Világlátó – 2016. I. félév

Posted by & filed under Hírek.

Magyarország első a Kajak-Kenu Európai Bajnokságon
Moszkvában rendezték meg a rangos versenyt, melynek az éremtáblázatában az első helyre került hazánk. Gratulálunk a magyar versenyzőknek, edzőknek, és további sok sikert kívánunk!

Testedzés a csillagok állása szerint
Új irányzatot vesz a testkultúra, mely figyelembe veszi a Nap, a Hold és a bolygók állását is. Ennek alapja az ősmagyar, ó-egyiptomi tudás, tapasztalat. Más izmok aktívak és más passzívak pl. Teliholdnál, vagy Újholdnál. A természettel összhangban élő ember lelkivilága is sokkal egészségesebb. Az új trenddel kapcsolatban az Európai Fiatalok Szövetsége egy Fórumot is szervez, melyre meghívja a potenciális szakértőket és a támogatókat is. A Fórum szervező bizottságának első tanácskozása július 9-én lesz. A vezérelvünk vezessen minket: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!”

Múzeumok Éjszakája – június 25.
Országszerte nagyon kedvelt program. Megismerni a különlegességekkel, a tradícióval és közben mulatni, ez igen. A Nemzeti Múzeum az epicentrum, de ajánljuk még Budapesten az Iparművészeti múzeumot is, meg a többit!

Laharo-party a ReMixben – június 25.
dizsiA mai világban a jó zenére való táncolás nagyon jót tesz az egész-ségnek. A párkapcsolatnak meg különösen. Érdemes olyan helyekre elmenni szórakozni, ahol emberek által komponált zenére lehet párosan, heteroszexuálisan, táncolni. A ReMix, a Nyugatinál, egyike a legkedveltebb szórakozó helyeknek. Olyan dj-k adják a talpalávaló örök slágereket, mint  B. Tóth László (az Európai Sajtószövetség Életműdíjjal tüntette ki), vagy Dj. Dominic. A ReMixet egy különösen érdekes és kreatív ember hozta létre társaival, csak úgy hívja őt a szakma, hogy Márió. A szórakozóhely pénteken és szombaton este van nyitva. Az este tízig megváltott 1500 forintos belépő teljesen lefogyasztható. A klasszikus diszkó lényegesen javítja a vitalitást!
Mottónk: Jó zenére jót táncolni jó!

Az angliai népszavazás – június 24.
Nagy a tétje: benne lenni, vagy kilépni? Ez itt a kérdés.
Reméljük, hogy Anglia, Nagy-Britannia továbbra is tagja marad az Európai Uniónak, melynek egysége és fejlesztése lenne a lényeg, a legfontosabb.
Anglia nagyon fontos és hasznos tagja az EU-nak, reméljük, az is marad!
A nemzetközi együttműködésnek nincsen valós alternatívája, hiszen egy ország sem képes a teljes önellátásra, mindannyiunknak szüksége van a másikra, hasznos, konstruktív nemzetközis együttműködés a lényeg.

Kezdődik a csillagászati nyár – június 21.
nyar-2016Kora hajnalba, pontosabban 1 óra 9 perckor lép át a Nap a rák jegyébe, és ezzel kezdetét veszi a csillagászati nyár. Telihold is van, ami nagyon jót jelent a párkapcsolatokban és a vállalkozások, közösségi élet fejlesztésében, megvalósításában. Az ősmagyarok istenként tisztelték a Napot és a Holdat is, ami nagyon érthető, hiszen az életforrásainak számítanak. Ezen a nyáron a kulcsszavak: kommunikáció, bátorság, testedzés, ezotéria, változatosság, nyereségorientáció, szórakozás.
A nagy nyárindító partinkat június 25-én tartjuk a Margit-szigeti Úttörő Stadionban (ma Atlétikai Centrum)

Róma új főpolgármestere
Nagyon szép, fiatal nő lett Olaszország fővárosának főpolgármestere. A 37 éves Virginia Raggi frenológiai (arckarakterológiai) elemzése alapján tényleg értelmes, érzelmekben dús, kedves dinamikus vezetőt választottak a rómaiak. Sok sikert kívánunk Virginiának, és Olaszországnak, különösen az Európai Unióban való együttműködésben!

Miss Royal Hungary Luxury Queen – június 18.
WP_20160618_22_51_39_ProA Hotel Corinthiában kerül megrendezésre egy igazán exclusive szépségverseny. Már a címe is sejteti, hogy a rendezők különösen figyelnek a megjelenésre, az eleganciára. A műsorban fellép Varga Viktor és Nikol énekesek, lesz divat és ékszerbemutató is. Főszervező: Dánik András mesterfodrász. 12 lány versenyez a mezőnyben.
Győztes: Balázs Nóra.

Kezdődik a VAKÁCIÓ! – június 16.
Az iskolai szünidő kezdetének a dátuma is érdekes: 2016. 06. 16. Számmisztikailag a 6-oshoz az élet élvezetét, a szórakozást társítjuk. Legyen így! Az iskolások legyenek egészségesebbek és boldogabbak! Na meg a szülők, a tanárok is, hiszen ők is megérdemlik…

China SmartExpo – június 13-15.
WP_20160613_11_11_15_ProA szocializmust építő Kínával a kapcsolat nagyon fontos Magyarország számára. Tradicionálisan jóban vagyunk a keleti barátainkkal. Az expón bemutatkozó kb. 70 cég jól reprezentálja a kínai ipart, technikát, érdemes a magyar vállalkozóknak aktívan megjelenni a rendezvényen. A ChinaSmart (közel az Ázsia Centerhez) kerül megrendezésre. Június 14-én tartunk egy Diákok és Vállalkozók Fórumát is, a két nép barátságának nemzetközi együttműködésének szellemében. Az expó jelmondata: “Nemsokára minőségi kínai termékek lendítik fel a vállalkozását!”

A Napisten napja – június 11.
Még 2014-ben kezdeményezte az Európai Fiatalok Szövetsége, hogy a Nacsudapisten és a Holdistennő tiszteletére külön celebráljunk egy korszerű és komplex misztériumot. Ennek értelmében kerül rendszeresen megszervezésre a Napisten napja és a Holdistennő estje (jún. 18.) A lelki síkon és a testi-szellemi szférákon keresztül hatunk önmagunk, párkapcsolatunk és a társadalom egészségére, fejlődésére.

Kezdődik a foci EB
WP_20160610_20_14_11_ProEgy hónapon át tart a világ egyik legnézettebb, legizgalmasabb sporteseménye a Labdarúgó Európa Bajnokság. A nagy érdeklődést jelzi az is, hogy szerte az országban, a szabadtereken (pl. Deák tér, Újpesti fő tér, Margitszigeti Úttörő Stadion, stb.) hatalmas kivetítőket és standokat állítanak fel. A jó társasági hangulat szinte biztos. A focival kapcsolatban egy érdekesség: “A grundfoci az alap. Anélkül nincsen jó nemzeti fotball!” ezt lapunknak nyilatkozta Nyilasi Tibor, a focilegenda. A foci jó sport és a tisztességes mérkőzés a sportszerűséget és a kreatív együttműködést is segíti.
Már a nyitó napon nagy sikere volt a szabadtéri focinéző központoknak. A Margitszigeti Atlétikai Centrum is teljesen megtelt a lelkes szurkolókkal. Nagyon szép a hely, igazán méltó egy ilyen nagy rendezvényhez.
Az EB győztese:

Városünnep Kispesten – június 12.
WP_20160601_18_24_04_ProA XIX. kerület legrangosabb eseményének számít a Városünnep, a Templom téren. A kirakodóvásárban különleges ínyencségeket lehet kóstolni, vásárolni, és a nagyszínpadon egymást váltják a koncertek, a bemutatók, a humoristák. Fellép többek között az Yrisz Klub Nívódíjas Fourtissimo együttes, Péter Szabó Szilvia és a világhírű Ottaván együttes. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak, igazi jó élmény ez az esemény!

Ünnepi Könyvhét – június 9-13.
WP_20160609_14_15_30_ProIdén 87. alkalommal kerül megrendezésre, a Vörösmarty téren. Az írás, olvasás, a könyvnyomtatás ünnepi seregszemléjén 120 kiállító, köztük nyomdák, könyvkiadók, szerkesztőségek, mutatkoznak be. A nagy színpadon zenés-táncos műsorok. A rendezvény ingyenes és nagyon élménydús! Családoknak, szakmabelieknek, társaságoknak különösen ajánlható.

Ásványbörze a Millenárison – június 11-12.
Az ásványok, a drágakövek hozzátartoznak a szép megjelenéshez, különösen a nőknél, az ékszerekben. Az Ásványbörze – főszervező Lelkes András – országos turnét tart, de kétségtelen, hogy a legnagyobbak közé tartozik a Millenárisban most megrendezésre kerülő. A börze különösen ajánlható a szerelmeseknek, a lakberendezőknek, a designőröknek, a szellemgyógyászoknak, a reflexológusoknak és a rendezvényszervezőknek. Érdekesség: ásványokkal díszített kiállítói pavilon, virágcsokor, kertifa. Sok előadás, tájékoztató is emeli a rendezvény rangját. Mindenkinek ajánlható!

Pedagógusok Napja – június 5.
Nagyon megérdemlik a pedagógusok az ünneplést, a dicséreteket, mert ebben az évben is nehéz, felelősségteljes munkát végeztek. Ez inkább hivatás, küldetés, amit csinálnak: a magyar nemzet jövőjének reménységeit kell képezniük arra, hogy képesek legyenek az együttműködésre, a kreativitásra, a tudományos igényre, az állóképességre, a művészetre, a valós világnézetre. Sok sikert kivánunk a pedagógusoknak!

Napfényes Fesztivál – június 5.
Új helyszínen, a Városliget peremén található Dürer Rendezvényházban várja látogatóit a testi-lelki-szellemi egészség egyik legszínesebb és legátfogóbb hazai rendezvénye,a XIII. Napfényes Fesztivál! A rendezvény alapkoncepciója az új környezetben is változatlan marad: érdekes előadások, sztárfellépők produkciói és gazdag szabadtéri programkínálat vár kicsiket és nagyokat egyaránt az egész napos családi eseményre!

A Virtuózok virtuóza – június 3.
A végső döntőben a közönség szavazása nagy-nagy izgalom után végül is Kökényi Jánost hozta ki győztesnek. A brácsaművészre most nagy világkarrier vár. Megérdemelten. A Virtuózok főszervezője Peller Mariann már megkapta az Yrisz Klub Nívódíját is. Ő is megérdemelte!

Budavári Sörfesztivál – június 2-5.
logo“Az utolsó alkalom, hogy átéld a Budai Vár és Sörfesztivál adta utánozhatatlan élményt és szórakozást. Aki már volt tudja, aki még talán nem…az most nem hagyhatja ki! Nagy örömmel tölt el Minket és egyben szomorúsággal is, hogy a Budai Vár felújítási munkálatai miatt idén még UTOLJÁRA, utolsó pillanatban sikerült összehoznunk Nektek az ország legnagyobb és legrangosabb sörfesztiválját. 6 éve folyamatosan nőttünk, szépültünk, gazdagodott a sör és streetfood kínálat.
WP_20160604_21_27_08_ProA Ti ötleteitek, véleményeitek alapján alakítottuk a fesztivált, de egyszer minden jó véget ér és reméljük össze tudunk hozni Nektek a jövőben még hasonló világszinten elismert fesztiválokat. Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen lenyűgöző, a világon egyedülálló helyszín adhatott otthont a Sörfesztiválnak. Az elmúlt 6 év alatt elszaporodtak mellettünk az ingyenes sörös kezdeményezések, de Ti kitartottatok mellettünk, így tudtunk egyre jobbak és nagyobbak lenni.” (forrás: sorfesztival.hu) Mi azt reméljük, hogy lesz még Budán sörfesztivál!
A Sörfesztivál Szépe: Zilinszki Luca
A Sajtó Söre: a Fóti Kézműves Sörfőzde Narancsos-Mézes Gyömbéres söre 

A sör gyógyhatása:
már az ó-egyiptomi kultúra istenei is tudták, hogy a sörnek van egy különlegesen jó hatása: az angyalok látásához, hallásához segít! A minőségi sör megfelelő dózisban és adagolásban tényleg gyógyhatású tud lenni. Akár a pálinka, ami a megszálló démonokat távolítja el. A bor pedig a kreatív gondolkodást fokozza.
Fontos: “Aki tudja a mértéket, az tudja az értéket!”

Testedzés júniusban
Ép testben ép lélek! – tartja a mondás. Ez úgy nagyon igaz, ha a tudat, a szellem különösen figyel arra, hogy a test edzett, egészséges legyen. Az egészséges test pedig pozitívan visszahat a tudatra, a szellemre, és így kialakul egy pszicho-bio-feedback, önszabályozó rendszer. Hogy mennyi a normális, a jó, az optimális dózis a testedzésben, azt mindenki maga kell, hogy kikísérletezze. Futni azért jó, mert a Föld energiáját is átvesszük (egy kicsit), és az erősebb stimulus hatására mindkét agyféltekénk működése normalizálódik. Ha túl sokat futunk, vagy edzünk, azzal már negatív is hatások is érhetnek minket. Az úszással a víz elem erősítését végezzük magunkban. A súlyzózással pedig legyőzzük a gravitációt. Lehet otthon, konditeremben, a szabadban, és legújabban konditerepen edzeni. Az Európai Fiatalok Szövetségének egyik fő irányvonala a rekreáció, a konditerepek elterjesztése.

Magyar Hősök Napja – május 29.
A nemzetünkért hősi halált haltak emléknapja. Örök dicsőség a világháborús, a kommunista hősöknek!.

GYERMEKNAP – május 29.
Szemünk fényei, a jövőnk reménységei a gyermekek. A dicsőséges szocializmusban, a 70-es 80-as években a Kisdobosok és az Úttörők olyan szép és jó nevelést kaphattak, amilyenre ma nagyon nagy szükség lenne. Érdemes áttanulmányozni a Kisdobosok 6 és az Úttörők 12 pontját. Utóbbi akár Nemzeti Hitvallás is lehetne!

10 éves az x-party.hu!
honlapunk10evesA vállalkozások új dimenziója az X-party, melynek kifejlesztése 1999-ben kezdődött el. Az X-party Központ honlapja 2006. május 25-én jelent meg.
Az ünnepség több napon át tart.

IPAR NAPJAI – május 24-27.
A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban Magyarország legátfogóbb ipari szakkiállítása, amely egy időben, egy helyen ad lehetőséget minden ipari szegmens bemutatására, beleértve a logisztika szoros kapcsolatát más iparágakkal. Nagy várakozással néz a szakma az idei IPAR NAPJAI elé, hiszen ipar_napjai2016_huszép számmal foglalták, foglalják le a cégek standhelyeiket Budapesti Vásárközpontban. Az eddig bejelentkezett kiállítók sok éves szakmai tapasztalattal és számos újdonsággal készülnek a kiállításra, 11 országot képviselve a Világ minden tájáról. A rendezvényen résztvevő vállalatok átfogó képet mutatnak egy-egy szakterületről, és a lehető legrészletesebb információkat nyújtják a látogatók szakmai feladatainak megoldásához, miközben a társszakmák trendjeit is bemutatják. Az IPAR NAPJAI-n biztosan megjelenő világmárkák (a teljesség igénye nélkül): ABB, Balluff, Beck&Politzer, ContiTech Rubber Industrial, Endrich, Eplan, Fanuc, KUKA, Finder, hoffmann, Klüber, Kropf Prozesstechnik, Stäubli Systems, Total Lubricants, Universal Robots, Wedco, Werth

Remekelt a magyar úszócsapat!
WP_20160525_10_30_22_ProAz Úszó Európa Bajnokságon magabiztosan nyertünk, hiszen tíz aranyérmet szereztek sportolóink. A vizes VB jó előjele lehet ez. Gratulálunk a magyar sportolóknak, sportvezetőknek és az EB szervezőinek!
Érdemes tudni, hogy az úszás (megfelelő mértékben!) kifejezetten jó hatással van az agyműködésre, a kreativitásra, a problémamegoldó képességünkre is! A szexuális potenciált is növeli, hasonlóan a futáshoz.

Magyar Világtalálkozó * Világfalu – május 21-22.
mavitaA határokon átívelő magyar összefogás egyik legszebb eseménysorozata, melyet 2011. június 29. – július 3-ig szervezett meg a Panoráma Világklub, dr. Tanka László vezetésével. Az események csúcspontját jelenti a Világfalu, mely idén a Lurdy Konferencia Központban lesz. Május 21-én Partner- és Média-partit szervezünk, valamint a Diákok és Vállalkozók Fórumát (melyet pont az első Világtalálkozón, Balatonlellén, 2011. július 3-án szerveztünk meg) is celebráljuk. Nagyon sok jó kiállító jelenik meg, szerte az országból, a nagyvilágból.
mavita-szakallasdorina-2016Megválasztásra kerül a magyarok világszépe is. Együtt elénekeljük a Világtalálkozó dalát. Az “Újítsuk meg a magyar Himnuszt” mozgalmunknak is fontos effektusa lesz a Világfaluban.
A Magyarok Világszépe 2016-ban: Szakálos Dóra.

Hosszú Katinka idei Európa-bajnokként utazhat Rióba
A londoni úszó Európa-bajnokság első versenynapján Hosszú Katinka a 400 méteres vegyes számban Európa-bajnoki címet szerzett. Ugyanebben a számban Jakabos Zuszanna a harmadik helyen ért célba. Hasonlóan a dobogó harmadik fokára állhatott fel Bernek Péter a 400 méter gyors fináléjában.(Forrás: MOB.hu)

II. Erzsébet királyné 90. születésnapját ünnepelték
Hatalmas pompával köszöntötték a brit királynőt, aki immár 63 éve ül a trónon. Mi is jó egészséget és sok boldogságot kívánunk II. Erzsébet királynőnek!

Pünkösd – május 14-16.
Az ünnep mindenkit emlékeztessen arra, hogy van egy Mennyország, ahonnan jött, és érdemes oda visszatérni.
Élj úgy, hogy méltó legyél az angyalok, a jó istenek világára!

Gourmet Fesztivál – május 12-15.
WP_20160512_16_20_38_ProAz étel-ital készítőinek nagymestereinek seregszemléje hagyományosan a Millenárisban kerül megrendezésre, Gerenday Károly és csapatának szervezésében. A száz kiállító rendkívül ügyel a szép és a tartalmas megjelenésre. Egy-két érdekesség: a BalatonBor regionális márka (olaszrizling 10 gyártótól, a régió neve alatt), az Etyeki Sörmanufaktúra, az epres-pisztrángos muffin, a Stelázsi, a Kolbice, a Villányi borok (Polgár, Bock…) és még sokan mások. Idén a hal- és a vadételeken volt a hangsúly.

Eurovíziós Dalfesztivál – május 10-14.
WP_20160515_12_15_54_ProA Pünkösdi ünnepek hetében kerül sor erre a nagyon rangos zenei versenyre, a Dal-ra. A világ harmadik legnézettebb műsora, most Stockholmból jelentkezik. Drukkolunk a magyar versenyzőnek, Freddinek, és gratulálunk az Eurovízós Dalfesztivál szervezőinek a nagyon magas színvonalú teljesítményért! A mai világban igen hasznos az ilyen műsor.
Eredmény: a magyar versenyző bejutott a döntőbe!
Győztes:

A gasztronómia nagy fesztiválja – május 9-11.
WP_20160511_13_17_22_ProA Sirha Budapest és a Bocuse d’Or nemzetköz gasztronómia nagy seregszemléjét és vásárát szervezték meg a Hungexpón, nagyon nagy sikerrel. Néhány érdekesség: csokoládéfüggönyt készítő készülék, fürjtojás-tészta, a 21. század boltja, a lengyel zamatok, és még sok más. Különösen a szakma volt érintett, érdekelt, de a közönség részéről is nagy volt az érdeklődés.
A Bocuse d’Or verseny győztese: Széll Tamás, Magyarország.

Miss Alpok-Adria magyar döntő – május 8.
missalpokAz egyik legnépszerűbb szépségverseny eredetileg 10 nemzetet fog össze. Olasz kezdeményezés. Hazánkban évente 12 elődöntő van, szinte mindegyik megyénkben. A főszervező, Pradua Edina, lapunknak elmondta, hogy a nagy népszerűség titka a jó szervezés, a jó, színvonalas műsorok, és leginkább az, hogy a magyar lányok nagyon szépek. A 2015-ös döntőre (kicsit megkésve) a budapesti, népszerű New Orleans Pubban kerül sor. 15 szépség a döntőben. Nagyon érdemes figyelemmel kísérni őket 🙂
Eredmény: hazánkat Vinyóczky Brigitta képviseli a nemzetközi döntőben, június 4-én, Horvátországban. Sok sikert kívánunk neki!

Európa Nap – május 8.
eu-a1Immár tizenkét éve vagyunk aktív tagja az Európai uniónak! Kezdünk belelendülni, a nemzetközi együttműködésben megtaláljuk a helyünket, szerepünket. A központi ünnepségek helyszíne a Margit-szigeti Atlétikai Centrum. A bemutatók jól prezentálják, mennyire szükség van az EU-ra és az EU-nak ránk, magyarokra. A szórakoztató műsorok a hangulatot színesítik, a jókedvünket növelik. Jó magyarnak lenni az Európai Unióban – együtt! E napon tartjuk az Országos Edzettségi Tesztnapot is, és az Európai Fiatalok Szövetségének Aktivista klubját, melynek fő témája lesz az EU-Expo szervezése, moduljai, a csapatépítés. Kezdeményezzük, hogy együtt elzenéljük az EU himnuszát, az Örömódát. Egy laza Miss Írisz castingra is sor kerül.

A Nagy Táncválasztó – május 7.
A Lurdy Házban szervezik meg immár harmadik alkalommal a táncszakma és közönsége nagy találkozóját. A néptáncoktól a latinon át a modernig szinte minden tánc iskolája megjelenik. Amit jó tudni: a tánc az emberiség öt legnagyszerűbb találmányainak egyike. A két nemet összehozza, egyesíti.

Természetgyógyászok Kongresszusa – május 7.
A tradicionális, az ősi, a természetes gyógymódok hatékonyságukat egyértelműen bizonyították. A sok érdekesség és tudnivaló iránt nagy a szakma és a közönség érdeklődése. Idén 23. alkalommal rendezik meg, dr. Taracközi János vezetésével a Természetgyógyászok Kongresszusát.

Kezdődik az érettségi – május 2.
Százezer diák számára ez a hét nagyon izgalmas, sorsdöntő lesz. A magyar írásbelivel megkezdődött az idei érettségi. Következik a matematika, a történelem és az idegen nyelv. Mi is drukkolunk az ifjúságnak, hogy sikeresek és műveltek, intelligensek legyenek, jól leérettségizzenek. Érdeme felidézni a kommunista vezér, Lenin útmutatását, melyet 1920-ban mondott a Komszomol Kongresszusán: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!”

A Nevetés Világnapja – május 1. 
14 órakor kezdődik a közös ünneplés a Filozófusok szoborkertje mellett a Gellért-hegyi víztározó feletti parkban, az Orom utca és a Hegyalja út között. Az esemény ingyenes, mindenkit hívunk, aki el tud jönni és hajlandó egy rövid órát rászánni a feltétel nélküli, örömteli, felszabadult, gyógyító hatású társas nevetésre (Agykontrollklub)
A nevetés egészségét nem kell magyarázni, de azt igen, miért van belőle olykor hiány, pl. a templomokban, vagy az Országgyűlésben. A mosollyal előbbre jutnánk!

Éljen Május Elseje!
vcs-1A nemzetközi munkásmozgalom nagy ünnepe arról kell, hogy szóljon, hogy az emberi munka értelme, célja: a termelő erők (az ember és a közösség) bővített újratermelése. Az emberiség ezáltal fejleszti, stabilizálja önmagát. A Munka Ünnepe az 1900-as évek elején kezdődött, s a dicsőséges szocializmus idején vált hatalmassá, széppé, vidámmá. Idén is a Városligetben és a Tabánban, valamint az ország szinte minden nagy városában majálisoznak, ünnepelnek.A Tabánban olyan rocklegendák lépnek fel, mint a Karthago, a Beatrice és az Edda Művek.

anyaknapja

FitBalance Aréna – május 1.

Sport – Fitnesz – Expó – Fesztivál a Papp László Budapest Sportarénában
Közép–Európa legnagyobb fitness és életmód rendezvénye kerül megrendezésre. Jubileumot ünnepel a FitBalance! Idén 10 éves hazánk egyik legjelentősebb fitness és életmód rendezvénye! Az Eisberg FitBalance Magyarország egyik vezető fitnesz, wellness, valamint az egészséges életmód kedvelőinek egynapos egészség expója és mozgás fesztiválja, amely 2006 óta évről – évre növekvő sikerrel és látogatótáborral hagyományosan évWP_20160501_17_05_49_Proente kétszer kerül megrendezésre! Az elmúlt 10 évben, immár a 22. FitBalance programon vagyunk túl, amelyeken megközelítőleg több százezer résztvevőt sikerült megmozgatnunk! A helyszínen 20 színpadon a legnevesebb prezenterek tartanak órákat! (Fitness, Zumba, Pilates, Kangoo, Jóga, bodyART, Capoeira Aerobic, spinning, cross fit, Spartan, IWI F.I.T. Point, Power Plate Stage, Biopont Életmód Expo, egészségügyi szűrések, is szerepelnek a választható programok között! Idén is folytatódik a “Sztárok az egészségért” programunk: az elmúlt években: Vastag Csaba, Tolvai Reni, Hujber Ferenc, Szabó Győző, Csonka András, Szabó Zsófi, Sütő Enikő, Valkó Eszter, Király Viktor, Kucsera Gábor, Király Linda, is csatlakoztak a programhoz, de idén Schobert Norbi és Rubint Réka, valamint Béres Alexandra is megtalálható lesz az eseményen, mint óratartó prezenter. Főszervező: Bara Csaba.

Már 120 fölött az olimpiai csapat!
Tovább gyarapodott a magyar olimpiai kvóták száma a hétvégén: a birkózók ulánbátori versenyén négyen is kiharcolták a riói indulás jogát. A judósok a kazanyi Európa-bajnokságon gyűjtöttek értékes ranglistapontokat, az asztaliteniszezők Lengyelországban szerepeltek. (forrás: MOB)

A Tánc Világnapja – április 9.
Aki tud járni, az táncolni is tud – tartja az indiai guruk tankönyve. Igaz! Érdemes kipróbálni, május 7-én lesz a Nagy Táncválasztó a Lurdy Házban.

23. Nemzetközi Könyvvásár – április 22-24.
13043423_1857453171148469_7266833492820158993_nA Millenárisban szervezett fesztivál egyértelműen bebizonyította, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt fontos, hasznos, jó, érdekes a könyv. Mint ismeretes az emberiség egyik legintelligensebb találmánya az írás. A könyvnyomtatás is ott van. A száz kiállító – könyvkiadó, könyvterjesztő – felvonultatta a hazai szépirodalom, gyermek, ifjúsági, komoly és könnyű műfajok nyomtatványokban rögzített tárházát. A Móra, a Kossuth régóta legendák, a Galaktika, a Magyar Narancs és más magazinok kiadói is megjelentek. Vasárnap is nagyon nagy volt a közönség érdeklődése.

Rendőr-nap – április 23.
Szent György a rendőrök védőszentje, ezért György-nap környékén szokásához híven a szakma megrendezi a Rendőr-napot. Idén, mint általában, a legendás Petőfi Csarnok környékére települnek ki. Érdekes bemutatókkal, játékokkal, kiállítókkal, műsorokkal népszerűsítik a rendőr szakmát, a felelősségteljes társadalmi odafigyelést. A rendezvény egész napos, ingyenesen látogatható, kicsiknek és nagyoknak, családoknak, pároknak, a rendőrséget tisztelőknek egyaránt ajánlható jó rendezvény!

lkjA FÖLD NAPJA – április 22.
A központi ünnepségünk helyszínei a Millenáris, a Bálna, a Lurdy Konferencia, Margit-sziget. Az ősmagyar és az ó-egyiptomi vallás, világnézet szerint a Földanyában, a Föld istenében hitt. Okkal.

Fellobbant az Olimpia láng – április 21.
A Riói Olimpia egyik legfontosabb küldetése, hogy együtt összefogva építhetjük a jövőnket. Az ókori görög istenek csodálatos adománya az emberiségnek, hiszen fejleszt, egészségben tart, közösséget épít, élményeket biztosít. Az olimpiai mozgalom tiszteletére szervezzük meg idén harmadik alkalommal az Olimpia Szépe választást, 2016. augusztus 6-án. Egy jobb világot építünk a sportokon keresztül, a szépségversenyek világával is. Az ősi Olümipa szent földjén celebrált ünnepségen megjelentek az olimpia-mozgalom vezető, a NOB elnöke, a görög kormányfő, a XXXI. Riói Olimpia főszervezője is beszédet mondott.

Vivicitta – Városvédő futás – április 16-17.
Éljen a város, szeresd a várost! Jeligével futónapokat szervez a Budapesti Sportiroda a fővárosban. A hazánkban 31. alkalommal megrendezésre kerülő egészség-napon több tízezren vesznek részt. Az egész város ilyenkor a testi egészségre koncentrál, amit pl. a futással is jól tudunk karbantartani. A Vivicittát először Olaszországban szervezték meg, 1984-ben.

Miss Elegance döntő – április 16.
misselegance-2016A szépség nem korfüggő, belülről sugárzik. A magyar lányok harminc felett is szépek. Ezt hivatott bizonyítani a Miss Elegance szépségverseny is, ahol van 30 év alatti és feletti kategória. A főszervező, Bodor László, aki annak idején a legendás Miss Internetet is szervezte, lapunknak elmondta, hogy a versenyen 14 lány jutott be a döntőbe. Meg is szólalnak, riport készül velük. A műsor is érdekes lesz, meglepetés. Helyszín a Benzúr utca Postás Művelődési Központ.
Eredmények:

Cirkuszi Világnap – április 16.
A cirkusz nemzedékeket köt össze! – ez volt a 2016-os Cirkusz Csillagai Fesztivál üzenete. És bizony: akár a közönségben, akár a porondon a nemzedékek ott vannak, és látják, csinálják a tökéletességet. Nem lehet hibázni, és a tökéletesre, a fantasztikusra kell törekedni! Nagy tanítása ez is a cirkuszi világnak.

SpaTrend Outdoor Design Kerti Bútor és Grill Vásár – április 15-24.
A MAXCityben több, mint 1000 négyzetméteren kiállított kerti bútorok, kerti grillek és jakuzzik, valamint árnyékolástechnikai eszközök, szaunák a kert és a wellness tér teljes berendezését lehetővé teszi. A kiállításon megtekintheti Magyarország talán legnagyobb területű kerti grill bemutató terét, miközben a kanadai grillsütőket élőben ki is próbálhatja.

Nyitnikék Fesztivál Érden – április 15-17.
A tavasz első rendezvénye a városban. Az egészség és a finom falatok vannak a fókuszban. Bemutatásra kerül egy német gyógyító matrac, valamint a kézműves kávék új remeke, melyben van mandula és kesudió is.

Globálisan Fenntartható Divathét – április 12-14.
A zöld-energia, a fenntarthatóság már nemcsak az ipart és a mezőgazdaságot érinti, hanem a divatszakmát is. Erről tanácskozik egy nemzetközi fórum, bemutatja a legújabb divat-trendeket is. Érdekesség: a kínai csalánlevélből előállított textília.

Az első úrhajós
Éppen 55 esztendeje, 1961. április 12-én Jurij Alekszejevics Gagarin a Vosztok-1 űrhajóval egyszer megkerülte a Földet. Az emberiség történetében új korszak kezdődött: az ember kilépett a világűrbe.

Ötszázadik “Maradj talpon!” – április 12.
A nagyon népszerű televíziós kvízjáték 2011-ben indult. Gundel Takács Gábor a legendás műsorvezető mintegy 5000 játékossal együtt tanította a népet. A régi szép időkre, a nyolcvanas évek hangulatra emlékeztet ez a játék, azért olyan nagy a nézettssége. Drukkolunk, hogy legyen ezredik adás is!

A Magyar Költészet Napja – április 11.
szapdalma-e-1Nagy költőnk, József Attila születésnapja (1905. 04. 11.) egyben a Magyar Költészet Napja. Mi, magyarok, akiknek a kreatív alkotás istenadta tehetségünk, a költészetben, a zenében is képesek vagyunk különlegeset alkotni. Fantasztikus kezdeményezéseink egyike a “Szép Dal Ma…” versíróverseny, klasszikusok zenéjére. A mozgalmat a X. TesTudaT és Kommunizmus Konferencián hirdettük meg, és mutattuk be először: Beethoven Für Elise zenéjére írt versünkkel:
“Égig érő fának tetején,
Csillagok világát nézem én,
Közelebb kerülök szívedhez,
Szép jövőnket látom szemedben!”
(Szilvásy Péter költeménye)

Fölszállott a páva!
Még a dicsőséges szocializmusban indult ez az egyik legnépszerűbb tehetségkutató verseny Magyarországon. Mára megújulva jelentkezik, és idén a gyermek tehetségeké lesz a színpad. A szervezők filozófiája szerint az is fontos, ami a színfalak mögött történik: barátságok köttetnek, és a versenyzők a műsorokon kívül is összejárnak, táboroznak. A magyar nemzet összetart! Méltán kiérdemelték a verseny szervezői 2015 decemberében az Yrisz Klub Nívódíját is. Áprilisban a Duna tekevízió műsorán.

14. Lurdy-Házi Ásványbörze – április 9-10.
Az ásványszakma színfoltja az évente kétszer megrendezésre kerülő Ásványbörze. Száz kiállító mutatja be értékes, érdekes termékeit. Érdemes tudni, hogy a valódi ásványokból készített díszek, amulettek, ereklyék pozitívan hatnak a gondolkodásunkra, sőt a testi egészségünkre is!
A rendezvény különlegessége: az ásványokkal díszített szobanövények és a szerencsehozó bűvös ásványok – a Lélekkutató Intézet fejlesztése.
A rendezvény értékelése: 90 pont (max. 100)

15. EU-Expó Klub – április 8.
euexpoklub-3Az EU-EXPÓ egy különleges, innovatív és vállalkozó-közösség orientált vásár, fesztivál, konferenciasorozat – egy szóval: expó. A klubszerű szervezést pont egy évvel ezelőtt találtuk ki, az első EU-Expó Klubunkat 2015. 04. 15-én, a Construma Kiállításon, a Hungexpón szerveztük meg. A lényeg: konstruktívan együttműködő, téma-orientált informális csoport, azaz X-party1 szisztéma. Sok-sok modul közül néhány: Európai Testvérvárosok és fesztiválok Hálózata, Európai rekreációs Központok és Táborok, Diákok és Vállalkozók Fóruma, Quantum-diszkó, BarterBolt, ország-világjáró InfoBusz . Ezek megvalósítása hatalmas munka, nemes cél és feladat. Klubhálózatban nagyon megéri. A  mostani EU-Expó Klubunkon is stratégiai fontosságú témákban döntünk. A folytatás, a szervezés, a 2017-es EU-EXPÓ most a lényeg.

CONSTRUMA, Otthon Design a Hungexpón – április 6-10.
construmaszepeA belsőépítészek és a lakberendezők számára az egyik legfontosabb és legnívósabb rendezvény a Construma, a Hungexpón. A megjelent több száz kiállítók között sok olyan van, akinek a különleges termékére szinte mindenki kíváncsi. Ilyen például a fából készített konditerep, vagy a projektoros fali dísz, vagy a mély álmokat biztosító memóriahabos ágybetét. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi: a lakásvásárlástól az építkezésen át a lakberendezésig. Kiállítás komplex, az alábbi programokkal teljes:
CONSTRUMA – építőipar
RENEO – megújuló energia, épületgépészet
OTTHONDesign – lakberendezés, design
CONSTRUMA KERT – kertépítés, kerttervezés
LAKÁSVÁSÁR – használt és új lakóingatlanok
LIGNO NOVUM – faipar, bútoripar – társrendezvény
A 2015-ös Construmán szerveztük meg először az EU-Expó Klubot, a mostani Construmán már a tizenötödikre kerül sor, április 8-án.
A rendezvény értékelése: 90 pont (max. 100)

ghszÉljen Április 4! Hazánk felszabadulásának ünnepe
A II. Világháború véget ért Magyarországon, amikor 1945. április 4-én a hős szovjet csapatok felszabadították hazánkat a náci megszállás alól. örök dicsőség a szovjet és a magyar hősöknek!

A Tánc Világnapja – április 3.
“Aki tud beszélni, az énekelni is tud! Aki tud járni, az táncolni is tud!” – tartja a keleti mondás. És tényleg, igaz, jót táncolni jó! A Tánc Világnapján érdemes azt a pozitív ismeretünket erősíteni, hogy a tánc összehozza a párokat, megjavítja az egészségünket, fejleszti a problémamegoldó-képességünket, és leginkább fokozza az életkedvünket. A tánc az emberiség öt legintelligensebb találékonyainak egyike. A Szépség Világnapján (X. 14.) idén is az egyik vendég-világnap lesz A Tánc.

Borászati csúcstechnika
Okos borosüveget mutatott be egy startup cég. A Kuvéé névre hallgató készülék frissen tartja a bort, wifi kapcsolattal van ellátva és még ötleteket is ad étel párosításokra. Az első körben 1000 darab készül belőle.

Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyad várnál
Szombattól hétfőig húsvéti gasztronómiai fesztivállal, finom ételekkel, italokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a Húsvéti Bárányfesztiválra az érdeklődőket. A belépés ingyenes. A műsorban fellépnek: Korda György és Balázs Klári, Zoltán Erika, Kasza Tibi és Dj Dominique.

A Húsvéti Ünnepek üzenete – március 25-28.
Cam000517Az őskereszténység idején is bebizonyosodott az élet győzelme, és a halál bukása. A halál csak generált rémkép, amit mindenki képes pozitív, szép gondolatokkal legyőzni, kitisztítani. Az igazi párkapcsolatok, a dualitás az isteni szférában is létezik, mindenkinek a legfontosabb szívügye. A férfiak udvariassága, hogy meglocsolják a lányokat, a nőket pedig egy ősi, egyiptomi szokásból ered, az Élet vizének szertartása még Ozirisz – Ízisz világából származik, ahogyan eredetileg a Vörös Csillag is. Húsvétkor tehát az Életet éltetjük, hirdetjük, hogy szép a Világ – ez a valódi Jézus Krisztusi tanítás lényege.

TesTudaT Konferencia – március 25.
logo4Az első, még Tudatos testépítés Konferencia címen, 2006. március 25-én, az ORFK RSZKK nagycsarnokában került megrendezésre A 15 előadó a fő témára koncentrálva fejtette ki véleményét, javaslatait. Az ötödik konferencia hatalmas eredménye: egyetlen mondatban összefoglaltuk a lényeget: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” Ez lett az Európai Fiatalok Szövetségének vezérelve. Az idei Konferencián sok különösen fontos téma kerül napirendre: a politika, vallási, Európai Uniós, szépség, vállalkozás, rekreáció, szórakozás. Egy nagyon különleges kezdeményezés, a magyarságunkat alapjaiban érintő, fejlesztő mozgalom elindításának bejelentése is nagyon a fókuszpontban van. A Konferencia résztvevői a maguk szakterületében elismertek, és emberileg, közösségben pozitívan képesek gondolkodni, cselekedni a konstruktív együttműködés jegyében. Sor kerül a szépségversenyek megújítására is, különösen a Miss Írisz választásra, melynek döntője klasszikusan a Szépség Világnapján van, október 14-én. Az EU-Expo különösen fontos téma lesz, az időpont, a hálózat, a helyszín, a partnerek szervezésének megbeszélése nagyon fontos. A szórakozásra is odafigyelünk: Quantum-diszkó néven új, kreatív, művészi, heteroszexuális tánckultúra kifejlesztésébe kezdünk bele. Megválasztjuk a Party Szépét is.

Raul Castro fogadta Barack Obamát
A szocializmust építő Kubába már fél évszázada nem járt amerikai elnök. Most megtört a jég, és fogadta Raul Castró (Fidel Castro öccse) az USA elnökét, Barack Obamát. A  lényeg: oda-vissza reális tájékoztatás, tájékozódás után a két ország kapcsolatának a fejlesztése intenzívebbé válhat. Az amerikaiak a modern technikában tudnak segíteni, a kubaiak a közösségi és emberközpontú élet szervezésében.

A Víz Világnapja – március 22.
Harmincnégy magyar fürdő csatlakozott A víz világnapjához, kedden az ország több pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket.
A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint sok fürdő több kedvezményt is ad a belépőjegyek árából, a kedvezmények mellett kiállításokkal, játékos vetélkedőkkel, különleges szauna felöntésekkel vagy a vízhez kötődő színes programokkal várják a fürdőlátogatókat.
A programokról a www.furdoszovetseg.hu weboldalon is lehet tájékozódni.
A víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiró-i környezetvédelmi világkonferencián kezdeményezték a szakemberek, azért, hogy az emberek óvják, védjék környezetüket, ezen belül a Föld vízkészletét. Az ENSZ március 22-ét A víz világnapjává nyilvánította azért, hogy a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét legalább évente egyszer ráirányítsa a víznek az életben betöltött rendkívül fontos szerepére. (MTI)

A KISZ zászlóbontásának ünnepe – március 21.
kiszÖtvenkilenc évvel ezelőtt, 1957. március 21-én bontott zászlót a Magyar Kommunista Ifjúsági szövetség. Millióknak adott közösségi élményt, értelmet arra, miért szenvedjen, reméljen, küzdjön, miként élvezze a széppé tett életet. A dicsőséges múltunkra emlékezve erősödjön bennünk az a tudat, hogy igenis jó világ volt a szocializmus már a hetvenes-nyolcvanas években! Volt társadalmi szintű pozitív jövőképünk: a kommunizmus. Amire mostanság nagyon-nagy szükség lenne. Tegyünk érte, rajtunk múlik!

Tavasz-pont – március 20. 5:36
Véget ér már téli álmunk,
Teszünk érted szép világunk,
Mosolyogjanak a lányok,
Nekik szedünk szép virágot!
Különösen jó csillagállással kezdődik a tavasz! A nagy teljesítményeknek most nem ellenszele, hanem hátszele, támogatása lesz. Az istenek a pozitív kezdeményezések mellé állnak, ez derül ki az asztrológiai elemzésből (infó: Kormányzati Tanácsadó Jósda)

Tokaji Borok fesztiválja – március 19.
Méltóan szép és kellemes búcsúztatása volt a télnek az a borfesztivál is, amelyet a budapesti Hotel Royalban szerveztek meg a tokaji borok tiszteletére. A több mint 80 borosgazda véleménye szerint az ilyen promóciónak van egy különleges értéke: egy jó hangulatú társaságban elfogyasztott minőségi terméknek még inkább megnövekszik az értéke és a hasznossága. A tokaji aszúról hírlik, hogy a stresszoldó hatása mellett még a szexuális életet is képes javítani. A megjelent borászok véleménye, hogy jó volt a 2015-ös termés, bár pont az aszúnak a sok seő nem annyira kedvezett. Majd meglátjuk, megkóstoljuk amikor a hordókban megértek a legfrissebb borok, kb. nyár végére. Egyébként mindenhol a világon kedvelik a tokaji borokat.

A Föld órája – március 19.
Magyar idő szerint este kilenc órakor egy órára kikapcsolték a díszkivilágításokat a Föld legtöbb országában, legtöbb városában. Ezzel adtuk tudtul, hogy a fogyasztói, pazarló mentalitás helyett inkább a Föld védelme, gondozása, az alkotó társadalom építése lenne az emberiség egyik legfontosabb célja.

Horgász-Show és Fine Spirits Festival – március 18-20.
Egyszerre rendezik március 18-tól 20-ig a VI. Fishing & Hunting tavaszi Horgász-Show-t és a Fine Spirits Festival-t a SYMA Csarnokban, ahová több mint 15 000 embert várnak a szervezők. “Ismét rekordot döntünk, hiszen 10.000 nm-en már több mint 100 kiállító várja a látogatókat, itt lesz Európa legnagyobb pergető medencéje, és Magyarország legnagyobb horgász legendái” – mondta Andrejszki Zoltán, a Fishing and Hunting tv csatorna kereskedelmi és marketing igazgatója, aki maga is nagy horgász. “Idén vendég a Balaton, ahol áprilisban nemzetközi pontyfogó versenyt rendezünk. Berendezünk egy balatoni akváriumot, lesznek csónakok, hajók, autók, és halradarok is, de mindenki kipróbálhatja a horgász-szimulátort is. A pecázás nem csak a Syma csarnokban történik, hanem az éterben is, hiszen a Sláger Fm pénteken élő adásban jelentkezik a helyszínről” – tette hozzá Andrejszki.

Átadták a Kossuth-díjakat
Hagyományosan nagy nemzeti ünnepünkön, Március 15-én adják át a Kossuth-díjakat. Idén – többek között – Nemes Jeles László és csapata, az Oscar-díjas Saul fia c. film alkotói, Balázs Fecó popénekes, Lukács Sándor színművész is méltán kiérdemelte a legnagyobb elismerést. Mindenki bizonyította, hogy a magyar agyak és szívek hatalmas teljesítményre képesek. Gratulálunk a díjazottaknak!

Nemzeti Ünnepünk – március 15.
marcius15

Nemzetközi Nőnap  március 8.
Mindenek előtt sok szeretettel köszöntjük a nőket, a lányokat, az asszonyokat! Tagjainkat és szimpatizánsainkat ugyancsak. A Nőnap alkalmas arra, hogy a kreatív kedvességet találjunk ki, ajándékozzunk. És arra is alkalmas, hogy érezzük, tudjuk, van női istenség is! Az ókori kultúrákban több is, az ősmagyar civilizációban pedig a Holdistennőt dicsőítettük. Szóljon a Nőnap erről is!

Két színházi és egy filmes produkció előzetes bemutatkozása – március 9.
feszekben-2016A patinás Fészek Művészklub Kellér termében a látottak alapján joggal
bizakodhatnak az alkotók, hogy amennyiben elérkeznek a premierekig
akkor nagy sikert arathatnak. A Brand színház (új alakulat) és a Kazán István Kamaraszínház (tíz éve működik a Fészek Művészklubba) két, őszre tervezett zenés játékából mutatott be részleteket. Az első Kelecsényi László írásából
készült “Árva madárka” Edit Piaf gyerekkori életét feldolgozó zenés játékából
kaptunk ízelítőt Orbán Borbála közreműködésében, aki kedves, naiv személyiség, nagyszerű énekhanggal, de még szerény színészi képességekkel. A látottak alapján, s mint Kriszt László rendező elmondta, nyugodtak lehetünk, mire eljön a premier, minden egyben lesz.
A következő részlet Margaréta Scholz tollából született: “Egy áldott hang tragédiája” Mario Lanza életét bemutató zenés monodráma volt, amit Pálinkás László fantasztikus interpretálásában láthattunk. Kapott is olyan vastapsot hogy a falak is beleremegtek. Mint Kriszt László rendező elmondta, a Mario Lanza zenés játék nemzetközileg is mérhető produkciója lesz a két színháznak. A szünetet követően Ezüst Koppány és Keresztessy Zsolt nevével fémjelzett “A kárhozat útján” című Reality akció filmsorozatból láthattunk részleteket. Mint Keresztessy Zsolt elmondta, nulla forintból készítették el, pusztán a tudásra és tehetségre építve, s lám, sikerült nekik. Összességében, biztató részleteket láthattak mindazok akik eljöttek, erre a nem minden napi “kettős” sajtótájékoztatóra.

Áprilisban debütál Edvin Marton új showműsora: Rock Symphony
Edvin Marton magyar származású világhírű hegedűművész rock zenekarával adja elő legújabb albuma, a Rock Symphony dalait 2016. április 17-én a Budapesti Kongresszusi Központban az év crossover koncerjén.

Nagy sikerre való tekintettel Smink&Drink Vol.2.
Az első teltházas eseményt sikerült megismételnie a Smink&Drink csapatának, akik ismét egy szuper csajos estével kényeztették közönségüket. A helyszín a belvárosi, innovatív Kajahu étterem volt, mely már korábban is bizonyított, hiszen mind a belső terek, mind az ételek nagyon jól passzolnak egy barátnős kimozduláshoz. Az est folyamán Miklós Csabi fantasztikus borait kóstolhatták a jelenlévők. A programsorozat alkalmával a brit Aden Cosmetics termékeivel ismerkedhetnek a lányok, a pazar választékból mindenki kiválogathatta a neki tetsző szetteket. Két profi sminkes segít abban, hogy mindenki a megfelelő árnyalatokkal távozzon, de természetesen sminket is készítenek annak, aki szeretné. Hamarosan érkeznek a tavaszi újdonságok, ezért érdemes figyelni a Smink&Drink Facebook oldalát, ahol a csajos tartalom mellett a következő rendezvényről is informálódhattok. (Forrás: Tóth Klára, szervező)

Paks Szépe – március 6.
WP_20160306_21_15_04_ProA szépségversenyek élvonalába tartozik a Misss Alpok-Adria paksi elődöntője. Nagy Ildikó szervezi, sok különlegességgel. A lányok kiválasztásánál a kedvesség is számított. Bár tudjuk, hogy a magyar lányok a legszebbek, de azért jó ezt rendszeresen megszemlélni.
Eredmény:

Légtorna Világbajnokság – március 6.
A Budapesti Cirkusz újabb nagy eseménynek ad otthont. A légtornászok mérik össze ügyességüket, kreativitásukat és csapatszellemüket. A nemzetközi mezőnyben mi magyarok is éremesélyesek vagyunk. A cirkuszvilág az élet tanítómestereit is képes továbbképezni. Érdemes járni a cirkuszba, sok csoda látható!

“A természet energiája megszépít!”
Az UTAZÁS Kiállításon, a Hungexpón fogalmaztuk meg ezt a világnak szól fantasztikus üzenetet. Egészségünkre!

Legyen helyén az Atlasza, s őszinte lesz a mosolya!
Atlasz-korrekció
Az első nyakcsigolyánk az Atlasz, ez tartja a koponyánkat. Ha a helyén van, az jó. A születés során azonban az emberek 70%-ának elfordul, torzul az Atlasz és a fej kapcsolata, ami nagyon sok vegetatív, keringési, idegrendszeri és testtartási problémát okozhat. Ám van megoldás, van gyógymód: az Atlasz-korrekció! Egyszerű teszttel ki lehet mutatni, van-e rá szükség, és ha igen, akkor a fél órás wellness-masszázs (különleges technikával) után a javulás rögtön érezhető és végleges! Színészeknek, műsorvezetőknek, szépségversenyzőknek, sofőröknek, gyógyulni vágyóknak – az emberek 70%-ának nyugodtan ajánlható ez az egyedülálló módszer. Sem sebészeti, sem csontkovácsolási módszer nem képes az Atlaszt a helyére tenni, csak a Schümperli-féle Atlasprofilax. A svájci módszernek csupán 9 magyar specialistája van, közülük kiemelkedik dr. Szilvásy István, akinek már több, mint 700 gyógyult páciense van.

Utazás kiállítás 2016
A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont március 3–6. között rendezi meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét. A 39. Utazáson a látogatók 28 ország 320 kiállítójának ajánlataiból válogathatnak. A kiállítás szakmai díszvendége 2016-ban Kína. A Kína és Közép-Kelet-Európa turisztikai kapcsolatainak fejlesztésért felelős, budapesti székhelyű Koordinációs Központ (TCC) kiemelt szerepet játszik a csütörtöki, szakmai napon. A nap programjában kap helyet a China Tourism Information Day konferencia és egy szakmai szervezeteknek szánt workshop kínai tour-operátorok részvételével. A TCC és a kiállítás programjainak célja, hogy Kína és a közép-kelet-európai régió országai közt szorosabbra fűzze a turisztikai kapcsolatokat és fokozza mind a kiutazó, mind a beutazó forgalmat.

utazas-2016A szakmai program pénteken is folytatódik, amikor a hazai turizmus kerül napirendre. Utazási irodák aktuális kérdéseiről, fejlesztéseiről, marketing eszközökről esik szó az Utazás Fórum konferencián és kerekasztal beszélgetéseken. A belföldi turizmus jövőbeli lehetőségeit kiemelt témaként jelenik meg, valamint a gasztro-turizmus is főszerepet játszik a gasztronómia évében. Mindezek figyelembe vételével az idei Utazásnak belföldi díszvendége is lesz, ez pedig maga a főváros, Budapest.
WP_20160305_13_45_51_ProA kiállítás budapesti, 300 négyzetméteres standján 4 tematika szerint mutatják be a szórakozási lehetőségeket: kulturális, családi, városnéző és gasztronómiai programok. A kollektív standon bemutatkozik a többi között a Budapesti Történeti Múzeum, az Aquaworld, a Csodák Palotája, a Várkert Bazár, több városnéző-busztársaság és a budapesti street food kínálatból is ízelítőt kaphatunk. (Az Utazás kiállításra készülő 48 órás Budapest kártyával a belépés mellett számos ingyenes és kedvezményes szolgáltatást vehetnek igénybe a látogatók.) Mivel ez az év elsősorban a nyári olimpiáról szól, és a riói sportesemény turisztikai szempontból is kiemelt fontosságú, a kiállítás kulturális díszvendége Brazília lesz. Brazília standján és a kiállítás színpadán szamba táncosok és capoeira „harcosok” gondoskodnak a hangulatról. A tánc mellett megjelenik a gasztronómia is: a standon meghívott séf készít autentikus brazil ételeket. 2015-ben nagy sikere volt az Utazás kiállítás játékának, melynek főnyereménye akkor egy Mauritius-szigeteki álomutazás volt. Az idei játékon – egy helyesen kitöltött kérdőívvel – Brazíliába szóló repülőjegyet és utazást nyerhet egy szerencsés látogató.A szervező Hungexpo Zrt. idén – a látogatóknak szánt változatos programok mellett – a kiállítás szakmai jellegét is erősíti, így ezúttal két szakmai napot is rendez. A csütörtöki és pénteki szakmai napokon az érvényes jeggyel rendelkező érdeklődők, előzetes regisztrációval vehetnek részt.
*
3. The World Mandala Days – február 29-28-30.
2008-ban kreáltunk ezt a különlegességet azzal a szándékkal, hogy a vállalkozói, alkotói, művészi szférának exponáljuk: az alkotás folyamata is van olyan fontos, értékes, hasznos és kellemes, mint maga az alkotás, ami lehet egy tárgy, egy szolgáltatás, egy esemény, egy rendezvény. Hogy február huszonkilencedike után hogyan jön huszonnyolcadika, és főleg harmincadika? Na ez a titok, a lényeg – és ennek a megvalósítása is hétpecsétes titok.
A 3. TWMD tanítása: “Ha egy jó rendezvényt akarsz sikeresen megszervezni, akkor kezd el most ünnepélyesen!” – megérti, aki hallja a lényeget.
*
Oscar-díj Gála – február 28.
A filmvilág csúcspontja az Oscar-díjak kiosztása. Hatalmas rendezvény, melyre kb. milliárdan kíváncsiak.
A magyar filmszakmát a Saul fia című alkotás képviseli, nagyon nagy az esélye, hogy megkapja a külföldi filmek Oscar-díját. Ha ez így lesz, előre is gratulálunk az alkotóknak!
És így lett!
*
A Dal magyar győztese – február 27.
WP_20160227_21_57_19_ProAz MTV kedvelt műsora lett “A Dal” verseny, amely több száz művészt mozgósított. Zenészek, versírók, táncosok, díszlettervezők és mások összefogása kellett a népszerű rendezvényhez, melynek főtámogatója a Westend City (Yrisz Klub Nívódíjas). A magyarországi döntőt végül Freddie nyerte meg a Pionir című dalával. Ő fogja májusban képviselni hazánkat az Euróvíziós Dalfesztiválon. Drukkolunk neki is és a rendezéknek, hogy jó, hangulatos versenyen egy igazán szép dal legyen Európa dala!
*
Megválasztották a FIFA új elnökét – február 26.
Gianni Infantinót választották a FIFA elnökének. A svájci sportvezető 115-88 arányban győzte le a nagy esélyesnek tartott Salman sejket a futballszövetség elnökválasztásán. Gratulálunk és sok sikert kívánunk az új elnöknek és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek!
*
Diákok és Vállalkozók Fóruma – február 20.
A vidéki közélet, szórakozás, sportolás és vállalkozás fellendítése a fő téma a Békés városban megszervezésre kerülő Fórumnak. A városban jó gyógyvíz, termálfürdő is van, és a Békési pálinka is világhíres. Közelben van Gyula, Békéscsaba, ahol ugyancsak több, jó rendezvény van már, érdemes tehát expandálni, az Európai Unió felé aktívabbnak lenni.
*
Szóvivő bál, nemcsak szóvivőknek – február 19.
Az Európa-hajón, méltó szép helyen jön össze a szóvivők, a sajtó és a vállalkozók nívódíjas bálja. Ritka ma már az ilyen, de annál nagyobb az ereje! A műsorban fellép Aradszky László, közkedvelt slágermester is. A vacsora és a műsor után pedig össztánc, hajnalig. A rendezvényt a Magyar Szóvivők Országos Egyesülete szervezi, Orodán Sándor elnök vezetésével. Éljünk kellemesen és hasznosan!
*
Miss Alpok-Adria budapesti döntő – február 19.
alpok%20log%f3[1]A szépségversenyek egyik nívódíjasa a Miss Alpok-Adria minden megyében tart elődöntőt, így Budapesten is. A főszervező, Pradua Edina lapunknak elmondta, hogy a jelentkezők többségére igaz, hogy nagyon szépek (mivel magyarok :). A budapesti döntő koreográfiáját a paksi verseny szervezője, Nagy Ildikó applikálja, és a műsorban, a New Orleans Pubban, sztárfellépő lesz MÁZS is. A szépségek először utcai ruhában, majd bikiniben, végül estélyiben vonulnak fel a színpadra. Jó szórakozás és jó vállalkozás is a szépségverseny Magyarországon.
*
Farsangi Laharo-party – február 19.
Aki tud beszélni, az énekelni is tud! Aki tud járni, az táncolni is tud! És mivel jót táncolni jó, ezért érdemes, sőt kell is hogy rendszeresen táncoljunk, szép jó zenére, heteroszexuálisan. A Laharo-party 2008 májusában született, és elérkezett egy új állomásához: meg kell alkotni a 21. század táncát, a Quantum-diszkót. Például úgy, hogy a Für Elise zenéjét feltuningoljuk, verset és tánckoreográfiát komponálunk rá. A szépségverseny, a jó műsor, a Lutrimusz-kaszinó ugyancsak fontos részét képezik a Laharo-partiknak.
*

Budapesti Böllérfesztivál –  február 19 és 22.
Idén kerül először megrendezésre a Millenáris Parkban. A legjobb sertésből készült hazai és nemzetközi ételeket sorakoztatják fel , mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel. A fesztiválon a több száz sertésből készült gasztronómiai különlegességet nem csak megkóstolhatnak, de meg is tanulhatják elkészíteni. A rendezvény nyitónapján a vendégek 50%-os kedvezménnyel fogyaszthatnak a kuponfüzeten feltüntetett kiállítóknál. A műsorban olyan sztárok is fellépnek, mint Korda György és  Balázs Klári, a Dolly Roll, a Kis Grófó és az Apostol együttes.

A 25. jubileumát ünneplő BUDAPEST BOAT SHOW és FeHoVa – február 18-21.

hungexpo_LOGOA kiállítás a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ra vonatkozóan is megrendezi a kiállításhoz kapcsolódó Újdonság Pályázatát, hogy ezzel is támogassa a hazai hajópiacot!
FeHoVa kiállításon, a Hungexpón, február 18-21-ig lesz látható minden, ami a vadászattal, a halászattal összefügg. És persze sok szórakozási lehetőség pároknak, párkeresőknek, családoknak, vállalkozóknak is.
A FeHoVára várjak az erdők, mezők, vizek kedvelőit. Lesz dzsungelláz, gasztronómiai vetélkedő,sólyom röptetés, íjász verseny is. Jó szórakozást!
*
Ifjúsági Téli Olimpia
WP_20160213_13_17_43_ProÜnnepélyes megnyitóval kezdetét vette az ifjúsági sportolók (köztük 15 magyar versenyző) részvételével egy különleges téli Olimpia Norvégiában. Ez egy olyan esemény is egyben, amely a jövőnek is szól, és a sporttal erősítjük a nemzetek egységét, összefogását, egymás jobb megismerését.
Az ifjúság lelkesedése, egészséges fejlődése is fontos cél.
*
A pápa és a pátriárka találkozója – február 13.
A szocializmust építő Kuba fővárosában, Havannában találkozott egymással a római pápa és az ortodox pátriárka. Ezer év után először. A világra szóló eseménynek a lényege, hogy elkezdődött a vallásoknak egymással való érdemi konzultációja, egy korszerűbb, 21. századra applikált vallás, filozófia, világnézet irányába.
*
Budapest felszabadulásának ünnepe – február 13.
71 évvel ezelőtt szabadult fel hazánk fővárosa a náci megszállás alól. Az ünnepi esemény központja a Belvárosban, és a kerületek közterületein vannak. Az Európai Fiatalok Szövetsége az Újpesti Ifjúsági Házban ünnepel.
*
IV. Budapesti Halfesztivál – február 12-14.
WP_20160212_19_19_40_ProA halétel szinte minden nép konyháján ott van. Még a vegetáriánusok is ehetnek kaviárt, ami kifejezetten jó a szexuális élethez é a memória erősítéséhez is. Az idei Halfesztivál már az egyik legnagyobbnak számít Európában. A budapesti Millenárisban kerül megrendezésre. A halkülönlegességek mellet finom italok és kiváló műsorok is társulnak. Fellép a 100 Folk Celsius, az Irigy Hónalj Mirigy, a BonBon együttes is. A belépőjegyekhez az első napon kuponfüzeteket is kap a látogató. A főszervező: Necz István, aki pl. az OctoberFestnek, a Sajtfesztiválnak is a főnöke. A fesztiváli hangulatot az óriás sátrakban dj-k is fokozzák. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlható!
*
A Házasság Hete – február 8-14.
A jó házasság alapja a duálpárkapcsolat. Megfelelő világnézettel, az élet lényegének megértével is eljuthatunk a duálunkig. És az ilyen család nagyon boldog, a gyerekek is sikeresek, egészségesek. A dicsőséges szocializmus és a kommunizmus eszméjének alappillére a közösségi élet, a jó párkapcsolat – romantika, erotika, szex, orgazmus – és a jövő, a sikerorientáltság.
*
Megjelent a Világlátó Rendezvényajánló első száma – február 9.
Egy évvel ezelőtt kezdtük el kifejleszteni az etikánk szerint megfelelő, és az általunk ismert rendezvények barátságos reklámozását. A lényeg: Reklámajánló A!3-as méretben 6-10 rendezvényt sorol fel, melyeken érdemes megjelenni, részt venni. A partnerrendezvényeken megjelenő Világlátó Rendezvényajánló körbejár, és így egy rendezvény látogatói, partnerei, fellépői, újságírói ráláthatnak más, még nem ismert, de szimpatikus rendezvényre is. Mindenki jól jár!
*
Kínai Holdújév kezdete – február 8.
Nagyon ritka és szerencsés csillagállással kezdődik a kínai Holdújév, a majom jegyében. A fél világ ünnepli az eseményt. A Diákok és Vállalkozók Fóruma február 9-én egy különleges Partner-partit szervez a China Martban.
 *
Műkorcsolya Európai Bajnokság
WP_20160131_10_19_57_Pro

Merre fejlődik a magyar vidék? Hogyan járulnak hozzá a fejlődéshez a közösségek? Mi a szerepük a nőknek? Milyen tevékenységeket végeznek a civilek? Ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat a Nőtárs Alapítvány első konferenciáján az előadók és résztvevők. A vidékfejlesztésben a nők és szervezeteik még inkább szerepet kívánnak vállalni: egy közös cselekvési program összeállításával zárul majd a konferencia.

Esküvő Kiállítás – január 30-31.
WP_20160131_13_36_41_ProAz esküvő az életünk egyik legszebb, legünnepélyesebb eseménye, melynek a formája és a tartalma is nagyon fontos. A Kiállítás, a Sportarénában, mindig nagyon színvonalasan bemutatja a divat, a rendezvényszervezés, a díszlet világának elitjét, és ezzel is táplálva az igazi párkapcsolatok kialakítását, megerősítését.

Startol A Dal – január 23.
Az Eurovíziós Dalfesztivál nézettsége kb. egy milliárd. Akik bekerülnek a döntőbe, azok máris világismertségre tesznek szert. Nagy hát a verseny, az izgalom, a felkészülés. A magyarok 30 fős mezőnyéből csak egy juthat be a nemzetközi fináléba. Hogy ki lesz a szerencsés? Majd meglátjuk, illetve meghallgatjuk. Előre is sok sikert kívánunk a győztesünknek! Az M1 élőben közvetíti a magyar versenyt is.

A Magyar Kultúra Napja – január 22.
Egy szép verset olvassunk el!

Európa bajnok lett a női vízilabda válogatottunk
A döntőben 9-7-re legyőztük a holland válogatottat, és az aranyérem mellett kvótát is szereztünk az idei Riói Olimpiára. Gratulálunk a magyar lányoknak!

Magyarország agráripari csúcsrendezvénye
hungiagro-2016Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítások 2016-ban január 27-30. között várják a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az agrár-szakkiállításokkal ezúttal is egy időben kerülnek megrendezésre a MAGYAR KERT és a SZŐLÉSZET – PINCÉSZET szakkiállítások. A MAGYAR KERT tematikája a teljes szakágazatot lefedi: a kertek, parkok, kommunális zöld területek tervezéséhez, fenntartásához, megmunkálásához szükséges eszközök és technológiák teljes palettája bemutatkozik majd HUNGEXPO 17-es pavilonjában.
A SZŐLÉSZET – PINCÉSZET szakkiállításon pedig megjelenik majd minden termék, technológia és szolgáltatás, ami a borhoz kapcsolódik, sőt az elmúlt évektől már a pálinkakészítéshez használható eszközök gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek is szép számmal vesznek részt a rendezvényen. A kiállítás helyszíne ezúttal is a Budapesti Vásárközpont 18-as pavilonja lesz.
WP_20160119_14_08_13_ProAz Évnyitó sajtótájékoztatón, január 19-én, Ganzer Gábor vezérigazgató elmondta, hogy tavaly a bevétel túlszárnyalta az álomhatárt, több, mint 5000 millió forint volt. Nagy volt a népszerűsége az OMÉK-nak, és az idei nagyvásárok, mint pl. az Agromashexpo, az Utazás, az Ipar Napjai is rekordot fognak dönteni. Ismét jelentkezik a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV), melynek fő tematikája az otthon, a diákság, a design, a szórakozás. Több nemzetközi szervezet is a Hungexpón szervezi meg a konferenciáját. A Hungexpo anyacége a francia GL Events jelen van Európa 10 országában. A jó nemzetközi kapcsolataink adottak, érdemes fejleszteni! Start: AGROmashEXPO január 27-30.

Évnyitó EU-Expo és Aktivista Klub – január 21.
eu-expo-logo-a2A korábbi nagy és sikeres kezdeményezéseink, mint pl. a Vállalkozók Klubja Egyesület, az Yrisz Klub, a Média-party – folytatódik, fejlődik, megújul. Az EU-Expo programunk lényeges része a Klub, és ennek kapcsán sok jó vállalkozót, diákot, művészt, újságírót, tudóst is meg tudunk szólítani, el tudunk hívni a konstruktív együttműködésre. Az idei első EU-Expo Klubon sztárvendégünk lesz az ExRajkó együttes és különleges produkciót mutatnak be Horváth Sára hastáncművésszel. Szó lesz az EU elnökségét betöltő Holland prioritásokról, az éves tervünkről is. Egy világszenzációs kezdeményezésünket most jelenjük be. Ez az év is jól kezdődjön!

Az Év Sportolói – 2015.
Hosszú Katinka (úszó), a Labdarúgó Válogatott, Dárdai Pál, Király Gábor, Cseh László. Gratulálunk, megérdemlik az elismerést, a megbecsülést!

Az influenza természetes ellenszerei
Az egyik legjobb a pálinka. Fel lehet tuningolni: fokhagymával, mézzel, levendulával, csilipaprikával. Egy korty a dózis, és a náthát pár perc alatt elmulasztja. Jó tudni, hogy a pálinka az egyik leghatékonyabb démonűző. Az tudja az értéket, aki tudja a mértéket!

KKV-Akadémia – január 14.
19 éve már, hogy Demcsák Mária kitalálta és megalkotta a Piac és Profit médiumot, majd pedig az on-line oldalt. Azóta nagyon sok vállalkozónak, üzletembernek lett sikeresebb a tevékenysége a lap által, s utóbbi években a KKV-Akadémia rendezvényeinek segítségével.

Sikeres a MOL Bubi
Egyetemisták versenyeztek a MOL Bubi adatainak feldolgozásában. Sok nagyon hasznos információt tudtak adni a BKV-nak, így az idei tervek még jobban megalapozottabbak lesznek. Több kerület, pl. Újpest is vállalna egy sziget létrehozását is. A kerékpározás javítja a vérkeringést, a koordinált, figyelmes közlekedést és a memóriát is!

Vállalkozók Klubja – január 11.
A Vállalkozói szféra meg kell újuljon. Hatalmas lehetőségeket rejt az Európai Unió, melyeket érdemes felismernünk és kihasználni. A magyar vállalkozók kreatívak, barátságosak, együttműködő készek – ez a lényeg, és a sok-sok téma,, projekt, kezdeményezés, melyeket sikeresen meg szeretnénk valósítani. A Vállalkozók Klubja Egyesület 2016. január 11-én, 17 órakor artja közgyűlését, melyben tisztújításra is sor kerül, és a 2016-os expanziónkat is megbeszéljük. Ha még nem vagy tagja az Egyesületnek, akkor érdemes belépned, ezen a héten csupán 5000 Ft az éves tagsági díj! A VKE-ről a honlapunkon is tájékozódhatsz: www.vallalkozokklubja.hu Barátsággal hívunk, várunk! Szilvásy Péter, alapító főtitkár, Vállalkozók Klubja

Oscar-díj Gála – január 10.
A magyar film, a Saul fia is Nagydíjat – Golden Globe díjat – kapott! Gratulálunk a rendezőnek, Nemes Jeles Lászlónak és a csapatának!

Hungarikum Divatbemutató – január 9.
A Hotel Héliában került megrendezésre egy érdekes divatshow, mely előtt indiai művészeti produkció is látható volt. Az egyik fiatal divattervező Kaczúr Alexandra a huszár stílust ötvözte a női ruhakölteményekben, nagy tetszést aratva a közönség és a szakma köreiben.

A cirkuszvilág Budapestre koncentrál – január 7-11.
WP_20160107_20_36_03_ProIdén már 11-dik alkalommal rendezik meg hatalmas sikerrel a Nemzetközi Cirkuszfesztivált. Mindenkinek érdemes megtekinteni a versenyszámokat, amelyek nagyon magas színvonalúak. A cirkusz művészeitől két dolgot mindenképpen érdemes tanulni: a művészi kreativitást és a tökéletes megvalósítást. A fesztiválon az oroszok indítják a legtöbb versenyzőt, de jönnek Kínából, Amerikából, Európa sok országából és mi magyarok is ott szoktunk végezni az élmezőnyben. Főrendező: Fekete Péter.
A fesztivál üzenete a nagyvilágnak: A cirkusz generációkat köt össze!

A települések kulturális fejlesztésére
Idén plusz 18 milliárd forintot kapnak  a 2016-os költségvetésből a települési önkormányzatok az általuk fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatására, megyei hatókörű városi múzeumok, megyei könyvtárak, valamint a települési önkormányzatok muzeális intézményi feladataira. (MTI) Ez nagyon jó hátteret jelent a 2016-ban elkezdődő “Európai Testvérfesztiválok és Városok Hálózata” programunk sikeres megvalósításához is.

Hollandia az EU soros elnöke – január 1.
Az Európai Unió soros elnökségi tisztjét a Holland Királyság tölti be 2016. január 1. és június 30. között. A legfontosabb témákról, a prioritásokról az Évnyitó partinkon, január 21-én fogunk tanácskozni.
Az EU-ban most a három fő prioritás: a migráns helyzet megoldása, az innováció erősítése, a pénzügy stabilitás megőrzése.

Boldog új évet Magyarország! Boldog új évet Európa!
Sikeres, vidám, boldog, eredményes, egészséges új évet kívánunk minden kedves olvasónknak, klubtagunknak, szimpatizánsunknak, aktivistánknak – 2016-ban!
– Európai Sajtószövetség * Európai Fiatalok Szövetsége * EU-Expo Klub * Diákok és Vállalkozók Fóruma * Kormányzati Tanácsadó Jósda * Miss Írisz választási központ * Yrisz Klub * Vállalkozók Klubja * X-party Központ.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük