Világlátó on-line 2012. július

Posted by & filed under Hírek.

Megrendezték a Miss International Hungary-t – július 29.
Jó helyen, Budapesten, a Kopaszi-gáton (a Lágymányosi (Rákóczi-híd budai hídfőjénél, a Zöldpardon másik oldalán) szervezték meg a harmadik legrangosabb szépségverseny magyar döntőjét. “Nehéz dolga volt a zsűrinek. A 19 lányból hatnak megérdemelten lehetett volna adni koronát. A zsűri azt nézte, hogy a szépség mellett a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét a győztes, legyen mosolygós, kommunikatív, értelmes.” – mondta lapunknak dr. Pataki Gergő, a zsűri elnöke. A versenynek nagyon jó volt a koreográfiája, a bikinik egységessége még szebbé tette a látványt. A személyes interjúkból pedig jobban megismerhettük a lányokat, ezáltal emberibbé vált a rendezvény. A döntő Japánban lesz. Magyarországot

Mézet az agynak!
A legjobb táplálék, természetes energia és hatóanyag “lelőhely” a méz. Különösen ajánljuk a meleg napokon is, limonádéba, kávéba, pálinkába, mert ezek felerősítik a jótékony mézhatást. Fenyőméz, vegyes virágméz – csak az a fontos, hogy jó minőségű legyen. Magyarországon van belőle bőven.

Készülnek a Szépségek az Olimpia Szépe választásra
“Két hét alatt 6 kilót fogytam, kondicionálom magam, készülök, szépülök. Nagyon fontos nekem a Miss Írisz választás! Még sosem voltam szépségversenyen, de jó érzés kipróbálni, milyen az. Nagyon várom augusztus 4-ét!” – Radics Zsófia, 18 éves szépség.

Hungaroring – Forma1 – július 29.
Valami nagyon nagy varázslat lehet a háttérben, mert kevés olyan technikai viadal van a világon, amelyiknek ilyen nagy a közönsége, rendszeresen. A Magyar Nagydíjra százezren voltak kíváncsiak. Pedig, tömeg van, dugó, zaj, drágaság. Mégis jönnek külföldről is. Talán a szellem, az intelligencia, amely csúcstechnikát alkot. Ebben jó ott lenni!
A Forma1 Magyar Nagydíjat Hamilton nyerte.

220px-London2012bidFellobban az Olimpiai láng – július 27. 20:30
London városa és az egész világ ma az Olimpiára figyel. A nemzetek összefogására, Pierre de Coubertin bárú és az ókori görögök kezdeményezésére. Az Olimpiai láng fellobbanása az emberiség legsikeresebb és legnagyobb rendezvényének kezdetét jelzi. És jelzi azt is, hogy győzött a pozitív életszemlélet, az akarat, a kitartás, és sok más emberi, társadalmi erény. Az élet, a jobban élni akarás kvinteszenciája az Olimpia. Javaslatunk: az Olimpiai láng fellobbanásának pillanatában összekapcsolódik az emberiség szellemi szinten – ez olyan nagy intelligencia és energia, amely gyógyít, amely segít megoldani nagy feladatokat, problémákat, amely összetart – használjuk ki, ha lehet ezt a különleges, négy évenként jelentkező pillanatot!

A Nap az Oroszlánba lép – július 22.
Nagyon ígéretes képletet mutat a napjegyváltás (11 óra). Különösen a gazdasági életet segítik a csillagok. A céljaink elérése érdekében most keménynek, határozottnak kell lennünk, a harcot is felvállalva. A Hold, a női, az anyai támogatás, közönség, partnerség fókuszba kerülhet. A tudás (az Uránusz) a partnerkapcsolatainkban segít. A Nap a 10. házban a vezetői szellemet erősíti, amihez társul a Merkúr jó kommunikativitása. A szépségnek és a sportnak jó ideje jön el.

Ezüstpart Szépe – július 21.
Egy szépségversenynek nagyon jó helye van egy szép strandon. Látogatók, versenyzők, szervezők, zsűri – együtt mulat mindenki, élvezik, hogy szép a világ. Idén másodszor szervezték meg az Ezüstpart Szépe versenyt, Siófokon. Kiss Róbert Richárd és csapata könnyed nyári látványosságot produkált. Szerte az országból jöttek a szépségek, végül is 18 lány közül dölt el, ki a legszebb a parton. Megérdemelten győzött Hankó Cyntia kozmetikustanuló, gratuláltunk neki!

Nyár a Balatonon
Telefonos interjú Baráth Istvánnal, a Siófoki strandok vezérigazgatójával.
“A július elejei nagy kánikula nekünk is szerencsét hozott. Az emberek szívesen látogatták Magyarország egyik legpatinásabb fürdőjét, az Aranypartot. Az esti szórakozásnak is klasszikus centruma Beach. Azonban az elmúlt egy hét kissé hidegebb hőfokai a közönséglétszámot visszaszorította, az emberek egyre kevésbé engedhetik meg maguknak a költést, inkább a szabad-strandokat keresik. A belföldi látogatók száma most már nagyobb, mint 3-4 évvel ezelőtt. A Coca Cola kivonulása sajnos nem tett jót, de reméljük, hogy az idei évadunk is jó lesz!” Ottjártunkkor azt tapasztaltuk, hogy nagyon barátságosak a szervezők, a vendéglátó vállalkozók, és a külföldi turisták is. Érdemes legalább egyszer lelátogatni idén is Siófokra!

Nemzetközi Erotika Szövetség
Magyarországon hozták létre ezt a nemzetközi szervezetet, melynek elsődleges célja, hogy az önfeledt erotikát – amit minden egészséges ember szeret – népszerűsítse. Persze a felelősségteljességet is figyelembe véve. A NESZ kibővített nagygyűlése július 19-én lesz, Őszödön, Balatonon.

Folytatódik a +Médiaparty – július 18.
Egyre népszerűbbé válik a 2011. március 21-én indított kezdeményezésünk, amely a médiának és a vállalkozásoknak teremthet új dimenziót, kapcsolódási lehetőséget. A megjelenteknek a konstruktív együttműködés szándékával kell aktívan részt venni, és a sajtónak bemutatott témák sikeres megvalósítása érdekében konspirálni. A +Médiaparty helyszíne ismét a Teapalota lesz. A Miss Írisz választás az Olimpia Szépe címért castingjára is sor kerül. Éljünk hasznosan és kellemesen!

Tőserdő Szépe – Tiszavirág Fesztivál – július 13-15.
Tizenhetedik alkalommal szervezik meg a Tisza egyik különleges ünnepét, a Tiszavirág Fesztivált. A látványosság mellett az érdekes versenyek, jó koncertek, találkozók (középiskolák) is gazdagítják a rendezvényt. Galgóczy Zsolt és csapata egy éve készíti elő, szervezi a fesztivált. Abszolút teltház van a szállásokban. Legalább szombatra mindenkinek érdemes lemenni, ekkor lesz a XVII. Tőserdő Szépe verseny. Este pedig a Black II Black koncert.
Eredmény: Tőserdő Szépe 2012-ben: Kármán Dalma.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
1789-ben a méltóságára és egymás megbecsülésére ébredt emberiség Franciaországban forradalmi változást, fejlődést indított. A polgárság kialakulása, a demokrácia megszületése, a szabadság-testvériség-egyenlőség gondolata ekkor kezdett igazán megvalósulni. Az emberiség jeles ünnepe ez a nap.

Már 32 napja fut az Olimpiára – július 11.
A temérdek útközben felmerült probléma ellenére Varga Norman eddig jól vette az akadályokat, jelenleg stábjával együtt Belgiumban tartózkodik. A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke még 18 napon keresztül fut a londoni Olimpiai Játékok helyszínére. Varga Norman június másodikán indult Budapestről, hogy ötven nap alatt ötven maratoni távot teljesítve elfusson a londoni Olimpiai Játékok kezdőünnepségére. A számtalan váratlan nehézség ellenére 25 éves ifjúságvédő eddig jól vette az akadályokat, kedden a harminckettedik napot teljesítette a vállalt távból. Norman már átszelte fél Európát: keresztül futott Ausztrián és Németországon, múlt héten Strasbourgban, hétfőn Luxemburgban járt, kedden pedig már Belgium határát lépte át.

Világfalu – július 7-8.
Nagyon színvonalas műsorokkal, érdekes és értékes kiállítókkal, nagy létszámú lelkes közönséggel zárta monstre programját a Magyar Világtalálkozó a SYMA csarnokban. Az esemény bizonyította, hogy jó eredményre vezet az alulról jövő kezdeményezés, ha a nemzeti összefogás irányába hat. Biztosra vesszük, hogy a III. Világtalálkozó még nagyobb lesz, és az állami média és támogatás sem fog elmaradni. Magyarok a magyarságért.

Miss Princess of the World – július 6.
A csehországi jogtulajdonú szépségverseny cseh és magyar összevont nemzeti döntőjére első alkalommal kerül sor Budapesten. A versenyen kiderül majd, hogy ki képviselheti majd hazánkat és Csehországot a Prágában megrendezendő nemzetközi döntőben, melyen 50 ország legszebb hercegnői indulnak majd. A fesztivált megelőzően a versenyzők 3 napig Magyarország különböző tájait keresik fel, és különleges programokon vesznek részt. Szerdán a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével a Balatonhoz érkeznek, Keszthelyt és Hévízt látogatják meg a hercegnők. Csütörtökön pedig egy egész napos Budapesti városnéző túra során bárki találkozhat a szépségekkel a városban járva, este természetesen a Citadellán is, ahol mindenki bemutatkozik. Pénteken aztán 17 órától a fesztivál színpadán mutatják be a gálaestet megelőzően a versenyzők a Miss Talent produkciójukat, melyen igazán különleges előadásokra számíthat a közönség. Az igazi koronázásra ezután kerül majd sor, amikor a Citadella Panoráma Éttermében állnak a cseh és magyar hercegnők a zsűri elé. Igazi show és varázslatos hangulat vár tehát mindenkit július 5-én és 6-án Budapest „fellegvárában”, a Citadellán.

Főiskolák Szépe döntő – július 6. és 7.
A Budnight lelkes és hozzáértő csapata szervezi évek óta a főiskolások, egyetemisták szépségversenyét. A jó hangulat, a színvonalas műsor garantált. És természetesen a sok szépség is – bizonyítva, hogy a magyar lányok nemcsak okosak, hanem szépek is. Aki nem hiszi, járjon utána, nézze meg a Városligeti-tónál, az idén kiépített plázs színpadán. Méltó helyszín a Főiskolák Szépének “Az Év Legjobb Szépségversenye 2011” – díjjal kitüntetett rendezvénysorozatnak.

Eredmény: a szépségek között a harmadik legszebbnek, egyben második udvarhölgynek természetes szépségű Molnár Andreát választották, aki turizmust tanul és a magyar termálfürdőket és élményközpontokat szeretné ajánlani a belföldieknek és a külföldieknek. A második helyre a “fitnessbaba” Tikos Kittyt tartották méltónak és – a már lábát díjazott – babaarcú, megrajzolt testű Molnár Dalmát választották a legszebbnek, a főiskolák 2012-es szépségének.

VIII. Emese bál – július 5.
Emese ősanyánk legendáját illik ismerni minden magyarnak. A Kr. u. 801-ben megszületett egy csodálatos lány, aki felnővén álmot látott, egy sólyom alakjában megjelent neki a Jó Isten, és közölte vele, hogy 9 hónap múltán egy megszüli fiát. Akinek neve ezek alapján lett Álmos. Emese legendás alakja erősen hasonlít Szűz Máriáéhoz, sőt még korábbról az egyiptomi, a görög és az indiai istennőkhöz is. Szerényen, de illik büszkék lennünk Emesére, Álmosra és Árpádra is, hiszen a magyar nemzet egységessé tételében döntő szerepük van. Az Emese bál szórakoztatva ugyan de tanít arra, hogy az ősi múltunkat, a régi értékeinket megtartsuk. Őseink vallása egyébként a természetet, az életet a Napot és a Holdat imádta, a Földet óvta – mindezek ismét aktuálisak lettek. A bál helyszíne Budapest egyik legnívósabb szórakoztató központja a Népligetben található Morrisons Liget (korábbi E-klub). A bálon megválasztásra kerül a Miss Írisz verseny keretében az Emese főpapnője is.

Ismét dőlnek a meleg rekordok
Ez a nyár, tényleg igazi nyár. Napsütés, strandidő, hőség. A július elején mért legmagasabb hőmérsékletek meghaladják a 35 fokot. Sok gyümölcsnek jó ez, hiszen az intenzív napsugárzás kedvez a fotoszintézisnek. A sör és a fröccs, meg persze az üdítők fogyasztása a megszokottnak a négy-ötszöröse. A városi közlekedés kicsit kritikus, de a gyerekeknek ez igazi jó vakáció.

Elkezdődött a Magyar Világtalálkozó – július 1.
Óriási szervezés, előkészületek után egy hétig tart a magyarság a magyarságért fesztivál, a Magyar Világtalálkozó. Nagyon szép honlap valóban szép és jó rendezvényeket hirdet. Tudósok, vallásvezetők, helyhatósági képviselők, művészek, vállalkozók, rendezvényszervezők, gyógyítók, kézművesek találkoznak egymással és a közönséggel. A rendezvény kapcsolati tőkéje hatalmas. Tanka László főszervező és csapata idén is nagyon sokat tett a magyarságért. Érdemes mindenkinek kilátogatni július 7-én és 8-án a Világfaluba, a SYMA csarnokba, ahol 5000 négyzetméteren 300 jeles képviselője a hungarikumoknak, a találmányoknak, a gyógymódoknak mutatkozik be. A Világbálra már minden jegy elkelt. Szombaton, 7-én ismét megszervezzük a Diákok és Vállalkozók Fórumát a +Médiapartival együtt.

Foci EB döntő – július 1.
A hangulatával és izgalmaival az idei foci EB a topon van. Különösen a közösségi tévénézés miatt nagy elismerés illeti a szervező lengyeleket és az ukránokat. A döntő nézettsége az Eurovíziós Dalfesztiváléhoz hasonlóan fél milliárd embert vonz be. A foci hazája Európa, de a világban mindenhol a legnépszerűbb sportok egyike. Tiszták a játékszabályok, betarthatók, egyenlő pályák, egyenlő esélyek. A döntőben bármi lehetséges, az olaszok is esélyesek, a spanyolok is. A latinos vér biztosan izgalmassá teszi a döntőt, melynek győztese ismét Spanyolország lett. Gratulálunk nekik!

Az Európai Unió új informális soros elnöke: Ciprus – július 1.
A soros elnökségi tisztet betöltő országnak nagy szerepe van abban, hogy a népek, nemzetek egysége az EU-ban erősödjön. Az informális fórumok, a tagországok vezetőinek baráti találkozóin sok vitás kérdést lehet rendezni, a feladatokat, a célokat jobban meg lehet tanácskozni, a közösség kreatívabb tud lenni. Nyilván most Ciprusra jobban odafigyelünk, mint egyébként. Az EPA és az EFISZ a Média-partikon is exponálja az EU soros elnökségét ellátó Ciprus akcióit, tevékenységeit, eredményeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük