Az Omega 72 Akciócsoport részére

L. Ron Hubbard, a Dianetika c. Könyv és a Scientológia egyház alapítója kézírásának elemzése

Kissé rendezetlen, kiegyensúlyozatla személyiság. Sok ambíció hajtja, ezek között a mániás hajlamok is szerepelnek. A lényegtelen részleteken hajlamos leragadni, szőrözni apróságokon. A kombinativitás csak kezdetben jellemző rá. A középmezőnytől gyengül. Az elején nagy hangja van, lehengerlő magabiztossággal állít valami fantasztikusat, amit később már nem is úgy gondol, sőt tudja, hogy nem igaz. Ekkor az érzelmei fűtik, hajtják. Rendületlenül hisz magában, kicsit öntelt is. A kezdeti energiája végére elfoszlik, ezért mindig újyabb akciókat indít. Valószínűleg emiatt is fárad.

Az analízis, a részletek felesleges elemezgetése nagyon jellemző rá. Az analitikus elme is ezért juthatott eszébe. A kreatíivitással baja van, ezért a reaktív elmét találta ki hibásnak. Az analógiás és irracionális, de adekvát problémmegoldás nem erőssége.

Az optimizmusa hajtja. Gyakran pozitív karakter, általában azokkal szemben, akik veleszemben is jók. Nagyon kapcsolatfüggő. Már-már önállótlan is.

Nincs akkora energiája, pszichés potenciálja, mint amit magáról állít. Ugyanakkor tragikusan cezaromániás. Negatív irányú dominanciája átsüt még a kézírásából is. (Egy grafológus kolleganőm nem merte elemzni, annyira félt tőle.)

Az érzelmi dominanciája a férfi átlaghoz képeset magas. Valószínűleg befolyásolni akar másokat, ugyanakkor ő is befolyásolható. Ennek elkerülése érdekében elemez mindent a szükségesnél nagyobb mértékben.

A scientológusok nagy része nem mer vele szembe helyezkedni, a hibáira felhívni a figyelmet. Ugyxanakkor a szolgai másolással gyakran önellentmondásba kerülnek.

Az ellenfelekkel szemben megengdnek maguknak tisztességtelen eszközöket is, amelyeket megfilozófálnak.

L. Ron Hubbard, aki a Dianetika c. könyvet írta sok személyiségzavarral küszködött még, a műve nem korrekt, nem teljes. A tévedéseinek beismerése és korrigálása nem az erőssége, inkább újabb és újabb próbálkozásokat tesz, de a korábbiakat megtartja. Az ellentmondások fel nem oldása sok blokkot jelent nála, a kézírása kissé kaotikusnak is hat.

A rossz célokhoz, mdszerekhez való makacs ragaszkodás érzelmi alapon van. A tudás felé fordulás érthető a L. Ron Hubbard részéről, de a szintézis és a szimbólikus, művészi kognitív funkciók kissé retardáltak.

Az írói túlzó fantázia az aláírása alapján jól kivehető, ugyanakkor az összevissza kuszaság veszélye is. A negatív, magas dominancia jele az aláírásában is benne van.

Erősödik annak a gyanúja, hogy L. Ron Hubbard volt a testvérgyilkos Szét főpapjának inkarnációja. A sátáni szekta elnevezés innen datátlódik. Ő volt az, aki kitalálta és gonosz módon ajánlotta a narkóhipnózisos stresszelés módszerét. És lám, a scientológusok mostanság a drog ellen küzdenek, meg stressz-szintet méricskélnek.

Tanulság: nem kell sem félni tőle, sem értellmetlenül sztárolni L. Ron Hubbardot. Kétségtelen, hogy tudott nagyot alkotni, és ezek jelentős része fontos az emberiségnek, de mértékkel kell fogyasztani a szemléletét, módszereit. Ami jó, azt megtartani, ami rossz, azt elvetni, vagy megjavítani.

A Dianetika könyvet inkább a gyilkosságot elkövetni akaróknak lehet ajánlani, mert tényleg elég jól lebeszéli a könyv az olvasóját a nagy életcéljairól.

A normális, tisztességes emberekre először pozitív hatású a könyv, azután a többség rájön a csapdákra, a tévedéseire, hazugságaira, manipulációira. Egyszerűen csak a maga rangján kell kezelni, nem kell túllihegni a dianetikába vetett hitet. Maga az auditálás viszont több kárral jár, mint haszonnal. A gyakran megismételtetett krízis-események utólag is hatnak a résztvevőkre. Z auditorok zöme amatőr és dilettáns, és nincsen közük a másik ember magánéletéhez.

Még szerencse, hogy már 1991-ben sikerült kifejlesztenünk egy sokkal jobb és hatékonyabb módszert.

Feladat az Omega 72 részére: kideríteni, hogy a fekete média háttrében kik állnak, és mi az ellenszerük!

Last changed: 05/26/2008, 10:49:22