“Világlátó” – 2021.

Posted by & filed under Hírek.

Gyulai Pálinkafesztivál – szeptember 16-18.
Az egyik legszínvonalasabb rendezvény fesztivál Magyarországon. A finom italok, pálinkák mellett finom ételek is vannak, meg jó műsorok is. A rendezvényt Lovász Sándor találta ki, kezdte el és vitte magas színvonalra. Az idei pálinkafesztivált a Bora-család szervezi. A jó hangulat biztosítva!

A vallások, a világnézetünk megújítása nagyon fontos! – szeptember 14.
Az Eukarisztikus világkonferencia egyik konklúziója, hogy a Biblia, meg a Korán már elavult világnézetet deklarálnak, hiszen az ókorban keletkeztek. Persze sok igaz van bennük, de akár a monoteizmus, vagy a reinkarnáció jelenségének a tagadása is bizonyítja, hogy lényegesen meg kell újulnunk a világnézetünkben. Többek között a Dialektikus idealizmus eszmerendszerét tartjuk nagyon korrektnek, időszerűnek. Efy konferencia is lesz ezzel kapcsolatban, november 7-én.

Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó. – szeptember 10-11
Végre újra megrendezésre kerül!  Ahogyan eddig, ezúttal is széles sportági paletta és számos hangszer várja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt, hogy megtalálják a kedvükre valót, hogy összehangolhassák a sportot a zenével.

Pápalátogatás Magyarországon – szeptember 12.
Ferenc pápának nagy feladatai vannak: lényegesen meg kell újítani a katolicizmust, fejlődni kell a mai ismereteinkre, képességeinkre alapozottan. Fontos lenne a reinkarnáció jelenségének ismerete, ami tényszerű.
II. Ferenc pápa a budapesti Eucharisztikus Konferenciának végén tesz nagy beszédet, a Hősök terén. Több országból, százezer néző lesz kint.

Újpesti Borvíkend – szeptember 10-12.
A vidámság a jó műsorokban, a jó társaságban és a jó borokban rejlik.

92. Ünnepi Könyvhét – szeptember 2-5.
Vörösmarty téren, ahol könyvújdonságaink mellett szerzőkkel is találkozhatsz.

Kezdődik az iskola – szeptember 1.
Ismert a lenini útmutatás: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” És ennek van egy érdekes implikációja: ha tanulunk, akkor a fiatalodásunkat is segítjük. A lényeg: haladjunk előre, fölfele!

Belvárosi Sörfesztivál – szeptember 4.
A jó hangulat és a finom sörök biztosítva.

Újpesti Városnapok – augusztus 27-29.
Az ételek-italok fantasztikus vására mellett a szórakozás, a jó koncertek, műsoros estek is hozzájárulnak a jó élményünkhöz.

AMTS a Hungexpón – augusztus 26-29.
Az autó-motor és a tuningolás kedvelőinek különösen hasznos, jó vásár, kiállítás a Hungexpón. Kísérő programként divatbemutató, koncert is élénkti a látogatók fantáziáját, jókedvét.

Balatonboglári Szüreti Fesztivál – augusztus 18-22.
Magyarország egyik leglátogatottabb kulturális-, bor-, gasztro családi fesztiválja.
80 ezer négyzetméteren, több mint 100 produkció 5 napon keresztül. Kézműves udvar, egészség-sziget, bemutatók, játékok várják az idelátogatókat. 2 fő színpadon a hazai művészvilág jeles szereplői nyújtanak kikapcsolódást. Augusztus 21-én a Miss Bikini szépségverseny döntőjére is sor kerül. Az ország összes borvidékéről érkeznek borászok, 22 borvidék borait kóstolhatják meg a vendégek a borsétányon.

Éljen Augusztus 20 ! – Az Alkotmányunk, az államalapításunk ünnepén egy különleges partit tartunk – benne: Diákok és Vállalkozók Fóruma, EFISZ Aktivista Klub, Vállalkozók Klubja, EU-EXPO Klub, KTJ, Kibernológusok Társasága. Helyszínek: Hősök tere, Parlament előtti tér, Újpesti Főtér.
Budapesten a Duna-parton hatalmasan szép tűzijáték az ünnepségünk fénypontja. Idén már nem lesz manipuláció a sátánistáktól megszabadulunk! A jó hangulat országszerte biztosítva. Hajrá Magyarország, az EU tagországa!

Nemzetközi Sörnap – augusztus 6.
Az eseményt 2007-ben alapították Amerikában, és ma már 207 városban, 80 országban és 6 kontinensen ünneplik. A nemzetközi sörnap célja, hogy a barátokkal élvezzük a sörözést, megünnepeljük a sörfőzőket és a pultosokat, és az egész világon ünnepeljék a sör létezését. Ennek részeként arra motiválják az embereket, hogy hívják meg egymást egy sörre valahol, és lehetőleg olyan sört fogyasszanak, amit nem, vagy csak ritkán szoktak.

75 éves a FORINT – augusztus 1.
A magyar fizetőeszközt, a forintot a szocializmusban alkották meg, 1946-ban. Mindenki kedvence lett.

Strandok Éjszakája – július 31.
Nagyon sok jó strand, fürdő van Magyarországon. Az egészségünk egy nagyon hatékony karbantartójának is számítanak a strandok, a gyógyvizeink. Érdemes kihasználni a Strandok Éjszakájának programjait is.

Hungaroring Forma-1 – július 31. – augusztus 1.
Az autóversenyek csúcsa a Forma-1. Idén is lesz a Hungaroringen futam. Bár magyar versenyző nincsen, mégis sokakat nagyon érdekel a verseny.

6. Görögdinnye Fesztivál Békésen – július 24.
A vidám szórakozás, az egészség és a különlegességek vannak a fókuszban. Idén már hatodik alkalommal szervezzük meg Békés városában a Görögdinnye Fesztivált. Tervünk az is, hogy 2022-ben már országos, 2023-ban nemzetközi lehessen ez a nagyon jó kezdeményezésünk. A Testvér-Fesztiválok Fórumának előkésítése is napirenden van.

Elkezdődött a XXXII. Olimpiai játékok – Tokió – július 21.
A tavalyról idénre halasztott nyári olimpiai játékok nagy várakozás közepette sikeresen elkezdődött. A világon a legnézettebb rendezvény az Olimpia, amit már az ókorban, id. e. 776-ban szerveztek meg először, majd pedig 1896-ban Pierre de Coubertin kezdeményezésére. Sok sikert kívánunk a szervezőknek! Na és a magyar csapatnak is.
Konklúziók:
Gratulálunk a szervezőknek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, a sportolóknak! Nagyon sikeres lett a Tokiói Olimpia. A 2024-es Párizsi Olimpián megszervezzük az Olimpia Szépe választást is, és megalkotjuk az Olimpia dalát – Pierre De Coubertin az “Óda a Sporthoz” című versére.

23. Lurdy-házi Lelkes Ásványbörze – július 17-18.
Nagyon érdekes dísztárgyakat, ékszereket lehet készíteni az Ásványbörzén megjelent kb. 120 kiállító termékeiből válogatva.

Átadták a Mesterek Mestere Díjakat
Kollégák voltak, majd közös épületburkoló vállalkozást alapítottak, most pedig kettős győzelmet arattak az idei Mesterek Mestere Díjon, a szakmai és a közönségdíjat is elnyerve. Katona Attila és Poroszkai János kora reggel ötkor kezdi a munkát és késő délutánig dolgoznak, rendszerint hétvégenként is. Bár szerintük ez nem is munka: „már gyerekkorunkban is imádtunk legózni, most még pénzt is kaptunk érte!” – fogalmaztak pályázatukban.

UEFA kupagyőztes lett Olaszország – június 11.
A döntőben az angol csapatot győzte le az olasz válogatott.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 10.
Budapesten a Francia Intézetnél nagyon jó, színvonalas fesztivált szerveznek minden évben – idén is!

Geraldine cukrászda nyílt a Nemzeti Múzeum kertjében a  – július 7.
Ünnepélyesen átadták a Múzeumkertben található Geraldine cukrászdát. Baráti beszélgetésekre, romantikus találkozókra, különleges sütemények megízlelésére különösen alkalmas a hely.

A Jó Istenek Hete – július 5-11.
A XXI. századi ideológiánknak, a Dialektikus idealizmusnak fontos része a jó istenek és az angyalok világának ismerete, kölcsönösen jó kapcsolatunk fejlesztése. És a megújulásra is fókuszálunk. A digitalizáció – szocializáció – szellemvilág interakcióinak ismerete is fontos. Az ember “elzombiasodása” helyett az életünk kiteljesedése a lényeg. Az Európai Fiatalok Szövetsége Aktivista klubjai és rendezvényeink is e célok érdekében fejlődnek. Tanácskozásainkon ezekre nagyon fókuszálunk. Természetesen a szórakozásunkat is megújítjuk, a Diákok és Vállalkozó Fórumával közösen.
Kell az is, hogy legyenek pozitív médiumok, melyek inkább élénkítik az emberek életkedvét. Az Európai Sajtószövetségünkben ez fontos kritérium. Az EU-EXPO idén a szakmai közönségnek szól, de 2022-ben már exponáljuk. A Szépség Világnapjában a Miss Írisz választást is megújítjuk. A Testvér-fesztiválok Fóruma égiszében a partnerkapcsolatunk bővítésére is sor kerül. A Humoros Némafilmek Fesztiválján a FilmyxIQumok sokakat vonz majd. Tehát: idén intenzíven megújulunk, hajrá előre, fölfelé!

Emese bál-party – július 5.
Ősanyánk Emese napján a régi szép időkre és a mai fejleményekre is fókuszálva tervezzük meg a nagy Emese bált, amit 2024-ben tartunk – az ősmagyar gyökereinkre is büszkék kell legyünk! Az Emese főpapnője választás, a különleges tánc-zene-dal és a humorizáció mindenképpen programunk lesz. AZ első Emese bált még 2005-ben tartottuk a Magyarok Házában, és feljutottunk a csúcsra, a Gellért hegy tetején lévő Panoráma sátorba 2009-ben. Létrehoztuk a Kormányzati Tanácsadó Jósdát 2006-ban. Most a szórakozásunk megújítása lesz fókuszban. A részleteket megbeszéljük X-party szisztémában, kreatív együttműködésben.

10 éves a Diákok és Vállalkozók Fóruma – július 3.
2011. július 3-án szerveztük meg a Diákok és Vállalkozók első Fórumát, Balatonlellén, az I. Magyar Világtalálkozón, melyet dr Tanka László és csapata szervezett.
Az informatika világával és a vállalkozói és a diákság konstruktív együttműködésének szervezése volt (ma is!) a fő célunk. A diákok nagyon lelkesek, kreatívak, a vállalkozók ismerik a gyakorlati életet, a gazdaságot, a lehetőségeket. Összefogás és fejlődés – ez a lényeg. Az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus, az alap.
Az ünnepségünket az Expó-stúdiónkban tartjuk.

100 éve alakult meg a Kínai Kommunista Párt – július 1.
A kommunizmus az emberiség legjobb társadalmi szisztémája. Sok sikert kívánunk a kínai kommunistáknak!

Az Európai Unió Soros elnöke: Szlovénia – július 1. – december 31.
Sok sikert kívánunk felelősségteljes munkájukhoz!

Az UEFA meccsei
Az európai labdarúgó bajnokság meccseinek hatalmas lett a népszerűsége, látogatottsága a stadionokban, nézettsége a tévéműsorokban. Kell az egészséges, jó szórakozás!

Péter, Pál nap – június 29.

Kezdődik az Agárdi Popstrand – június 26.
Még a dicsőséges szocializmusban, 1977-ben szervezték meg először. Nagyon jó koncertek, műsorok, hangulat uralkodik. A nyitó napon a legendás Neoton együttes ad fantasztikus koncertet. Tánc, mulatás, vidámság – ez kellett már!

Múzeumok Éjszakája – június 26.
2021 júniusa a múzeumok körében is az újraindulás időszaka, amikor az online-ból az analóg térbe térnek vissza: idén a nyári napforduló a múzeumok számára is fordulópont. A kényszerű bezártság időszakában felüdülést, szórakozást, kikapcsolódást nyújtó múzeumi szakemberek a Múzeumok éjszakáján élőben várják a közönséget – végre – az eredeti tárgyak között. A rangos „Az Év Múzeuma 2021” díjat a nagy múzeumok kategóriájában a Magyar Nemzeti Múzeum 2021. június 26-án vette át a Ludwig Múzeumban. A zsűri a következetes stratégia mentén kialakított korszerű muzeológiai gyakorlatáért, az online térben megvalósított sokszínű, hatékony ismeretátadási tevékenységéért és az intézmény nemzetközi elismertségének növeléséért díjazta az 1802-ben alapított közgyűjtemény teljesítményét.

X. Magyar Világtalálkozó – Határtalan összefogás – június 24.
Idén már tizedik alkalommal kerül megrendezésre ez a nagyon színvonalas, jó hangulatú rendezvénysorozat, dr. Tanka László vezetésében, júniusban és júliusban. Balatongyörökön van a kezdés, azután Borsod-Abaúj-Zemplénben, Nyársapátiban, majd Budapesten az irodalmi fórummal zárul. Nagy közönség és partner kör jellemző erre a tényleg magyarosan határtalan rendezvénysorozatra.
Az I. Magyar Világtalálkozón, 2011. július 3-án szerveztük meg az első Diákok és Vállalkozók Fórumát Balatonlellén. Az óta sokat fejlődött ez a kezdeményezésünk is.

Megrendezik az ország első kaszinófesztiválját – június 24.
10.000 Ft ingyen kupon, koncertek és nyereményjátékok Győrben és Pécsett
Az idei nyárról nem mondható el, hogy bővelkedne a rendezvényekben – részt vehetünk azonban egy olyan különleges fesztiválon, amilyenre korábban még soha nem volt példa. A hónapokon át tartó győri kaszinófesztivál szórakoztató programok sokaságával várja az érdeklődőket. Ráadásul aki időben érkezik, annak a kaszinó 10.000 Ft-ot ad, és ehhez hasonló rendezvénysorozattal készül a pécsi kaszinó is. “A kaszinó sokak számára még mindig egy ismeretlen világ. A fesztivál egyik célja, hogy lebontsa ezeket a falakat, és azoknak is bemutassa, akik korábban nem ismerték a szórakozás ezen fajtáját. Amennyire tudjuk, még soha nem volt Magyarországon ilyen program és ami ennyi mindent tartalmaz” – meséli Zámbó István, a győri és pécsi kaszinók stratégiai igazgatója.

Főbb napirendi pontok – Általános Ügyek Tanácsa, 2021. 06. 22.
A Tanács elő fogja készíteni az Európai Tanács júniusi ülését. A bővítés, az Európa jövőjéről szóló konferencia, valamint a Lengyelországgal és Magyarországgal tartandó meghallgatások szintén napirenden lesznek.

Jól kezdődik a csillagászati nyár! – június 21.
Igen kedvező csillagállás alakult ki, mely a közösségi életet, az innovációt és a testkultúrát nagyon stimulálja. A gazdaság is fellendül. A nemzetközi kapcsolataink is megélénkülnek. Tehát: jó nyarunk lesz!

Lehetséges, hogy Magyarországon szervezik meg az UEFA döntőt – június 20.
Amennyiben ez lesz, akkor nagyon felélénkül a turizmus Magyarországon, aminek sok jó effektusa is lesz.

Természetgyógyászok Kongresszusa – június 19.
A sok érdekes előadás közül egy tényleg különleges: a madárcsicsergésnek van gyógyhatása is az emberre. A Természetgyógyászok Szövetsége, dr. Taracközi István vezetésével kerül megrendezésre ez a szakmai konferencia minden évben a Hotel Aquinkumban.

Életmód expo – június 11-12.
A “VILÁGLÁTÓ” Falilapunk megjelenésével propagáljuk a jó kezdeményezéseinket. Önálló standunkon a partnerszervezés, a grafológiai tanácsadás, a kibernológia tudományunk is lehetséges.
A Lurdy Konferencia Központ vezetőségének kezdeményezése jól sikerült szeptemberben, és ezért a folytatás is megalapozott lett. Az Életmód expo főleg az egészséges élet hasznos termékeiről, szolgáltatásairól, módszereiről szól. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt hasznos. A Lelkes Ásványbörze is megjelenik 30 kiállítóval az Ásványszigeten. Lesz grafológia, jóga oktatás, finom kávé, aloe vera, és sok más különlegesség. További részletekwww.eletmodexpo.hu

2021. június 8-án, Budapesten adták át az SZTNH 2020. évi Innovációs Díját. A díjátadó a 2021. évi Jedlik Ányos-díjak átadásának keretein belül történt, az elmaradt, országházi Innovációs Nagydíj ünnepség helyett.

Labdarúgó Európa bajnokság

Környezetvédelmi Világnap – június 5.

Visszatérünk a szórakozás világába
A discók újra megnyitnak, és érdemes jó zenére jól mulatnunk, szórakoznunk. Budapesten ajánljuk a ReMix-et, a Mossison’s 2-t és az egyetemi klubokat is.

Országos Edzettségi Tesztnap – május 30.
“Évről évre legyünk egyre edzettebbek” – ez a Legyünk természetesen egészségesek és az Országos Edzettségit Tesztnapunk legfontosabb üzenete. Idén is kétszer szervezzük meg, következik: november 7-i tesztnapunk. A 24 éves kornak megfelelő edzettségi szint a norma. Erőre magyarok!

Gyermeknap – május 30.
A gyermekek a jövőnk reménységei, nagyon fontos, hogy ezt ők is tudják, megéljék, és fejlődjenek előre, fölfelé!

Ünnepi néptánc Újpesten – május 24.
Ötven fővel a Bem Néptáncegyüttes az újpesti Városháza téren tartott nagyon színvonalas táncbemutatót, melynek végén a közönség is aktivizálódhatott. Az ünnepeknek szép programja volt ez is, meg más városokban, falvakban is. A szép magyar zene és tánc igazi felüdülést jelent minden résztvevőnek. Köszönjük!

Pünkösdi ünnepek – május 22-24.
Van egy szebb és jobb világ – ez a Mennyország!
Az ideológiánk egyik fő tételében szerepel a jó istenek, az angyalok, a Mennyország világával való jó kapcsolatunk fejlesztése, erősítése. Természetesen ennek fontos alapja a jó, életbarát, pozitív szemlélet és a cselekvés – a közösségért, az emberiségért. Pünkösdkor a Jézusi mennybemenetelt is ünnepeljük, Hassunk oda, hogy minél többen legyenek érdemeltek ara, hogy a szellemük az angyalok világában élhessen!

Eurovíziós Dalfesztivál – május 22.
Olaszország versenyzője nyerte meg ezt a különösen színvonalas, rangos könnyűzenei fesztivált. Az egyik legjobb hatása az ének és zene művészet megújítása, népszerűsítése.

Az újra nyitásra, a megújulásra készül az ország – május 14.
A pandémia sikeres leküzdése után újra megindul a közösségi élet, mind a rendezvények terén, mind pedig a szervezetek világában. Érdemes új, jó, motiváló, megvalósítható célokat kitűznünk! Várhatóan a második félévben lesz már élvezhető eredménye akcióinknak. Az Európai Sajtószövetség és az Európai Fiatalok Szövetsége, valamin az EU-EXPO szervezése ugyancsak nagy innovációnak néz elébe. A részleteket megtanácskozzuk az összejöveteleinken, az Aktivista Klubunkon, az EU-EXPO Klubunkon, a Partner- és Média-partinkon is. Hajrá előre!

Tour de Hungary – kerékpáros verseny Magyarországon
750 kilométert kell lekerekezniük a versenyzőknek magyar tájakon. A sportág egyik legrangosabb versenyévé nőtte ki magát ez a verseny.

Európa ünnepe – május 9.
A II. Világháború megszűnt Európában 1945. április 9-én. És kezdődött egy új, jobb, szebb korszak, világ építése a kontinensünkön.

A Sajtószabadság Világnapja – május 3.

Anyák napja – május 2.
Nagyon hálásan köszönjük édesanyánk hatalmas szeretetét, életünk megerősítését, fejlődésünk alapjait.

17 éve tagja Magyarország az Európai Uniónak – május 1.
Egy nagyszerű nemzetközi összefogás, együttműködés tagja lettünk 2004. május 1-től. Ez ünnepértékű a magyar nemzetünk számára!

Éljen Május Elseje!
A munka nemzetközi ünnepén is fókuszáljunk arra, hogy az emberi munka értelme, lényege: a termelő erők, az ember-közösség bővített újratermelése. Az ünnepi események e majálist is megnyitják.

Mindent az estimeséről: szakértők mondják el, miért fontos a meseolvasás!
Az esti meseolvasás mind a szülőre, mind a gyermekre jó hatást gyakorol, közös élményt jelent, kapcsolódási pontokat teremt. Azt már ismert, hogy a jó mesék fejlesztik a kicsik szókincsét, viselkedési modelleket, példákat állítanak eléjük, megoldási módszereket tanítanak nekik. Arról kevesebb szó esik, hogy hogyan érdemes mesélni, mitől lesz a meseolvasás élmény mind a szülőknek, mind a kicsiknek? A kérdésre Szabó Ágnes, A Tulipán Csoport mesekönyvsorozat szerzője, Polgár-Nagy Ágnes pedagógiai-szakpszichológus és Rapatyiné Kovács Regina, óvodapedagógus válaszol.

A FÖLD NAPJA -április 2.
Az emberi élet a Földön köszönhető a Föld jó isteneinek, az angyaloknak is! A Föld Napján külön köszönetünket fejezzük ki a Földanyának, az Ég isteneinek, angyalainak külön is. Éljenek jól, egészségben, vidámságban a jó istenek, az angyalok, a jó emberek!

Életségi: szórakoztató tudománynépszerűsítő program indul a matematikáról – április 14.
Ingyenes online előadássorozat minden korosztálynak.
Vajon szeretjük vagy utáljuk a matekot? Sokak kedvence volt a gimiben, míg mások alig várták, hogy az érettségi után elfelejthessék. Pedig a matematika távolról sem csak a száraz tényekről szól! Pintér Gergő célja megmutatni, hogy a számokban bárki örömöt lelhet, ezért ingyenes online előadássorozatot hirdet.

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott Bacon – április 13.
Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon . A Trade magazin által életre hívott verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek valós vásárlói igényre reagálnak. Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. által készített termék hazánkban egyedülálló csomagolástechnikával készül, ennek köszönhetően a fogyasztók sokkal takarékosabban tudják felhasználni azt.

A 30. Miss Hungary döntője – április 12.
A legrangosabb magyar szépségverseny, hosszú huzavona után a pandémia miatt, végül sikeresen lezajlott. A 24 szépség közül megválasztotta a zsűri a 30. Miss Hungaryt és a Tini Miss Hungaryt. Felnőtt kategória:
1. helyezett, a Szépségkirálynő: VASCSÁK KITTI
2. helyezett, I. Udvarhölgy: SIRKÓ PATRÍCIA
3. helyezett, II. Udvarhölgy: MÁGA ALEXA
Tini kategória:
1. helyezett, a Kishercegnő: DÖBRÖSI FRIDERIKA
2. helyezett , I. Udvarhölgy: KALMÁR SZONJA
3. helyezett, II. Udvarhölgy: VITTMANN LARINA
A verseny győztesei, különböző értékű modellszerződéseket nyertek, és különböző Világszépségversenyeken képviselhetik Magyarországot.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.[1] A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.

A humor fejleszti az immunrendszerünket is – április 8.
A szellemünkre nagyon jó hatással van a vidámság, a humorizáció. Az életkedvünket is erősíti a jó kedv. A pandémia idején, a betegségek ellen különösen ajánlani tudjuk a humoros filmek nézését, a vicclapok olvasását! Az ember szelleme erősödik. Persze a tudományok, a művészetek, a jó táplálkozások, a tudatos testedzés ugyancsak jó hatással van a testünkre, szellemünkre. Na meg a valós, igaz, jó világnézet, mint pl. a XXI. század ideológiája, a Dialektikus idealizmus.

Az Egészség Világnapja – április 7.
A WHO megalakulásának napja: 1950. IV. 7. Legyünk természetesen egészségesek!

Éljen Április 4!
Hazánk felszabadulása a II. Világháború borzalmaitól a felszabadító szovjet csapatoknak is hála, 1945-ben történt. Örök dicsőség a hősöknek! A magyar nemzet új fejlődési szakaszába, a szocializmus építésébe kezdhetett.

Húsvéti ünnepek – április 2-5.
Az eredeti, az igazi Jézusi tanítás azt tartalmazza, hogy az istenek világa tágabb, több isten is létezik, együtt az angyalokkal, a jó emberekkel.

Az elmúlt öt évben tízszeresére nőtt a naperőművek beépített kapacitása Magyarországon – április 1.
A naperőművek beépített kapacitása öt év alatt tízszeresére növekedett hazánkban, és a tendencia a jövőben is folytatódik – mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. A tendencia jó, erősítsük, folytassuk!

Kezdődik a nyári időszámítás – március 28.
Az óráinkat egy órával előre kell állítanunk. Ezután később esteledik, aminek van jó hatása a kedélyünkre, hangulatunkra, bár ez estéket is jól tölthetjük, szépeket álmodhatunk.
A nyári időszámítás jó hatással van a társadalomra!

Elindult az Olimpiai láng – március 25.
A tokiói Olimpia idén meg lesz tartva. Ezt is jelezte, hogy az Olimpiai láng elindult Japánban. Nagyon helyes, hogy az emberiség a fejlődés, az összefogás, az egészség világát sokkal fontosabbnak tartja, mint egy covid-járvány majrézást.
Idén júliusban startol az Olimpia. Sok sikert kívánunk a rendezőknek, a szereplőknek! Tervünk az, hogy a párizsi Olimpián már legyen Olimpia Szépe választás, amit 2008-ban kezdeményeztünk.

TesTudaT Konferencia – március 25.
A fő témáink idén: a tudatos testedzés és étkezés új módszerei, az ideológiánk a Dialektikus idealizmus terjesztése, a közösségi életünk továbbfejlesztése. Természetesen a szórakozás-kultúránk fejlesztésével is foglalkozunk: a Humoros Némafilmek Nemzetközi Fesztiváljának szervezése nagyon fontos. És “A Szép Dal Ma…” versíróverseny zenére ugyancsak a fókuszban van. Az EU-EXPO és a Testvér-Fesztiválok Fóruma is fontos témánk. A Miss Írisz választás szépségversenyünket megújítjuk, csapatverseny is lesz, különleges díjakkal. Az első TesTudaT Konferenciánkat Tudatos testépítés címen 2006. III. 25-én szerveztük meg az RSZKK Sportcentrumában. A sikeren felbuzdulva minden évben egyre igényesebben, színvonalasabban szervezzük meg a TesTudaT Konferenciánkat, a Jó Istenek Hetében.

Csillagászati tavasz kezdete – március 21.
A Nap a Kos jegyébe lépett, együtt áll a Vénusszal – ez nagyon jót jelez, különösen szépségipar, a művészet, a rendezvények világában.

A Boldogság Világnapja – március 20.
A jó céljaink elérése boldoggá tesz minket! Az ENSZ közgyűlése 2012-ben a boldogság nemzetközi világnapjává nyilvánította március 20-át. Az egyre bővülő világnapok listájáról nem hiányozhat a boldogságnak szánt nap sem, hiszen, ahogy az ENSZ határozatában is áll: „a boldogságkeresés az emberi lét egyik alapvető célja.”

Víz világnapja – március 22.
Az éltető őselemeink egyike. Dicsőség a víz isteneinek, istennőinek is!

Megújul a legendás Corvin áruház
A dicsőséges szocializmus első plázáját még a hetvenes években hozták létre. Idén elkezdik a felújítását.

Ünnepel a nemzetünk! – március 15. és 21.
Az 1848-as szabadságharcunk kezdetének, március 15-nek minden időkben nagy a népszerűsége. Idén is megünnepeljük országszerte.
A Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség 1957. március 21-én bontott zászlót, és nagyon sikeresen kifejlesztettük az ifjúsági közösségi élet jó világát. A régi szép időket reaktíváljuk – ez a nagy üzenete a dicsőséges múltunknak!

Nemzetközi Pi-nap – március 14.

A Kaukázus lett a Ádám 2021 győztese – március 13.

AGROmashEXPO – idén on-line formában – március 3-6.
A Hungexpo különösen jó rendezvényét idén on-line formában rendezik meg. Tehát az internet segítségével lehet látogatni, és a kiállítókkal kommunikálni. Érdemes kipróbálni, sok hasznos információval gazdagodhatunk!

Pénz7 – március 1-7.
A pénz az emberiség legintelligensebb találmányainak egyike. Általános egyenértékes, szocializációt segíti, értékmérő. Fontos, hasznos a pénz, de természetesen nem kell túldimenzionálni, hanem célszerűen használjuk! A Pénz-en az iskolában is tanítják mindezt.

A vidámság jó hatással van az immunrendszerünkre – február 24.
Egzaktul, műszerekkel is lehet bizonyítani, hogy a vidámság, ami növeli az életkedvünket, az immunrendszerünket is fejleszti, erősíti. A pandémia idején ez most különösen hasznos információ!

A testkontroll fontossága – február 17.
Az egészségünk érdekében, a fizikai kondíciónk erősítése érdekében is nagyon jó a tudatos testkontroll, testépítés. A lényeg az, hogy a fizikai, biológiai téren kívül a szellemi, a tudati képességeinket is ismerjük fel és alkalmazzuk. A covidjárvány idején különösen hasznos, ha a testkontrollunkat fejlesztjük!

A Jó Istenek Hete – február 8-14.
Már az 52. alkalommal szervezzük meg az ideológiánk, a Dialektikus idealizmus alapján a Jó Istenek Hetét. Nagyon hasznos, fontos projektünk ez, mert a világnézetünket tágítja, fejleszti és erősíti is. Fő témakörünk ezen a héten a Művészet – a zeneszerzésre, a versírásra és a festészetre is fókuszálunk.

A Kínai holdújév kezdete – február 14.

A Rádiózás Világnapja – február 13.

A Házasság Hete – február 8-14.
A jó házasság nagyon lényeges! Kell egy szép nő és egy értelmes férfi, akik valóban összeillenek. Érdemes letesztelni ez például táncolással, kreatív alkotással, ízlésegyeztetéssel is. A jó család az alapja a jó családnak.

Az otthoni tervezés ideje van most – február 5.
A járvány egyik pozitív mellékhatásának tekinthetjük, hogy több időnk van az otthoni munkákra, a rendezvények tervezésére, előkészítésére is!

Humoros Némafilmek Nemzetközi Fesztiválja: FilmyxIQum
A  fantázia, a humor és a jó vállalkozói együttműködés során a diákság is megmozgósítható annak érdekében, hogy egy különleges filmsorozat feldobja a nézők, az alkotók, a partnerek hangulatát, életkedvét. A filmpremier március 25-én lesz, az Írisz bálpartin, ahol a Miss Írisz választás első előversenyére is sor kerül. Persze a zene tánc is műsoron lesz. – Érdemes már most, januárban megtervezni a jó eseményeket, programokat! – január 31.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ)  – január 27.
és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága 2021. január 27-én. Az együttműködő felek közös célja az ELKH kutatóhelyeinél keletkező tudományos eredmények gazdasági és társadalmi hasznosulásának elősegítése, az ELKH és az innovációban érdekelt többi szereplő közötti együttműködések erősítése. Az együttműködési szándék kinyilvánítása mellett a felek kialakították a 2021. évi közös munkatervet, amelyben rögzítették az együttműködés első évének tervezett tevékenységeit.

Kézilabda Világbajnokság Egyiptomban
Nagyon küzdelmes sport. Sok izgalommal, változatossággal. A világbajnokságot a férfiaknál Dánia nyerte meg.

Elkezdődött a Dal 2021 – január 30.
A magyar könnyűzene fesztiválján sok versenyző indul, köztük sokan szinte művészi előadással nyűgözik le a zsűrit és a közönséget.

Felvirágozhat az elektromos buszok magyarországi gyártása
Hazánkban készül Európa első csuklós hidrogénbusza A kormány bejelentésének értelmében 2022-től csak elektromos buszok beszerzésére nyerhető majd el támogatás a 25 ezernél nagyobb településeken, ennek következtében a járműállomány a klímavédelem jegyében még korszerűbbé válhat néhány éven belül. Hazánkban jelenleg egyedül a Goldi Mobility Kft.-nál készülnek hazai forgalmazásra magyar know-how-val és összeszereléssel elektromos autóbuszok, ráadásul legkésőbb augusztusig elkészül első csuklós hidrogénbuszuk is, ami egyedülálló egész Európában. Céljuk, hogy a közeljövőben még több magyar partnerrel működjenek együtt, ezért folyamatosan keresik a kapcsolatot a honi beszállítókkal.

A Magyar Kultúra Napja – január 22.
A magyar Himnusz keletkezésének napján tartjuk a kultúránk megünneplését egy külön eseménysorozatban. Kölcsey Himnusza jelentős alkotás, érdemes továbbfejlesztenünk, megújítanunk. Ritmusában is, a szövegében is. 2016-ban e napon játszottuk le először egy kis zenekarral a vidámabb, lelkesítő zenét. A kultúránk világára legyünk méltóan büszkék!
Évnyitó parti – január 21.
Kifejezetten hasznos szokott lenni ez a multifunkciós rendezvényünk. Ismertetjük ez éves terveinket, programjainkat a klubtagoknak, partnereinknek, újságíróknak. Sok újítás lesz idén, a TesTudaT Konferenciánkon a XXI. század ideológiáját, a Dialektikus idealizmust exponáljuk. Megszervezzük az első Életmód táborunkat július 5-11. A Szépség Világnapjára – X. 14. – fókuszálunk az EU-EXPO 2021-es programsorozatában, október 11-17. A Miss Írisz választást is megújítjuk, csapatverseny is lesz, különleges zenei koreográfiát is bemutatunk. A Partner és Média-partinkat ezentúl is havi rendszerességgel megszervezzük. A megvalósítható, fenntartható fejlesztésekre nagyon fókuszálunk 2021-ben.
Beiktatták az új elnököt az USA-ban – január 20.
Nagy választási csaták után végül győzött a józan ész, a demokrácia, és megválasztották Joe Bident az Amerikai Egyesült Államok Elnökének. Nagy valószínűséggel ez nagyon jó hatással lesz az amerikai társadalomra is, meg az emberiségre is. Magyaroknak különösen hasznos, hogy egy barátságosabb, értelmes elnöke lett az USA-nak. Sok sikert kívánunk az új elnöknek, csapatának és az amerikaiaknak!
Magyar Innovációs Nagydíj
mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további,
összesen nyolc kategóriában kaphatnak díjat, melyek átadására 2021. áprilisában kerül sor. A pályázaton Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt.
További információ: bit.ly/38rjjdp
Diákok és Vállalkozók Fóruma – január 14.
A két szféra konstruktív együttműködése nagyon fontos. Az EU-EXPO témaköreire fókuszálunk a további összejöveteleinken, tanácskozásainkon.

Testvérek Világnapja – január 12.
Jó családban, jó testvérekkel élni jó!

Keleti Andrea 100 éves – január 9.
A világhíres, olimpiai és világbajnok tornásznő életszemlélete példaértékű+

Portugália vette át az Európai Unió soros elnökségét
2021 első félévében látja el fontos beosztását a portugál vezetés. Sok sikert, fejlődést kívánunk az EU-nak is, Portugáliának is!

Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük