Világlátó – 2015. I. félév

Posted by & filed under Hírek.

Légi parádé és Emese bál-party – július 4-5.
Emese ősanyánk megérdemli, hogy tisztelettel adózzunk neki! 798-ban született, Etelközben. Akkoriban még a Napistenben és a Holdistennőben hittünk, sőt ezt most is megtapasztalhatjuk. A vezért emesebal-2015kendének nevezték, Napisten fiának, és a gyula volt a seregek ura, kvázi, a miniszterelnök. Rendkívül jó, pozitív világnézete, filozófiája, vallása volt akkor a magyar nemzetnek. Érdemes ezekre ma is emlékeznünk, sőt továbbfejlesztenünk. Az Európai Fiatalok Szövetsége Alapelvei már tükrözik ezeket a nemes szándékokat. Budapesten, a Duna flett Légi parádé kerül megrendezésre, a Red Bull Airwais kupa, és a döntő napján a XI. Emese bál-party lesz, melyen megválasztásra kerül a Miss Írisz 2. előversenyének a győztese, az Emes főpapnője is.

Kreatív konzultáció az EU-Expóról
eu-expo-design-a219Az X-party1 szisztémában létrehozott EU-Expo Klub rendszerét, tematikáját, szervezését kreatív csoportmódszerekkel támogatjuk. Egyik ilyen fontos lépés, a partnereinknek készített Delphi-kérdőív, mely a z EU-Expóval kapcsolatos kérdéseket tartalmazza. A megválaszolt kérdőíveket kiértékeljük, és egy újabbat, részletesebbet állítunk össze, melyet most már azoknak küldünk meg, akik az elsőt visszaküldték. A július 18-ára összehívott 7. EU-Expo Klubunkon elmondjuk és megtárgyaljuk az eredményeket.

Magyar sikerek az I. Európai Játékokon
Azerbajdzsánban kerül megrendezésre első ízben az európai olimpia. Sportolóink derekasan helytállnak, sok-sok érmet szereznek. A Játékok egyik érdekessége a strandfoci. A bakui játékok megrendezése után a szervezők megtanácskozzák, hogyan tovább.

A Lett elnökség zárókonferenciája – június 29.
2015 első félévében Lettország töltötte be az EU soros elnökségét. Az eredményekről az EU tagországainak képviselői tartanak egy konferenciát. A fontosabb eredmények:

Kezdődhet az aratás! – Péter, Pál naptól – június 29.
Idén is jó termésre számíthatunk, ez köszönhető a kedvező időjárásnak és a jó magyar mezőgazdaságnak. A vetőmagvak terén világszínvonalon vagyunk, a gyümölcsökben viszont nagyon jók. A lényeg, hogy a jó magyar mezőgazdasági termés fogyasztása nagyon egészséges, és nyereséges is, mert jut exportra is. Idén a dinnye és a kukorica lesz a sztár, a többi mellett.

Víz, Zene, Virág Fesztivál – június 26-28.
DSCN1670Közel 200 program Magyarország legnagyobb családi fesztiválján, Tatán.
Quimby, Kft, Ghymes, Demjén, Bárány Attila, Mystery Gang ft. Péterfy Bori, Hot Jazz Band, Alma együttes, Intim Torna Illegál, Belga, Ocho Macho, Sterbinszky, Ladánybene 27, Benkó Dixieland, Lord Bishop Rocks…
Gyerekprogramok, Fényfestés, Virágbemutatók, Víziversenyek, Romkocsma, Party Aréna, Légibemutató, Vásári sokadalom,Tűzijáték… A műsorhoz társulnak jobbnál jobb kiállítók, cégek. A Tatai-tó látványa pedig jó a szellemnek, a természet összhangja felerősíti életkedvünket. A fesztivál az Európai Minősítés szerint is nagyon jó!
A szervezők üzenete: “Ha a családok jó élete van a fókuszpontban, a rendezvény biztosan jó lesz!”

Testedzési lehetőségek a tömegközlekedési eszközökön
“Legyünk természetesen egészségesek!” mozgalmunk egy különleges javaslatot dolgozott ki, melynek lényege: hogyan tudjuk edzeni testünket a metrón, a buszon, a villamoson, a mozgólépcsőn. Pl. bicepszünket erősíthetjük, ha kapaszkodva egy kicsit ránehezítjük testünket a karunkra. A mozgólépcső korlátain fekvőtámasszal erősíthetjük a mell és a tricepsz izmait. Lábujjhegyre állva pedig a vádlinkat erősíthetjük. Fő a leleményesség!

EU-Expo Klub – június 25.
Az innováció, az egészség, a turizmus, a szépség, a kultúra és a szórakozás – ezekre fókuszálunk az EU-Expón, és szervezzük a klubokon. A 7. EU-Expo Klubra július 18-án kerül sor, ennek már lényegesen nagyobb lesz a létszáma és a műsora is különleges. A részleteket megbeszéljük a szervezői tanácskozásunkon, a Vörös Csillag étteremben, a Bálnában. A kellemes hangulat a konstruktív együttműködést erősíti.

Megújul a “Világlátó” Hírlevél
Az informálás mellett mostantól hasznos tanításokat, tanulságokat, útmutatásokat is tartalmazni fog az Európai Sajtószövetség hírlevele a “Világlátó”. A szerkesztés kreatív csoportmódszerrel történik, a “Világlátó” Média Központban. Az igazi expanziónkat 2015. október 14-én, a Szépség Világnapján, a Pozitív Média Hetében fogjuk bemutatni. Az EU-s expanziónkat is ekkor indítjuk, hiszen az EU-Expo Konferenciát 2015. X. 4-16-ig tartjuk.

Kezdődik a Nyár!
Június 21-én, 21 óra 21 perckor lép be a Nap a Rák jegyébe, és ezzel kezdődik a csillagászati nyár, ami sok jót igér a szerelemben és a vállalkozásban is.

Magyarország Szépe – június 21.
missworldhun-kisssdaniella-2015A legszebb lányok: magyarok:) Erről már tud a világ, és ismét bebizonyosodhat, mert a Miss World magyarországi fordulójának győztese bebizonyítja. A sok szépség vasárnap lép a zsűri és a kamerák elé, pont június 21-én, amikor a Nap a Rák csillagjegyébe lép, és elkezdődik a nyár. A szervezők és a közreműködők (is) gondoskodnak arról, hogy ez a nyarunk is szépen kezdődjön.
Miss World Hungary – Magyarország Szépe – 2015-ben:

Múzeumok Éjszakája – június 20.
A kultúra, a művészet nagyon inspirálja a kreatív, pozitív gondolkodást. A múzeumokban látható különlegességek mindenkinek nagyon hasznosak lehetnek (mármint a látványuk). A Múzeumok Éjszakáján ez a jó hatás felerősödik. Egy jó gondolattal, egy nagy feladattal meglátogatva pl. a Nemzeti Múzeumot, szinte biztos, hogy a megoldást megtaláljuk.

I. Borfesztiválka – június 18-21.
A Magyar Ízek mesterei, szervezői ez alkalommal a borok világába kalauzolja a látogatókat. Minden magyar borvidék képviselteti magát. Idén a villányi Polgár Pincészet és a Tkaji Aszú a sztár. A Millenárisban sok jó borász elfér, a szervezők még a hangulatgenerálást is vállalják a jó zenés aláfestéssel.

IV. China Smart Expo – június 16-18.
A kiállítás-sorozat célja egy üzleti platform megteremtése a hazai vállalkozások, és kínai partnereik között. A három napos kiállítás, vásár és konferencia kiváló lehetőséget teremt, hogy a magyar vállalkozások közvetlenül az igényeiknek megfelelő kínai gyártókkal egyeztessenek, valamint mélyebb betekintést nyerjenek a Kínai üzleti élet folyamataiba. A gépipar, a könnyűipar, az elektronika, a gyógytermékek, a gasztronómiai különlegességek széles spektruma jelenik meg az Expón. A kínai vállalkozók nagyon barátságosak, jó partnerei lehetnek a magyar vállalkozóknak. Akiket érdekelnek a további részletek, nyugodtan forduljanak a szervezőkhöz, akik szívesen egítenek a partnerség szervezésében!

III. Fröccs és Barbecue fesztivál – június 12-14.
A szervezők minden lelkes grillezni vágyót a Duna partra csábítanak, ugyanis a felállított grillsütőkön szakácsok segítségével elsajátíthatják a barbecue fortélyait. Idén külön figyelmet kapnak a grilles street food éttermek és az egyre népszerűbb Food Truckok is. A BBQ Piacon megtalálható lesz minden kellék, mely egy remek grillfogáshoz elengedhetetlen, úgy, mint a különleges házi fűszerek, olajok, mézek, szószok és sütőeszközök. A finom ételek mellé elengedhetetlen a méltán híres magyar frissítő ital: a FRÖCCS, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté. Az egyetemi vizsgákra felkészülés során ajánlható fröccsök mértéke és fajtája a diák testsúlyától, a tananyag nehézségétől is függ—mondja a szakember.

Békéscsabai Sörfesztivál és Csülökparádé – június 11-14.
DSCN1548A Városi Sportcsarnok zöldövezetében elterülő rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra, valamint számos előadást is láthat majd a nagyérdemű közönség a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

Ünnepi Könyvhét – június 4-7.
Az olvasás az emberi intelligencia vívmánya. Olvasni jó, hasznos, érdekes. A budapesti Könyvhéten, a Vörösmarty téren jobbnál jobb könyveket lehet találni, olykor akciósan is. Találkozhatunk az írókkal is, és a színpadon szép zenei aláfestés mellett lehet egy laza Zepromedcso-t celebrálni. A romantika is fontos szerephez jut, pl. a verses művekben. Mindenkinek ajánlható!

XII. Napfényes Fesztivál – június 7.
Akik szeretik az ezotériát, a parapszichológiát, a természetgyógyászatot, azoknak minden évben kincsesbánya ez a fesztivál. Váradi Tibor és alapítványa szervezi a Petőfi Csarnokban. Sok jó kiállító, előadó és műsor is lesz. Családoknak, pároknak és magánosoknak is jó kikapcsolódás, feltöltődés és hasznos a részvétel.

I. Főzdefeszt – június 5-7.
A Városligetben kerül megrendezésre a kézműves sörök fesztiválja. A sör gyógyhatása közismert, ám fokozza a hatást, ha jó társaságban, jó rendezvény keretében fogyasztjuk.!
Az Európai Fiatalok Szövetsége június 6-án egy Aktivista klubbal is bővíti a rendezvény adta lehetőségeket.

Az EU-EXPO klubszerű szervezése
Manapság tényleg sok jó rendezvény van, főleg a fővárosban, de a vidéki nagyvárosokban, a Balaton, a Tisza-tó, a Velencei-tó partján is. A vállalkozók, az igazi jó vállalkozók szívesen részt vesznek a fesztiválokon, vásárokon.
eu-expo-klub-logo-b1Az EU-EXPO megszervezésének érdekében egy régi-új módszert dolgoztuk ki: létrehoztuk az EU-Expo Klubot. Társulunk más rendezvényhez (pl. Magyar Világtalálkozó, Sörfesztivál, sportversenyek stb., és a rendezvénybe integráljuk a klubprogramunkat. Így mindenki jól jár: mi azért, mert érdekes háttér van, a házigazdák pedig újabb kapcsolatokkal, reklámmal erősödhetnek. A költség minimális, a nyereségünkből pedig tudjuk finanszírozni a Klub működtetését. A klubtagság feltételeit, a pogramokat, a partnerséget, az EU-s expanziót a Klubdélutánokon kötetlenül, kreatívan megbeszéljük.

A Tánc hónapja – június
Az emberiség egyik legintelligensebb találmányainak egyike a Tánc. A tarot kártya misztériumában a végcél, a duálpárok Tánca a 21-es lap.
Jó táncolni, akár egyedül, párosan az igazi, és körben, csoporttal. A jobb és a bal agyféltekénket, a racionalitást és az úrracionalitást hozza egységbe, tehát jó szórakozás mellett még egészséges is a Tánc!

Gyermeknap – május 31.
Gyermekek a jövőnk reménységei, erőforrásai, kreatív megoldások és örömök forrásai. A gyermekkorban tapasztal sok-sok jó megmarad, a tudatalatti őrzi, védi, és ezekből táplálkozva fejlődik az ember. A társadalmunknak létkérdés, hogy megbecsülje a gyermekeket, nevelje, fejlessze, gondoskodjon róluk. A Gyermeknap erre is felhívja a figyelmünket. Szóval: vidám gyermeknapot kívánunk!

Országos Edzettségi Tesztnap – május 31.
A génjeink adta lehetőségeket kb. 15%-ban használjuk ki. Lehetséges az is, hogy az öregedés helyett fiatalodni is lehet! Ennek a posztulátumnak egyik manifesztációja a “Legyünk természetesen egészségesek!” mozgalmunk 2009-ben elkezdett akciósorozata, az Országos Edzettségi Tesztnap is. oetn-alapÉvente kétszer szervezzük meg. Öt gyakorlatot kell elvégezni (fekvőtámasz, célba dobás, egyensúlyozás, felülés, futás/guggolás), és az eredmények alapján kalkuláljuk az Edzettségi Indexet. Mindenkinek a 24 éves kornak megfelelő szint a norma. Ha most az EI alacsony – nem baj! Törekedjünk arra, hogy a következő alkalommal magasabb legyen. Az Országos Edzettségi Tesztnap, a tesztelés rendkívül szigorú etikával is társul. Személyválogatás és kommentálás, rivalizálás mellőzésével. A hoszteszek szépek és kedvesek. A budapesti központi helyszín a Népstadionkert. A társult rendezvény a Világfalu a SYAM csarnokban.
mavita-2015-polgardottiA lényeg: “Évről évre legyünk egyre edzettebbek!”

Magyar Világtalálkozó * Világfalu * május 30-31.
Először 2011-ben, Balatonlellén rendezte meg a Panoráma Világklub a Magyar Világtalálkozót, a világ magyarjainak szóló különleges összejövetelt. A kultúra, a történelem, a művészet, az egészség, az innováció képviseli magát a magyarság pozitív, jó oldalát exponálva.
A Diákok és Vállalkozók Fórumát is ekkor rendeztük meg először.
mavitaIdén a budapesti SYMA csarnokban lesz a “Világfalu”, amely a legnagyobb népszerűségnek örvend a komplex rendezvény programjai között. A kiállítók véleménye, hogy már a megjelenés is érdem, sőt haszon is, mert részint a vállalkozói kapcsolatokat lehet jól bővíteni, részint a tízezres látogatók fogyasztása is jelentős. Május 31-én a Gyermeknapon a családok is ünnepelhetnek, mert sok játék is lesz, és a játékos jelenetekben is bővelkedik a rendezvény. A Magyar Világtalálkozó ötletgazdája, főrendezője dr. Tanka László (2013-ban megkapta az Yrisz Klub Nívódíját is!), aki családjával, barátaival mára a világot behálózó Panoráma Világklub élén évről-évre egyre színvonalasabb, tartalmasabb rendezvényeket erősíti a magyarsághidat, a magyarság összefogását.
Május utolsó vasárnapján (idén 31-én) van a Magyar Hősök Emléknapja is. Főhajtással emlékezünk a világháborúkban ártatlanul elhunyt hőseinkre és a Magyar Tanácsköztársaság kommunista hőseire is.

A Magyar Világtalálkozó üzenete a nagyvilágnak:
“Ha összefogunk, nagyok leszünk a nagy Világban!”

A Nagy Sportágválasztó – május 29-30.
Ép testben ép lélek! – szoktuk mondani, és ebben nagy igazság van. A sportolás, a testedzés lényeges része életünknek, sőt a közösségi létünknek is, hiszen a páros és a csapatsportok a szocializáció részét képezik.
Fontos, hogy már gyermekkorban rátaláljunk arra sportágra, amiben tényleg tehetségesek vagyunk, amivel érdemes többet, jobban foglalkoznunk. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt szól a Nagy Sportágválasztó. Száz sportág mutatkozik be, és már csak buliból is, érdemes kipróbálnunk néhány különlegeset. A jó hangulatú eseményen, társaságban kiválasztott sportághoz kapcsolódó kellemes élménynek a későbbiek során is nagy, pozitív hatása van!

PSZEUDOBÉPÉ
A THÉBA Művészeti Akadémia növendékeinek kiállítása a Szép Műhelyben. A fiatal művészek festményekkel, grafikákkal, fotókkal, installációkkal, a divat- és stílus szakosok öltözékkiegészítőkkel, divatbemutatóval mutatkoznak be a látogatóknak. A kiállítást megnyitja: Lajtos Mónika – életművész, Nagy András grafikus művész. Közreműködnek: Jancsó Sarolta színművész és Baráz Ádám zongoraművész. “!pszeudobépé ? Interakció és elidegenedés. Ott lét és nem lét. A posztmodern ember válsága.
Röviden ezekkel a címszavakkal ragadná meg a „! pszeudobépé ? ” kiállítás a mai ember egzisztenciális és szociokultúrális válságát. A kiállítók a belső feszültséget átérzelmezett városképpel, installációkkal és megoldásokkal
igyekeznek kivetíteni a kortárs technikák és modernista gondolatiság segítségével.

Magyar siker a Cannes-i Díjkiosztón – május 25.
Az elsőfilmes rendező filmje a “Saul fia” négy díjat is besöpört a filmes szakma egyik legrangosabb seregszemléjén.

Pünkösdi ünnepek – május 24-25.
Az igaz Krisztusi tanítások egyik legfontosabb tétele, hogy az anyagi test halálát túléli a szellemünk, és az életünk tettei alapján kerülünk a mennyei dimenziókba, vagy pedig a mélyebb, alantasabb régiókba. Ahonnan lehet újra leszületni. A reinkarnáció elméletét és gyakorlatát ugyan nem taglalják, de jó, tudni, érdemes ismerni ezt az életünkhöz tartozó fontos jelenséget. Többször élünk! Éljünk úgy, hogy a Mennyországba felvételt nyerhessünk!

Eurovíziós Dalfesztivál döntő – május 23.
Az egyik legnézettebb produkció. Magyarok is vannak, Boglárkáék. A Dal döntőjét százmillióan is nézik. A győztes:

Lásd meg Te is a rendkívülit!
Sokszor természetesnek vesszük életünk dolgait, pedig amit nap mint nap teszünk, az rendkívüli! Mivel is tiszteleghetnénk szebben a nők mindennapi helytállása előtt, mint virággal?! Elhatároztuk hát, hogy elétek terítjük Magyarország legnagyobb, szétosztásra kerülő virágszőnyegét, hogy megköszönjük azt az odaadó munkát, amivel nap mint nap gondoskodtok családotokról, inspiráljátok kollégáitokat, mosolyt csaltok szeretteitek és barátaitok arcára. Az 1000 négyzetméteres virágszőnyeget Budapest szívében, a Március 15. téren csodálhatjátok meg május 24-én, vasárnap 10 órától. A virágcsoda több mint 40.000 élő és vágott virágból készül, melyet 4 kamion szállít majd a helyszínre.

Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál – május 21-24.
A pálinka – mint tudjuk – mértékkel fogyasztva gyógyszer. Inspirációt támogat, kreativitást növel, gátlást old, démont úz, tisztítja az ízérzékelést, stb. Az ágyaspálinkában még más is van: gyümölcs. Tápanyag. Hungarikum. Az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválon a legjobbak mutatkoznak be, köztük a Békési, a Panyolai, az Agárdi, a Gyulai is. A házigazdák egyike Bolyhos László szerint ennek a fesztiválnak a jelentősége azért is nagy, mert a minőségi italokra helyezi a hangsúlyt, és a nagyérdeműnek bemutatja a pálinkát, amely a tömény szeszes italok világában csak Magyarország rendelkezik a legszélesebb spektrummal, felhozatallal, fajtaminőséggel. Egészségünkre!

Krasznahorkai László nyerte a 2015-ös Nemzetközi Man Booker Díjat
ezt kedd este jelentette be Londonban az elismerésről döntő bizottság elnöke, Marina Warner. A Nemzetközi Man Booker-díjat olyan élő alkotó kaphatja meg, aki vagy angol nyelven ír, vagy munkái általában hozzáférhetőek angolul. Az évente kiosztott Man Booker-díjjal szemben a 60 ezer fonttal (24,7 millió forint) járó, kétévente átadott nemzetközi díjat nem egy-egy mű alapján, hanem az író teljes munkássága nyomán ítélik oda.

Gourmet Fesztivál – május 21-25.
A Sziget Fesztivál szervezőinek (Gerenday Károly vezetésével) az ínyencségeket színvonalasan kedvelők számára kész Kánaán a Millenáris ezen a hétvégén. A legjobb szakácsok, cukrászok mutatják be remekműveiket.

Fradi lett a győztes
Az NBI legendás döntőjét a fél ország szokta nézni. Izgalommal teli focimeccsek finisén az FTC mérkőzött meg a Videotonnal. A Grupamastadionban (Népliget, FTC stadion) teltház előtt játszottak, az M1 is egyenesben adta. Végül is az FTC lett a bajnok. Gratulálunk a csapatnak!

Az aloé vera gyógyhatásainak ünnepnapja – május 18.
A Forever Living Product az egyik legrégebbi és a legerősebb mlm rendszer hazánkban. Sok jó termékei közül érdemes kiemelni az Activátort, amelyet a szemünkbe is cseppenthetünk, és nyugtatja, gyógyítja, javítja a látásunkat. A Piroskrém jó masszírozni, meleg, vérkeringést serkentő krém, a fáradt izmokat, ízületeket serkenti, gyógyítja. Az FLP-napot hagyományosan a Syma-csarnokban rendezik, ingyenes. Jó műsor, jó kiállítók garantáltak.

Újjáépül a Dagályfürdő
Az egyik legnépszerűbb budapesti gyógyfürdő és sportuszoda két éves átépítés után lényegesen megújul, megszépül. A szépségversenyeknek is helyt adó komplexum készül, hogy 2017-ben a Vizes VB helyszíne lehessen. A sportolás, a testedzés lényeges minden embernek, aki figyel az egészségére. Az úszás jó a testünknek és a szellemünknek is. A komplex koordinált mozgás, ahogyan a tánc is, egységet generál a két agyféltekénk között, és az úszás élménye, változatos világa javítja a fantáziánkat, a kreativitásunkat, a céljaink elérését is.

III. Budapesti Sajtfesztivál – május 15-17.
A Vajdahunyad várban kerül megrendezésre. Kicsit beleláthatunk a sajtkészítés titkaiba, kézműves sörökkel, borokkal, pálinkával koccinthatunk. A főszervező Necz István és csapat jó műsort is szervez. Tehát magányosoknak, pároknak, családoknak, cégeknek különösen ajánlható. Belépődíj nincs. A Cardinal Koffe VIP sátrában 16-án, 16 órakor Partner-partit és Aktivista klubot szervezünk.

Mosolyogni!
A gyerekek naponta 2-300-szor mosolyognak. A felnőttek, manapság átlagban 50-100-szor. Pedig a mosolygás, a nevetés az egyik legjobb gyógyszerünk, és a legtermészetesebb is. Mindig kéznél van a szánk:) A mosolygás é a mosolyra fakasztás jó hatással van a testünkre és a lelkünkre, fejleszti a kreativitásunkat, a problémamegoldó képességeinket, a művészi és a tudományos talentumunkat. Na meg a romantika egyik pillére is…
Hamarosan megjelenik a méltán világhíres Pittbullvárlap 143. jubileumi kiadása:)

EU-EXPO-KLUB – május 15.
eu-expo-klub-logo-a01Az EU-EXPO megszervezésének egyik leglényegesebb módja lesz a klubszerű, konstruktívan együttműködő informális, téma-orientált klubok, partik, programok szervezése X-party1 szisztémában.
A második klubdélutánon a klubrendszer részleteinek, programjának összeállítása van a fókuszban. Helyszíne a Hungexpo, az Ipar Napjai rendezvényen.

Az Ipar Napjai a Hungexpón – május 12-15.
A kiállításon szinte minden ipari ágazat jelen lesz. 19 ország mutatja be ipari tevékenységét vállalkozásain keresztül. A kiállítók , több mint 360 –an jelentkeztek be a kiállításra, hogy bemutassák az ipar különböző szektoraiban számottevő termékeit, szolgáltatásait, újdonságait. 40%-uk nagyobb standdal érkezik, mint az előző években.
iparnapja-2015Kollektív megjelenésekből sem lesz hiány! Tajvani, német és osztrák közösségi standok is megtalálhatók lesznek a pavilonokban.
Biztosan megjelenő világmárkák (a teljesség igénye nélkül): ABB Kft., Beckhoff Automation Kft., Carl Zeiss IMT Austria Magyarországi Fióktelep, Flexman Robotics Kft., KUKA Robotics Hungária Kft., Mitsubishi Electric Europe BV. Polish Branch, Omron Electronics Kft., Optimum Hungária Kft., Siemens Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., Weidmüller Kereskedelmi Kft. „Az Ember és gép. Múlt, jelen… és a jövő” címmel idén is Application Zone, mely program igazi meglepetéseket tartogat a műszaki-mérnöki megoldások kedvelőinek! Az új koncepció alapján összeállított gyakorlati bemutatón látható lesz többek között: virtuális 3D képet megjelenítő tablet, biometrikus munkaidő-nyilvántartó rendszer, CNC oktató szoftver (3D-s szimulációval), egyedi robotprogramozás, fémet alkalmazó 3D nyomtató, stb.

Az Európa-nap – május 9.
euhimnusz-05092015Az európai béke és egység ünnepe. Ezen a napon a történelmi jelentőségű „Schuman-nyilatkozat” évfordulóját és a II. Világháború befejezését (1945) ünnepeljük. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban olyan új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely lehetetlenné teszi a háborút a kontinens országai között. Schuman új európai intézmény felállítását szorgalmazta abból a célból, hogy az összefogja és irányítsa a kontinens országainak szén- és acéltermelését. Az intézményt létrehozó szerződés aláírására egy évvel később került sor. A mai Európai Unió kialakulását a Schuman-javaslattól számítjuk.
Az EU a szemléletében, a közösségi életében, szervezésében sok mindent sikeresen átmentett a dicsőséges szocializmusból, a nyolcvanas évek világából. Nekünk magyaroknak létkérdés, hogy jól, egyre jobban, hatékonyabban, szebben működjön a népek egysége, összefogása, az Európai Unió. Ebből a célból kezdeményezi az Európai Fiatalok Szövetsége, hogy az EU Himnuszát, az Örömódát közösen énekeljük el, az Internet adta lehetőségeket is kihasználva – május 9-én, 17 órakor a Margit-szigeten, az Úttörő Stadionnál.

Felfedezők Napja – május 9.
Az élet egy nagy felfedezés, és állandó felfedezésre vár. A természet, a művészet, a szellem világa végtelen kincsesház. A Felfedezők Napján (Millenárisban) bepillanthatunk a felfedezők, a kutatók életébe egy kicsit. A földrajzi különlegességek exponálása biztosan sokakat érdekel.

Budapesti Pálinkafesztivál – május 7-10.
Belépődíj és kerítések helyett nagyobb alapterületen, több kiállítóval és párlat-kavalkáddal várja vendégeit a jubileumi Budapesti Pálinkafesztivál. A Városháza Parkban ezúttal az almáé lesz a főszerep. A hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Almapálinkáját, idén is először a fesztiválon kóstolhatja meg a közönség. A fesztivál hagyományaihoz híven almás pálinka- és ételkülönlegességek színesítik majd a gasztronómiai felhozatalt, s a legkiválóbb kézműves ínyencségek gondoskodnak arról, hogy legyen mivel megágyazni koccintás előtt. A jó pálinka gyógyszer – ha tudjuk a mértéket! A testünknek és a szellemünknek is hasznára lehet.

Elkezdődött az érettségi – május 4.
Százezer diák várva várta már, hogy bizonyíthassa: a magyar nemzet, az EU, az emberiség érett, értékes tagja kíván lenni. Értékeli és érti az értékeket, a történelmi és a tudományos, a kulturális világban járatos lett, bizonyítja megfelelően. És akik már túl vannak, már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, azok meg drukkolnak, hogy a jövőnk reménysége, az ifjúság szellemileg is és persze testileg is egészséges legyen.

Anyák Napja – május 3.
Május első vasárnapján külön is köszöntjük az anyákat, a szülőanyánkat. Bizony, megérdemlik a köszöntést, a hálát, a gondoskodást, hiszen ők is gondoskodnak, szeretetre nevelnek minket. Az értelmes társadalom egyik fontos alapsejtje a család. Az anyák. És egyben köszöntés és hála illeti magát a Földanyánkat is, aki az Életet biztosítja az emberiség számára. Hálás köszönetünk!

Megszületett az brit trónörökös kislány – május 2.
Szinte egész Anglia izgatottan figyelte, mikor és ki születik meg Erzsébet királynő unokájaként. Kislány lett. A horoszkópja alapján nagyon szerencsés és a gazdasági világban nagyon sikeres, jó kommunikációs készségekkel rendelkezik, a különlegesség, az ezotéria irányában őstehetség. Meglátjuk. Gratulálunk a szülőknek, jó egészséget kívánunk a családnak – is!

Megkezdődött az EXPO Milánóban – május. 1.
A legnagyobb vásár, kiállítás, nemzetközi expo 2015-ben Milánóban látogatható fél éven keresztül. Mi magyarok is ott leszünk, külön standunk, pavilonunk is lesz, melynek ünnepélyes megnyitására június közepén kerül sor. A milánói Expót várhatóan tíz millióan látogatják meg. Hatalmas élmény, nagyon jó üzleti és tudományos, művészeti, kulturális kapcsolatok centruma ez a világkiállítás. A vállalkozóknak aranybánya.

75 millió Euró
Ennyit lehet nyerni az Euro Jackpoton május elsején. Rekord összeg. Sok jóra el lehet majd költeni, hasznosra, értelmesre, szépre, kellemesre. Kérdés: hogyan lehet megnyerni? Ez az összeg elegendő lehet a magyar nemzet feltámasztására is. Természetesen megfelelő vezér- és rendező elvek alapján.

Éljen Május Elseje!
A nemzetközi munkásmozgalom nagy ünnepe. A dicsőséges szocializmusban, a hetvenes-nyolcvanas években piros betűs ünnep volt, ország-világszerte. Az idei majális is szépnek ígérkezik, pl. Budapesten a Városligetben, vagy a Tabánban, vagy Újpesten, és mindenhol máshol is koncertek, vásár, fesztivál, jó hangulatban mindenki. Így ünnepeljük a céltudatos emberi tevékenységet, a munkát. A szépséget is integráljuk az ünnepekbe, megválasztjuk a Majális Szépt.

A Tánc Világnapja – április 29.
“Aki tud járni, az táncolni is tud!” – tartja az ősi mondás. Igaz. A tánc az emberiség egyik legintelligensebb alkotása. Nagyon komplex műfaj,végtelen variációkkal. És a páros, a heteroszexuális tánc, a Tánc, a Tarot misztériumának 21. lapja, az élet célját jelenti, a duálpárok egymásra találását és össztáncát.

Miss Alpok-Adria nemzetközi döntő – április 26.
miss-alpok-2015Az egyik legrangosabb szépségversenyünk a “Miss Alpok” ismét Magyarországon rendezi meg a nemzetközi döntőjét, méghozzá Százhalombattán a Művelődési Központban. 21 szépség közül kerütl ki a szépségkirálynő. Már sokszor volt magyar lányon a korona, reméljük, a hagyomány folytatódik. A partnerek is nemzetköziek, hét országból jöttek. A főszervező, Prauda Edina és teamje gondoskodnak arról, hogy mindenki – a szépségek, a szereplők, a partnerek és a közönség – jól érezze magát, szép vasárnapja legyen mindenkinek. A szépségversenyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a női nem szépüljön, és ezt értékelje, elismerje az erősebb, a férfi nem is. Bővebben: borsonline.

Hastáncgála – április 25.
DSCN0901A hastánc az egyik legegészségesebb női sportok és szórakozások – szórakoztatások egyike. Érdemes tudni, hogy a szép hastánczene hatására a láy egy kellemes tudatállapotba kerül, és a női nemi hormonok termelése is fokozódik, miáltal a testi-szellemi egészség javul. Természetesen a férfiak számára is nagyon kellemes…
Az Újpesti Ifjúsági Ház gyakran ad otthont Balogh Cecília hastánc-szervezőnek. A mostani alkalommal az Afrika és a jótékonyság is fókuszban lesz.  A műsorban fellép Horváth Sára, aki 18 évesen már hastáncoktatóvá fejlődött, sőt a 2014-es Szépség Világnapjának díszvendégművésze is volt.

A Csillagászat Napja – április 25.

XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál  – április 23–26.
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál indulását megelőző évben, 1994 késő őszén a világ könyvszakmai szervezeteit tömörítő International Publishers Association javaslatát elfogadva az UNESCO azzal a kéréssel fordult tagjaihoz, a könyves társaságokhoz, győzzék meg kormányaikat arról, hogy április 24-ét, Szent György napját hivatalosan nyilvánítsák a Könyv és a Szerzői Jog Világnapjává. Nálunk a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése terjesztette a kérést a köztársasági elnök és a miniszterelnök elé, s néhány héten belül megkapva mindkét közjogi méltóságtól a támogató igent, az elsők között csatlakoztunk a világnap új intézményéhez. 1995 áprilisától a könyvfesztivált a könyvet és alkotóját elismerő világnap jegyében, régi katalán szokás szerint könyv és vörös rózsa kölcsönös ajándékozásával indítjuk. Így fog tenni az idei megnyitón, április 23-án, délután, a Millenáris Teátrumban az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán is.

A Föld Napja – április 22.
Az ember, a társadalom egyik legfontosabb kötelessége, hogy óvja élő bolygónk életét.

Aki tudja a mértéket, az tudja az értéket!
Gyulán idén 16. alkalommal szervezik meg hazánk egyik legjobb hangulatú rendezvényét a Pálinkafesztivált. Természetesen minden ami gyümölcs – lekvár, szörp, bor, torta, befőtt – ugyancsak jelen lesz. 19-20 ezer látogató várható.
gyulaipaleszszepe-2015A műsorban fellép Fenyő Miklós, az Express együttes, a Késői Mákvirágok székelyföldi táncosok, lesz Pálinka Szépe választás és Fásy mulató is. Főrendező Lovász Sándor, a Magyar Pálinka Lovagrend és az Yrisz Klub Nívódíjas tagja. A pálinka közönségzsűrizésére az első napon, április 17-én kerül sor. Érdekes hagyománynak számít szombaton az “Egyszerre koccintás”. Egészségünkre!

Rekordok dőlhetnek meg a jubileumi Telekom Vivicittán – április 18-19.
A szervező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint hétvégén megdőlhet a részvételi rekord a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, melyen előreláthatólag több mint 25 ezren indulnak majd. Az egyik jelentős fővárosi szabadidősport-eseményen hagyományosan élsportolók, olimpikonok is rajthoz állnak.

Igazi magyar siker – BioHair
Perger Gabriella és Binder Géza alapították a BioHairt. Ma 42 üzletükben 600-an dolgoznak, havonta 90000 kuncsaftjuk van. Magyar sikertörténet. Gratulálunk!

CONSTRUMA – április 15-19.
carousel_construmaA Hungexpo egyik legjelentősebb rendezvénye, mint mindig, most is aktualitással foglalkozik: a tavasszal, a kertel, a berendezéssel, a designnal. A vásáron a vállalkozók és az érdeklődő közönség is jól jár, hiszen rendkívül széles termékpalettával jelentkezik a kiállítók sokasága. A partnerkapcsolatok építéséhez is nagyszerűen hozzájárul a Hungexpo.
A nyitó napon, április 15-én kerül sor egy különleges nagy rendezvény az EU-Expo a Hungexpón terveinek bemutatására, az első EU-Expo Klubon.

Megalakult a Kibernológusok Társasága – március 25.
A kibernológia a XXI. század karakterológiai tudományága a grafológia új dimenziójának is tekinthető. Az internetes publikációk, a plakátok elemzése alapján készül jellemzés a forrásról. Magyar találmány. A X. TesTudaT és Kommunizmus Konferencián megalakult a kibernológia szakma létrehozóinak, fejlesztőinek, alkalmazóink társasága, X-party1 szisztémában, témagazda: Szilvásy Péter, okl. vegyészmérnök, grafológus. Alapító tagok között van Kalmár János a Magyar Ufószövetség elnöke, Zombory Gábor informatikus-zenész is.

A Magyar Költészet Napja – április 11.
József Attila születésnapján tartjuk a Magyar Költészet Napját. A vers, a dal a magasabb szellemi szférák, az angyalok egyik kellemes megnyilvánulása 🙂

A gyógyító lézer
Kevesen tudják, hogy a közel 5 évtizedre visszatekintő lézertörténelemben nagyon fontos szerepet játszottak magyar kutatók is. A “lágylézer feltalálója” ugyanis Dr. Mester Endre professzor, aki 1966-ban egy  Orvosi hetilapban publikálta először az eredményeit. Ez volt a világon az első a témában íródott értekezés! A professzor és segítője, Dr. Rózsa Károly az alacsony teljesítményt kibocsájtó lézer esetleges “káros” mellékhatásait kutatták. Kísérleteik során jöttek rá arra, hogy alacsony teljesítményű lézer az élő szervezetekben biostimulációt okoz. Az 1990-es évek elején a Péczely Ignác Íriszközpont kezdte el alkalmazni a lágy lézer terápiát szürke hályog, illetve rövid-távollátás gyógyítására is, kirobbanó sikerrel, Anatolij Mihajlovics Kotljarszkij professzor módszereivel.

Együttműködés a tudományos eredmények hasznosításáért – április 10.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara által szervezett konferencia. A rendezvény fő célja, hogy megismertesse a közönséggel, hogy az innováció és technológia transzfer folyamatában részvevő állami, egyetemi, vállalati és egyéb szereplők hogyan tudnak együttműködésben tenni azért, hogy a kutatási eredményekből születő termékek és szolgáltatások sikeresen piacra kerüljenek. A konferencia a tudományos kutatási eredmények piaci hasznosításának témájával foglalkozik; konkrét kutatási projektek is bemutatásra kerülnek.

Az Egészség Világnapja – április 7.
Figyeljünk még jobban testi és szellemi egészségünkre! Nagyon sok jó módszer, termék, technika áll rendelkezésünkre, hogy egyre egészségesebbek legyünk. Az Európai Rekreációs Központok és Táborok is az egészségünk érdekében jött létre.

Húsvéti ünnepek – április 4-6.
kellemeshusvetiunnepeketA kereszténység és a nagyvilág egyik legjelentősebb ünnepei közé tartozik a Húsvét. Eredetileg a halál leküzdése, a diktátorok és az emberbutító vallási dogmák megbuktatása történt kétezer évvel ezelőtt. Bár sok félremagyarázással prezentálják, de lényeget minden ember érzi: az élet az ami létezik, és hamis istenképpel, önkénnyel lehet ugyan torzítani, de nem lehet megváltoztatni a Törvényeket. A Jézus Krisztusi tanítás ma is igaz: éljünk szeretetben, szerelemeben, békességben, legyünk összefogva hasznos tagjai egy igaz, a Világra is rátekintő, istenien jó világnak! Az emberiség új, dicsőséges korszaka kezdődhetett el, Jézus Krisztus útmutatásainak hála.

Fesztivál Szépe választás – április 4.
Egyre népszerűbbé válik 5 évvel ezelőtti kezdeményezésünk, hogy rangos fesztiválokon megválasszuk a Fesztivál Szépét. A Miss Írisz szabályai itt is érvényesemiv-embl-a1k, de a koreográfia lazább, és általában az egyik kiállító pavilonja a “színpad”. A lányokkal rekláminterjú is készül, bemutatkoznak, sztároljuk őket, miközben a partnereinket is reklámozzuk.
Április 4-én, haznánk felszabadulásának 70. évfordulóján, ünnepén, Húsvét szombatján a II. Húsvéti Bárányfesztiválon, a Vajdahunyad várban kerül sor a következő Fesztivál Szépe versenyre. Lehet rá jelentkezni is, de leginkább a kiállítóknál dolgozók, hoszteszek a potenciális versenyzők.
A Fesztivál Szépe: Süveges Zita.

II. Húsvéti Bárányfesztivál – április 4. – 6.
A rendezvény április 4-én – hazánk felszabadulásának 70. évfordulóján kezdődik, és 6-án este zárul.
100 kiállító, kézműves, étel-ital bőséggel.
Két érdekesség: Lesz egy “Locsolóversíróverseny” is és a Miss Írisz választás szépségei zsűrizik a pályamunkákat, 4-én, 18 órakor, a Partner-partinkon. Találkozzunk 16 órakor az Yrisz Klub Nívódíjas Rajkó Tamás vezette Kardinal Coffee​ sátránál! A fesztivál főszervezői: Necz István, Kornél Kohl​ Varga Andi – ugyancsak Yrisz Aktivista Klub​ Nívódíjasok. A húsvéti ünnepekre mindenkinek sok mosolyt is kívánok!
Az őskeresztények ünnepe egyben az egész emberiség ünnepe is, hiszen a feltámadással ekkor is legyőztük a halált, a zsarnokságot, az igazságtalanságot, az életre, a szeretetre és a szerelemre voksoltunk.

Éljen Április 4!
felszab-Magyarország felszabadulásának ünnepe a dicsőséges szocializmusban munkaszünetes ünnepnap volt. A Hősök terén százezrek vonultak fel, katonai díszszemlével is emlékeztünk arra, hogy 1945. április 4-én a Vörös Hadsereg felszabadította hazánkat a náci rémuralom alól. Az ünnepléssel járt együtt az állami kitüntetések átadása, a műsorok, a szórakoztató zenei koncertek, és este tánc.
Idén a Vajdahunyad várban emlékezünk meg a nagy eseményről.

Mesekönyvek Világnapja – április 2.
Andersen és Csurka István is e napon született. A meseirodalom, a gyermek könyvek magyar forrásának számít a  Móra Ferenc Könyvkiadó (alapító igazgató: Szilvásy György). Érdemes tudni, hogy a meseolvasának, a humoros filmek nézésnek gyógyhatása is van, sőt a párkapcsolat fejlesztésében is sok hasznosat adnak.

Március 31.
Árpád a honfoglaló magyarok vezérének névnapja.
jomalena-12

Táncáhztalálkozó és Kirakodóvásár – március 28-29.
tanchaztali-2015A magyar népzene, néptánc, a népi kézműves alkotások méltán a világ élvonalába tartoznak. A csárdás, matyóhímzés, a kalocsai hímzés a sok más értékesség, érdekesség is megjelenik a Táncháztalálkozón. 2400 fellépő önmagért beszél, azaz énekel, zené. A táncházmozgalom az UNESCO által a világörökség részeként is szerepel. A mostani rendezvény főrendezője idén is Hollóházi Lajos. A helyszín a Sportaréna.

Kézműves Magyar Ízek vására – március 27-29.
A Millenárisban kerül megrendezésre, immár  5. éve ez a finomságokkal dúsított, ingyenesen látogatható rendezvény.csak magyar és határon túli termelők és élelmiszer-kiállítók kínálják termékeiket minden ínyencnek és érdeklődőnek. A gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket a húsvéti szokásokhoz kapcsolódó interaktív programokkal, játékokkal és állatsimogatóval várjuák. A nyitó napon az Európai Fiatalok Szövetségének Aktivista klubja Partner-partit is szervez, annak érdekében, hogy a kiállítók és a közönség (szépségek, újságírók, vállalkozók, diákok) még inkább “konspiráljon”, ismerje meg egymást. A fesztivál főszervezője az Yrisz Klub Nívódíjas Papp Krisztián és családja, cége.

Görög nemzeti ünnep – március 25.

X. TesTudaT Konferencia – március 25.
“Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!” – ez volt az V. TesTudaT Konferencia konklúziója, üzenete és lett az Európai Fiatalok Szövetségének vezérelve is.
logo4A mostani két különlegességgel is bővül. Megalakítjuk a Kibernológusok Társaságát és a Kommunizmus Konferencia – “Nemzetközi Összefogás az Életért” csúcseseménye lesz. A helyszín a Vörös Csillag étterem VIP terme, a Bálna Budapestben. A Konferencián szó lesz az emberiség és a földön kívüliek kapcsolatáról is.
DSCN0574Mivel ezen a napon van Írisznek a szivárvány istennőjének a napja is, a Miss Írisz választás is kiemelt témánk lesz, hiszen lényegesen meg kell újítsuk a szépségversenyek világát.

A rendezvény után sajtóközlemény is megjelenik. Április 4-én, hazánk felszabadulásának 70. évfordulóján komplettáljuk a Kommunizmus Konferenciát, és ekkor lesz a Miss Írisz választás első előversenye is, melynek fődíja a Kristálykorona, ez is bemutatásra kerül.
A Konferencia legfontosabb eredményei:
“Egy rendezvény előkészítő szervezése, propagandája is van olyan értékes, mint maga a rendezvény!”
“A közösség- és sikerélmény-orientáltság egységet kell alkosson.”
Március 25. Írisz a görög szivárványistennőjének névnapja is ez a nap.

A Kommunista Internacionálé ünnepe
1919. március 23-án, Moszkvában alakult meg az emberiség egyik legnagyszerűbb társadalmi-rendszerszintű kezdeményezésének a kommunizmusnak a nemzetközi szervezete a Kommunista Internacionálé, röviden a Komintern.

133 EU-s pályázat érkezik meg idén
eu-a1A pályázatok csaknem 2900 milliárd forint értékben az Európai Bizottság hét operatív programot már elfogadott a Magyarország által benyújtottak közül, két operatív program pedig benyújtás előtt áll. A kabinetnek most el kell fogadnia az éves fejlesztési kereteket, amelyek szabályozzák, hogy milyen pályázati felhívásokat fognak kiírni a szaktárcák ebben az évben kiemelten fontos a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop), melynek éves fejlesztési kerete már kihirdetés előtt áll, a kormányhatározat hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben. Az első kiírások március végére, április elejére várhatók és a tervek szerint ez év végéig mintegy 150 pályázaton keresztül 2500 milliárd forint lesz elérhető.
Az Európai Unióval való kapcsolataink kiemelten fontos témáját képezi a X. TesTudaT és Kommunizmus Konferenciánkon. Az Európai Rekreációk és Központok valamint az EU-Expo szervezése feltételezi a helyes ismereteket és a jó kapcsolatokat is.

A Víz Világnapja – március 22.
Az egyik lételemünk a víz. Ha a kémiai képletet nézzük, akkor H2O. Ha spirituális, szellemi szinten nézzük akkor az érzelemvilág eleme a víz. Istennői derivátum. A magyarországi gyógyvizeink egyike – pl. a tiszacsegei – arról is híres, hogy a lesüllyedt Pannon-tengerből származik. Jótékony hatása különleges: a testünknek is és a szellemünknek is jó, kellemes, hasznos.

Vasárnap is nyitva vannak a piacok
Elég vegyes a fogadtatása az üzletek vasárnapi zárva tartásának, ám a piacok nyitva lesznek.Az újpesti is, a kőbányai is, és a vidékiek is. Némelyiknek nagyon jó a hangulata, barátságosak az árusítók és a termékek között szabadon kiválaszthatjuk, ami nekünk tetszik, ízlik. Az üzleteknek egy jó ötlet: szervezzenek bemutatókat, kézműves műhelyeket, versenyeket diákoknak, alkossanak! A magyar társadalom egyre inkább az alkotás és közösség felé fordul. Mint a szocializmusban, önmagától.

Miss Alpok-Adria magyar középdöntő – március 21. 
missalpokkdA rangos szépségverseny elérkezik a 2014-es elődöntők finiséhez. Budapesten rendezik meg a középdöntőt, melynek érdekessége, hogy az elődöntők második és harmadik helyezettjei lépnek fel. Innen még be lehet jutni az országos döntőbe. A lányok szépek, mint rendesen, és a beszélgetésekből kiderül, hogy értelmesek is. A Miss Alpok-Adria Magyarország kiérdemelte “Az Év Legjobb Szépségversenye” címet is.

A Kommunista Ifjúsági Szövetség zászlóbontása – március 21.
KISZA dicsőséges szocializmusban a KISZ szerepe nagy volt, a bizalom iránta még nagyobb. 800 ezer tagja volt. KISZ-táborok, alapszervezetek, ünnepek – közösségben, közösségért, közösség által, ahogyan megfogalmazta az emberi élet célját és értelmét a híres kommunista Makarenkó. És ideillik Lenin útmutatása is, melyet a Komszomol II. Kongresszusán mondott 1920-ban: “Az ifjúság legfontosabb feladata: tanulni, tanulni, tanulni!”
Bizony van értelme, célja az életünknek, és a tanulás, az összefogás, az alkotás az alap.

The Vodka Show Budapesten – március 21.
Az Európában egyedülálló sorozat, a The Vodka Show Budapest nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy felsorakoztassa a legnemesebb vodkafajtákat és egy szórakoztató show keretei között együtt ünnepelje a vodka kultúrát az ínyenc közönséggel. Az exkluzív eseményen megismerhetik a világ legtisztább italának történetét, elkészítésének művészetét, gasztronómiai felhasználásának sokszínűséget. A rendezvény helyszíne a Hotel Sofitel Chain Bridge nagy rendezvényterme lesz. A szervezők egy felejthetetlen, exkluzív föld körüli utazásra invitálják a látogatókat, amelyen több mint 30 ország százféle vodkáját kóstolhatják meg.

A Boldogság Világnapja – március 20.
Az emberi élet célja az öröm, a boldogság, az élet élvezete – közösségben, közösségért, közösség által. Egyénileg, párban, családban, társaságban, nemzetben, társadalomban. A Boldogság Világnapja a tavasz startja is. Este, elalvás előtt készítsünk egy boldogságtervet, írjuk le, és tegyük a párnánk alá. Hihetetlen, de csodák lehetnek!

Különleges Újhold: Napfogyatkozás – március 20. 10:30
Ahogyan az ősmagyarok tartották, Újhold a Napisten és a Holdistennő eggyé válása. 2015. március 20-án ez teljes napfogyatkozás, ami valójában az istenek egyesülése. Ez a nap különleges, tavaszindító, nagy pozitív kezdeményezések startja, pénzt és szerencsét is hoz, a pozitív és kreatív akciókhoz.

Éljen Március 15!

Az 1848-as Magyar Szabadságharc és Polgári Forradalom nemzetünk történelmének élvonalába tartozik, mivel ezen események a nemzetünk összefogását, összetartozását jelentősen megerősítették. Az elnyomó Habsburg-ház, a császárság megszüntetése és a polgári demokrácia startpontjának is számít Március 15. A nemzeti ünnepünket illően megünnepeljük, megemlékezünk Kossuthra, Széchenyire, Petőfire, az aradi vértanúkra, és a névtelen hősökre is. Az alkalomból az Aktivista klub vasárnap 18 órakor tart kisebb ünnepélyt.
A dicsőséges szocializmus idején, a 70-es, 80-as években, ezen a napon kezdődtek a Forradalmi Ifjúsági Napok. Az egyetemisták nagy örömére.
Ezen a napon osztották ki az idei Kossuth és Széchenyi díjakat is. Gratulálunk a díjazottaknak!

Megújul az állami televízió!
A nemzeti ünnepünk egyben a köztévé lényeges megújulásának időpontja és alkalma is. Petőfi tévé is lesz, valamint az MTV1 folyamatos és aktuális hírműsorral is jelentkezik. Akkor publikálnak egy hírt, amikor az aktuális. Reméljük, hogy a fekete média jelensége is lényegesen visszaszorul, és a pozitív média erősödik, így duplán aktuális lesz a Pozitív Média ete, októberben, amikor van a Szépség Világnapja.

Az Alvás Világnapja – március 11.
A jó alvás mindenkinek fontos. Sajnos sokakat zavarnak, stresszelnek álmukban, a lakosság felét. Egy-két jó módszer – hogyan tudjunk szépeket álmodni, jól aludni – a X. TesTudaT Konferencián is napirenden lesz, március. 25-én. Az Alvás Világnapján szép álmokat kívánunk kedves olvasóinknak!

Elektromos buszok Budapesten
A dicsőséges szocializmusban világélvonalába tartozó legendás Ikarusz gyárban dolgozták ki és állították elő azt az elektromos autóbuszt, melyek várhatóan dominálni fogják a közeljövő tömegközlekedést. Nagyon keveset fogyaszt, gyorsan gyorsul és pillanatok alatt megáll. Biztonságos, kényelmes. Egy feltöltéssel 140 kilométert tud megtenni. Következnek a napelemes repülőgépek és autobuszok!

Nemzetközi Nőnap – március 8.
A szebbik nem köszöntése minden nap aktuális, de a Nemzetközi Nőnapon meg különösen. Az egységes világ egyik fele. Szépek, kedvesek és értelmesek. E napon egy szál virág minden nőnek kijár!
IMG_20150301_163026A Lurdy Konferencia Központban különleges, egész napos rendezvényt szerveznek a sikerorientált, pozitív gondolkodás jegyében, a nők és a férfiak egészséges egysége érdekében.
Pakson, a megyei művelődési központban Nagy Ildikó szervezésében szépségversenyt tartanak. Klasszikusan jó rendezvény.
A SYMA csarnokban, Budapesten a Fagylalt Fesztivál burkoltan a szebbik nemet is csalogatja, különlegességekkel, hangulatos programokkal.

UFO Kutatók Konferenciája – március 7.
Az expkultúra, az exopolitika az emberiség és a külvilág kapcsolatrendszeréről szól. Ebbe a külvilágba beleértjük a földönkívüli civilizációkat is, melyek ősidők óta tartják a kapcsolatot a Földdel. Sokukat istenként is tiszteljük. Az egyiptomi Ré és Ara, Geb és Nut, Ozirisz és Ízisz a legnagyobbak közé tartoznak, akik intelligens fejlesztést indítottak el az emberiség életében. Ma is vannak különleges UFO jelenségek, a szakértők a bizonyítékok sorát mutatták be a telt házas Konferencián. Mára a magyar lett a legjelentősebb UFO-kutató szervezet a világban. Harmadszor választották meg elnöknek Kalmár Jánost. A továbbiakban várható, hogy ez a téma még inkább nyilvánosságot kap, sőt sokkal nagyobb szervezeti támogatásra is számíthat. A X. TesTudaT Konferencia egyik különösen fontos napirendi pontja is lesz a “kapcsolat”.

V. Országimázs Konferencia – március 5.
Hihetetlen és csodálatos is, hogy egy 24 éves diáklány, Mészáros Réka milyen fantasztikus programot szervezett csapatával, az Országimázs Konferencia az Antall József Tudásközpont égisze alatt a Bálnában.
orimkonf20150305_111855Délelőtt a sport, délután a tudomány nagyjai, szakértői, államtitkárai, ültek le egy asztalhoz, és megvitatták, milyen most hazánk megítélése, imázsa. A szummakép inkább jónak, biztatónak mondható. Sportban is, a tudományokban is jegyeznek minket, magyarokat. A két témakör együtt nagyon illik az Európai Fiatalok Szövetségének vezérelvéhez – Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé! Mind a kettőre egyaránt kell figyelnünk!

II. Lurdy EZO-EXPO
Az ezotéria a belső összefüggések tudománya. Az okkult szakemberek szerint minden mindennel összefügg, csak más módon és mértékben.
Az ősi természettudományok az egész világot egységes egésznek, élőnek tartják. Az ilyen szemlélet sokkal egészségesebb, mint pl. a monoteista vallások torz világképe. Az ember szelleme, tudata és teste együtt szemlélve és kezelve sokkal hatásosabb, eredményesebb gyógyulást, fejlődést tesz lehetővé. A grafológia, az asztrológia, a jóslás, a mandalák, a jóga, a meditáció, a gyógynövények, a masszázs, az illatterápia és még száz jobbnál jobb módszer, ismeret áll rendelkezésünkre, melyeket érdemes megismernünk alaposabban. A Lurdy konferencia Központ második alkalommal szervezi meg az ezotéria és a természetgyógyászat nagyszabású találkozóját, expóját. A kiállítók mellett érdemes meghallgatni az előadókat, is! Balogh Béla, Laár András, Müller Péter, Gáspár Kati, Oravecz Nóra, Veres András Omkára, Székely Csilla, Lekszikov Attila, Dömény István, Dr. Földes László  a nagy nevek. Főszervező: Akar Nóra.

A Dal – 2015. magyar döntő – február 28.
Nagy izgalommal várja az érdeklődő közönség, kik fogják képviselni Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Reméljük, hogy idén nagyon szép, dallamos, pozitív mondanivalójú szerzemény jut be a döntőbe.
Magyarországot méltán képviseli a bécsi döntőben: Csermer Boglárka.

UTAZÁS – február 26. – március 1.
A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont idén február 26. és március 1. között rendezi meg Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjét. Az Utazás Kiállításon a látogatók 20 000 négyzetméreten, 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak. A kiállításon találkozhatnak többek közt Olaszország, Töutazas_hurökország, Thaiföld és Ciprus kiállítóival. A belföldi kínálat megjelenését idén új koncepció mentén szervezzük: 7 régió 70 kiállítója jelenik meg, a Balaton régió például több mint 20 kiállítóval lesz jelen. Itt lesz ezen kívül Vas és Békés megye, Győr és Pápa városa is. A kiállítás belföldi díszvendége Székesfehérvár, külföldi díszvendége Románia. Székesfehérvár 140 négyzetméteres modern standdal jelenik meg a kiállításon. Ezen felvonultatják a város – és kis kitekintéssel a környék – értékeit. Az egykori koronázó város komolyan készül a kiállításra: nyereményekkel, a város történelmi játszóparkjából hozott egyedi fejlesztésű kinect játékkal és a Koronázási Ünnepi Játékok királyi óriásbábjainak „műsorával” várja az érdeklődőket.  A látogatók a standon megkóstolhatják a fehérvári cukrászok remekműveit, köztük a 2013-as Év fagylaltját is. A kiállításon több szakmai programot is szerveznek. Néhány cím ízelítőül: Trend riport – a világ turizmusa, fókuszban a gasztroturizmus; A turizmus növekedési lehetőségei; Jogi körkép: itthon és az Unióban – utazási irodákat érintő aktualitások, jövőbeli irányok.
Társult rendezvények: AfrikaExpo, Bringaexpo.

A Holdújév ünnepe – február 21-22.
A China Mart ad helyszínt egy különleges évnyitónak, a kínai, ázsiai népek holdújév most a Kecske jegyébe lép. A fesztivál 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd egész nap kiállítások, várás, bemutatók sorozata lesz látható, hallható. Az ázsiai emberek nagyon békések, barátságosak, a termékeik, műsoraik kuriózumnak számítanak az európaiak számára.

XI. Szóvivőbál – február 20.
Az Anna bál és az Emese bál mellett ez hazánk legrangosabb bálja. Idén az Európa hajón kerül megrendezésre. Az ír Catrine Challagen sztepptánc csillag a fő produkció, a jó zene, étel mellett. Mint mindíg, most is a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesülete szervezi, és jótékonysági célok is vannak. A szórakozás, a vidámság mindenkinek fontos.
Az Európai Unió szóvivői számára is nyitott rendezvény, az Európa hajó a vacsora alatt kifut, és egy kört tesz meg a Margit-sziget körül.

III. Budapesti Halfesztivál – február 19-22.
Ez Európa legnagyobb halfesztiválja, a Vajdahunyad várában több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, érdekes halászati eszközökkel, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel találkozhatnak. Mások mellett fellép majd Király Viktor, Kökény Attila, és Dévényi Tibi bácsi is. “A fesztivál fő célja a hazánkban élő halfajok bemutatása és a halételek népszerűsítése. A halhús jótékony élettani hatásokkal bír és csökkenti az érrendszeri megbetegedések kialakulását, különösen fontos lehet Magyarországon” – mondta a rendezvény főszervezője, Necz István.
Idei vendég a balatoni régió. A We Love Balaton utcán bemutatkoznak a balatoni települések, a Balatoni Borudvarban pedig a térség világhírű borait kóstolhatják majd a fesztiválozók. Természetesen a Duna és a Tisza menti halételek is jelen lesznek, ezáltal is egy tájegységeken átívelő gasztronómiai barangolásra invitálva az érdeklődőket. A fesztivál hala a süllő. Több nemzetközi konyha is képviselteti magát, pl. angol fish&chips, japán sushi, thai pad thai tészta, orosz kaviár vagy francia halleves. Az első napon, február 19-én, csütörtökön fél áron ehetnek a vendégek, hiszen a Budapesti Halfesztivál immáron második éve tagja Torkos Csütörtök mozgalomnak. E napon kerül megrendezésre a Partner-party is, az Yrisz Klub Nívódíjas Kardinal Coffe sátrában. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Putyin, orosz elnök, Magyarországra látogat – január 17.
A magyar és az orosz nép közötti barátság visszanyúlik a magyarok Don-kanyarbeli keletkezéséhez, i. sz. 800-ig. Az természetes, hogy a legmagasabb diplomáciai szintek időnként találkoznak, és egyeztetnek a gazdasági és politikai kérdésekben.

A Házasság Világnapja – február 14.
Az igazi szerelmen alapuló házasság alapja a jó család, mely a társadalom egyik legfontosabb része.

Grafológusok bálja – február 14.
Stílszerűen a szerelmesek napján tartják a magyar grafológusok a farsangi báljukat. A kézírásunk, ami megfelelően leképezi a személyiségünket, kapcsolataink jellegét, múlt – jelen és jövőképünket, egészségi állapotunkat is, rávilágít a párkapcsolatunkra is. A szerelem minden egészséges ember legféltettebb kincseinek egyike. A Grafobálon találkozik a szakmai és a közönsége is. Lazán, szórakozva.

Farsangi Retro Buli – február 13.
A jól táncolható zenék dallamosak, ritmusosak, emberek által komponáltak és előadottak. A retró diszkó fogalmát B. Tóth László találta ki, tizenüt évvel ezelőtt. A legendás dj-k közé tartozik D. Tobiás, alias Tahi-Tóth Gábor is, aki a Bálna-buli diszkósa, szervezője. Latin, rockandroll és retró diszkó mellett vidám filmepizódok a FilMiX-4-ben, divatshow a Niky Strassz prezentációjában, Party Szépe választás a Miss Írisz égisze alatt. Csak lazán, csak vidáman, kis romantikával fűszerezve!

vcs-1Budapest felszabadulásának ünnepe  – február 13.
Hetven évvel ezelőtt, 1945. február 13-án szabadította fel Budapestet, fővárosunkat a hős szovjet Vörös Hadsereg a hitleri náci rémuralom alól. Ezt a napot a főváros egyik legfontosabb ünnepnapjának is tekintjük. Megemlékezünk a hősökre, és tudatosan, elvhűen, a múlt tapasztalatait összegezve fordulunk a szebb jövő felé.
E napon tartjuk a kommunizmus Konferencia – Nemzeti összefogás az életért crossing-konferenciánk harmadik tanácskozását is, a Bálna Budapestben. Utána retró party a Morrison’s Ligetben, Népliget csodálatos szórakozó helyén.

KARAVÁN SZALON – február 12-15-igKaraván Szalon 2015
2015-ben a 9. alkalommal sorakozik fel a hazai lakókocsi és lakóautó kínálat közel egésze a Hungexpo-n. A kiállítás korábban az Utazás kiállítással egy időben került megrendezésre, de idén új időpontban, a FeHoVa, vagyis a Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi kiállítás és a Budapest Boat Show hajókiállítás mellett jelenik meg. A kiállításra látogatókat 19 kiállító várja 32 lakókocsival, lakóautóval, összesen 3600 négyzetméteren az F pavilonban, rögtön a Budapest Boat Show kiállításnak helyet adó G pavilon mellett.

A Házasság Hete – február 9-15.
A stabil, az igazi párkapcsolatok fontosságára és lehetőségére is hívja fel az emberek figyelmét a tízéves kezdeményezés. A jó házasságban született gyerekek bizonyíthatóan jobban élvezik az életet, hasznosabban és együttműködőbben gondolkodnak. A jó család a jó társadalom legfontosabb feltételeinek egyike.

Miskolci Kocsonya Fesztivál – február 5-8.
Hazánk második legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát a Kocsonyafesztivál. A szabadtéri, ingyenes programokon fellépnek legnépszerűbb pop-rock együttesek. Hallgatásuk közben kulinária a csúcson. Vidám, jó hangulatú közönség van, végig józan marad mindenki!

Angela Merkel Magyarországra látogat – február 2.
AngelaMerkelA német kancellár nagy tiszteletnek, megbecsülésnek örvend az Európai Unióban. Rendkívül széles ismeretséggel rendelkezik: kvantumkémiától kezdve a vallásokig, sok mindennel behatóan foglalkozott. Még a legendás NDK-ban született, tehát tapasztalatból tudja, mi a különbség a szocializmus és a kapitalizmus között. A magyar látogatása öt órájában öt programot tartalmaz. Megjelenik a Parlamentben, átveszi a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét, ellátogat a zsinagógába is. Nagy valószínűséggel az EU érdekében és fejlődése mellett áll ki. Köszöntjük Magyarországon!

Az agrárium csúcstalálkozója – január 28-31.
agro_huMinden idők legsikeresebb AGROmashEXPO-ja ért véget szombaton. A január 28. és 31. között nyitva tartó kiállítást a tavalyinál is több, csaknem 42 ezer látogató kereste fel. A 33. AGROmashEXPO, valamint a vele egy időben rendezett  AgrárgépShow, Magyar Kert és Szőlészet Pincészet szakkiállításra majd’ 300 kiállító hozta el termékeit, szolgáltatásait. A 36 ezer négyzetméteren (gyakorlatilag a HUNGEXPO tejes területén) megvalósult kiállításon és vásáron számos üzlet köttetett, a kiállítóktól érkezett előzetes adatok szerint több milliárd forintos nagyságrendben. Az agrárszakma csúcsrendezvényén ismét jelen voltak a piacvezető márkák és kisebb vállalkozások, speciális szolgáltatásokat nyújtó cégek. A forgalmazók mellett a hazai gépgyártók szövetségének (MEGOSZ) tagjai nagyszabású bemutató keretében vonultatták fel a magyarországi gépgyártás újdonságait. A MEGFOSZ (Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége) tulajdonában lévő AgrárgépShow keretein belül pedig megjelent a hazai gépforgalmazók színe-java. Tovább erősödött a kiállítás regionális jellege: a tavalyinál is több látogató érkezett a határon túlról. A nyitónapon osztották ki a Nemzetközi Termékfejlesztési és Hazai Termékfejlesztési Díjpályázat díjait. A beérkezett 41 pályázatból az idén 14 termék nyert díjat. Az idei kiállítás különleges színfoltja volt, hogy az érdeklődők működés közben próbálhatták ki a világ egyik legjobb mezőgazdasági járművét. A Lamborghini traktort több mint hétszázan tesztelték. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont következő programja február 12-15. között a FeHoVa és a Budapest Boat Show kiállítás lesz.

Hetven éve szűntek meg a náci koncentrációs táborok
A dicsőséges Vörös Hadsereg szabadította fel Auschwitz rettegett koncentrációs táborát a náci rémuralom alól. Ennek ünnepét tartja a világ január 27-én, megemlékezve az ártatlan áldozatokról és a felszabadító hősökről.

Görög parlamenti választások – január 25.
drapeau-greceFöldrészünk névadójának szülőhelye, és az ősi civilizáció egyik központja Görögország. A görög emberek híresek a vendégszeretetükről, a művészi érzékükről, a többistenhitről. Nagyon fontos, hogy igazán haladó erők győzzenek a parlamenti választásokon, melyek az Európai Unióban, összefogva a többi tagországgal képesek megújítani a nemzetközi integrációt.
A választás eredménye: magabiztosan nyert a “Sziriza”, radikális baloldali eszméket képviselő fiatal, dinamikus párt. Gratulálunk a győzteseknek, és sok sikert kívánunk a görög nemzet és az Európai Unió sikeres fejlesztése terén! Az új görög miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz mérnök végzettségű, aláírásának grafológiai elemzése alapján megállapítható a kifelé nyitottság, rendkívül okos, logikus gondolkodás és a maga, pozitív dominancia. Sok jót jelez Ciprasz személyisége!

Miss Alpok-Adria – Budapest – január 24.
DSCN0300Pótszilveszter keretében, Vastag Csabi koncerttel szervezték meg az egyik legrangosabb szépségverseny budapesti döntőjét, Pradua Edina vezetésével. A klasszikus három tour (utcai ruha, bikini, estélyi) alapján a zsűri az 1-es sorszámú Hegyi Dorottyát tartotta a legszebbnek. Megérdemelten lett első, valóban szép és kedves lány, Dóri!

Educatio – 2015.
A felsőoktatás hallgatóit tárt karokkal várja a magyar társadalom a vállalkozások, a munka, a művészet, a tudomány terén. A szakmai kiállításon száznál is több cég mutatkozik be, és a magyar felsőoktatás színe-java is megjelenik.

Megújult a Mátyás templom orgonája
Magyarország legnagyobb hangszere Magyarország leghíresebb királyáról, Mátyásról elnevezett keresztény templomban található. 110 tagú együttesnek felel meg az az orgonasíprendszer, mely mostanra teljesen meg lett tisztítva, meg lett újítva. Egy hasznos, érdekes tanács a közönségnek, akik egy orgonaesten részt vesznek: írjanak le 1-3 jókívánságot, tervet, célt, melyet szeretnének elérni, és a zenehallgatása közben meditáljanak a sikerre. (ez a “Zepromedcso” – a Lélekkutató Intézet fejlesztése 1999-ben)

Vincze Lilla estje a Postás Művelődési Központban – január 23.
A legjobb dalokat gyűjtötte egycsokorba a népszerű slágerénekesünk. A dalokat hallgatva nagyon jó, hasznos ötletekkel is gazdagodhatunk. A Zepromedcso – Zenés Progressziós Meditáció Csoportosan – ideális helye leht ez a koncert.

Megújult a tízezres
10ezres-aAz új tízezres sokkal strapabíróbb lett, és még szebb is. A népszerűsége tovább növekedett 🙂

A Magyar Kultúra Napja – január 22.
A Himnuszt ezen a napon, még 1983-ban, költötte Kölcsey Ferenc. Mára országos, sőt nemzetközi ünneppé vált.

Indul A Dal! – január 24.
Az Eurovíziós Dalfesztivál a világ öt legnépszerűbb rendezvényeinek egyike. Az igazi értékét az jelenti, hogy a bemutatott versenyszámok eredeti alkotások kell, hogy legyenek. És az adott ország, nemzet jellegét is sugározni illik. A győztes dalra odafigyel a fél világ. Hajrá magyarok!

3 millióan Ferenc pápa előadásán
A Fülöp-szigetek lakói szemében is nagyon népszerű a római pápa. 20 évvel ezelőtt II. János Pál – szentté lett avatva – 5 milliós tömeget vonzott. A mostani alkalommal Ferenc pápa a szeretetet és az összefogást a szegénység leküzdése érdekében hirdette. Nagyon érdekes, hogy az orkánszerű esős időjárás ellenére is három millióan mentek el, hogy személyesen lássák, hallgassák a szentatyát.

Játék – határok nélkül
Az ötlet is, a megvalósítás is szenzációsan kreatív, közösségi. Az országok csapatai (földrészek csapatai is) furfangos feladatokat kell, hogy megoldjanak, miközben a közönség őrjöng. Zseniális az is, hogy mindig más országban szervezik meg. A kilencvenes években nagyon népszerűvé vált, aktuális volt megújítani. A döntőhöz elérkeztünk, január 18-án tartják.
És megnyertük! A magyar csapat lett a végső győztes!

Ismét a Sziget a legjobb
2012 után, 2014-ben is a Sziget-fesztivált minősítette a legjobb nemzetközi fesztiválnak a nemzetközi zsűri. Gerendás Károly és csapata méltán kapta meg az elismerést. Bár idén is elég drága lesz a napijegy (18 ezer forint) és a hetijegy (kb. 70 ezer forint), de a külföldi sztárok is nagyon nagy gázsiért jönnek. A diákságnak is, a nagyközönségnek is különleges jó élményt jelent a Sziget-fesztivál, ami idén augusztus 10-17-ig tart.

Gálával ünnepel a tíz éves 4 for Dance
A táncegyüttes tíz éves jubileumi gálaműsort rendez, amelyben színpadra állítják a pályafutásuk legfontosabb momentumait. A rendezvényen Sub Bass Monster, Kiss Endi, Szabó Ádám, a Strokes, Dj Pégé és Puskás Peti is színpadra lépnek. A 4 for Dance megalakulásának tíz éves évfordulója alkalmából különleges rendezvényt hirdet “Hagyományainkhoz híven, nem hagyományosan…” címmel. Az Illés Dániel, Enyedi Péter, Bárány Kristóf és Gál Sándor alkotta formáció az elmúlt tíz évben öt kontinens negyven országát járta be, és összesen 1200 műsort adott. A jubileumi gálaműsorban a 4 for Dance Együttes életét végigkísérő koreográfiák és pillanatok láthatóak majd, a kezdeti próbálkozásoktól, a világbajnokságot nyert számokon át, a legújabb műsorszámoktól a legérdekesebb koreográfiákig, tele humorral, sztárvendégekkel és látványos megmozdulásokkal, a jól megszokott minőségi 4 for Dance stílusban.

Új amerikai nagykövet Magyarországon
ambdesignate_bell500Colleen Bradley Bell január 19-től lép hivatalába. Mint azt már korábban megírtuk, a nagykövetasszony rendkívül értelmes, kombinatív és korrekt személyiség, tehát sok pozitív változás várható a magyar-amerikai relációban. Különösen alapozhatunk arra, hogy a valódi értékeket akceptálja Colleen Bradley Bell, a művészet és a szórakozás, a közösség és a nemzetközi kapcsolatok terén is. Sok sikert kívánunk a nagykövetasszonynak! (január 15.)

Golden Globe Díj -január 11.
A filmszakma egyik legrangosabb elismerése az Arany Glóbusz díj, melyet az Oscar-díjhoz hasonlóan, az USA-ban adnak át. Idén is ezer meghívott és a televízió kamerái előtt adták át a díjakat.

Ferenc pápa és az EU
A pápa arra bátorította az Európai Parlament tagjait Brüsszelben, hogy térjenek vissza az Európai Unió alapító atyáinak szilárd meggyőződéséhez, akik olyan jövőt képzeltek el, amely a megosztottságokat leküzdő, a földrész népei közötti békét megvalósító együttműködésen alapul.
Megjósolhatjuk, hogy ebben az évben nagyon pozitív folyamatok indulnak be, illetve erősödnek meg az internacionalizmus terén!

Megújul a Moszkva tér
Január 12-én elkezdik felújítani a legendás Moszkva teret, mai nevén a Széll Kálmán teret. Klasszikus randevú-, találkahelyek közé tartozik a tér, remélhetőleg a felújítás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az “Óránál” érdemes legyen a szerelmeseknek találkozni…És természetesen a vállakozóknak, a diákoknak, a művészeknek, mindenkinek.

Gabora Jótékonysági Focigála – január 10.
DSCN0051Salgótarjánban él egy aranyszívű cigány muzsikus, Gabora János, aki barátaival, partnereivel immár 23. alkalommal megszervezi az öregfiúknak és a profi NBI-es csapatoknak a teremfoci bajnokságot. A bevételt pedig gyermekjóléti célokra költik, idén egy általános iskola kapja a befolyt több milliós összeget. Gabora úr küldetése országos hírű lett – méltán. Jönnek Debrecenből, Nyíregyházáról, Pécsről, Budapestről. A színészek, a szóvivők, a  Sport1 csatorna szerkesztői és a helyi Gabora-team bajnokságát idén a Sport-tvévések nyerték. A rendezvény fővédnöke az élő focilegenda, Nyilasi Tibor volt, aki a lapunknak adott exclusive interjújában elmondta: a mai tízen-huszonéveseknek a focizásban igenis meg kell tanulni küzdeni, célokat kitűzni és elérni. És a grundfoci az alap. Anélkül nincsen jó foci. A szocializmus régi szép időszakában a grundfoci nagyon népszerű volt.

Különlegesen hatásos turmix
Nyers uborka (héjával), sárgarépa, spenót. A szervezetünk vízháztartását, B-vitamin ellátását, Kálium és más nyomelemellátását, pH egyensúlyunkat és még sok fontos feladatot, gyógyhatást biztosít.

Rigai nyitány – január 8-9
Ünnepélyes keretek között, konferenciával és fesztivállal indul az EU elnökség fél évének Lettország. A fővárosba, Rigába várják az EU parlament vezetői és az Európa Tanács elnökét, Jean-Claude Junckert is. Nagy lendületet kell vegyünk, és sikerülni fog felvirágoztatni Európát – erről beszélt a lett miniszterelnök, Laimdota STRAUJUMA a hivatalos honlapján, a EU2015.LV. A “Castle of Light”, a fő elnökségi helyszínt is bemutatta. A honlap publikálja a legfrissebb híreket a lett elnökségről, élő közvetítéseket a rendezvényekről, gyakorlati tudnivalókat, valamint bemutatja Lettország történetét. “Büszkék vagyunk arra, hogy az EU elnöksége lehetünk , mert úgy gondoljuk, hogy ez fontos része az európai családnak, a gazdaságnak, a népek biztonságos együttműködésének!” mondta a lett miniszterelnök.

eulett-1A Lett Köztársaság Budapesti Nagykövetségén tartott sajtótájékoztató január 9-én, őexcellenciája Imants Liegis nagykövet. A magyar vállalkozókat, diákokat különösen érdekelni fogja a digitális technika, infokommunikáció fejlesztése, az egységesebb Európai Unió megerősítése.

A Nagy Szerencsenap – január 3.
Az ötös lottó várható főnyereménye 1.7 milliárd forint. Ez már nagyon jelentős összeg, amiért érdemes szerencsét próbálnunk! Hogyan lehet megnyerni ilyen mennyiségű pénzt, az bizony komoly kérdés, melyre a válasz: titok! A szerencse istennőjének Fortunának a titka. A kaszinók játékai is egy fontos misztérium részei, sőt, gyakran templomként tiszteljük a kaszinókat is. Tény, hogy a szerencsejáték mindenkit érdekel, kicsiket és nagyokat egyaránt. Sok sikert!

Lettország az EU soros elnöke
eu-a1Olaszországot váltja Lettország. Sok, nagyon komoly feladat vár a lettekre, és ránk, magyarokra, stabilan számíthatnak!
A Lett Köztársaság EU-s prioritásai az alábbi kulcsszavakkal jellemezhető: versenyképesség fokozása, felzárkóztatás és bővítés, digitális technika fejlesztése, összefogás. Az EU informális elnöksége nagyon jó platform arra, hogy a tagországok vállalkozói, művészei, diákjai, tudósai, turistái jobban megismerjék egymást. Együtt hatékonyabban tudunk fejlődni! A 2015. január 28-i Évnyitó Média- és Partner-party, Aktivista és Yrisz Klub kiemelten fontos napirendje lesz az EU-s kapcsolataink fejlesztése. Lettország budapesti követségének illetékes vezetője elfogadta a meghívásunkat, így autentikus forrásból fogunk tájékozódni tudni. Sok sikert kívánunk a Lett Köztársaságnak és az Európai Uniónak! (01. 01.)

Nagy tervekkel 2015-ben is!
Az Európai Fiatalok Szövetsége expanziót tervez egyrészt az Európai Unióban, másrészt a nemzetközi kapcsolatainkban. Minden alapunk megvan erre, hiszen témáink, programjaink értékesek. Idén a prioritásaink: testkultúra, művészet és a romantikus szórakozás – vezérelvünk továbbra is: Teljes tesTudattal az örök fiatalság felé!

A két éve indított “Legyünk természetesen egészségesek!” mozgalmunk mellé a “Hangszereljük fel magunkat!” mozgalmat indítjuk 2015-ben. Meggyőződésünk, hogy egy hangszeren való alapfokú játszani tudás az általános műveltség része kell legyen. (01. 01.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük