Világlátó – 2015. II. félév

Posted by & filed under Hírek.

buek-2016

A Holdistennő estje – december 31.
Különleges csillagászati konstelláció alakul ki pont az év utolsó napján: a Hold együtt áll a felszálló Holdcsomóponttal. A szerelem, a szeretet, a pozitív kezdeményezések sikerorientáltsága kap nagyon jó energiákat a nagyvilágból. A Holdistennő szeret minket, tegyünk is érte, hogy megérdemeljük!

Megújul a kereszténység
Cam000517A Karácsonyi Ünnepek is bizonyítják, hogy az embereknek a szeretetre, a békés egymás mellett élésre, a konstruktív együttműködésre van igényük. Ezt hirdeti a pápa is az ünnepi misén. 2016-tól elkezdődhet a kereszténység lényeges megújulása, amelyben fontos szempont lesz a duális párkapcsolatok az emberi és az isteni dimenziókban is, a reinkarnáció jelenségének elismerése, a kommunizmus igaz értékeinek a felismerése is.

Óévbúcsúztató fesztivál a Vajdahunyad-várban – december 29-31.
Év végi gasztronómiai különlegességekkel, malacsütéssel, forralt bor sétánnyal, vodka különlegességekkel, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a látogatókat a Városligetbe az év utolsó napjaiban az ingyenes Óévbúcsúztató Fesztiválra. A rendezvény első napján Torkos Előszilveszterrel készülnek 50%-os kedvezményekkel. A rendezők célkitűzése bemutatni a szilveszteri hagyományokat, és felsorakoztatni az év végi gasztronómiai különlegességeket. A rendezvény vendégországa Oroszország, vendég eseménye pedig a Vodka Show Budapest.
Az Európai Fiatalok Szövetségének Aktivista klubja december 30-án, 17 órától tartja Partner-partiját, melyre szeretettel meghívja tagjait és szimpatizánsait!

10 éves a Z-rádió
Az Yrisz Klub Nívódíját is kiérdemelte ez a különleges internetes rádió, amelyet Tombory Gábor 11 évesen hozott létre. Akkor ez volt a második ilyen típusú médium Magyarországon. A főszerkesztő, tulajdonos az Európai Sajtószövetség tagságára is méltó lett. A 10 éves jubileumot az EPA is megünnepli a januári rendezvényén. Gratulálunk a Z-rádiónak, ami csak nekünk szól. Hallgassátok, érdemes!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!
kellemeseket

Sportágválasztó a felnőtteknek is
A Magyar Olimpiai Bizottság megbízásából a Riói Olimpia előtti „Ötpróba Rióba” eseménysorozat szervezését a 2015 novemberétől a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda vette át. 
A nagy sikerrel lezajlott ezüstvasárnapi Téli Sportágválasztó után, a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda most a felnőtteket, szülőket szeretné sportolásra, sportágválasztásra biztatni. A Magyar Olimpiai Bizottság „Ötpróba Rióba” szabadidősport eseménysorozat lényege: budapesti és vidéki helyszíneken szabadidősport-események keretében öt klasszikus sportágban (futás, kerékpározás, gyaloglás/nordic walking, úszás, evezés/kajak-kenu), különböző távokat lehet teljesíteni és pontokat gyűjteni. 

Aranyvasárnap -december 20.
WP_20151201_19_42_41_ProA világ egyik legelismertebb ünnepe a Karácsony, Jézus Krisztus születésének dátuma. Hatalmas élmény. A szeretet, a családi összetartás, az örömszerzés alkalma. Aranyvasárnapkor készülünk fel igazán, nézzük, mit lehet még venni, készíteni ajándéknak. Javaslatunk: legyen aktív az ajándék, amit a szeretteink tudnak alakítani, úgy, ahogyan szeretnék. Legyen élmény az ajándékozás és az ajándék is. Egy hangszer, egy plasztik, festő készlet, varrógép, jó szoftver stb. Kezdjünk építeni egy igazi, alkotó társadalmat! Ez lesz a fő irányvonalunk 2016-ban – is.
Minden kedves olvasónknak, barátunknak, tagjainknak kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk! – a “Világlátó” szerkesztősége.

Miss Hungary döntő – december 19.
szepkirhetv-2015-a1Idén már a huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre a legrégebbi magyar szépségverseny, a Miss Hungaryy. A mostani döntőben, december 19-én, a Lurdy Konferenciában, 24 lány szmisshungary-2015erepel, akik már nagy izgalommal készülnek a végső megmérettetésre. A zsűrinek szép és nehéz feladata lesz. A verseny főszervezője Répás Lajos, a rendezvény honlapjának címe: misshungary.hu. A partnerek is különleges termékeket prezentálnak, hiszen az aranyszombaton lesz a verseny. A magyar lányok a legszebbek, szoktuk volt mondani, szerényen 🙂 – bizonyíték a sok jó szépségverseny hazánkban.
A Szépségkirálynők Hétvégéje is ennek apropóján kerül megszervezésre, idén ötödik alkalommal, december 18-19-20-án. Egyben Yrisz klub Nívódíj Gála és megválasztjuk a Szépségek Királynőjét, megnevezzük Az Év Legjobb Szépségversenyét is.
Eredmények:
25. Miss Hungary:
Kerekes Bea
szepsegekkiralynpje-2015A Szépségek Királynője: Tamás Janka
Az Év Legjobb Szépségversenye: Eger Arcai
Yrisz Klub Nívódíjasok: Palásthy György (magyar-orosz kapcsolatokért), Kovács Patrik (FIVOSZ elnöke) és a Röpülj Páva produkció.

“A Dal” sajtótájékoztatója – december 15.
12366291_1797168263843627_9057780451373432089_nAz Eurovíziós Dalfesztivál az egyik legnézettebb műsor a világon. “A Dal” nagyon jó indikátora a mai zene- és táncművészetnek. Az A38-as hajón tartották a szervezők az eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztató. A harminc versenyző most nagyon készül, a január 23 és február 19. között zajló dalfesztiválra, versenyre. Csak egy juthat be a nemzetközi döntőbe. Drukkoljunk neki!

Téli Sportágválasztó – december 13.
A szisztematikus testedzésre mindenkinek szüksége van az egészsége sőt a magánélete érdekében is. Vannak olyan sportágak, amelyekben különösen sikeresek lehetünk,  ert értünk hozzá, van tehetségünk és lelkesedésünk, nagy céljaink vele kapcsolatban. Egyéni, páros csapatos sportok? Ki kell próbálni. Télen is. Irány a Nagy Sportágválasztó december 13-án!

Rendezvények auditálása
2016-ban bevezetjük a rendezvények auditálását. Ez azt jelenti, hogy a rendezvény főszervezőjét, témagazdáját kérdezzük ki, elemezzük, segítjük, annak érdekében, hogy: a szervező stresszeltsége csükkenjen, a rendezvényt jobban átláthassa, eredményesebben tudja megszervezni. Az „Auditált Rendezvény” emblémát ekkor megkapja, és ez egyfajta garancia arra, hogy jó lesz a program, a hangulat, a társaság. Az auditorok kiképzését januárban elindítjuk.

XIX. Természetgyógyász Magazin Karácsonyi Fesztiválja – december 6.
tgykarfe-2015A természetgyógyászat és az ezotéria Magyarországon 1990-től kezdett fellendülni, és napjainkra bizonyítottan nagyszerű eredményeket ért el. A Természetgyógyász Magazin szervezi meg minden év december első vasárnapján a szakma fesztiválját, a legnagyszerűbb találkozóját. Három előadóban és három szinten az Villányi úti Konferencia Központban. Állapotfelmérések, terápiás módszerek, táplálék-kiegészítők, technikák, záró koncert. Mindenkinek jó szívvel ajánlható!

Príma Primissima – december 4.
A legjobbak a legjobbak között – díjátadó gála minden év december első hétvégéjének nagy eseménye. Demján Sándor nagyvállalkozó, Yrisz Klub Nívódíjas ötlete mára nemzetközi rangot is kapott, hiszen aki Príma Primissima díjas, azt a világon mindenhol elismerik, megbecsülik. Két éve az OTP a főszponzor.

WP_20151204_17_26_11_ProVállalkozók Napja – december 4.
A VOSZ tizenhetedik alkalommal rendezi meg a hagyományos év végi eseményét, amelyre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó érkezik. Az esemény mára a magyar üzleti élet egyik legrangosabb fórumává vált, amely a vállalkozói szektor jelentőségét mutatja hazánk gazdasági életében.

Kézműves Magyar Ízek Karácsonyi Vására – november 27. – december 23.
A magyar ízek színe-java felvonul az Erzsébet téri vásáron. A sós és az édes ételek mellett a különleges italok is megtalálhatók, és érdemes bevásárolni Karácsonyra is! Pap Krisztián és csapata szervezi, klasszikusan jó, nívódíjas rendezvény, vásár. Alkalmas partnertalálkozónak, randevúnak, vagy csak úgy, megnézni, megkóstolni a magyar ízek remekeit.

Eger Arcai – november 28.
nagyimola-egerarca-2015Valóban nagyon érdekes és jó hangulatú szépségversenyt rendeztek meg Egerben, az Uránia moziban. Főszervező: Szabó Krisztina.

12. EU-Expo Klub és Média-party – november 27.
Egyre sikeresebb a tavaszi kezdeményezésünk, az EU-EXPO klubszerű szervezése. Elérkeztünk a vízválasztó tizenkettedikhez. A Fészek Művészklubban kerül megrendezésre, és a sok-sok téma közül megbeszéljük többek között az Európai Testvérvárosok és Fesztiválok Hálózatának a szervezését, a Quantum-diszkó módszereit, a Klubhálózatunkat és különösen fókuszálunk az EU-s kapcsolataink kiépítésére. Több funkciócsoportot is létrehozunk, pl. a PR és az Értékesítő csoportot. A jó hangulatot színvonalas műsor is növeli. A Média-party vendégei többek között a Természetgyógyász Karácsonyi Fesztivál szervezője, a 25. Miss Hungary versenyigazgatója és egy meglepetés sztárvendég.

WAMP Design Vásár
II. Sütemény és Tortafesztivál – november 21-22.

a Millenáris Központ, D épületében. A fesztivál idei témája, a CIRKUSZ.  
Ehhez a témához kapcsolódik a torta design versenyünk is, amelynek legszebb alkotásait a közönség is megtekintheti a kiállítás alatt.
WP_20151122_17_26_29_ProHazánk legjobb cukrászdái, torta és sütemény készítői várják a látogatókat a rendezvény két napja alatt.
A WAMP-on megjelent kiállítók már törzstagoknak számítanak, mindenki nagyon meg van elégedve a színvonallal, a közönséggel, a vásárlóerővel.

Duna Gyöngye – november 20.
pearlofdanube-2015-vigvambernadettNívódíjas szépségverseny, idén nemzetközi mezőnnyel. A főszervező Krizsán Győző mesterfodrász tíz évvel ezelőtt indított a dunai hajóján, nagy sikerrel. Az idei döntő helyszíne az Astoria Hotel. A verseny fő küldetése a Duna dicsérete és védelme, mivel nemzeti és európai kincsünk a Duna. A szépségek is…
Duna Gyöngye 2015-ben: Vigvam Bernadett.

A Magyar Tudomány Ünnepe – november 16-19.
WP_20151118_18_08_51_ProSok fontos kérdéssel foglalkozik a tudósok világa manapság. Az evolúció érvényes a bioszférában, de mi a helyzet a szellemi szinteken? Kik az angyalok, az istenek? És hogyan materializálódik a szellemvilág? Milyen a népesség alakulása, a várható élettartam? Hogyan viszonyul egymáshoz a valóság és a virtuális világ? A Magyar Tudományos Akadémia nyílt kapukkal várja a tudomány iránt érdeklődőket.
Rendészeti Ágazat Doktoranduszainak VII. Országos Fóruma – november 18.
„A rendezvényen minden évben lehetőséget adunk a Kar tehetséges hallgatóinak is arra, hogy bemutatkozzanak, a tudományos eredményeiket elénk tárják” – hangsúlyozta dr. Szilvásy György Péter, a Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesületének elnöke a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezett Fórumon.

Átadták az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat – november 20.
Két fiatal vállalkozó kiemelkedő teljesítményét ismerték el ünnepélyes keretek között az idei Fiatal Vállalkozók Hete záróeseményén. A 2015-ös Országos Fiatal Vállalkozói Díjat Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. tulajdonosa kapta, míg a 2015-ös év Jövő Reménysége Díjat Békési Brigitta, a Beautyrobic megálmodója vehette át.

A kreatív-ipar ötször gyorsabban növekszik a gazdaság egészéhez képest
Ingyenes előadások a kreatív iparban indulóknak – november 16-20.
fivosz-aA Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül 2015. november 19-én ingyenes előadásokkal segítik a kreatívipar iránt érdeklődőket. Befutott, ezen a pályán eredményes vállalkozók árulják el, hogyan építsd fel a karriered, hogyan hasznosítsd egyszerűen és hatékonyan a képességeid, kapcsolataid és tudásod.
11202592_1787972698096517_5968002836720175130_nA Design Terminállal közösen szervezett előadások a startupok jövőjét és a mentorálás jelentőségét helyezik előtérbe. A KSH adatai szerint a kreatív iparban dolgozik a hazai foglalkoztatottak 4,4%-ka. Az ágazat teljesítménye majdnem ötször, exportja közel kétszer gyorsabban nő, mint a gazdaság egésze. A legdinamikusabban növekvő kreatívipari terület 2008 és 2012 között a design, vagyis a termék-, grafika- és divattervezés ágazatok voltak. Itt a bruttó hozzáadott érték közel háromszorosára, a vállalkozások száma pedig közel két és félszeresére nőtt. Ez az iparág lehet a fiatal vállalkozók kiugró pontja, nem véletlen tehát, hogy a Fiatal Vállalkozók Hetén külön tematikus nap foglalkozik a témával, 2015. november 16-20. Jó érzés, hogy sok jó fiatal vállalkozó van hazánkban! A világ 156 országához hasonlóan, Magyarországon nyolcadszorra kerül megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete 2015. november 16-22. között. Idén a Kreatív Vállalkozások Napja mellett a Sikeres Pénzügyek és Menedzsment Napjára, a Vállalkozz Itthon Napra, a Milliárdosok Napjára, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével megvalósuló Nemzetközi Napra is várják az érdeklődőket.

Bejutottunk az EB-be – november 15.
A magyar csapat nagyon szép játékkal győzött a norvégok ellen, a Grupama Arénában (Népligetnél) megrendezett Magyarország – Norvégia pórselejtezőn, így bejutottunk a 2016. júniusában, Franciaországban megrendezésre kerülő EB-be. Ez a nagyszerű eredmény jól jött, növelte önbecsülésünket és a nemzeti összefogást!

Országos Edzettségi Tesztnap – november 15.
oetn-alap2009. május 15-én, a Csillebérci Kalandpályán került először megszervezésre ez a rendkívül fontos, stratégiai rendezvény, melynek elsődleges célja az Európai Fiatalok Szövetsége Vezérelvének: “Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” effektualizálása. A 24 éves kornak megfelelő edzettségi szint a norma. Öt alapgyakorlatot kell elvégezni: célba dobást, egyensúlyozást, felülést, fekvőtámaszt és futást (vagy guggolást). Az eredmények alapján kiszámítjuk az Edzettségi Indexet. Ha most kevesebb száznál (ez a maximum), az sem baj. Majd a következő alkalommal legyen magasabb az EI. A lényeg: évről évre legyünk egyre edzettebbek!

ingaÉs mégis mozog a Föld!
Húszméteres inga segítségével bizonyítható ez a tény.
A bizonyítás helyszíne a Mammut-2. Érdemes megnézni, és lefotózni!

WP_20151114_16_34_49_ProA Magyar Írástanulmányi Társaság Konferenciája – november 14.
A szakma színe-java összegyűlik ekkor, és mindig alkot valami újat, valami jót.

A rák is pszichoszomatikus betegség.
Pszichés hatásra jön létre, és pszichés alapon jól gyógyítható, még a kemoterápiás fázisban is. Egy komplex grafológiai elemzés, amely a testi egészséget és a pszichés komponenseket is feltárja alapján jól kialakítható a mentális gyógyító tréning stratégiája.

IV. Márton Napi Libafesztivál a Vajdahunyad Várban – november 13-15.
WP_20151113_19_23_11_ProA belépés természetesen most is ingyenes. Pénteken, azaz november 13-án a kijelölt kiállítóknál 50%-os kedvezménnyel kóstolhatóak a legfinomabb libából készült ételek és természetesen a hozzájuk illő nedűk. Újbor utcával, házi sörökkel, isteni pálinkákkal készülünk a felnőtteknek. A gyermeket ingyenes játszóházzal,libaudvarral, mesterségek udvarával és rengeteg hagyományőrző programmal várjuk. Vidám hétvége az egész családnak. Ott találkozunk!

A Magyar Nyelv Napja – november 13.
Szerényen és büszkén ismerjük el, hogy a magyar nyelv az mberiség egyik legintelligensebb nyelve. A magyar nyelvű kézírás pedig a legtöbb információt tartalmazza a személyiségről, múltjáról, jelenéről és a jövőképéről. A Magyar Nyelv Napján adjunk hálát az isteneknek, hogy ezt a csodát nekünk adományozta, és legyünk tudatában a felelősségünknek is, hogy ápolnunk kell a magyar nyelvet!

Tea határtalanul – november 12-13.
WP_20151112_16_06_36_ProIsmerje meg a tea kultúra bölcsőjének tartott Kína teáit! Kóstolja végig a kínai Guangxi tartományból érkező 7 teatermelő széles választékát! Érdeklődjön a teákról az egyenesen Kínából érkező szakértőkkel. Nyerjen mélyebb belátást az öt ezer éves kínai kultúrába! A teaparti műsora is különleges: Dob táncok, Tea ünnepség, Gitár koncert, A pávatündér Klasszikus táncok, Előadás a kínai teakultúráról, Gyerekek előadása, klasszikus magyar táncok, Zongorakoncert, Lantkoncert, Lófejes hegedűkoncert, Előadás a tea fontos szerepéről az egészségmegőrzésben  Guangxi népdalok, A pekingi opera, Az evőpálcika tánc, A Kung Fu rajongó, Előadás a magyar teakultúráról, Teaünnepség, Tai Chi bemutató, Erhu koncert, Kínai és más külföldi hangszerek, Népdal egyveleg

Esküvői Kiállítás – november 7-8.
Az igazi párkapcsolat, a Férfi és a Nő között – ez mindenkinek álma. A hit, a vallás, a világnézet is segít, ha megfelelően társítja, erősíti a duálpárokat. Az Esküvő Kiállítás erős inspiráció lehet arra, hogy az igazit megtaláljuk, és vele, egy erre alkalmas társadalmi rendszerben éljünk boldogan. A Hungexpón első ízben kerül megrendezésre ez a nagyon színvonalas vásár, amelyen érdekes bemutatók, műsorok, párkapcsolati tesztek, játékok is lesznek és még: KÜLÖNLEGES HELYSZÍNEK | ÁLOMRUHÁK | CSODÁLATOS VIRÁGKÖLTEMÉNYEK | ELBŰVÖLŐ ÉKSZEREK | 250 KIVÁLÓ SZOLGÁLTATÓ, DIVATBEMUTATÓK, ESKÜVŐ ISKOLA, VIP LOUNGE.
A szervezők nagyon elégedetten nyilatkoztak a rendezvényről, és a jövő évit is hasonlóan novemberben fogják megszervezni.

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepe – november 7.
vcs-11917-ben az oroszországi Szentpéterváron kitört az emberiség egyik legnagyszerűbb forradalma, egy sokkal jobb világ érdekében. Vlagyimír Iljics Lenin vezette szocialista forradalom megdöntötte a kizsákmányoló, feudalista diktátorok uralmát, és a társadalom többségét jelentő munkásosztály vette át a hatalmat. A szocializmus ekkortól számítja eredetét. Magyarországon is hatalmas sikereket ért el ez a társadalmi rendszer, melynek alapjait 1961-ben tettük le, és a fejlett szocialista társadalom építésébe a nyolcvanas években kezdtük el. Az ember élet lényegét, értelmét a kommunista Makarenkó fogalmazta meg, még 1921-ben: “Közösségben, közösségért, közösség által!” Ez örök emberi igazság. Dicsőség a hősöknek, az emlékük örökké éljen!
Az ünnepségen döntöttünk arról, hogy 2016. február 25-én megszervezzük az I. Kommunista és Munkásmozgalmi Dalok és Indulók Fesztiváljának első fordulóját. A döntőt 2017. november 7-én tartjuk, a Nagy októberi Szocialista Forradalom 100. évfordulóján.
Különlegeset is alkotunk: a tradíció-futuró diszkót – a Quantum-diszkót, melynek lényege, hogy a tradicionális, szép dalokat (klasszikusok, táncdalok, népdalok, indulók, stb.) áttranszformáljuk a XXI. század világába. 

Fölszállott a Páva
A népdal és néptánc versenyek egyik ékköve ez, amely még a dicsőséges szocializmusban gyökerezik. Nagyon jó érzés látni, hallani a mostan debütáló gyerekeket, fiatalokat. Szépen bizonyítják, hogy szép Magyarország, a zene és a tánckultúrában különösen!

Magyar – Német  Üzleti Fórum – november 5.
A hazai kis- és középvállalatok teljes körű áttekintést kapnak a németországi piac lehetőségeiről, az ottani üzleti szokásokról, szabályozásról, a siker alapvető tényezőiről.A Magyarország első számú külkereskedelmi partnere az Európai Unió gazdaságilag legerősebb országa, Németország. Az ország ideális piaci és gazdálkodási környezetet nyújt a hazai vállalkozások számára, ha azok piacbővítési vagy egyéb más céllal jelen szeretnének lenni egy jól működő, erős, igényes és sokoldalú keresletet támasztó gazdaságban.

A Kommunista és Munkáspártok 17. Nemzetközi Találkozója – október 31.
A világ több mint hatvan kommunista és munkáspártja jött össze, hogy megvitassa a világ helyzetét, összehangolják erőfeszítéseiket a tőkés megszorító intézkedések, a háborúk ellen. A Magyar Munkáspártot Thürmer Gyula elnök képviseli.

Véget ért a Milánói Expo – október 31.
Nagy sikert könyvelhetnek el a világkiállítás szervezői, hiszen a hat hónapos expót 21 millióan látogatták. A magyar pavilonnak is nagy sikeres volt, a színes műsorspektrumban a hazai művészek színe-java fellépet. A Budapest Bahr együttes koncertje az utolsó napon pedig tényleg csúcsszínvonal volt.

Lendületben az autóipar
WP_20151030_16_58_52_ProTöbb mint nyolcezren látogattak ki az idei AUTOMOTIVE HUNGARY és AUTÓTECHNIKA 2015 szakkiállításokra a HUNGEXPO Budapesti  Vásárközpontba október 28. és 31. között. A régió legnagyobb autóipari beszállítói és járműfenntartó-ipari rendezvényén 11 ország 300 kiállítója vett részt, ami 15 százalékos növekedést jelent a tavalyi számokhoz képest. A négy Magyarországon gyártóbázissal rendelkező autóipari cégen (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) kívül most először a BMW is saját standdal képviseltette magát. Az autógyárak mellett az ipar legnagyobb beszállítói (köztük a Bosch, a Takata, a Flextronics, a National Instruments, az SMR, a LUK Savaria, a BPW-Hungária, a Rába, ZF, Shinwa és a Thyssen Krupp) is jelen voltak. Tavaly 432 ezer jármű és 2 millió 465 ezer motor készült Magyarországon. Az iparág teljesítménye 6496 milliárd forintot tett ki, ez háromszorosa az élelmiszeriparnak és nyolcszorosa a gyógyszeriparnak – mondta el a kiállítás megnyitóján Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) főtitkára.

Mindenszentek és Aprószentek ünnepe- október 31.
Ezen a napon érdemes arra is gondolni tudatni és tudni, hogy van túlvilág, és élnek azok a szellemek, akik nem születhettek meg. Éljenek jól! Élnek azoknak a szelleme is, akik elhunytak. A sirató gyász helyett inkább erősíteni kell az elhunyt szellemét, és nem pedig halottnak hinni! Az előző életeink léteznek, következésképpen létezünk a két emberi életünk között is.

AUTOMOTIVE HUNGARY ÉS AUTÓTECHNIKA – október 28-31.
2015-ben immáron 24. alkalommal nyitja meg kapuit a hazai autójavító és fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fóruma azzal a céllal, hogy egy időben egy helyen találkozhassanak a gépjárműfenntartó-, az autó- és a háttéripari szakma szereplői. A kiállítók számának és a kiállítási terület növekedése miatt, a két kiállítás együtt, a Budapesti Vásárközpont legnagyobb, „A” pavilonjában kerül megrendezésre. Az AUTÓTECHNIKA-AutoDIGA szakkiállítás és a vele párhuzamosan megrendezett AUTOMOTIVE HUNGARY lehetőséget kínál arra, hogy a szakma előtt bemutatkozzanak a hazai beszállítóipar, karbantartóipar, a garázsipar és a járműiparhoz kötődő oktatási szféra szereplői. A résztvevők több napon át látogathatják a rendezvényeket, amelyek alkalmat teremtenek arra, hogy megismerjék az autóiparhoz kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit.
Legyen részese a járműfenntartó ipart teljes körűen megszólító, nagy sikerű szakmai rendezvénynek, amely mind a négy nap érdekes előadásokkal, konferenciákkal és bemutatókkal várja OKTATÁS, TUDÁS és VÁSÁR témakörökben!
Az Automotive kiállítások kerül megrendezésre a 11. EU-Expo Klub összejövetele. A két legfontosabb témánk az Európai Testvérfesztiválok Hálózatának megszervezése és az EU-s kapcsolataink fejlesztése lesz.

Óriási siker és vastaps az Édes Anna premierjén
Hatalmas várakozás és médiafigyelem előzte meg az Édes Anna musical bemutatóját, melyben több ismert mellett számtalan profi és elismert színész is szerepet kapott. A Budapesti Showszínház igazgatója Tóth Ádám, aki egyben a darabot is rendezte, röviden az év musical showjaként jellemezte a bemutatót, s bejelentette: idén még több budapesti, majd jövőre országos, majdnem ötven állomásos turnéra indul a társulat. “Boldog vagyok, hogy ezzel a sikerrel mutatkozhatott be Magyarország legújabb színháza és még boldogabb, hogy egy fantasztikus csapat élén állva hajolhattam meg a kedves közönségünk előtt” – nyilatkozta az előadás után.

Európai Divat Fesztivál – október 24-25.
WP_20151025_19_55_16_ProA divatszakma krémje gyűlt össze a Hungária Hotel Konferencia termében, hogy bemutassák, mi a legújabb trend.
Magyarok, lengyelek, ukránok, szlovákok, osztrákok versenyeztek a közönség és a zsűri elismeréséért az European Fashion Unio fesztiválján.
A színesség volt a domináns, inkább a lágy, de határozott színvilágban pompáztak a ruhák.
És természetesen a magyar manökenek is csodaszépek voltak 🙂

Fitbalance – október 24-25.
Mára Európa egyik legnagyobb fitnesz fesztiváljává nőtte ki magát a tíz évvel ezelőtt elindított kezdeményezés, a Fitbalance. A Magyar testépítő és Fitnesz Szövetség, Huber István elnök és Bara Csaba főszervező igazán rangos, szakmailag is csúcs-színvonalat képviselő rendezvényt szerveznek évente kétszer. Az egykori budapesti Sportcsarnokot mára kinőtték, és a Hungexpo hatalmas pavilonjaiba költöznek be a hétvégére. Mindenkinek érdemes kilátogatnia, mert nívódíjas rendezvény!

Békéscsabai Kolbász Fesztivál – október 22-26.
A négynapos rendezvényre 100 ezernél is több látogató lesz kíváncsi. A hazai gasztronómia vásárok legnagyobbjainak egyike kerül megrendezésre Békéscsabán, a városi sportcsarnokban és környékén. Több száz kiállító a kolbász-hurka csemegéit mutatja be és árulja. A műsor ugyancsak gazdag érdekességekben. Boban Markovics, Paja Bea, Magna Cum Laude, retró diszkó és még 30 olyan, amit jó látni és hallani. A szervező cég alapos előkészületek után büszkén mondhatja, jó élménnyel gazdagította a kiállítókat, a közönséget, a partnereket és a szakmát. A hatalmas érdeklődést az is jelzi, hogy már tavasszal minden szállodaszobát kiadtak erre a hétvégére. Békés megye békésen bizonyítja, hogy a vidámságnak, az élet élvezetének van igazán értelme.

Az 1956. október 23-i forradalomra emlékezett az ország
A magyar nép ismét megmutatta, hogy az igazság érdekében, a jólét és a nemzeti összefogás érdekében képes felszámolni a diktatúrákat, az aljas népnyúzó demagógok hatalmát. És ezek után, 1961-ben végre deklarálhattuk, hogy leraktuk a szocializmus alapjait, amely után egy sokkal igazabb és jobb világ, a szocializmus építéséhez foghattunk, Kádár János és az MSZMP vezetésével.

Bécs –Budapest Ultramaratont idén félmaraton – október 23.
A 25 éve rendszeresen megrendezett A két ország fővárosát is érintő, 350 kilométeres futóversenyre idén nem vállalkoztak elegen. Ezért a szervezők „csak” az utolsó szakaszt, a 21 kilométeres félmaratont szervezik meg, amelyre október 23-án kerül sor. A szervezők a mostani versennyel a hosszútáv futást szeretnék népszerűsíteni, és remélik, jövőre ismét – ahogy eddig is – több száz indulóval rajtolhat el a páratlan Bécs-Budapest futóverseny. Halgas Csaba a BBU Szervezőiroda ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi 5 napon keresztül tartó verseny embert próbáló megmérettetésével szemben most egy sokkal szélesebb körben is elérhető távot rendeznek meg a Budakeszi-Budapest közötti 21 km-es távon. A versenyen Kolonics György olimpiai kenusunk emlékére több száz kajak-kenus fiatal is nekivág az útnak.

Irány Jordánia!
A Jordán Idegenforgalmi Hivatal (JIT) a marketing turisztikai stratégiája keretén belül road show-kat szervez Varsóban, Prágában, Budapesten és Bukaresten, hogy új piacokat elérve reklámozza Jordániát, mint úti célt, az alacsony szállítmányozási és charter lehetőségeivel, különös tekintettel a különböző meglévő és vonzó légi forgalmat ösztönző rendszerekre, beleértve az aqabai King Hussein Nemzetközi Repülőteret használó alacsony költségvetésű és charter járatokra vonatkozó felszállási adót és beutazási vízumot.
Három földrész – Európa, Afrika és Ázsia – metszéspontjában található ország 12 ezer nevezetességgel büszkélkedhet. A Holttenger, a Jordán folyó, a csodálatos műemlékek sőt: termálvízesés. A klimatikus viszonyok télen-nyáron kedvezőek a turizmusra, fürdésre, történelem ismeretre egyaránt.
Magas rangú jordán delegáció érkezett hazánkba, hogy a két ország barátságát tovább erősítő turizmust ismét fellendítsük. Két különleges ajánlatot, melyet kérdésünkre mondott Zalid NAFFA úr: a diákoknak a nyári zenei fesztiválok, szinte minden műfajban, de főleg a közel-keleti kultúrában népszerűeket érdemes megtekinteni, a wellnesst és a gyógyturizmust kedvelőknek pedig a Holt-tengerben való fürdőzést ajánlotta. A sajtótájékoztatón mintegy ötven újságíró és ötven turizmussal foglakozó szakember vett részt. Azt is érdemes tudnunk, hogy Jordánia kormánya és népe nagyon pozitívan viszonyul a magyar néphez, éppen ezért támogatja is a magyarok turizmusát Jordániába. Aki teheti, annak mindenképpen érdemes egy-két utat megtennie ebbe a csodaszép országba!

Atlasz-korrekció
atlasz-1bAz első nyakcsigolya az Atlasz, ez tartja a koponyát. Az emberek 81%-ának már a születéskor elfordul egymástól, torzul az Atlasz és a koponya, miáltal nagyon sok testi, keringési, idegi probléma, betegség alakul ki. Egy svájci tudós, Schümperli kifejlesztett egy wellness masszázsnak minősített hatékony módszert, mellyel korrigálható, gyógyítható a torzulás, visszaáll a helyes kapcsolat, viszony. A módszernek magyar szakemberei is vannak (összesen kilencen), akik létrehozták az Atlasz-korrekció Szövetségét, melynek rendes közgyűlését az elismert Atlaszrofi kft kabinetjében tartottak. A fő előadó dr. Szilvásy István, az ország legjobb specialistája és a szövetség vezetője Varga Imre. Nagyon fontos lenne, ha az akadémikus orvostudomány is felismerné az Atlaszprofilax módszer kiemelkedő fontosságát. Reméljük ez is bekövetkezik Magyarországon is.

“Hangszereljük fel magunkat!” – mozgalom
A Szépség-innováció Hetének kiemelten fontos része.
Egy hangszeren való alapfokú játszani tudás hozzátartozik az általános műveltséghez. Mozgalmunkkal is erősítjük a zene szeretetét, sőt mi több, vissza fogjuk állítani az eredeti, szívhez szóló “a” hang régi, 332 Hz-es frekvenciáját is. Ezt a Szépség Világnapja Expóján beszéltük meg.

Csodálatos festmények a Vándorfény Galériában
23708a11-efd6-43bd-ab94-2aa89c2d6cd0_imageA galéria Fassel L. Ferenc festőművész emlékének ápolásában, hagyatékának értő bemutatásában és művészetének továbbvitelében egyaránt nagy szerepet vállaló műhely. A művész családja a Galériára bízta a festő és édesapa életművének kimagasló alkotásait, melyeket ez idáig sehol nem láthatott még a nagyközönség. A művész, aki 6 éve távozott közülünk, az idén lenne 100 éves, egész életében teremtett,alkotott, varázsolt, még mindig képes örömet szerezni, gyönyörködtetni. A megnyitó 2015. október 15-én, csütörtökön 18 órakor lesz. Megnyitja: Feledy Balázs, művészeti író, közreműködik: a művész fia Cakó Ferenc, animációs filmrendező, érdemes és kiváló művész, aki lapunknak elmondta, hogy egy-egy rendezvényre, melyen egy szép zeneműt illuszttál kivetített homokrajzzal, kb. 7-10 napot készül fel. Már vannak plagizátorai is, amely jelzi, hogy fantasztikusat talált ki a művész 20 évvel ezelőtt. A Szépség-innováció Hete kiemelt rendezvénye.

EU-Expo Konferencia – 1. rész – október 14-15.
eu-expo-logo-a2A jól bevált crossing-party szisztémával szervezzük az EU-Expo Konferenciát, melynek első állomására október 14-én, a Szépség Világnapja Expóján kerül sor. Ekkor döntünk sok fontos kérdésben, mint például a központi tematikában, a partnerségi viszonyokban, a közönségszervezésben, a kiemelt projektekben (pl. a Testvérvárosok és Fesztiválok Hálózata) és arról is, mikor és hol tartjuk a következő fórumunkat és klubestünket. A kísérleti fejlesztéseket ezzel a konferenciával komplettáltuk, most jöhet az újabb dimenzió.

XIV. Miss Írisz választás -október 14.
miv-embl-a1Az egyik legrangosabb hazai szépségversenyünk döntője a Szépség Világnapján van. A lényeg: a Szépség, az Értelmesség és a Kedvesség. A győztes megkapja a Kristálykoronát és a felajánlott ajándékokat, valamint fotója bekerül az Afrodité Galériába is.
Azért szerényen, de büszkén megállapítottjuk, hogy a magyar lányok a legszebbek és a legkedvesebbek!
A XIV. Miss Írisz: Peschak Olimpia

A Szépség Világnapja – október 14.
aszvn-a-a12003. X. 14-én, a Magyarok Házában szerveztük meg első ízben a Szépség Világnapját, akkor még az Yrisz Klub égisze alatt. Mottónk:
A Szépség a tiszta Lélek pompája, a női nem csodálatos varázslata, megérdemli, hogy a Világ megünnepelje! Azóta minden évben egyre jobban és szebben megünnepeljük a Szépséget a világnapján.
idén kísérleti jelleggel a Szépség-innováció Hetét is meghirdetjük a Pozitív Média Hetében,(ezt 2009-ben kezdtük el) a Szépség Világnapja hetén. Legyen még szebb, még jobb a Világ!  Teszünk ezért.
Az Európai Sajtószövetség születésnapja is ekkor van, hiszen a 2005-ös Szépség Világnapján kezdeményeztünk egy pozitív, nemzeteket összefogó, konstruktív sajtószövetség létrehozását, X-party1 szisztémában. Azóta egyre terjedünk, egyre sikeresebbek vagyunk. Hála az isteneknek :)!

Hat éve kezdtük! Idén bővítjük pozitív kezdeményezésünket
pozmed-szinn-hete-2015-a12

Budapest Maraton – október 10-11.
A Maraton lefutásának a képessége nagyon sok jót jelez. Kitartás, küzdőképesség, céltudatosság, fizikai kondíció, szellemi koncentráció. Transz-állapotban lehet a legjobban ekkora nagy távot leküzdeni. Idén 25. alkalommal rendezi meg a Budapest Maratont a Budapesti Sportiroda. A kisebb távokat is beleszámítva 12 ezer nevező indul a futóversenyen. Nemzetközi mezőnnyel, nagyon jó műsorral, ismét két naposan, sok-sok drukkerrel. Egyszer mindenkinek (férfiaknak!) érdemes kipróbálni!

Kürtöskalács Fesztivál – október 10-11.
A Vitéz Kürtöskalács országszerte ismert és kedveltek a termékei. Most ingyenes nagyszabású fesztiválon 15 cég kínálja a helyben sütött kalácsokat, és a színpadon a műsor kellemes hátteret biztosít az édesség élvezetéhez. A Vajdahunyad vár és környéke ismét nagyon benépesült!

Az Olvasás Éjszakája – október 10.
Jókat olvasni jó! Az emberiség egyik legintelligensebb alkotása az írás, és az olvasás is. Ezért nagyon fontos, hogy gyakran olvassunk – könyvet (tudományosat, fantasztikusat, mesét stb. – újságot, folyóiratot is. Az ezotéria tudománya is rámutat arra, hogy az olvasás során a tudatunkon keresztül a szellemünk is fejlődik, és ennek megfelelően a testünk is. A Pozitív Média Hete mozgalom kezdeményezésének is pont ez a lényege: ha jókat olvasunk (látunk, hallunk) az a szellemünket és a környezetünket, a duálpárunkat is élteti, erősíti. Az Olvasás Éjszakáján a legnagyobb könyvesboltok is nyitott kapukkal várják a közönséget, és író-olvasó találkozókkal népszerűsítik az olvasást. A nyomtatott szöveg olvasásának más a hatása, mint a komputeres, okostelefonos szövegek olvasásának.

„SzakMÁzz!” Budapest – Szakma City” – október 6-7.
A Fővárosi Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának szervezésében Pályaválasztási Kiállításra (helyszín Hungexpo B pavilonja, 1101 Budapest, Albertirsai út. 10.) A rendezvényre szeretettel várják a 7-8. osztályos diákokat, tanáraikat, szüleiket, illetve minden érdeklődőt. A rendezvény legfontosabb célja, hogy olyan élményekkel gazdagodjanak a különböző szakmákról a pályaválasztás előtt álló fiatalok, amelyek alapján a tényleges döntés már saját élményen alapul.

15 éves az Experidance – október 3.
Román Sándor 15 éve megálmodta és nagyon sikeresen megvalósította hazánk egyik legszebb, legjobb zenés-táncos művészeti közösségét és centrumát. A RAM Colosseumban jogos az ünneplés, és mis is gratulálunk az együttesnek, további sok sikert kívánunk neki! Az ország büszke lehet rájuk, mert amit csinálnak, az világszínvonalú! Az” Ezeregyév” produkció zenéje gyakran felcsendül a Szépség Világnapjá, a Gálán, a Miss Írisz döntőjén is.

Újra Oktoberfest Budapesten – október 1-4.
Idén még nagyobb és még könnyebben megközelíthető helyszínen, Budapest szívében, a Felvonulási téren. Az európai emberek jó részének és minden német lakosnak az Oktoberfest az egyik legnagyobb őszi sörünnep. A több mint 200 éves ünnep összehozza az európai sörkedvelőket, és ezzel létrejön a világ legnagyobb sörfesztiválja. A rendezvényt más országokban is megrendezik: Párizs, New York és Sydney után 2015-ben immár másodjára Budapesten is várják az érdeklődőket. Az Oktoberfest Budapest a Felvonulási téren ezúttal 4500 m2-es fűtött sörsátorral, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, több színpaddal, hazánk legnagyobb retro együtteseivel, utcabáljával, hangulatidéző sramli zenéivel, óriás kalandparkkal és az Álomautó Múzeum nagyszabású autó show-jával készül a sörök szerelmeseinek 2015. között. Hazánk kézműves sörfőzdéi és nemzetközi sörmanufaktúrái mellett megtalálható lesz a rendezvényen a ‘Budapest Utca’, fővárosunk kedvelt szórakozóhelyeivel, pubjaival, street food éttermeivel. A ’Világkonyhában’ nemzetközi ételek mellett a látogatók megkóstolhatják az egzotikus országok söreit, és sörből készült ételeit is. Továbbá a ’Kultúra Főutcáján’ ismét találkozhatnak hazánk népszerű színházaival, társulataival és kedvükre válogathatnak Budapest legnagyobb söröskorsó börzéjén!

Több munkahelyet akarnak teremteni a fiatal vállalkozók
Ez volt a fő állítás amelyet a világ fiatal vállalkozói fogalmaztak meg a G20-as Fiatal Vállalkozói Csúcson. A résztvevők – köztük a magyar delegáció tagjai a FIVOSZ képviseletében -, javaslatcsomagot állítottak össze, amely a világ legfejlettebb 20 országának vezetői számára ajánl konkrét lépéseket.

A Magyar Népmese Napja – szeptember 30.
A mesék világa a szellemünk tápláléka, forrása, talaja. A szép, okos mesék fejlesztenek minket. A magyar népmeséket minden magyar olvasta, hallgatta, látta rajzfilmen. Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek, szülőknek – mindenkinek jót tesz az igazi mese, tündérek és angyalok győzelme a gonoszok, az ördögök felett, a különleges ötletek, életbölcsességek tárháza.

Szeptemberben újra, Vállalkozók Klubja- szeptember 28.
A magyar vállalkozói szféra eredete még a nyolcvanas évekre, a dicsőséges szocializmus időszakára nyúlik vissza.
vkeMára bebizonyosodott, hogy a nemzetünk egyik létorrsása a vállalkozók. A Vállalkozók Klubjának ősi mondása: “Sör, virsli és fehér asztal mellett mindent meg lehet beszélni!”, és a konstruktív együttműködés a Klub tagjaira igencsak jellemző. A mostani VKE összejövetelen nagyon fontos témákról lesz szó: “A Magyar – Orosz Üzleti Fórum”, az “EU-Expo Konferencia – és a Szépség Világnapja – X.14-én”, a vezetőség megújulása, a partnerek bemutatkozása. Helyszín a nagyon szép Thököly étterem.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA – szeptember 25.
VENDÉGÜNK MÉRŐ LÁSZLÓ! Az Európa Pont idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz: idén a digitalizáció, a digitális tanulás és digitális írástudás kerül a középpontba. A SKOOL projekt olyan sikeres nőket mutat be, akik a fiatal lányok példaképei lehetnek, és akik rávilágítanak arra, hogy a programozás ma már nem a férfiak kiváltsága. Az Internetes Vállalkozók Országos szövetsége (IVSZ) digitális workshoppal készül, majd a Google Grund mutatkozik be. És milyen eredményeket lehet elérni akkor, ha a diákokhoz a saját, digitális nyelvükön szólnak, és kreatív projekteket kell megoldaniuk? Az est zárásaként Mérő László matematikus, pszichológus előadását hallgathatjuk meg „Újfajta írástudás Extremisztán világában” címmel.

OMÉK – szeptember 23-27.
A Hungexpo egyik legsikeresebb rendezvénye a mezőgazdasági szakkiállítás és vásár. Az érdeklődőknek és a szakembereknek, a kereskedőknek, a tudomány művelőinek is egyaránt ajánlható. A több,  mint 900 kiállító szinte országos csúcsnak is számít. A sok érdekesség közül néhány: szegedi csípős paprika magolaj, Békési és Bolyhos pálinka, fenyőméz Erdélyből, vasbor Szerbiából, csütörtökön este Edda koncert, OMÉK Szépe választás, a 10. EU-Expo Klub. Az országos mezőgazdasági és élelmiszer seregszemlének a hangulata is kitűnő, nemcsak a szakmai háttere. A Magyar Turizmus ZRT szervezi a Hungexpóval közösen.

Kezdődik a csillagászati ősz – szeptember 23.
Reggel 9-kor lép át a Nap az ősz első havába, a Mérlegbe. Fantasztikusan jó, ritka csillagászati konstelláció alakul ki, amely még két napig tart. Ilyenkor érdemes a nagy, a pozitív kezdeményezéseket publikálni, indítani, mert kedvező a “háttérsugárzás”. Ország jót láss! (Kormányzati Tanácsadó Jósda)

Ismét a Sziriza győzött a görög választásokon – szeptember 20.
A rendkívül parlamenti választásokon ismét a baloldal győzött, így a kormányalakítást is a baloldal vezérli.

EU Fiatal Tudósok Versenye – szeptember 17-21.
Európa legjelentősebb és legrangosabb, az Unió által évente szervezett tehetség-kutató és -kiválasztó versenyét, az EU Fiatal Tudósok Versenyét az idén szeptember 17. és 21. között Milánóban rendezték meg, ahol az egyik magyar fiatal megkapta a különdíjat. A 25 ezer, 15-20 év közötti európai fiatalból kiválasztott EU-döntősök között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 2014/2015. évben megrendezett 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny négy első díjas pályázatának készítője képviselte. A magyar delegációt Ivánka Gábor, bírálóbizottsági tag vezette

Nemzeti Vágta – szeptember 19-20.
A budapesti Hősök terén kerül megrendezésre ez a különleges magyar kezdeményezés, amely bejárja a Kárpát-medencét. Lovas nemzet a magyar, szoktuk volt mondani, ezért stílszerű egy lovas vágta verseny megszervezése. A döntő a Hősök terén, hatalmas érdeklődéssel követve. Az Andrássy úton pedig az elődöntők városainak biztosítanak sátrakat, pavilonokat, ahol meg lehet ismerkednünk a helyi különlegességekkel, termékekkel, nevezetességekkel, tájakkal is. Kicsiknek és nagyoknak családoknak és cégeknek is ajánlható jó rendezvény a Nemzeti Vágta! Mivel most fél Hold lesz, ezért a kialakuló párkapcsolatoknak is kellemes a környezet.

Elindult a Nagy Sportágválasztó őszi évada
A hétvégén Szentendrén, Szombathelyen és Pakson startolt a Nagy Sportágválasztó őszi szezonja Szeptember 4-én, szinte a tanévkezdéssel indult el a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat Szentendrén, Szombathelyen és Pakson, hogy aztán szeptember 18-19-én Dunaújvárosban, Makón, Hódmezővásárhelyen és Siófokon folytatódjanak a regionális Nagy Sportágválasztók, mely sort szeptember 25-26-án Szentes zár. A főváros sem marad sportágválasztó rendezvény nélkül, hiszen szeptember 18-19-én igazán nagy volumenben, közel 100 sportágat felvonultatva várja látogatóit a XVII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, a X. kerületi Merkapt Sportközpontban. A Nagy Sportágválasztó rendezvényeken a megjelenő sportágakba díjmentesen lehet „belekóstolni” szakemberek, edzők instruálása mellett. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a korának, testfelépítésének, szándékainak és nem utolsó sorban a pénztárcájának legmegfelelőbb sportágat.

27. EU Fiatal Tudósok Versenye
A 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny első helyezett fiataljai, Király Szilvia, Tóth Bence, Kecskés Dániel, Pázmándi Zsolt Péter és Terék Viktor 2015. szeptember 17-22. között, Milánóban megrendezendő “27. EU Contest for Young Scientists” döntőjében képviselhetik Magyarországot.

20 éves a Bonbon – szeptember 19.
“Valami Amerika”, “Nem vagyok James” és sok más sláger szerzője, előadója a Bonbon együttes idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. A negyedszázad alatt milliók kedvencévé vált a Bonbon-banda. A szülinapi part hol máshol lenne, mint a Budavári Édesnapokon. A jó zene és a finomságok fiatalító hatással vannak a közönségre!

Újszülött gyógyászok kongresszusa Budapesten – szeptember 16-20.
Európa négy vezető újszülött-gyógyászati, neonatológus társasága; az Európai Társaság a Gyermekgyógyászati Kutatásért (European Society for Paediatric Research (ESPR), az Európai Neonatológiai Társaság (European Society for Neonatology), az Európai Koraszülött és Gyermekgyógyászati Táraságok Egyesülete (Union of European Neonatal and Perinatal Societies és az Európai Alapítvány az Újszülött Gyerekek Ellátásáért (European Foundation for the Care of Newborn Infants, úgy döntött, hogy egyesítik erőiket, és  közös kongresszuson vitatják meg az újszülött-gyógyászat  legújabb kutatási eredményeit,  és bemutatják az új trendeket. A neonatológia több mint 120 vezető nemzetközi szakembere tart előadást a szakma első nagyszabású rendezvényén, amely egyszerre a tudáscserére platformja és kiváló lehetőséget nyújt a résztvevők számára a kutatás fejlesztési projektek megismerésére. A szervezők a magyar szakemberek regisztrációját is várják a http://jens2015.eu/ oldalon.

A hobbikerteké a jövő!
“A FitoHorm öntözővízbe vagy permetlébe keverhető tápoldatai az ásványi anyagokat a növények számára könnyen felvehető formában tartalmazzák, amelyek a növénybe jutva gyorsabban beépülnek és újabb ásványi anyagfelvételt és vitamintermelést stimulálnak. A növények annyi ásványi anyagot és vitamint halmoznak a szervezetükbe, hogy képesek lesznek kielégíteni a fogyasztójuk ásványi anyag és vitamin szükségletét, ezen keresztül szükségtelenné teszik a különböző táplálék kiegészítők mesterséges fogyasztását, hiszen a növények a szervezetünk számára legjobban hasznosítható formában tartalmazzák azokat” – árulta el a növényorvos, aki szerint érdemes belevágni a hobbikertészkedésbe.
“A hobbi kertek nagyon fontos szerepet tudnának betölteni az egészséges táplálkozásban, hiszen ezeken a területeken könnyedén megvalósítható a bio vagy a csökkentett vegyszer felhasználással a termesztés. Másrészt változatosabb ásványi anyagokban, ízekben gazdagabb növényekhez jutnának a fogyasztók, ami a minden napi egészségünk megőrzéséhez szintén szükséges” – tette hozzá Buda Richárd.

A Magyar Dal Napja – szeptember 13.
Még 2008-ban, a Sziget-fesztivál -1-dik napján rendezték meg először a Magyar Dal Napját, Presser Gábor kezdeményezésére. Aki tud beszélni, énekelni is tud. A szép dalok jótékonyan hatnak a tudatunkra!

„Aki ebből iszik, az örök életű lesz”
Budavári Borfesztivál – szeptember 9-13.
A Kékfrankos Most borászportál vaktesztjét a gyönki Grál Borpince 2012-es Pelzberg tétele nyerte. A fiatal borászatról keveset hallhattak a hazai borfogyasztók, de aki a pincészet borait kóstolta, az biztosan megjegyezte Mucsi Zalán nevét. Szilárd elvei vannak szőlőművelésről, borkészítésről, és komolyan hisz a kékfrankos potenciáljában a Tolnai borvidéken.ű

30. Budapesti Félmaraton – szeptember 13.
Az utcai futóversenyek egyik legnépszerűbbje idén harmincadik alkalommal kerül megrendezésre. A Városligetből indul, és 21 kilométeren keresztül befutja a mezőny Budapest legszebb utcáit, tereit. Ez már nagy próbatételnek is megfelel. Természetesen a nagymaraton az igazi kihívás, amit ugyancsak a Budapest Sportiroda szervez, szeptember végén. Azért érdemes legalább egyszer kipróbálni, mert a tömegben futva, a közönség tapsviharában az ember rájön: többre is képes, mint amit hitt magáról!

Magic Day – szeptember 12.
Muri Enikő, Bagi Iván, Mahó Andrea, Völgyesi Gabi, Pusztaszeri Kornél, Csisztu Zsuzsa, Tóth Szabi, Győrfi Pál és Oláh Gergő több gondolkodtató játékot fognak megoldani egymás után, a leggyorsabb és legeszesebb híresség lesz az IQPA győztese. 1043 Bp., Árpád út 51-53. az udvarban. Ingyenes a rendezvény, ahol korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át felnőtt és gyermek együtt játszhat. A Magic Day nevű rendezvény szervezői a “társas játszást” és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni. Egy napra (2015-ben szeptember 12-én) óriási játszótérré változtatják Újpest egyik irodaházának udvarát, és több százféle régi és új játékkal várják az érdeklődőket. A teljesen ingyenes rendezvényt idén immár ötödik alkalommal rendezik meg, a program tavaly már legalább ezer embert vonzott. A játéktípusokban mindenki megtalálja a számára legjobbat: egyszemélyes logikai játékok, társasjátékok az óvodás- kisiskolás és a (kamasz) felnőtt korosztálynak, építőjátékok, foglalkoztatók, kreatív rész várja a játszani vágyókat.

Hódít a Retró – szeptember 11-12,
Ki gondolta volna, hogy egy stadion parkolóját fel lehet használni Mulatós és Retró Fesztiválra is? A jó példát mindenki megtapasztalhatja, ha ellátogat a Népligetbe, a Fradi Stadionhoz, szeptember 11-én és 12-én. A nagy parti lényege: szórakozzunk önfeledten, színvonalasan, jó hangulatban és jó társaságban. A retró diszkó ismét sláger, és jó tudni: az emberek által, igényes, művészi munka során komponált zenék hallgatása, táncolása gyógyhatású is, és ami a lényeg: a párkapcsolat romantikájának ékköve. A mostani bulin 40 fellépő (pl. Dj. Tibi bácsi, Dj. Dominiq, Bangó Margit stb.) két hatalmas színpad, és tízezer vendég.  A táncőrületnek nem lesz határa.
A Mulatós és Retro Fesztivál két nagyszínpadja körül 300 kiállító gasztrokínálatával találkozhatnak az érdeklődők, köztük különleges street food ételekkel, sajtkóstolással, valamint számos kézműves itallal, borfaluval és pálinka udvarral. Szombaton délután malacsütés, ökörsütés és kolbásztöltés is lesz. A jó hangulatról a Kocsmai Játékok Sátra is gondoskodik, ahol 400 négyzetméteres területen várják az erejüket kocsmasportban összemérő játékosokat, pénteken kocsmaolimpiát is rendeznek a legügyesebbeknek. A családosoknak tanyasi színpaddal készülnek napközben a szervezők, ahol egész napos népi játékokkal tölthetitek kellemesen az időt. Esténként a retro sátorban a 60-as, 70-es és 80-as évek hazai reklámjait idézik fel egy kis kertmozizás keretében, amely szintén felhőtlen és mókás pillanatokat ígér.

“Európa a béke és biztonság földrésze.”
Jean-Glaude Juncker évértékelője – szeptember 9.

Az EU Bizottság elnöke áttekinti az EU helyzetét, a nehézségeket, és a feladatokat, a prioritásokat ismerteti.

A Vörös Hadsereg tánckara Magyarországon – szeptember 5.
vcs-1A SYMA Csarnokban lép fel a világhíres táncegyüttes. A zenék, a koreográfiák, a többszólamú dalok – mindenki kedvence. Kicsit visszapillantunk a szocializmus dicsőséges korszakaiba, és a jelenben élvezzük a szépet, a művészetet. Az együttes 120 főből áll, amelyet egy férfikórus, egy zenekar és egy táncegyüttes alkot.

Írország – Magyarorszá EB selejtezőn: 0 : 1 – szeptember 7.
A magyar csapat végig jól játszott, és megérdemelten győzött. Az írek vezetik a csoportot, de mi, magyarok is bejutottunk a középdöntőbe. Hajrá Magyarország!
Magyarország – Románia EB selejtezőn: 0 : 0 – szeptember 4.

18. Magyar Termék Nagydíj – szeptember 3.
mtninagyon sok jó magyar termék van. Akár az iparban, akár a mezőgazdaságban, akár az innovációban – tele vagyunk, szerencsére, jobbnál jobb termékekkel. Persze kellenek. És mert ezek nagyon jók, elismeréssel ösztönözzük a minőségi termékek előállítóit a még jobbra.
57 termék és szolgáltatás ÉRDEMELTE KI A MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJ Tanúsító Védjegy használati jogát Fókuszban az életminőséget javító megoldások. Az idei év további újdonságokat, változásokat is hozott az immár „nagykorúvá” vált pályázati rendszer életében: az egyre erősödő piaci verseny szigorította a követelményeket. Új pályázati főcsoportok jelentek meg a kiírásban – mint a különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek, a közétkeztetés, a szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatások vagy a kulturális rendezvények -, amelyek jól mutatják a fogyasztói, illetve a keresleti-kínálati trendek, igények változásait is. A Magyar Termék Nagydíj védjegyhasználatot elnyert vállalatok képviselői ünnepélyes keretek között, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a védjegyhasználatot szimbolizáló trófeákat, a tanúsító díszokleveleket és a pályázati rendszerhez kapcsolódó különdíjakat.

Ötéves a Brigád – szeptember 1.
Pontosan 5 évvel ezelőtt  jelent meg az első ajánlat a Bónusz Brigádon. ‘Ekkor még egyikünk sem tudta, hogy százak, vagy százezrek fogják-e használni ezt az oldalt. Azt meg végképp nem gondoltuk, hogy millió feletti felhasználóról beszélhetünk majd az ötödik születésnapunkon. Azzal a céllal indítottuk útjára az oldalt, hogy egy jó dolgot csináljunk, egy olyan dolgot ami másoknak segít. Segít a vásárlóknak és segít a szolgáltatóknak is. Elsőként tettük lehetővé, hogy az interneten nyelvtanulást, arckezelést, repülést, orvosi vizsgálatokat, sushit, pizzát, hamburgert lehessen vásárolni – mindezt nagy kedvezményekkel. Mára pedig Magyarország ötödik legnagyobb kereskedelmi weboldala vagyunk (forrás: GKI Digital), ami azt jelenti, hogy tőlünk sokkal régebb óta működő külföldi cégeket sikerült magunk mögé utasítanunk. Köszönjük!” (A Brigád alapítói)

Megkezdődik a tanév – szeptember 1.
A legtöbb iskolában hatalmas várakozással, készülődéssel foglalkoznak most a nagy tanévnyitóra. Ünnep ez minden iskolásnak, diáknak. A nyári pihenés, regenerálódás után most a tudat művelésének jut főszerep. Bizony, ahogyan már az Lenin is megmondta: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!” Hogy miért? Kikért?!  Rá kell jönni, és ehhez tanulni kell, reál és művészeti, humán és gyakorlati tantárgyakat.

Vegetáriánus Fesztivál – augusztus 29-30.
Már a harmadik “Vegafesztivál”, még 1999-ben elért egy csúcsot: a budapesti Orczy kertben került megrendezésre, és nemzetközi méreteket öltött. Főszervező Vass György Boldizsár és felesége Orsolya volt, a családi hagyomány idén is folytatódik. immár 19. alkalommal. Sok színes és érdekes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal, előadásokkal és finomságokkal várnak minden kedves érdeklődőt. Akárcsak az elmúlt években, idén is a rendezvény teljesen ingyenes. Helyszín az egykori Pataky, ma Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ. A 9. EU-Expo Klubnak is méltó környezete lesz! A “Világlátó” rendezvényeken megjelenő falilap megújult formában kerül prezentációra ezen a jeles fesztiválon.

A Nagy Keresés Napja – augusztus 29.
A magyar “Borbirtok” hálózat, a Dominium Vini minden évben elrejt valami kincset, amit a résztvevőknek meg kell találni. Idén is egy garzon öröklakás kulcsát kell megtalálni, ez a fődíj! Palotás János főszervező (Yrisz klub Nívódíjas, a VOSZ egykori alapító elnöke) lapunknak elmondta, hogy ezen a rendezvényen a családoknak van kiemelt szerepe, na meg a színpadon a zenészeknek és a táncosoknak. A baráti hangulat, a nagy létszám (kb. 5-6 ezer ember!) ellenére is mindig megvan. A magyar borok, amelyek csak szőlőből készülhetnek, egészségesek is, a jó hangulathoz hozzásegítik a fogyasztókat. Aki tudja a mértéket, az tudja az értéket – itt is érvényes. Az eseményen megjelenik az EU-Expo Klub és az Európai Sajtószövetség is. Helyszín a megújult Hungexpo “C” csarnoka.

75 éves Benkó László – augusztus 25.
A dixiland zene magyar virtuóz-együttesének névadója jó egészségnek örvend, kívánjuk, hogy továbbra is egészséges és sikeres maradjon. Ám egy nagy tanulságot érdemes szóvá tennünk: a vidám zene, a barátságos életszemlélet, az emberek szórakoztatása is pozitívan visszahat a forrásra!

A kerékpározás gyógyhatása
Sokmindenre jó hatással van a kerékpározás, de kevesen tudják, hogy a memóriát is javítja. Ez érthető, h belegondolunk, hogy mindkét agyféltekét aktivizálnunk kell, miközben nyomjuk a pedált és egyensúlyozunk. Közben javul az agyműködésünk, és a memóriánk is.

III. Junior Borfesztivál – augusztus 27-30.
Négy napig újra a Juniborászoké a Szent István tér! A Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino minden borkedvelőt egy közös ünnepre és találkozóra hív, ahol a borokat első kézből, maguktól a borászoktól lehet megkóstolni.  Ezen a 4 napon biztosan a Bazilika előtt táboroznak le hazánk fiatal borászainak legizgalmasabb tételei. Kötetlen kóstolókkal, fogadóórával, finom falatokkal, ismerős arcokkal és jó hangulattal várnak.

24 millió euró – augusztus 21.
Kb. 7 milliárd forint az e heti EuróJackpot főnyereménye. Ekkora összegből nagyon sok jó dolgot lehet megvalósítani. Reméljük, hogy jó helyre kerül a nyeremény. Sok szerencsét!

Debreceni Virágkarnevál
IMG_20150820_105118A virág a természet egyik csodája. A szépséghez társítjuk, ám a kreatív fantáziát, a szeretetet és a szerelmet is összeköthetjük a virággal. A virág tehát megérdemli, hogy nagy karnevált szervezzünk a tiszteletére. Idén 19-szer, Debrecenben. A táncos produkciók csak ráadás. Mindenkit elbűvöl a rendezvényt, még egy indiai szépségkirálynőt is és az Experidance alapítóját, Román Sándort is. A 20. Virágkarneválon az Európai Sajtószövetség is megjelenik.

Éljen Augusztus 20!
DSCN2184Nagy nemzeti ünnepünk -az Új Kenyér, az új állam, az új Alkotmányunk ünnepe, István nap. A jeles esemény hatalmas pozitív energiákat is gerjeszt, melyeket érdemes jó, pozitív célokra allokálnunk!
Magyaorország legnagyobb nemzeti ünnepének számít augusztus 20. A Várban, a nagyobb tereken, a Városligetben, a vidéki városokban mindenhol vásár, fesztivál és este természetesen tűzijáték. A nemzetünk gyarapításáért, fejlesztéséért egy nagyon jó gondolatot érdemes megfogalmaznunk, és a tűzijáték alatt mondogatnunk – nagyobb valószínűséggel megvalósul!

Ismét a Királydombon az István a király – augusztus 19.
IMG_20150819_220414A szocializmusban nagyon sok remekmű született, például a “Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” és az “István a király”. Mindkettő Oscar-díjra érdemesült alkotás! Az István a király 32 év után ismét bemutatásra került a Városligetben, a Királydombon. Két előadásban (aug. 18-is) mert hatalmas volt az érdeklődés. A Duna televízió egyenesben sugározta, a fél ország nézte, nagy örömmel a csodaszép alkotást.

Magyar napelemes autó – augusztus 17.
Bemutatták hétfőn a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának (GAMF) MegaLux nevű napelemes autóját, amellyel fejlesztői az ausztráliai World Solar Challenge versenyen indulnak az idén. A felsőoktatási intézményben tartott bemutatón Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára rámutatott: az előrejelzések szerint 2050-re az új autók 65 százaléka részben vagy teljesen elektromos hajtású lesz a világban.
A magyar agyak nagymértékben hozzájárulnak az emberiség innovációs kultúrájához.

Édes mindegy
Ez egy budapesti cukrászda (Pozsonyi út. 16.) neve. Itt készülnek a finom sütemények, melyek közül két érdekes, különleges: a portugál krémes és a Guiness sörből készített tortadarab. A fesztiválokon megjelennek, és elkészítik a Fesztivál Sütijét is – például majd a Szépség Világnapján.

Nyit a Sziget – augusztus 10.
Az óbudai Hajógyári-sziget a nemzetközi figyelem főterévé alakul, amikor a Sziget-fesztivál zajlik. Az Európai Legjobb Fesztiválja Díjat kiérdemelt rendezvénysorozaton több száz fellépő, sztárzenekar, énekes, táncos produkció mellett nagyon fontos a jó közösségi hangulat. Gerenday Károly és csapat idén is mindent megtesz ennek érdekében. A több százezer külföldi vendég nagy része törzstag, visszajáró lelkes látogatója a Szigetnek.

XVIII. kerületi Retro Sörfesztiválról – augusztus 14-16.
11880416_1756113824615738_1685091189092139572_n2015. augusztus 14-én a megnyitja kapuit az Első XVIII. kerületi Retro Sörfesztivál, mely népszerű városi sörpubokkal, valamint számos hazai és nemzetközi különlegességgel várja a malátarajongókat a XVIII. kerületi Kossuth Lajos téren. Közkívánatra idén debütál a Gyümölcsös Sörkert, ahol az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált zamatos nedűkkel olthatják szomjukat a fesztiválozók. Pénteken, azaz a Sörömök napján 50%-os kedvezménnyel juthattok hozzá kedvenc söreitekhez és természetesen a hozzájuk illő sörkorcsolyákhoz a kijelölt partnereknél.
Keressük a fesztivál sörét, a látogatók a rendezvény ideje alatt eldönthetik, hogy melyik sörfőzde érdemli meg az első helyezést. A rendezvény ingyenes, nincs kártyarendszer, és a sörök is jóval barátságosabb áron lesznek kaphatóak a Retro Sörfresztiválon, mint a többi fővárosi sörös eseményen!
Több neves fellépővel készülünk, mint a Bon-Bon együttes vagy Dévényi Tibi Bácsi, de a színpadon helyet kapnak a közkedvelt helyi zenekarok is. A házigazda Pestlőrinci Polgármesteri Hivatal vezetői igazi jó hangulatú közösségi élményeknek szeretnének hagyományt teremteni.
Megválasztásra került a Fesztivál Szépe, a Miss Írisz szépségverseny égisze alatt. Egy 17 éves diáklány, Hennel Dorka megérdemelten lett a Fesztivál Szépe.

Különleges csillagzat – augusztus 14.
Az Újhold, ami a Nap – Hold együttállást jelenti, most társul a Vénusszal is. Fantasztikusan jó lehetőség, háttérsugárzás, energia az új témák kezdéséhez, a romantika, a szerelem megújításához. Az egzakt együttállás időpontja: 2015. 08. 14. 15:30. Nagy szerencse ideje, kb. 45 percen át!

Ritmikus Gimnasztika Világkupa Magyarországon – augusztus 7-9.
A budapesti SYMA csarnok adott otthont ennek a különlegesen magas színvonalú rendezvénynek. A lányok, akár a cirkusz művészei, ismét példát mutattak: az ember képességei nagyon jól fejleszthetők. Ritmus, tánc, koreográfia, fegyelem, figyelem, sportszerűség – ezekből láthattunk mintaszerű tanításokat. A magyar csapat egyik élversenyzője Vass Dóra is jelezte, hogy a női szépség mellett a testkultúrának is nagy szerepe van.

A Sör Világnapja – augusztus 7.
A mértékkel fogyasztott sör nagyon egészséges, különösen a szűretlen sör. Oldja a stresszt, javítja a memóriát és az alvást.

Napisteni kánikula – augusztus 6-9.
A Nap a Föld éltetője. Nyáron bőséggel jut hozzánk energiája, fénye. A növények még nagyon jól tudják hasznosítani, de az emberek már kevésbé. Pedig a legendás honfoglaló magyarok még tudták jól, hogy a Nap az a Napisten!

A kávé jóhatása
A kávéban található koffein az agyunkban segíti az idegműködést, különösen a szürkeállományunk munkáját segíti. Mivel az agy cukrot éget, ezért különösen javasolt jó fajta mézzel inni (vagy nádcukorral, esetleg répacukorral, de a szőlőcukor is nagyon jó, és a gyümölcscukor meg kiváló!) a kávét. Az ősmagyarok is ittak török kévét. A presszó kávét pedig Lilly Ferenc találta ki, még 1925-ben. A lényeg: használhatjuk tápeszköznek kreativitást igénylő feladataink megoldásához is a kávét! Na meg jó közösségi szórakozás is a kávéivás.

Különleges misztériumunk
holdtpy-a1
FINA Vizes VB az oroszországi Kazanyban
A “víz elem” létfontosságú az élet számára. Az ember képes arra, hogy játsszon benne, sportoljon, edződjön. A Vizes Világbajnokság nagyon jó példát mutat mindenkinek. Igen színvonalasan szervezik idén Oroszországban. Különösen szép és látványos a vízi akrobaták, a szinkronúszók programja, vagy a műugróké. A kitartásé a küzdelemé a főszerep a vízilabdában vagy az úszóversenyeken. A magyar csapat ismét jól szerepel, sok éremmel tér haza.

Ünnep:
DSCN2034a Vállalkozók Klubjának vezetője (Szilvásy Péter) 25 évvel ezelőtt, 1990. július 30-án vette fel a kapcsolatot  az akkori Szovjet kultúra és Tudomány Háza igazgatóságával. A két ország vállalkozói kapcsolatrendszere ekkortól számítható. Ez alkalomból megemlékezés és este Gála a Margit-szigeten.

7. EU-EXPO Klub – július 29.
eu-expo-logo-a2A kiemelten fontos kezdeményezésünk, az EU-Expo klubszerű szervezése bevált!
A mostani alkalommal különleges vendégek i emelik a színvonalat: jön Körmendi Johanna hegedű virtuóz, és egy régi-régi klubtagunk: Palásthy György, aki a moszkvai kereskedelmi képviseltünket vezette. Klasszikusan jó a kapcsolatunk az oroszokkal. Ugyancsak fókuszban van az EU-s kapcsolataink fejlesztése és a közösség-orientált közönségszervezés is.
A nyári hangulatnak megfelelően lesz Lutrimusz-kaszinó és a Miss Írisz kaszting is. Partnereink bemutatkozása is fontos. A Pestszentlőrinci Retró Sörfesztivál és a Szeptember feszt szervezői ismertetik nagyszerű programjaikat. Az alkalomból megjelenik a Világlátó és a méltán világhíres Pittbullvárlap is. Az EU-Expo Klub konklúziója, megállapodása: az októberi EU-Expo Konferenciánk fókuszában az EU-Magyarország-Oroszország relációinak vizsgálata és hasznosítása áll.

30. Hungaroring Magyar Nagydíj- július 24-26.
A Frma1 a világ egyik legnézettebb sporteseménye. Mamutvállalkozás. Az autópályák területigénye a legnagyobb, Magyarországon pl. 140 hektár!
A mogyoródi verseny tavaly elnyerte a legszebb verseny díját. Idén 30. alkalommal lehet drukkolni, a biztonsági öveket bekapcsolni. Várhatóan telt ház lesz a lelátókon, és nagyon szép versenynek drukkolhatunk. A főszervező – a Hungaroringen – Gyulai Zsolt, évek ótan jó csapattal, jó eseményeket szervez.

A Nap az Oroszlán jegyébe lép – július 23.
Pontosan 4 óra 15 perckor kerül sor a napjegy-váltásra. Érdekes konstelláció alakul ki, hiszen együtt áll a Nap a Merkúrral, pont az Ascendensen. A Jupiter és a Vénusz a 2-es házban van ekkor. Mindezek nagyon jó háttérerőt adnak a párkapcsolat kialakításához, a szépségversenyek szervezéséhez, a művészet (képző és zeneművészet) és a vállalkozások interakciójához. Úgy tűnik, hogy az augusztus bátor és kreatív, különleges kezdeményezések sikeres időszaka lesz. Ajánlott startidőpont: július 23. csütörtök, 10 óra. Sok szerencsét! (KTJ)

Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – július 22-26.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a magyarországi és a határon túli magyar egyetemek oktató- és diákcseréjét elősegítő magyar Erasmus program beindítását jelentette be a felsőoktatásról szóló vitán. A magyar Erasmus munka című program keretében első körben meg kívánják háromszorozni a határon túli egyetemeken tanuló magyarországi hallgatók számát és eltörlik a magyarországi egyetemeken tanuló határon túli diákok jelenlegi ötezres keretszámát. Az erdélyi magyar szakképzés hosszú távú fejlesztésének koncepciójának, valamint az azt megvalósító rövid távú cselekvési tervnek az elkészítését az RMPSZ vállalta. Román István hozzátette: a nyár végére már 64 intézményből álló agráriskola-hálózatot működtet majd a földművelésügyi tárca. A Tusványos szerda reggeli megnyitóján egyébként Potápi Árpád János államtitkár állapította meg, hogy a szabadegyetemen született gondolatok alapozták meg a magyar nemzetpolitika legfontosabb eredményeit

Strandoknak csúcsforgalom
A nyári nagy hőségben teljes gőzzel üzemelnek a strandjaink. Kiemelkedő érdekesség: Hajdúszoboszlói Strandon (5 csillagos) 15 ezren voltak a hétvégén – naponta! A magyar hévizeink világszínvonalúan jók, egészségesek. A tiszacsegei Strand gyógyvize pl. 1300 méter mélyről jön fel, az egykori Pannon-tengerből. A Velencei-tónál is nagy a tömeg, különösen a Velenci Plázs és az Agárdi Pop-strand a legkedveltebb. A víz elem az érzelemmel rezonál, a stabilitáshoz, az érzékenységhez és a változatossághoz nagyon jó – ki kell próbálni!

Megindult az M4 – július 18.
A sportolás, az egészséges testedzés mindenkinek fontos kell, hogy legyen. Ezt a szemléletet is támogatja a Magyar televízió 4-es csatornája, amely a porteseményekről ad híreket, közvetítéseket, és mellette hasznos, jó tanácsokat is, hogyan legyünk egészségesebbek.

Nyári Nagy Sportágválasztó – július 18.
Hol máshol, mint a Balaton partján, Siófokon rendezik meg a Nagy Sportágválasztót idén nyáron. A szervezőknek már rutin a színvonalas, sok partnert és közönséget megmozgató rendezvény. Ez alkalommal a vizi sportokra is rá lehet tekinteni. Érdemes elmenni egyedül, párral, barátokkal, családdal, társasággal, mert mindenki talál magának valami érdekeset, hasznosat. A megfelelő testedzés lényegesen megnöveli a vitalitást, az életkedvet, a problémamegoldást és a szexuális életet is!

Retró Diszkó Party a Népstadionban – július 17.
DSCN1953A 80-as években a diszkók méltán voltak a szórakozásunk középpontjában. Jól táncolható dallamos énekes zenék összehozták a nőket és a férfiakat, a társaságokat. A jó buliknak állított méltó emlékezetes rendezvényt a Juventus Rádió, B. Tóth László EPA életműdíjas lemezlovas vezetésével a felújítás előtt álló Népstadionban. Olyan sztárok léptek fel, mint a Boney M, az Ottawan, a Bed Boys Blue, a C. C. Catch, Zoltán Erika és a Dolly Roll. A közönség tombolt, énekelt, táncolt. Telt ház volt, kb. 30 ezer nézővel. A szép zene az angyalok üzenete, jókívánsága – köszönjük!

Petőfi újratemetése – július 17.
A legnagyobb magyar költőnk egyike Petőfi Sándor. A szerelem, a magyarság, a bátorság költője. A 1848-as Magyar Szabadságharc hőse. petofiÁllítólag a Morvai Petőfi Bizottság megtalálta Petőfi Sándor földi maradványait az oroszországi Barguzinban, ahol ráadásul még leszármazottai is élnek. A vércsoport-analízis eredménye szerint a megtalált tetem Petőfié lehet. Mostanra megérett a helyzet, hogy Magyarországon, a Fiumei úti temetőben örök nyugalomra helyezzék. Előtte a budapesti Sportcsarnokban ünnepség, melyben fellép a Kormorán együttes is. Méltó műsor hazánk egyik legnagyobb költőjének a tiszteletére!

Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozója – július 15-19.
A klasszikus EFOTT-ok még a nyolcvanas években, a dicsőséges szocializmusban indultak. A diákság szent ünnepének számít. Sport, szórakozás, ismerkedés – mindegyik nagyon fontos.

Női Klub – július 16.
Folytatódik a Csak a Nőknek Magazin Női Klubja. A hölgyek igényeire hangolva izgalmas, színes programokkal, népszerű szakértőkkel, finom ételekkel és italokkal várják a vendégeinket. Természetesen férfiak is vannak a vendégek között, akik hasznos, informatív, érdekes előadásokat is tartanak.

A Nagy Francia Forradalom ünnepe – július 14.
1789-ben, ezen a napon az emberiség új dimenziójába kezdett lépni: a polgári szféra, a szabad vándorlás, a vállalkozás világába. Kitört a Nagy Francia Forradalom, a korábbi diktatúrát lemorzsolták, és egy jobb, demokratikus világ felépítésébe kezdtek a forradalmárok. Minden évben nagy ünnepséget tartanak, Párizsban, és szerte a világban, így hazánkban is. A Francia Kulturális Központ és környéke benépesül minden széppel és jóval, a mi francia. A koncertek nagyon élménydúsak, sok bennük a vidám, szórakoztató koreográfia. Este pedig tűzijáték. Dicsőség a hősöknek, a francia barátainknak!

Oroszok újítják fel a 3-as Metrót
63 milliárd forintért felújítja a gyártó – Mityisinszkíj Masinosztroityelnij Zavod – moszkvai cég a budapesti 3-as Metró szerelvényeit, több mint kétszázat. Már régóta nagyon kellett volna, hiszen a szocializmusban még nagyon szépen és jól működő metrószerelvények mára szinte teljesen leamortizálódtak. Reméljük, hogy két év múlva már öröm lesz utazni a metrón!

Benevezünk az Olimpia megszervezésére!
Nagy nemzeti és nemzetközi összefogásra van szükség – egyébként is, de az Olimpia sikeres megvalósítása még inkább indokolja ezt. A Magyar Olimpia Bizottság, a fővárossal és az Országgyűléssel is egyetértve beadja a jelentkezést a 2024-es Olimpia megszervezésére. Legyen szerencsénk!

Nagy feladatunk az EU egységének megőrzése
Különösen a görög válság miatt most nagyon fontos az európai népek, nemzetek, országok összefogása, egységben tartása. természetesen kell a jó világnézet, a rendszerszintű célok kijelölése, a jó tervezés és a hatékony megvalósítás. Reméljük, hogy a görögök továbbra is az Európai Unióra szavaznak a július 5-i népszavazáson.
Az EU-Expónk is a nemzetközi összefogást hivatott erősíteni, fontos szerepe lesz a görög népnek is.

Megnyílt a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató kiállítás a budai Várban július 5-én.

Légi parádé és Emese bál-party – július 4-5.
Emese ősanyánk megérdemli, hogy tisztelettel adózzunk neki! 798-ban született, Etelközben. Akkoriban még a Napistenben és a Holdistennőben hittünk, sőt ezt most is megtapasztalhatjuk. A vezért emesebal-2015kendének nevezték, Napisten fiának, és a gyula volt a seregek ura, kvázi, a miniszterelnök. Rendkívül jó, pozitív világnézete, filozófiája, vallása volt akkor a magyar nemzetnek. Érdemes ezekre ma is emlékeznünk, sőt továbbfejlesztenünk. Az Európai Fiatalok Szövetsége Alapelvei már tükrözik ezeket a nemes szándékokat, melyek materializációját jelenti  az EU-Expo szervezése is. Budapesten, a Duna felett Légi parádé kerül megrendezésre, a Red Bull Airwais kupa.
emeseparty-smidberni-2015A döntő napján a XI. Emese bál-party lesz, melyen megválasztásra kerül a Miss Írisz 2. előversenyének a győztese, az Emese papnője is. Természetesen a jó hangulatú buli, a Lutrimusz-kaszinó és a Laharo-party is része a bálnak.

Balatoni Nyár
Ha Balaton, akkor nyaralás, buli, strand. És sport. Két nagyon balatoni sportverseny: a balaton átúszás és a Kék szalag vitorlás verseny. Az úszásnál 5300 méter leküzdése után érhetünk célba. Nagyon-nagy táv, nem amatőröknek, hanem felkészült sportolóknak való. Aki egyszer, vagy kétszer is átúszta, büszke lehet magára, mert képes nagy teljesítményre! A világcsúcsot egy magyar ember tartja, aki kevesebb mint egy óra alatt úszta át a Balatont.
A Kékszalag vitorlásverseny nemzetközi hírű, méltán. Több mint ötszázan rajtoltak július 2-án. Csupán meg kell kerülni a Balatont. Csodás látvány, de nézelődés mellett inkább az árbocokra, a hullámokra és a többiekre kell figyelni. Már az is győztes, aki célba ér. Az idei sampion:

Innováció Debrecenben
Debrecen Megyei Jogú Város gazdaságfejlesztési programjának kiemelt jelentőségű eleme az iparfejlesztés, a munkahelyteremtés, a vállalati innováció előmozdítása. A Debreceni Innovációs Program részeként, hatékony és tartós környezetvédelmi megoldások kidolgozása érdekében a város önkormányzata együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az ITK Holding Zrt.-vel, a Debreceni Egyetem – mint Magyarország kiemelt jelentőséggel bíró kutatóegyetemével –, a T-Systems Magyarország Zrt.-vel, és az E.ON Hungária Energetikai Zrt.-vel 2015. július 1-jén Debrecenben.
A nyilatkozat értelmében az együttműködés a hazai innovációra alapozva a járműelektronika, valamint az intelligens informatikai és információtechnológiai fejlesztések területén valósul meg, figyelembe véve, hogy ezáltal fenntartható, környezetvédelmi szempontoknak megfelelő megoldások szülessenek. A feladatok kidolgozására és végrehajtására az érintett szervezetek közös munkacsoportokat hoznak létre. Az együttműködési megállapodást Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Papp László polgármester, az ITK Holding Zrt. részéről Kossa György elnök-vezérigazgató, a Debreceni Egyetem részéről Szilvássy Zoltán rektor, a T-Systems Magyarország Zrt. részéről Bánhegyi Zsófia marketing és kommunikációs igazgató, az E.ON Hungária Energetikai Zrt. részéről Jamniczky Zsolt vezérigazgató-helyettes írta alá.

Luxemburg az EU soros elnöke – július 1.
Ez év második felében Luxemburg látja el az EU elnökségét. A fontosabb prioritásokat a nyitó konferencián ismertetik. Bízunk benne, hogy az Európai Unió még jobban összetart, egy kis válság csak megerősíti a népek barátságát, együttműködését!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük