Világlátó – 2013. január

Posted by & filed under Hírek.

A SONY új okostelefonja
A csúcstechnikáiról és designjáról méltán híres és népszerű japán cég egy új okostelefonnal tör a csúcsra: Xpaeria Z típussal. A vízálló, törhetetlen tok vastagsága csupán 7 mm, és kényelmesen elfér a tenyerünkben. A 16 GB-os memória, a négymagos processzor és egy tucat kényelmi funkcióval tuningolt készülék inkább az igényesek, fizetőképesebbek kedvence lesz. A kamerája még nagyon szuper: a világelső Carl-Zeiss Jéna optikával 13 MP-es felbontásra is képes. Az ára a februári fizetések után lesz nyilvános 🙂

Kezdődik a Hungexpo! – január 30.
A mezőgazdaság lassan felébred téli álmából, és elkezdődnek a munkák. Ehhez segít az Agromashexpo is. Az ipar és a mezőgazdaság számon tartott találkozóján megjelenő vállalkozók  termelők és gyártók számíthatnak az eredményes üzletkötésekre. A társult rendezvények is nagyon érdekesek, sőt hasznosak lehetnek: “Szőlészet és Pincészet”, valamint “Magyar kert”.

Tonk Emil üzleti mesterkurzusok
Az elismert és népszerű marketingguru 25 éves tapasztalatait, megfigyeléseit hasznosítva különleges üzleti akadémiát tart rendszeresen a Lurdy Konferencia Központban. A vállalkozóknak két okból is nagyon jó: értékes információkhoz jutnak és jó nexusra is szert tehetnek a találkozókon.

Új helyen a MOB
A Magyar Olimpiai Bizottság a korábbi székhelyét a Népstadionból áttette a MOMPark Irodaház ba (Bp., XII. Csörsz u. 21.)

A Vállalkozók Klubja Egyesület is talpon maradt
Az 1988-ban alapított Vállalkozók Klubja, amely 1990-ben a magyar-szovjet relációban egyesületté alakult, nagy tervekkel tartott évnyitót, hol máshol, mint az elnöki rezidencián, a lajosmizsei Liza Spa és Konferencia Hotelben. A vidám hangulatba az aktuálpolitikai is belefért, sőt a magyar-orosz kapcsolataink erőben tartása sem maradhatott ki. Ebben az évben a KKV szektor a diáksággal és az EU-val is bővülni fog.

Edison és az izzólámpa
1879. január 26-án mutatta be a nagyközönségnek világraszóló találmányát Edison: az izzólámpát. A korának haladó szelleműek között óriási sikert aratott, s csak kevesek destruálták. A nagy feltalálónak több mint 1000 bejegyzett szabadalma volt. A parapszichológia mestereként zseniális módszert alkalmazott: az éppen aktuális feladatot beprogramozta magának, hogy megálmodja a megoldást. Amikor felébredt, akkor gyorsan lejegyzetelte az eredményeket. Követésre méltó!

miv-kk-1Média-party + Miss Írisz Grand Opening + Yrisz Klub + Laharo party – január 23.
A sajtó szerepe a társadalom tanítása, fejlesztése, informálása. “Hasznosan és kellemesen élni” – ez az egyik jelmondatunk. Ennek fényében szervezzük meg különleges Évnyitónkat. A Média-party a kreatív sajtótréningből, majd az összevont sajtótájékoztatókból fejlődött ki. Egy alkalommal több téma kerül exponálásra. A megjelent újságírókat, partnereket aktiváljuk a témák sikeres megvalósításában. A Miss Írisz Választást Szervező Központ 5 különlegességet kezdeményez 2013-ban. Többek között a Szépségek személyiségére komponált koreográfiát. A tavalyi szépségkirálynők fotói alapján a Rendőr Hagyományőrző Egyesület festőművészes, Csülök Bandi csodaszépséget alkotott. A Miss Írisz fődíja a kristálykorona – szintén bemutatásra kerül. A  műsoros estben olyan sztárok lépnek fel, mint Bányoczky Nóra, Bencsik Adrienn,a Boros Eleonóra hastánctanár, a Hottie Girls hip-hop tánciskola és a B.Elli-Dance Hastánc Iskola. A Laharo party értelme a jelmondatában rejlik: “Jót táncolni jó!” – Mindezek a konstruktív együttműködés jegyében. Az est, és a Laharo party Szépének Bencsika Adrienne lett megválasztva.
A Kristálykorona legendája folytatódik …

A Magyar Kultúra Napja – január 22.
A Himnusz 170-éve született. Kölcsey Ferenc versét Erkel Ferenc zenésítette meg. A mostan használt ritmus lassú, már-már depressziós. Az eredeti zene viszont élénk, lelkesítő – ez akkor lesz használatban, ha a világ megjavul. Reméljük, hamarosan!

Beiktatták az USA elnökét – január 21.
Hatalmas ünnepélyt szerveztek Obama elnök beiktatásának tiszteletére. Nagyon komoly feladatok várnak rá ebben a ciklusban is. A második felében várható lényeges fejlődés, érezhető előrelépés. Az Amerikai Egyesült Államok negyvennegyedik elnökének, az újra megválasztott Barack H. Obamának nagyon sok sikert kívánunk!

Európa Kulturális Fővárosa 2013-ban: Kassa
25 helyszínen, több mint 150 kulturális eseménnyel várja a látogatókat a Kassa – Európa Kulturális Fővárosa 2013 megnyitója január 19-én és 20-án. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat programjai közül nagy érdeklődés övezi a márciusba kezdődő Febio Fest film- és televíziós szemlét, a Tokiói Szimfonikusok májusi fellépését Kazuhiro Koizumi vezényletével, valamint a júniusi Arany Koldus Fesztivált, a helyi televíziók nemzetközi találkozóját. A szervezők jelentős számú vendéget várnak júliusban a zsidó kultúra egy héten át tartó fesztiváljára, a Mazel tov-ra, amelyet krakkói és budapesti együttműködéssel hoznak létre. Szeptemberben várhatóan a közép-európai színházak fesztiválja csalogatja a legtöbb látogatót Kassára, alig egy hónappal később pedig a Kassai Nemzetközi Jazzfesztivál, a régió legrégebbi ilyen jellegű rendezvénye várja a közönséget. Magyarország Kassai Főkonzulátusa is számos programmal készül a kulturális évre: a január 31-én megnyíló kortárs képzőművészeti tárlat tíz alkotó munkáját mutatja be, májusban pedig a Rackajam együttes, a Szegedi Kortárs Balett, szeptemberben a Budapest Bár, októberben pedig a Párhuzamos történetek – Budapest és Kassa, főváros és régiócentrum a 19. század második felében című kiállítás érkezik a városba. (kultura.hu)
Az Európai Sajtószövetség és az Európai Fiatalok Szövetsége delegációt szervez a nyári programok megtekintésére.

Téli sportágválasztó – január 19-20.
A csodálatosan felújított Műjégpályán kerül megrendezésre a téli sportok kedvelőinek. Belépés ingyenes.
Az eseményen az alpesi sít, a sílövészetet, a bobot, a curlinget, a jégkorongot, a műkorcsolyát, a jégtáncot, a nagypályás és rövidpályás gyorskorcsolyát, a sífutást, a hódeszkázást, a szánkózást, a szinkronkorcsolyát, a síugrást és a szkeletont próbálhatják majd ki a látogatók.
Sebestyén Júlia, a 2004-es budapesti műkorcsolya Európa-bajnokság győztese, a rendezvény fővédnöke azt mondta, sok olyan téli sportággal foglalkozó magyar egyesület mutathatja meg magát, amelyben eredményes versenyzők szerepelnek. (MOB.hu)

Az influenza vírusa ellen
az egyik leghatékonyabb gyógyszer az Olajfalevél kapszula. Az olajfának nincsen parazitája, mert a levelében lévő különleges hatóanyagok megölik a vírusokat, bacilusokat, gombákat, a kártevőket. Az Olajfakapszula sok más fertőzésre is jó gyógyszer. Kapható sok helyen: DM, Rossmann, Patika, Natura boltokban is.

XIV. VilágVeleje Fesztivál – január 18-19.
A Millenáris a világ velejévé válik két napra. A fesztiválon fellépők bizonyítják, hogy a Világ Eleje csak most kezdődik: Péterfi Bori, Csókolom, Presszió Tangó Libidó és mások. A kortárs zenék iránt bolondulók és érdeklődők nagy napjai kezdődnek.

Educatio – január 18-19.
A diákok nagy állás és információs börzéje idén a Hungexpón jelentkezik. Hasznos, érdekes előadásokkal, műsorokkal várják a látogatókat. A belépés díjtalan.

Miss Elegance döntő – január 18.
A harminc éven felüli nők is lehetnek szépek, sőt némelyikről azt hiheti az ember, hogy alig van húsz is. A Miss Internet főszervezője, Bodor László különleges versenyt szervez a harminc évesnél idősebb nők számára. Sokan jelentkeztek, voltak konfliktusok is otthon, de akik végül bejutottak a döntőbe, tényleg szépek és kedvesek is. A Belváros egyik kedvenc szórakozó helyén a Creol bárban kerül megrendezésre a szépségverseny, melynek műsorában fellép az angyali szépségű és hangú Bencsik Adrienn is. A verseny eredménye: győztes: Jasztrab Kata.

Egészség és sportnap – január 17.
A téli időszak – hó, jég, hideg – nagyon kedvez annak is, hogy többet törődjünk önmagunkkal, egészségünkkel és a párkapcsolatunkkal. A testedzés ilyenkor nagyon jót tesz. Akár egy konditeremben, akár terepen, vagy otthon de érdemes rendszeresíteni a fél óra intenzív testedzést. És egészségesebben táplálkozni. A jó minőségű magyar termékek fogyasztására is nagyobb hangsúlyt helyezzünk. Január 17-én a Magyar Világtalálkozó szervezői együttműködve a partnerekkel Egészségnapot szerveznek, az Ökonet főtámogatásával.

Megválasztották Bács-Kiskun Megye Szépét – január 12.
A Kecskeméti “Malomban” – üzleti, gazdasági és szórakoztató központban rendezték meg nagy műsor kíséretében (sztárvendég a népszerű énekes Vastag Csaba volt) a Miss Alpok-Adria Bács-Kiskun Megye Szépét. Egy 18 éves diáklány – 9-es rajtszámmal – Szabó Krisztina kapta a koronát és hozzá nagyon sok értékes ajándékot. A Szépség bekerült az Afrodité Galériába.

Tizenhétmilliárd Föld méretű bolygó van a Tejútrendszerben
Minden ma élő emberre legalább kettő jut – közölte Francios Fressin amerikai asztrofizikus legújabb becslését egy hétfői csillagásztalálkozón az Egyesült Államokban. Hogy a rengeteg Föld léptékű bolygó közül hány lakható emberi szempontból, hányon lehet víz, hány van kellően távol, de nem túl messze a napjától, azaz hánynak a felszíne nem túl forró és nem túl hideg, arra még nemigen lehet válaszolni – tette hozzá a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ tudósa. (RPozitív)

FIFA Gála – január 7.
A labdarúgás népszerűsége hatalmas, egészséges sportolást, jó élményeket és jó üzletet is jelent. A nemzetközi szövetség díjátadó gálája ugyancsak nagy esemény, ki kapja az Aranylabdát?
Eredmény: immár negyedszerre is Messi érdemelte ki az Aranylabdát.

Pest megye Szépe: Kálmán Dalma – január 5.
Pót-szilveszteri partival, Vastag Csabi koncerttel kombinálódott a Miss Alpok-Adria és Megye Szépe választás, a Pest megyei versenyzőkkel. Az izgalmas és érdekes forduló győztese egy diáklány, Kálmán Dalma lett.

150 éve született az újkori olimpiák atyja
A francia Pierre de Coubertin báró hatalmas erővel és intelligenciával “újrateremtette” az ókori Olimpia alkotását az olimpiákat. 1963. január 1-jén született Coubertin. Ő találta ki az Olimpia jelképét, az Ötkarikát, lett olimpikon is: versírásban győzött, és a szíván viselte az emberiség sorsát, boldogulását, egészséget. Minden dicsőséget megérdemel a báró úr!

Írország lett az EU informális soros elnöke
Fél éven keresztül Írországra különösen figyel egész Európa. Az informális soros elnökségre most nagy feladatok hárulnak, mert a fő cél, az egységes nemzetközösséggé válás utolsó próbatételeknek néz elé. A bankrendszer, a gazdasági, tudományos, kulturális, sport-egészség és a turizmus adta jó lehetőségeket most jól kell kihasználni, az összefogás érdekében, a széthúzás, a deprimáltság és destrukció ellenében. Annyi biztos, hogy a magyar nemzet az összetartozás-tudatunk erősítésében és az okos megoldások kidolgozásában biztosan sokat fog segíteni Írországnak, hogy a küldetése sikeres legyen. Hajár Írország! Hajrá EU!

A Béke Világnapja – január 1.
Szűz Mária anyaisten napja is január 1. és VI. Pál pápa kezdeményezésére a Béke Világnapja. A nagy fogadalmak, Újév első napján, sokszoros energiával van dúsítva.

Ország jót láss!
A 2013-as év is nagyon intenzívnek tűnik, mind politikailag, mind vallásilag, mind gazdaságilag. Inkább az ellentétes erők kiegyenlítődése, de dinamikus párharca prognosztizálható. Kiemelten jó időpontok: február 23., március 29., június 19. Nagyon kritikus és harciasnak a május 6-a tűnik. Egy kormányváltás is prejudikálható erre az időpontra. Ezután gazdaségi fellendülés, és főleg a vállalkozói szféra megerősödése jósolható. Megnő a szerepe a családnak, a generációknak és a tudásnak.

Minden kedves Olvasónknak sikerekben gazdag, egészséges boldog új évet, szép-élményes 2013-at kívánunk!

Ebben az évben lényeges újításokat, fejlesztéseket honosítunk, melyekkel a magyar és a nemzetközi médiát pozitívabbá, jobbá, hatékonyabbá, konstruktívabbá varázsoljuk. A konfliktusokat is felvállalva, a problémákat megoldva haladunk előre, felfelé, a Nagy Paradigmaváltás szellemének megfelelően. Első nagy lépés: az I. Világlátó Konferencia áprilisban.

Az Európai Sajtószövetség * Világlátó Szerkesztősége

2013. január 1.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük