusztus 24-25.
A vegetáriánusok legkedveltebb rendezvénye, sok jó programmal (Kövi Szabolcs, Laár Pour Lár), kiállítóval,előadóval. A díjmentesen látogatható rendezvény főszervezője Orsolya. Helyszín: a Kőbányai Pataky Művelődési Ház Mindenkinek megéri kilátogatni, mert nívós jó rendezvény.

Éljen Augusztus 20!
A legnagyobb, leghíresebb, legnépszerűbb nemzeti ünnepünk Augusztus 20. Az első magyar király, István megkoronázásának napja 1000-ben, a szocializmus, a Magyar Népköztársaság Alkotmányának ünnepe és az Új kenyér ünnepe is Augusztus 20. Országszerte vásárok, fesztiválok, megemlékezések, kitüntetések és este: tűzijáték, ahogy illik. Jó magyarnak lenni!
“Ezer éves államiságunk nagy értékek hordozója.” – mondotta Áder János köztársasági elnökünk.

Mesterségek ünnepe – augusztus 17-20.
A Budai Várban idén is felvonulnak a kézműves mesterek, még Erdélyből és Szlovákiából is jönnek élelmiszer-készítők, borászok, szabók, ékszerészek. A turisták Paradicsoma ilyenkor Budapest, a Vár. A különlegességeket kedvelőknek is jó, hiszen tényleg csak minőségi termékekkel lehet megjelenni. A vásár persze gazdag fesztivál műsorral teljes. Rendező: Népművészeti Egyesületek Szövetsége.

Talpra állt a magyar légi közlekedés
“Sólyom” néven igazán illő névvel újraalakult az egykori legendás MALÉV, és októbertől rendszeres járatot indítanak a nagyvilágba. Magyar repülőtársaság eszméje is magasztos, tiszteletreméltó, a honfoglaló magyarokról nevezte el első gépeit, Álmosról, Árpádról. A nemzetközi összefogással létrejött cég egyik alapelve, hogy az cél eléréséhez az út megtételét is színvonalasan kell megoldani. Hajrá Sólyom!

Világbajnok a magyar párbajtőr csapat – augusztus 11.
Nagy férfias küzdelemben érdemelte ki a győzelmet a Budapesten (SYMA csarnokban) megrendezésre került Vívó Világbajnokságon a magyar férfi tőrcsapat.

efisz-t-01-aEFISZ-tábor – augusztus 9-11.
Az Európai Fiatalok Szövetségének egyik különleges táborának főpróbájára kerül sor. A fúziós tábor öt alappillére: egészség, sport, alvás, alkotás, szórakozás. A legendás szocializmus építő és KISZ-táborainak új dimenzióját is jelenti az EFISZ-tábor, melyben  a Tiszacsegei Szépségkastély parkjának építése, a strand termálvizében gyógy-wellness tréning, fókuszcsoportos megbeszélések, álomkontroll módszerek és esténként szórakozás is van.

Az ország kenyere és tortája
Minden évben megválasztásra kerül az Ország Tortája, idén egy grillázs torta lett az. Az Ország Kenyere, az Új Kenyér, a Magyar Királyság (i.sz. 1000.) az Új Alkotmány (1949) ünnepén, augusztus 20-án kerül kihirdetésre:

Cipővel kezdik a Szigetet – augusztus 5-12.
Az Európai nagydíjat méltán kiérdemlő Sziget-fesztivál idén sokat újított. Sokkal szellemesebb, barátságosabb lett. Sziget-köztársaság néven begyűjti a nagyvilágból a rajongókat. Több száz fellépő, napi 24 órás bulik, és a nyitány a legendás Republik együttes jobblétre szenderült frontemberének, Cipőnek az emlékkoncertje. Sok baráttal, sztárral. Ez az a rendezvénysorozat, amelyet minden embernek érdemes legalább egyszer megtekintenie. Főszervező: Gerenday Károly.

Miss Bikini – augusztus 4.
A strandokon mindenképpen van egy kis erotika. A lányok, a nők bikiniben vannak, és szépségüket, kedvességüket nagyobb “felületen” sugározzák. Aktuális tehát egy Miss Bikini szépségverseny, például Budapest egyik legjobb strandján, a Palatinuson. A győztes:

60 szépség a város legmenőbb szállodájában – augusztus 3.
Vagyis végre kiderül, hogy kik jutnak be a Miss International Hungary 2013 döntőjébe. A világ harmadik legnagyobb szépségversenyének magyar rendezvénye elérkezett az elődöntőjéhez. A város kétségkívül egyik legmenőbb szállodájában, a Buddha-Bar Hotelben 60 gyönyörű hölgy fog versengeni azért, hogy benne lehessen a végső 24-ben. A Miss International Hungary stábja (főszervező Szilágyi Gábor) és versenyzői gyakorlatilag megszállják a szállodát egész napra, hiszen az összes lány a helyszínen kapja a teljes felkészítést a professzionális stábtól. Mozgalmas lesz…

Vizes VB
Spanyolországban került megrendezésre a vizes sportok “Olimpiája”. 2011-ben Magyarország fogja megrendezni. A sportághoz nagyon sok magyar bajnok is tartozik, többek között Gyurta Dániel is, aki immár harmadszor lett aranyérmes 200 méteres mellúszásban. A vízilabdában a nőknél bronzot, a férfiaknál aranyat szereztek a magyarok.

Hungaroring – július 28.
Hamilton nyerte a Magyar Nagydíjat a Forma-1-ben. Rekkenő melegben kellett vezetniük a hős pilótáknak. A nézőközönség létszáma csúcsot döntött. Igazán jó verseny volt, akik szeretik a száguldást, a Forma-1-et, nekik igazi csemege volt a futam. Gyulai Zsolt versenyigazgató és csapata elismerésre méltó teljesítményének következménye, hogy a licence jogokat 2021-ig sikerült meghosszabítani.

Megszületett Anglia új trónörököse
Az Oroszlán jegyében látta meg a napvilágot II. Erzsébet angol királynő dédunokája, George. Szinte a fél világ izgatottan várta már. Jó egészséget és sok sikert kívánunk neki!

Balatoni nyár
Hatalmas területi és programfejlesztéseket sikerült megvalósítani 2013-ban a balatoni régiónak. Felújították Keszthely, Balatoboglár, Siófok strandjait, főterét. A Miss Body szépségverseny külön színfolt, érdekesség a nagyközönség számára.

Anna bál Szépe-2013188. Anna bál – július 20.
A Balatonfüredi Anna bál mára a legnívósabb magyar bállá fejlődött. Eredetileg egy apa a lányának szentelte az eseményt. A hagyomány megmaradt, és minden évben nagy figyelem övezi. Különösen a bál szépe választást. Idén egy budapesti diáklányt választották meg szépségkirálynőnek.

A Hold Napja – július 20.
Az emberiség nagy pillanat: 1969. július 20. – ekkor lépett először ember a Holdra. Az amerikai űrhajózás két legendás hőse: Neil Armstrong és Edwin Aldrin az Apolló 11 fedélzetéről léptek ki e napon a Holdra. Jurij Gagarin, az első űrhajós (Szovjetúnió) mellett Armstrong és Aldrin neve is bekerült a történelemkönyvekbe. Tisztelet a hősöknek, és tisztelet a Hold-istennőnek is!

31. Balaton-átúszás – július 20.
Az 5,3 km úszás nagyon nagy próbatétel. Aki egyszer már átúszta a Balaton, tudja, értékeli a teljesítményt. Egész Európának kedvelt tömegsportversenye ez, tízezernél is többen vesznek rajta részt. Az első egy kilométer kicsit megerőltető, aztán egyre nehezebb. Ám a beúszás a célba, az öröm, hogy teljesítettük, minden keservet elfeledtet. Az ajándékcsomag, a póló, a műsor örök szép emlék marad.

“A KOREAI HULLÁM” – július 15-22.
A Koreai Köztársaság Nagykövetsége és a Koreai Kulturális Központ tradicionális és modern Kulturális értékeket bemutató előadássorozatot szervez.
Július 19-én 18 órától kerül megrendezésre egy három részből álló koreai művészeti est a MOM Kulturális Központ nagytermében. Egyedülálló performanszok láthatóak az eseményen, modern művészeti előadás, Korea nemzeti kincsét megöröklő és továbbvívő táncosok előadása és Magyarországon először hanbok divatbemutató (koreai tradicionális viselet).
Az egy hétig tartó előadássorozat célja, hogy mind a tradicionális, mind a modern koreai kulturális értékek bemutatásra kerüljenek.
A Koreai Kulturális Központban Hanbok kiállítás tekinthető meg egy hétig, illetve lehetőség nyílik ezen ruhák felpróbálására is. A workshopra előzetesen regisztrált vendégeink kardos táncoktatáson és kézműves foglalkozáson vehetnek részt, ahol textilből koreai használati tárgyakat készíthetnek el.

Munka után édes a pihenés, a szórakozás
Nyáron a szórakozó helyek, a fürdők, a tópartok megtelnek. Aki teheti megy, utazik, nyaral. Aki nehezen tud kimozdulni a városból, pl. Budapestről, annak is kell egy kis pihi. Kifejezetten ajánlhatók a strandok, a wellness fürdők, mint pl. az AquaWorld Újpesten. A szálloda és fürdő menedzsmentje minden évben jó rendezvényekkel is támogatja a rekreálódást, a pihenés. Július 18-án este “After Work Party” címmel vidám, műsoros és egészséges bulit szerveznek. Mindenkinek ajánlható a hely!

vkeJúliusban újra, Vállalkozók Klubja – július 16.
Az 1988-ban alapított Vállalkozók Klubja a szféra zászlóshajójának számít. A Szovjet Kultúra és Tudomány Házában alakult egyesületté. A nagytanácskozás mostani témája az októberben megrendezésre kerülő Magyar-Orosz Üzletember Találkozó és Fórum, nemzetközi részvétellel, hiszen az EU-ból, Kínából is jönnek vállalkozók.

Universiade
Az egyetemisták nagy sportversenye, olimpiája, amelyre odafigyel a világ, hiszen a fejlődés motorjai, csillagai a diákok.

A Nagy Francia Forradalom Ünnepe – július 14.
Párizsban a nép önmagához tért, s felelősen a sorsáért, forradalmi változásba kezdett: demokráciát csinált. A szabad kezdeményezések és társulások rendszerét hozta létre a hős francia, s a világ új fejlődésnek indult. Az önkénynek vége lett, a polgárnak pedig jobb élete. A budapesti Francia Intézet évről évre méltó ünnepséget celebrál a hősök tiszteletére.

Fotózási Guiness-rekord kísérlet – július 10.
A VAM Design Centerben rekordszámú fotóst hívnak, hogy egyszerre lefotózzanak egy hajkölteményt, a Kri-san Hajszalon alkotását. A korábbi rekord 110 fő. A napközben kiállításon megjelenik minden, ami a fotózással kapcsolatos. A szakmának nagyon ajánlható!

A Csókolózás Világnapja – július 6.
A romantikus párkapcsolatok (heteroszexuális!) egy legkedvesebb momentuma a csókolózás. Az eggyé válás egyik szép szimbóluma. Szeressük egymást!

Embálban2IX. Emese bál – július 5.
Minden-magyarok ősanyjának tekinthető Emese (sz. 801-ben) fia Álmos és unokája Árpád a magyar nép vezetői. Emese megérdemli, hogy a tiszteletére összejövetelt szervezzünk, megünnepeljük, akár egy bállal, vagy a Miss Írisz választás egyik reprezentatív elődöntőjével az Emese főpapnője címért. És hisszük, tudjuk, valljuk:
“Jó magyarnak lenni!
Nagyot álmodni merni!
Hasznosan és kellemesen élni!”
Emese főpapnőjének a szépséges és kedves Bor Andyt választottuk meg.

Erősödik a vállalkozói szféra
Az elmúlt években mintha téli álmát aludta volna, mostanra pedig egyre gyakoribbak és aktívabbak a vállalkozók informális összefogásai. A kreativitás és az együttműködés kiemelten fontos a vállalkozóknál, ezt nem lehet dirigálni, ezért lényegesek az alulról jövő kezdeményezések. Feltehetően 2014-től, a Magyar Köztársaság Kormánya még jobban odafigyel erre, hiszen a vállalkozások jelentik a nemzetgazdaság motorját.

Köszönjük az íreknek, drukkolunk a litvánoknak!
Az Európai Unió informális soros elnökségét 2013. július 1-től Litvánia látja el. Az írek teljesítették vállalásaikat, így Litvánia következik az Európai Unió erősítésében, fejlesztésében.
Ünnepi esemény az is, hogy Horvátország csatlakozott az Európai Unióhoz. Az internacionalizmus, a népek összefogása erősödik, virágzik, és ez jó!

Kiemelt figyelem és támogatás a sportnak! – július 1.
Méltó környezetet kell teremtsünk a gyerekeknek a sportoláshoz, hiszen ez a jövőbe való befektetést is jelenti. Tizenhat sportág kap nagyobb támogatást, és az eredményes edzők több fizetést. Simicskó István a sportért felelős államtitkár sajtótájékoztatóján még arról is beszélt, hogy a MOB továbbfejlessze a magyar nép sportolási szokásait.

Intimitás Fesztivál – június 29.
Az erotika, a szex fontos része az intimitás. A Fesztivál arról szól, hogyan tudjuk teljesebben megélni az igaz szerelmet. Nagyszerű előadások, workshopok, műsoros estély a programban.

Rendőrtisztek avatása – június 30.
Az egyik legtiszteletreméltóbb szakma a rendőr és kapcsolata. Kemény figyelmet, rendszeretetet és emberek, a társadalom megbecsülését igényli, feltételezi. Teljesen jogos, hogy az egyetem elvégzését követően az új tisztek avatását vagy a Hősük terén, vagy fent a Várban celebrálják. A tiszti eskü kötelez, adjuk meg a módját, és az elismerés formáját!

Egészségfejlesztési irodák országszerte
Az ország különböző pontjain 58 egészségfejlesztési iroda kezdi meg működését. A helybeliek egészségével foglalkozó irodák megszervezik az adott közösségek egészségfejlesztési programjait is – jelentette be Szócska Miklós államtitkár csütörtökön, Budapesten

Tyereskova az első női úrhajós
Ötven évvel ezelőtt, 1963. június 23-án a világűrben turnézott a világ első női úrhajósa, Júlia Tyereskova. Az esemény érdekes fotóit, relikviáit megtekinthetjük az Orosz Kulturális Központban, az Andrássy út 120. sz, alatt. Illik tudni, hogy a világ első úrhajósa Jurij GAGARIN 1961. április 12-én tett Föld-körüli utat a Szovjetunió őrnagyaként. Az ő emlékére tartjuk az Űrkutatás Világnapját április 12-én.

Múzeumok Éjszakája – június 22.
Közkedvelt rendezvénnyé nőtte ki magát a tízéves kezdeményezés. A nyári hőségben az éjszaka hűsében a múzeumokban bemutatott tárgyak, alkotások szinte életre kelnek, és nagyon kellemes emléket hagynak a látogatóban. Mint eddig, most is a Nemzeti Múzeum a rendezvény központja, de a többi is nagyszerű programokkal vár mindenkit.

Kezdjük szépen a nyarat!- június 21.
A Laharo-partin köszöntjük a Napisten évszakát. Kell egy kis műsor, társaság, játék és tánc. Különlegesség: a XXI. század tánca, a Quantumtánc, retro-futuro diszkó feelinggel. Az est sztárműsorvezetője a paksi szépségkirálynő és táncoktató: Bor Andrea. Fellép az EuroDance csoport: country-lemone-táncfúziós programjával. Jót táncolni jó! Az Yrisz Klub és az Európai Fiatalok Szövetsége szervezésében, 2008 óta – Laharo-party. A Miss Írisz választás bónuszfordulójaként megválasztásra kerül a Laharo-party Szépe: Boldog Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük