Világlátó – 2013. február

Posted by & filed under Hírek.

XVI. Benedek pápa átadja a stafétát – február 28.
Nagyon nagy lelkierőre és szellemi intelligenciára vall, hogy belátva a keresztény világ megújulásának szükségességét, ehhez való erőigényt, lemondjon a pápa – indokként a testi egészség hiányát felhozva. Nyolc év vezetés után XVI. Benedek pápa átadja a stafétát, a keresztény egyház vezetésének trónját egy méltó utódnak. Nagy kihívás, és nagyon sok jó, pozitív változásnak előjele a pápa döntése – méltó az emberiség elismerésére!

UTAZÁS * VITALEXPO * HUNGEXPO – február 28 – március 3.
Pár napra beköltözik a nagyvilág Budapestre, azon belül is a Hungexpo Vásárközpontba. Az egyik legsikeresebb, leglátogatottabb kiállítása a Hungexpónak az UTAZÁS. A kiállítók számos és sokszínűsége szinte mindenkinek nyújt valami hasznosat, jót. Idén társként jelenik meg a ViatlExpo, amely az egészségünket, a jó közérzetünket próbálja biztosítani. A vállalkozóknak is érdemes kilátogatni, nexusbővítés tekintetében nagyon erős a Hungexpo: “Kapcsolatgyár” – ahogyan az Yrisz Klub Nívódíjas Barabás János elnök úr nagyon találóan meghatározta a vásárközpont lényegét.

A személyi kultuszok és diktátorok áldozatainak emléknapja – február 25.
A hősökre, mártírokra való illő megemlékezéskor egyben jobban odafigyelünk arra is, hogy soha többé ne ismétlődhessenek meg a sztálinok, a rákosi mátyások, a caucesu, pinocettek, hitlerek. Inkább eljünk közösségben, boldogan és hasznosan!

Média-party – február 25.
Tíz téma kerül exponálásra, köztük az Európai Fiatalok Szövetségének I. Kongresszusa, az Írisz bál, a Gyulai Pálinkafesztivál, a Hungexpo Utazás és VitalExpo, az Atlaszkorrekció, a Laharo party. A lényeg, hogy a megjelent újságírók, vállalkozók, diákok konstruktívan együttműködnek a témák sikeres megvalósításában. Helyszín a nagyon romantikusan berendezett Teapalota a Jókai u. 20-ban. A Miss Írisz választás castingjára is sor kerül, hogy az élmény kellemes is lehessen.

Oscar Gála – február 24.
A filmszakma titokban az Oscar díjra hajt. Ez a legnagyobb elismerés a filmiparban. A díjátadást az egész világon, a világhálón is publikálják. Különleges élmény ott lenni és nézni is. A világtrendet is detektálhatjuk a zsűri döntésében.

Kávébár Bazár – február 24-25.
2000 látogató, 35 kiállító, TÖBB EZER kávé, azt nem számoltuk, ételekből-italokból mennyi ment, de minden stand készlete idő előtt elfogyott. Vannak új barista és bártender bajnokok, születtek nagy meglepetések, ez volt a KÁVÉBÁR BAZÁR idén, apja-lánya szervezésében idén harmadszor került sor a nagyon elegáns és méltó rendezvényközpontban, a Hotel Royalban. Nagyon barátságos hangulatot kicsit katalizálták a minőségi italok: vodka, cognac, whisky, pálinka, bor. A kávékultusz is nagymértékben megerősödött.Érdemes lesz ellátogatni jövőre is!

Miss Alpok-Adria – Budapest Szépe – február 22.
A szaklma és a szépségversenyzők körében már régóta várt-tervezett szépségverseny a legendás Moulin Rouge-ban kerül megrendezésre. A műsor, mint mindíg, most is különleges: farsangi, karneváli hangulatot sugárzó táncoslányok lépnek a színpadra. A verseny izgalmas és szubjektív lesz – mert a szépség relatív, szubjektív és nagyon jó! A VIP-vendégek, a partnerek kedvelik a Miss Alpok-Adria fordiulókat, mert jó környezetben, látványban és jó partnerek között szórakozhatnak.
Eredmény:

A sötét anyag
A sötét anyag olyan anyagfajta, amely csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki és nem nyel el, jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk. Az Univerzum tömegének csupán 4,6%-át alkotja a megfigyelhető anyag, 23% a sötét anyag aránya, és 72% a sötét energia. (Richpoi) A Lélekkutató Intézet igazgatója, Szilvásy Péter 1999-ben, a Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület közgyűlésén már jelezte, hogy a Naprendszerünk egyik fókuszpontjában Fekete lyuk van, melynek felfedezése 10-15 év múlva esedékes …

Félidő-értékelő – február 20.
A fővárosi polgármesteri hivatal értékelte a városvezetés eltelt 2 és fél éves munkáját, eredményeit. A Polgárok Házában tartott előadásban többek között beszélt a Duna-part közönségbarátibbá tételéről, a fonódó villamosok kialakításáról és a 4-es metró 2014. kora tavaszi átadásáról is. Az átvett problémák halmaza nagy, de most már evidensé vált, hogy a városvezetés nem politikai feladat, hanem komoly mérnöki és szociálpszichológiai munka kell legyen.

Ismét erőre kap a magyar vállalkozói szféra
Egyre inkább felismeri a konstruktív többség annak jelentőségét, hogy az “Egységben az erő!” a legfontosabb a siker elérése érdekében. Különösen annak fényében, hogy az Európai Unió tagjai is szeretik, ha megmarad a barátság az üzlet mellett. A dicsőséges szocializmusban, az 1980-as évek végén mertek összefogni a magyar vállalkozók, és most is megteszik, nem várva felső direktívákat. A jelentős továbblépést a Diákok és Vállalkozók Fóruma (melyet az Európai Fiatalok Szövetsége több millió forinttal is támogat) is nagyban segíti, hiszen a diákok korszerű tudása és a vállalkozók gyakorlati ismerete, kapcsolata egymást nagyon jól kiegészítik. Diákok és Vállalkozók Fóruma 2013. február 25-i rendezvényén a médiának is nagy szerep jut.

Teapalota Szépe – február 17.
Az El Camino 900 km-es útját bejárt, Yrisz Klub Nívódíjas Keresztessy Gyula a Teapalota (Bp. Jókai u. 20.) igazgatója misztikus szépségversenyt szervezett, a gyógyteák iránt is fogékony szépségek számára. A jó teákhoz szól a nóta, mert akkor jobban ízlik, sőt jobban hatnak, ha szép látvánnyal is kombinálódnak.
Eredmény, győztes: Katona Gitta.

Halászlé-napok – február 15-17.
A régi Gödör helyén, az Aquariumban és környékén új kezdeményezésként Halászlé-napot szerveznek. A téli farsangi műsorral kombinált ínyenceket csalogató buli különlegességei: tüdős harcsa-kolbász, vörösboros, vodkás halászlé, távol-keleti halfalatok, pontyragu. A műsort, stílusosan, Harcsa Veronika koncertjével kezdik. A halhús nagy mennyiségben tartalmaz Omega-3,6,9 zsírsavat, amely a fokozott agyműködést, és a vérkeringést is javítja.

IX. Szóvivő bál – február 15.
Az egyik legrangosabb és legszínvonalasabb bálok közé tartozik a Szóvivő bál. Orodán Sándor, a Magyar Szóvivők Egyesülete elnöke kezdeményezésére jött létre. Idén az Európa hajón kerül megrendezésre, nagyszerű műsorral, melyben fellépnek: Szabó Mária, a Gy őri Filharmónikusok szólóhegedűse, a Bon-bon együttes (Valami Amerika …) és a legendás Hungária egykor frontemberének, Fenyő Miklósnak a produkciójával. A talpalávaló tánczenét a showszakma zászlóvivői, a Atlantis együttes biztosítja. A közönség, több mint háromszázan, egy közösséggé alakul, és emiatt a hangulat fantasztikusan jó, már ezért is megéri elmenni a Szóvivő bálra!

A szerelmesek napja – február 14.
A szerelem mindannyiunk féltett kincse, kell, hogy legyen, jó, hogy van. Egy SMS, egy szál virág, kis romantika ilyenkor még inkább a fókuszpontba kerül. Valentin-nap eredete kissé homályos, de kit érdekel, fontos a szerelem!

Budapest felszabadulásának ünnepe – február 13.
A hős szovjet hadsereg segítségével 1945. február 13-án szabadult fel fővárosunk, Budapest, a náci és a Szálasi őrült önkényuralma alól. Örök dicsőség a szovjet és a magyar hősöknek! Egy pohárka vodkával koccintsunk az emlékükre, az egészségükre…

A Házasság Hete – február 11-17.
A házasság szentsége akkor igazi, ha igazi párok kelnek egybe. A Házasság Hete támogatja a házasság csodálatos misztériumát, a család nagyon-nagy jelentőségét, és egyben a házasságot támogató erők, szakemberek, szülők felelősségét is. Egy tény: a jó család fél siker az életben!

holdujev-1Kínai Holdújév – február 10.
Újholdkor nagy energiák indulnak be. Tudták ezt a régi kínai főpapok, főpapnők is, ezért ünnepi energiákat társítanak a sikerek érdekében a Holdújévhez. A több helyszín közül a Millenárist különösen ajánljuk, gazdag programmal ünnepelhetjük a kínai Holdújév kezdetét.

Európa legnagyobb fotópályázata
A CEWE Fotókidolgozó Központ támogatásával európai méretű fotópályázatot hirdettek, melyre 2013. március 31-ig lehet jelentkezni. A fő téma: “Európa csodaszép!” Érdemes indulni, mert jó a téma, jók lesznek a pályaművek és nagy összegű a díjazás is! Részletek a honlapon.

Hajdúszoboszló: szép – február 9.
Eddig köztudott az volt, hogy a város egészséges, a gyógyvizei világhíresek. Most a szépséggel is társul: a városi fürdőben rendezik meg a Miss Alpok Adria Megye Szépe választást. A vízben a tápláló ásványi anyag dúsul, a levegőben a hangulat, a szépségek kisugárzása. Érdemes lelátogatni Budapestről, Prágából, Rómából is, mert a vízben megrendezett szépségversenyek kellemes, egészséges élményt jelentenek!
Eredmény:

JÉGRE MINDENKI!
Az esztendő „jeges-legnagyobb bulija” a Városligeti Műjégpályán február 7-10-ig, csütörtöktől vasárnapig. Olimpiai és világbajnokok, Guiness rekord kisérlet és remek hangulat vár mindenkit!
Már csütörtökön délután a szinkronkorcsolyázó válogatott bemutatójával elkezdődnek a programok és a Műjégen, egy soha nem látott óriás tábortűzzel folytatódik a JÉGRE MINDENKI!
Jégre mennek a hazai „erős emberek” egy csapata Nagy Ákos vezetésével a hazánkban először megrendezésre kerülő ICE MAN Hungary-n.
Akik szeretik a Túró Rudit, számukra nagy csemege lesz egy óriás, 35 kg-os rekord kockás elkészítése. A téli sportok kedvelőinek hétvégén irány a Városligeti Műjégpálya!

A magyar borok világhíresek
A Hungexpón megrendezett Agromashexpo és kísérő rendezvényei telt házat vonzottak. Ilyen nagy tömeg régen volt, a közlekedés is lelassult, annyira. A sok-sok látnivaló, érdekesség és hasznosság közül egy: “lehet, hogy a magyar borok a legjobbak köző tartoznak, de ezt csak mi tudjuk! A magyar boltokban sok francia és spanyol bor van. Mennyi magyar bor van a francia és a spanyol boltokban?” A lényeg: lehet, hogy a termelő kapacitásunk kisebb, de a minőség csúcs. A tokaji, a villányi különösen jól hat például az alvásra, és természetes módon oldják a depressziót is. Csak tudnunk kell a mértéket!

Lottó számhúzás – február 2.
Nagy élmény a lottózás, a drukkolás, a nyerés! A műsoros számsorsolás hab a tortán. Egy lottószelvénnyel a 10 forinttal támogatjuk a gyerekeket is. Hasznos – kellemes egyszerre! Az izgalom okkal nő: a február 9-i lottósorsorsoláson az 5-találatos szelvénnyel több mint félmilliárd forintot nyerhetünk!

Indul a Dal – február 2.
Az Eurovíziós Dalfesztivál a világ harmadik legnézettebb műsora. Akik a döntőbe jutnak, már sokat nyertek. A nézők figyelmét, biztatását, elismerését – életre szóló energia, élmény. A tévénézőben évekig megmaradnak a jó dalok. A rosszak elvesznek. Reméljük, hogy idén még több jó dalt hallhatunk, láthatunk, és a magyar versenyzők végre az élen szerepelnek. A hazai elődöntőket az MTV1 egyenesben közvetíti. Van jó program szombat estére!

Kri-san Hajszalon klubest – február 1.
A President Hotelben folytatja jó hangulatú, designklubjait Krizsán Győző mesterfodrász. A havi rendszerességű buliknak nagy hagyománya volt 4-5 éve a híres Kri-san Hajón.

A Nagy Paradigmaváltás
Amikor a közgondolkodás lényegesen megváltozik, fejlődik, szinte ugrásszerűen, azt nevezzük paradigmaváltásnak. Sok-sok területen szükségünk van már erre! A politikában, a vallásokban, az egészségügyben, az oktatásban, a médiában, hogy csak a legfontosabbakat említsük. A Lélekkutató Intézet, az Yrisz Klub és a Kormányzati Tanácsadó Jósda 2009 októberében publikálta először a Nagy Paradigmaváltás lényegesebb téziseit. 2013-ban a folyamatok felerősödnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük