EPA-LAP 2009Események, aktualitások, hírek, érdekességek
2010

Európa- és újévköszöntő Szilveszteri parti december 31-én a Millenárisban

"Álmok álmodói, világraszóló magyarok!" - eljött a mi időnk, hogy bebizonyítsuk, méltók vagyunk a Népek asztalánál helyetfoglalni, az Európai Unió tagjának lenni.

Magyarország készül a nagy alkotásokra, az új kapcsolatrendszerek kialkítására, egészséges, szép élmények megálmodására, megszervezésére, megvalósítására. Érdemes kilátogatni az év utolsó napján a Millenárisba, megcsodálni a műsort és az éjféli túzijátékot. Kell, hogy ismért éber lélek mosolya legyen az Élet!

Kellemesen, boldogan ünnepelte a világ Karácsony ünnepét - december 23-25.

A szépséges Janits Natasa, kenuvilágbajnok lett az Év Sportolója.

Aranyvasárnap – december 19.

A kereskedelem nagy próbatételének is beszámít az Aranyvasárnap. A Karácsonyra való felkészülés finisében látogatottsági rekordok dőlnek meg: idén 205 ezren mentek csak a Westend Citybe, a színházbérletek 20 %-át ekkor értékesítik, és a városközpontokban található kirakodóvásárokon tolong a tömeg. Jó ez ífy: amit ilyenkor megveszünk ajándéjba, az a szeretetetünkön túl egy közösség, sőt au egész társadalom energiáját is hordozza. A kreatív, az élmény és egyedi ajándékok ereje megnő!

Mögöttünk az ország -interjú egy vizilabdázóval – december 16. FitNight Party

Amikor közdünk, akár az Olimpián, akár más nemzetközi viadalon, mindíg érezzük, hogy mögöttünk van az ország. Óriási erőt ad ez a tudat nekünk, csak így tudunk győzni. Az élsportban a szórakozásra is nagy szükség van. Ha kell kimegyünk a természetbe, vagy a hétvégén egy táncos buliban oldjuk a stresszt. Nagyon jó, hogy négy másik sportággal együtt kiemelt figyelmet és finanszírozást kapunk. Jelenleg sokkal többen jelentkeznek vizilabdázni (gyerekek, fiatalok, sőt lányok is!), mint amennyi vízfelület-kapacitása van az országnak. A vizilabda csapat és küzdősport – meg lehet apasztalni a közöség erejét.”

A Szépségkirálynők hétvégéje – december 3-4-5.

Első ízben került sor egy nagy összetartásos, konstruktív rendezvénysorozatra, melynek középpontjában a szépsékirálynők vannak. Dorogon a Miss Alpok-Adria Komárom-Esztergom Megye Szépe kerül megválasztásra, azután a Miss Hungary after partija, másnap pedig a Szépségek királynőjének megválasztása az Yrisz Klubban. A 15 koronával dicsekedhető rendkívül vidám, kedves, különösen jó vállalkozói szellemmel rendezlkező csodaszép Farsang Dorottya lett a győztes, és a Szépség Nagykövete is egyben, EPA Sajtóigazolvánnyal. A program vasárnap folytatódott a JAM PUB-ban, a Miss Alpok-Adria Budapesti döntőjével.

A mai társadalmi hangulatban emelt dózisban van szükség a jóra, az igazra és a szépre. A hétvégén komplettálódott az ötödik hatalmi ág: a Rendezvény. 2011-ben december 2-3-4-én kerül sor a szépségkirálynők hétvégéjére.

XX. Miss Hungary - november 28.
Jubileumi nagy rendezvénnyel ünnepeljük, hogy a magyar lányok a legszebbek. Zimány Linda és Kosuba L. Szilárd műsorvezetésével 32 szépség vonul fel az estén, a VAM-ban.Répás Lajos versenyigazgató szerint is, az utóbbi évek legérdekesebb, legszebb programjára kerül sor. Tippelni is nehéz, legalább 10-en érdemesek a győzelemre!

Aszépségkirálynő, a XX. Miss Hungary: Gregory Dóri lett, az 1-es rajtszámmal. Mint elsőként az EPA-LAPNAK nyilatkozta: nem is remélte, hogy győzni fog, ezért sokszorosan is boldog. Gratulálunk neki!

Rendszeresen lehet jógázni az Öko-bárban
Reggel 7-30-tól 8.30-ig várják az egészségükre odafigyelő vendégeket az Öko-bárban, a Design Passage-ban, a Király (korábban Majakovszkij) utcában.

Borkai Zsolt tornászvilágbajnok a Magyar Olimpia Bizottság elnöke,

2010. november 19 től! Munkájához jó erőt, egészséget és sok sikert kivánunk!

A Magyar Országgyűlés nagy vitával, de megszavazta a jövő évi költségvetés tervét – november 18.

A hiánynak kevesebbnek kell lenni 3 százaléknál, vagyis a termelés, a konstruktivitás lesz a középpontban 2011-ben. Reméljük, érdemes lesz solgozni, és megérdemelten tudunk szórakozni is. A pedagógus pálya visszakapja 30 éves presztizsét, a vidék szerepe megnő, az idegenforgalom, a turizmus továbbra is húzóágazat marad. A személyi jövedelemadó egységesen 16 %, ami nagy húzóerőt jelent a meggazdagodás irányába. A családok, a gyerekek ugyancsak a fókuszba kerülnek, nevelésük, fejlesztésük központi fontosságú.

Marad a jégpálya – Hungexpo

Egész télen igénybevehető a legnagyobb felületű jégpálya a vásárvárosban. A kora tavaszi kiállítások alkalmával a jélg szerelmesei hozzanak magukkal korcsolyát is

Átadták a Margit-hidat a forgalomnak – november 15.
Alig több, mint egy év alatt sikerült felújítani a Margit-hidat, Budapest egyik legforgalmasabb hídját. Az adminisztrációs nehézségeket sikeresen leküzdve a magyar műszaki alakulat rekord idő alatt teljesítette az előirányzatokat.

Fitnight party - november 18.
A titnes szakma vezetői, oktatói és közönsége havi rendszerességű partijának startjára kerül sor a Mignon bárban. A szaktekintélyek és sztárok csapatépítő bulija is ez a produkció. Este 11 órakor kezdődik. A belépés imgyenes, regisztrációhoz kötött. Mint azt az ötletgazda Dj. Dániel elmondta: a lényeg, hogy mozogjunk, jól érezzük magunkat, olyan társaságban, ahol megbcsülik egymást az emberek. A zene inkább modern, de mivel a célközönség a 18-75 éves korosztály, ezért lesz benne sok retro is. Nagy Sándor, a rendezvény társvezére egyben fitness oktató is. A partin sor kerül egy mini edzettségi, fittségi tesztre is. A legrosszabb és a legjobb eredményt elérők fitness bérletet kapnak, a Huber-fitnes és más stúdiók jóvoltából. A Mignon bár nagyon alkalmas ilyen programok helyszínéül, a menedzsment pozitív szellemű vállalkozók. Az est háziasszonya a Jóban-Rosszban ismert sztárja, a szépséges Vivien.

Wettel lett a Forma1 világbajnoka – november 14.
A 26 éves Sebastian emberfeletti küzdelme a sebességgel és önmagával, óriási dráma, amely happy and-del zárult Abu Dabiban. A Csak a verseny végén szabad összeomlani, a dobogó tetején: Wettel sírógörcsöt kapott, ami jelezte a sportoló komolyságát, hozzáállását a Forma1-het és a sportszerűségét. A gratuláció megilleti. Red Bull kezdi visszaszerezni 2006-ban elvesztett becsületét.

75 évvel ezelőtt született Anatolij Mihajlovics Kotlarszkij, az 
íriszdiagnosztika és a lumineszcens medicina professzora, a 
műtét nélküli látásjavítás - rövid és távollátás, szürkehályog gyógyítás - professzora, a 
Péczely Ignác Íriszközpont szakmai fővédnöke.

IFBB Klasszikus Testépítő Világbajnokság, és Fitness Világkupa - november 20-21.

Magyar lány, Mikó Barbara világbajnok lett fitness-modell kategóriában!
A magyar szervezők (Huber István elnök és Bara Csaba marketinges) megkapták a legnagyobb kitüntetést a  FitnessVilágszerevezet elnökétől. Gratulálunk!

Sportdiplomáciai siker, hogy Magyarországin rendezik ismét a világszervezet legnagyobb versenyét. Huber István, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnöke "kjárta", hogy az Uránia Nemzeti Filmpalota adhat otthont két napra a testépítőlnek és a fitness rajongóknak. Számuk országosan évről évre növekszik, a sportág világviszonylatban 500 milliárd euró forgalommal büszkélkedhett. A rendezvényre már csak protekcióval lehet jegyet kapni, de mehéri elmenni, mert a kiákkírók, a sportolók és a sportvezetők óriási jó, pozitív energiát generálnak.

Erotika Expo és Parádé - november 12.14.
Az erotika az egészség része kell legyen!

Hó-show, SPA és Wellness kiállítás és vásár - november 12-14.
A Hungexpó évzáró programja, sok-sok meglepetéssel készül. A téli sportok kedvelőinek, a wellness és a spa mestereinek és közönségének nagy találkozója. Idén 20 éves a jeles kiállítás, vásár és élmény napok. Megjósoljató, hogy jövőre még többen fordulnak az egészséges életmód, a wellness felé. Érdemes megtekinteni és ifénybe venni a kiállítók ajánlatait!

9. Beauty Forum - Beauty Hair & SPA Szakkiállítás és vásár - november 6-7.
A Syma csarnok zsűfolásig tele kiállítükkal, érdeklődőkkel, jözönséggel. A beauty szakna csúcstaláljozóján érdekes smink, fodrász, jozmetikai bemutatók varázsolják el szó szerint az érdeklődőket. Érdemes gondolni a karácsonyi ajándékvásárlásra is, barátnőnek, családnak, munkatársnak egyaránt lehet értéket találni.

Csillagfény parádé - november 6-7. Paks
Kicsik és nagyok versenyeznek táncban, szépségben a paksi művházban. A rangos eseményt az Atomerőmű és a városi polfármester is támogatja. Budapestről, Pécsről és Szegedről is érkeznek vállalkozói delegációk, ajándékokkal, és erősítik a szépség-mozgalmát. Sor kerül a Miss Alpok-Adria regionális döntőjére is. 
A szépségverseny győztese egy 18 éves, siket-néma diáklány lett, nagyon megérdemelten!

Erotika Kiállítás és Vásár – október 30-31

A tradícionális showfesztivál az erotika és a pornó kedvelői részére. Mint azt a rendezvény főszervezői (Strausz házaspár) sajtótájékoztatójukon kérdésünkre válaszolva elmondták, a vallások normális többsége tiszteletben tartja a rendezvényt, és egyre több látogató mer belépni a kiállítás csarnokába, amely idén is a Syma. Az egykori pornókirálynő Michel Wild kérdésünkre válaszolva kifejtette, hogy filmjeinek mondanivalója az, hogy élje meg az ember szabadon önmagát, örömeit, ösztöneit a szexben. A porónóról pedig illik tudni, hogy az 1930-es években keletkezett műszó, és a kitalálója ezzel nevezte meg mindazt, amire gondol, fantáziál az ember, de nem teszi meg. A demokrácia egyik legnagyobb vívmánya, hogy az álszemérem, a prűdség leküzdhető lett, és a tiszta szerelem és a szex egyre évezhetőbbé vált.

Elektromos kerékpár

Egy magyar feltaláló szabadalma alapján környezetkímélő és izomláz elkerülésére alkalmas kerékprár kerülhet hamarosan forgalomba. A jármű összsúly kb. 20 kg. Lehet lábbal is hajtani, a lejtőn lefelé gurulva töltődik az akkumlátor.

HOVENTA – EVENT EXPO – BUSINESS TRAVEL SHOW – október 19-22.

A Hungexpón került megrendezésre a vendéglátás és rendezvény-technika különleges fóruma. A legegyszerűbb, fastandoktól a csodaszép esküvői installációkig minden felvonult. A vállalkozók részére jó megjelenési, reklámozási, üzletkötési lehetőséget biztosított ez a kiállítás is.

FittParádé - október 17.

A SportMax2-ben került sor a profi erősemberek nemeztközi versenyére. Ismét magyar éremeső, szkanderben, erőemeleésben és fekvenyomásban. A legszebb fittlady ismét magyar lány lett. A helyszínen megjelenő szponzorok közül egy különleges nyelvoktató cég audió-vizuális, komputerrel támogatott módszerrel lett a közönség kedvence. Buranits Ildikó, a profi fittnesz versenyigazgatója által szervezett kétnapos fesztivál idén kinőtte a Sportmax2-őt is.

Generációk Országos Találkozója - október 16.

Az ORFK-RSZKK tradícionálisan teltházas, jó hangulatú rendezvénye összehozza a fiatalokat és az időseket. Kell az energia és kell a tudás is. Együtt szép a világ! Mint azt Simon Géza rendőr ezredes, parancsnok (Yrisz Klub Nívódíj 2009) lapunknak elmondta: a rendőrség jól szervezett, összetartó közösség, ahol méltó megbecsülsét kap mindenki.

A Szépség Világnapja - október 14.

Idén is a Lurdy Konferencia Központ adott otthont a Szépségnek, az istennők küldötteinek, a múzsáknak, a művészeknek és a vállalkozóknak. Az Ecpó keretében a Szépségversenyek Tanácskozásán az európai úniós kapcsolatokról, a Vásár Szépe, Esze és ereje" kezdeményezésről, a szépségversenyek szerepéről is szó volt. A partnerek különleges bemutatókkal készültek, a szakmai igényesség fokozott figyelembevételével. Az esti Gálán az Európa-bajnok Lurdy Fitt Kid mutatott be fergeteges aerobik-tánc fúziót. A Gála fénypontja a Miss Írisz választás döntője volt, melyet az Emese főpapnője, Dara Edit nyert. A Szépségek és a közönség tiszteletére ünnepi műsort adott az ABBA feeling, élethűen felidézve a legendás popegyüttes legszebb dalait. Az Élmény Virága ezen az estén a Fekete tulipán volt egy klasszikus Chopin zongoraművel kombinálva.

Világlátó - szerkesztés - október 11.

Az Európai Sajtószövetség nyomtatásban megjelenő lapja különleges lesz: magyarul és angol nyelven szól arról, hogy mi van Európában, Magyarországon és a nagyvilágban. A Jóságos Újságírók Páholyának kezdeményezése a Világlátó, 2011 januárjától rendszeresen megjelenik Magyarországon és az EU-ban egyaránt. A szerkesztő bizottságho szabadon lehet csatlakozni azoknak, akik konstruktív együttműködésre készek. Elérhetőség: epa@x-party.hu vagy 30/4935804.

A Pozitív Média Hete - október 11-17.

A kezdeményezés arra irányul, hogy a média (internet, tv, rádió sajtó) arról szóljon, hogy szép az élet, a frontális felületeken (nyitó oldal, hírműsor) a jó hatású információk domináljanak, a pozitív kezdeményezések is eljussanak a publikumhoz, sokkal jobban, mint eddig. Vállalkozó, közösség és emberbarát a Pozitív Média Hete, melynek két fontos eseménye is van: a Világlátó szerkesztése és a Szépség Világnapja (október 14.) Expóján a sajtótanácskozás. A szépsgdiplomaták ezen a héten promótálják a társuló médiákat.

Pozitív lett a Pozitív Média Gete kezdeményezés - ezt állapította meg a Szépség Világnapján a Kerekasztal tanácskozás. Jövőre nagyban folytatjuk!

Életfa Chi-kung Fesztivál az Egészségért - október 10.

A Népstadionban különös világrekord beállítását tervezi a Magyar Shaolin Szövetség és az Életfa Egyesület: az együtt lélegzés és sportolás chi-kunggal tömegbázisát 10 ezer résztvevőt meghaladó kísérletet. Egésznapos program során főleg a 30 éven felüliek és a stresszes, elektroszmogos hatásoktól sújtottakata ébreszti rá, hogyan lehet egészségesebben élni, mozogni. A Guiness-rekord kísérlet odőpontja: 14 óra.

Pearl of Danube - Duna Gyöngye - október 3.

A József Attila Színházban kerül megrendezésre a szépség- és szépítőverseny döntője. A 2009-es teljesítményéért "Az Év Legjobb Szépségversenye" díjat is átvehette Krisan Győző mesterfodrász és csapata. Idén különösen látványos, huszonnyolc szépségversenyzőt felvonultató lesz a finálé, amelyben további öt, nemzetközi szépségverseny hazai döntőjére is sor kerül.

Helyhatósági választások - október 3.

Nagy-nagy előkészítes és kampányolás után másodszor szavaz az ország. A helyi polgálmester-jelöltekre voksolunk. A figyelem középpontjában most a közélet, a politika van, reméljük, hogy ezek utánmár a békés, dinamikus építés is bekövetkezik, és a társadalom sokfelé szakadása helyett konstruktív együttműködés fog uralkodni Magyarországon.

Camera Hungaria Díj - szeptember 25.

A hazai televíziós szakma legrangosabb díjainak egyike. Szinte egy élet munkája kell. A jóságosságáról és értelmességéről immár világhíres Kálmán Olga, az ATV főszerkesztője, az Egyenes beszéd legendás riportere megérdemelten kapta meg a fődíjat, melyhez itt is gratulálunk!

25. Spar Budapest Marathon - szeptember 26.

A Városliget fái is drukkolnak, hogy csúcs szülessen a nagy-marathonon. Egyrészt a rajthoz állók száma, másrészt eredményük a fontos. Meg az, hogy egészségesen sportosan éljünk, egyre jobban, egyre többen. A hazai tömegsportversenyek kétségkívül legjobbikának számít a Budapest sportiroda szervezésében immár 25. alkalommal megrendezésre kerülő futóverseny. A közönség szórakoztatásáról külön színpadi produkciók gondoskodnak, és természetesen megjelennek a legjobb, egéászséges termékeket árusító cégek és szolgáltatók. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlható ez a rendezvény, melyen résztvett Nikolas Zurinda, szlovák külügyminiszter is.

Playmate - 2010 - szeptember 25.

A Symbol reprezentatív környezetében rendezték meg a Playboy kicsit laza szépségversenyét. A teltházas buli jó hangulatát a lányok csak fokozták. A három éve alvó versenny felrázta a szakmát, megnövelte a feromonhormonok szekrécióját is. A győztes lány valódi, hús-vér, csillogó szemű és görög-magyar eredetű. Ha így halad tovább, averseny jövőre nagyon színvonalassá válik! 

Natura nap a Patakyban - szeptember 19.

A szakma már hónapok óta készül arra, hogy bemutatssa, mitől lehetünk még egészséágesebbek. Étel, ital, diagnosztika, terápia, tanítás, kütyük, módszerek. A Natúra Napon mindneki megtalálhatja, ami neki jó és egészséges is.

Kormányzati Karrier Expo - szeptember 18.

Nagy sikerrel, érdekjlődéssel szervezték meg első ízben a közigazgatási szféra pályorientációját, elsősorban fiákok számára. Kicxsinek bizonyult a Millenáris Nagyterme, de mindenki sorrajuthatott, és a megjelent minisztériumi képviselők készséggel adtak felvilágosítást a hozzájuk fordulóknak.

Fittbalance a Millenárisban - szeptember 19.

A modernkor sportja, tömegmozgalma az aerobik. Aki szereti, most dúskálhat benne. Egy érdekesség: a jó zene és a társaság hangulatba hoz, ha sportolsz közben edzed a testedet, de a lelkedet is!

Miss Poledanca Hungary - szeptember 18.

A BudNight és a DollHause bemztatja az egyik legkülönlegesebb szépségversenyt, amelynek színpada egy rúd. A rúdtánc gyönyörű képviselői olyan akrobaták, hogy a közönség szinte a cirkuszban érezhette magát. Nőies sportnak számít a rúdtánc, így a hastánc mellett ezt is szívesen ajánljuk a gyengébb nemnek. A Főiskolák Szépe szervezői ismét szenzációsat alkottak ezzel a versennyel.

Triatlon VB - Budapest - szeptember 11-12.

Az eső sem tudta elmosni a legedzettebbek világbajnokságát. Aki kipróbálta már tudja, hogy az úszást a kerékpározásssal és a futással kombinálni milyen nehéz. És egy életre kellemes emlék marad, ha sikerül. A világ sportolói Magyarorszéágot szeretik a legjobban, Tiszaújvárost meg Bidapestet, mert a közönség lelkesedése felér egy aranyérem örömével.

A Magyar Dal Napja - szeptember 12.

Országszerte szól a zene, száll az ének. A legnagyobb városokban és a kisközségekben is műsorokkal megünnepeljük azt, hogy nem csak a magyar lányok a legszebbek, hanem a magyar dalok is. A központi rendezvények Budapesten többek között a BNV-én, a Gödörben, a Rióban lesznek. A magyar zene is erősíti a magyar virtust, a kreativitást és a pozitivitást. Terápiás értékű, amellett, hogy szórakoztató is. Mária napot illően meg lehet ünnepelni.

Magyar - Német Borászok Focidöntője - szeptember 10. Úttörőstadion

Sztárfocistákkal és borászokkal vonul fel a magyar válogatott, hogy végső vereséget mérjen a német csapatra - legalább is józanul ezt tervezik. Détári Lajos és Bock József fémjelezik, hogy megadják ami a sporté és ami a boré. A focimeccs 17 órakor kezdődik, ingyenes, de a támogatói jegy önkéntes, 1000 Ft. Természetesen a helyszínen reprezentálódik a magyar és a német bor és kulinária színe-java. Már előző napon és utánna is lesznek összejövetelek, bemutatók, edzések. Családokat, sportrajongókat és borivókat egyaránt szívesen várnak a rendezők.

Nyit a BNV - szeptember 8-án, a Vásárvárosban.

Ebben az évben a családok, a lakás, a külföldi világlátás van a középpontban. De a hazai és a nemzetközi vállalkozók is a BNV-én adnak egymásnak találkozót, megismerkedésre, üzletkötésre, névjegykártya cserére. Mint azt Barabás János a Hungexpo elnök-vezérigazgatója az Yrisz Klub Nívódíj átvételekor elmondta: a Hungexpo (és különösen a BNV) egy kapcsolatgyár. Kérjük kihasználni!

A szeptember 10-én megrendezett Miss Írisz 4. előversenyén a BNV Szépe Ollé Henriett lett.  A fegyverneki diáklány ebben az évben megnyerte a Tisza-tó Szép címet is. 

Szeptember Feszt - Népliget - szeptember 4-5-6.

Ez a színes fesztivál legjobban van időzítve a tanévkezdés örömeihez. A kellemes erdős környezet a Népliget fáinak árnyékában megjelennek az árusok, a színpadokon a sztárok, produkciók, és a szerelemsek, hiszen a romantika tombol, egyre inkább fontos a szép szó, a szép környék, a jó hangulat. Gál Gábor és csapata immár egy évtizede szervezi meg a budapestiek nyárköszöntő fesztiválját.

Nyíregyháza szépségei - szeptember 11.
A Talentum Teszt Centrum 2007-es felmérése szerint a Nyírségi diákok 15-20 %-a zseni kategóriába tartozik. Főleg a fiúk, de a lányok is, akik szépek, kedvesek. Ez derül ki azok számára, akik figyelemmel kísérik a Miss Alpok-Adria szépségverseny nyíregyházi fordulóját. A műsorban a 20 szépségeknek és a közönségnek sztárok adnak műsort, többek között fellép a híres énekesnő, Papp Annamária is.

Siófoki strand, Palatinus - az élményvarázs.
szerényen megállapíthatjuk, hogy Közép-Európa 10 legjobb strandjai között szerepel a Siófoki Ezüststrand és a Margit-szigeti Palatinus strand. A hely szakrális és egészséges, zsibong és nyugodt. A Balaton vize kicsit tenger, kicsit az ősi emlékek hordozója. Na meg a 21. század is jelen van. A gumi gömb, a jamping, a hullám és sok más alkalmasak arra, hogy a stesszelt látogatót lenyugtasság, majd életerőt beletöltsenek. A gyerekeknek pedig kíváló lángos, fagyi, palacsinta lelőhely. Jövőre a magyar strandokon plusz szolgáltatások koncentrálódnak, a revitalizálás folyamata elkezdődik.

Hazánkba látogat a Dalai Láma!
gA szakma és a nagyközönség régóta várja vissza ezt a nagyon kedves, őszintén szeretni tudó embert. Bizony, manapság sajnos már ehhez is tudás kell, hogy szeressünk. Pedig egyszerű! Hogyan, miként éljük meg szeretettel a szívünkben az élet apró és nagy örömét, gobdjait és sikereit - ezt kell tanulni. A Nagymesterektől élvezet tanulni. Őszentsége a Dalai Láma nagyon nagy mester. Várjuk szeretettel szeptember 18-19-én, Budapesten!

Éljen Augusztus 20!
Különleges újdonságok várják a Budapestre látogatókat. A legjelesebb magyar kézműves és gasztronómiai cégek sorakoznak fel a budai oldalon, hogy bemutassák a világszínvonalat. A békéscsabai ünnepséghez társul egy szépségverseny is és az azt követő VIP partin örszágéltető összekoccintásra is sor kerül a Békési Pálinkaház jóvoltából. Az esti tűzijáték a magyar nép dicsőségét hírdeti. 

Magyarok Országos Gyűlése - augusztus 13-15.
A Magyarok Szövetségének szervezésében fantasztikus, ritka jó fesztiválban lehet része mindenkinek, ha ellátogat Bösztörpusztára. Néhány különösen értékes komponens: Magyar találmányok és fejlesztések seregszemléje, A megtalált falu -közösségi kezdeményezések, Boldogasszony és Mária tisztelet - istenanyai szerepkör a mai hagyományokban.

A maja főpap Magyarországon - augusztus 13-15.
A maja indiánok, az ősi kultúra és tudomány ismerői nagy kincs az emberiség számára. Első alkalommal érkezik hazánkba a maja "Dalai Láma", beavatási nevén: Nomád Farkas. Az ESO TV meghívásának tesz eleget, és hiánypótló előadásokat tart a tévében, a színpadon, az interneten.

15. Laharo party - augusztus 6. - B7.

A szórakoztatás új műfaját teremtő Laharo party célközönsége a 24 +- korosztály. Szóüval mindenki, aki szeret jót táncolni. A z önfelett mulatozás mellett a Miss Írisz választás bonus fordulójában megcsodálhatók 3 tourban a Szépségek. És startol a Retro Dj. Bajnokságf is. A VIP szektroban a megjelent partnerek ismerkedése újabb, jó vállalkozásokat inspirálhat. Nyilván a tánccé a főszerep: latin, roki, klasszikus disco.A közönség nagy Összekoccintása párosul egy jókivánsággal, amit mindenki egy arra alkalmas papírlapra ír fel. A Szuperméz és a Laharo szoknya premierje is nagy sikert igér.

Tiszat-tó Szépe és Miss Alpok-Adria Abádszalókon - július 31.

A két rangos szépségverseny összefpgptt, és a Tisza-tó is békés, kedves befogadó hellyé változott, pontosabban a strand. 2000 látogató, néző, hozzátartozó iizgulta végig a szépségversenyt. Volt benne különleges divatbemutató, Csonka András Kurtánczy Lia műsorvezetése mellett. Húsz szépség versenyzett a két koronáért. Megérte leutazni, jó verseny volt, és a polgármester úr szavaival élve: a lányok szépségének behódolt a vihar is.

Konstruktív Média Parti - augusztus 2. 15 óra

Bp., Bseven - Nagymező u. 48. Az összevont sajtótájékoztatón a társult témagazdák egymás után mutatják be programjaikat a sajtó megjelent képviselőinek. A tájékoztatást követően együtt beszélik meg a témákat, hogyan lehet még jobbá, még sikeresebbé tenni azokat. Fontos a megjelent sajtóképviselők konstruktivitása, együttműködése, hiszen jól látják a közönséget, más szemmel is nézik a témákat, mint a szervezők. Egységben az erő! Témák: 15. Laharo party - retro Dj. Bajnokság - Miss Írisz - Miss Bikini - Szuperméz - Hajmasszázs - Szépségkastély. A rendezvénygez szabadon lehet társulni. Előzetes bejelentkezés szükséges (ld. KAPCSOLAT)

20. Művészetek Völgye - július 23-augusztus 1.

Lassan történelmi nebezetességgé válik Márta Istvánék nagyszerű kezdemányezése. Hogyan lehet "noname" településeket Európa sőt világhírűvé tenni? A tény, hogy sok nehézséget leküzdve, ki kell tartani egy jó elképzelés megvalósítása mellett. Aki úgy gondolja, hogy a művészetek terében jól tudja magát érezni, alkotni és elismerni is képes, azok nagy része mind megfordul Balaton felvidékén, Kapolcs és környékén. A műsorok tekintetében érdemes a honlapon tajékozódn


Spanyolok lettek a focivilágbajnokok - július 11. Dél-Afrika

A Nagy Francia Forradalom ünnepe - július 10. és 14.

A Deák téren vonultak fel a jeles ünnep alkalmából a Francia Kultúrális Központ szervezésében a legjobb francia borok, pezsgők, sajtok termelői. Idén Champagne tartomány volt a díszvendég. Észak-Franciaország régiója híres a pezsgőről. A nagy Francia Forradalom 1789-ben elindította a felvilágosodás korát, az emberek a nép a többség akaratának kifejezhetőségét. Ennek példáját követte a magyar forradalom 1948-ban, megdöntve a despotikus monarchikus kiszákmányolást. A Deák-téri prezentáció és a többi nemzetközi találkozó nagyon jó lehetőség a múlt értékeinek számbavételére és az új, konstruktív kapcsolatok kialakítására. A francia középiskolások delegációja magyar partnereket keresett és talált a kulinária és a turizmus világában. A kilátogatók megkóstolhatták a legjobb borokat, pezsgőket és sajtokat. A vendégzenekarok a kortárs francia zenéből adtak fantasztikus ízelítőt. Jövőre is érdemes lesz résztvenni egy ilyen szép renezvényen!

Emese bál - július 5. Tiszacsegei Szépségkastély.

A lovagkastély konferenciatermében szenzációs műsorral tisztelegtünk ősmagyar anyánk és a honfoglalók emlékének. Fellépett többel lözött a Debreceni Zsiványok (Carmen Táncsport Egyesület), Kozma Ágnes énekművész. A Miss Írisz választás 2. előversenyét megnyerte, és így 2010-ben emese főpapnője lett a kazincbarcikai Dara Edit.

Főiskolák Szépe döntő - június 30. Bad Beach

Az egyik legszínvonalas szépségverseny különlegessége, hogy a versenyzők mindegyike a felsőfokú tanulmányai mellett a szépségre is készül. A fergeteges hangulatú bulin a jobb szponzorok ételt-italt is kínálnak. A döntőbe bejutott lányok bizonyságát adják, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon, és nagyon okosak is.

Kapcsolatkoncert: Rod Stewart . június 26. Hősök tere

A T-Mobile minden évben megrendezi a Kapcsolat ünnepét,

június utolsó szombatján, Budapesten a Felvonulási téren. Kevesen tudják, hogy az a sztár, aki idén ellátogat hozzánk fáklyavivője az egészséges művészi alkotásoknak: "tisztán, drog nélkül" az egyik jelszava. Rod a klasszikus disco koronázatlan királya. Már most nagy tömegek készülnek, várják a bulit, hogy Kapcsolatba kerüljenek: Egymással, a zenével, a hangulattal. Ilyenkor érdemes egy nagyot kívánni, elhatározni, mert a tömeg ereje segíti a résztvevőket, a közönséget. Természetesen a kiegészítő programok is izgalmasak lesznek. Legyenek ezek is kellemes meglepetések!

Kispesti Retro Party - június 12-13.

Harmadik alkalommal szervezi meg a kispesti önkormányzat ezt a nagyszabású, világraszóló retro-bulit. Idén is a jó hangulatot a méltán híres sztárok biztosítják. Fellépnek többek között az Irigy Hónaljmirigyek, a Neoton, a Forgatag együttes (közkedvelt zenére korepgrafűálnak népttáncosok vidám műsort) és a diszkóvilág csillagai a Goombay Dance Band. Kicsik és nagyok egyaránt átadhatják magukat az önfeledt szórakozásnak, a hetvenes-nyolcvanas évek felejthetetlen hangulatának

Stargarden  június 4-5.
Omega, Neoton, Nox, Deep Purole, Ossibissa - és mégharminc hazai és világsztár tart zenei és hangulati továbbképzést a nagyérdeműnek. Egy amerikai vizsgálat szerint (1979) a harmónikus zenék hatására az emberi agy domináns agyhullámai 6 és 10 Hz között intenzívebbé válnak. Ennek hatására 4-10-szeresérw n9vekszik a DHEA szintézise és szekréciója. A szép látvány, a barátságos hangulat pedig a a DGEA - ösztrogén, tesztoszteron átalakítását fokozza." A NEO FM bemutatja: hogyan lehet örömöt szerezni a világslágerekkel! Helyszín: Népstadionkert, Budapest. Jegyek talán még a helyszínen vásárolhatók. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt teráoiás értékű a Stargarden!

Indul a Duna Gyöngye - május 31.

A Krisan hajón startol a Duna Gyöngye szépség és szépítő verseny, showszínház, parti. Akik ismerik már ragaszkodnak hozzá, akik még nem ismerik, érdemes jelentkezniük egy jó társaságba, hogy minden hónap utlsó hétfőjén a szépségnek hódoljanak.

Gyermeknap - május 30.

Az utóbbi időkben a gyermekekel való foglalkozás nem volt központi téma same a médiában, sem a politikában. Pedig a gyerekek is jelentik azt a nagy erőt, jóságot, szeretetet, amit egy társadalomnak a létezéséhez kötelező lenne táplálni, fejleszteni. A gyermeknapon egy kicsit adhatunk vissza a kicsiknek abból a hatalmasból, amit adnak a felnőtteknek.

Esküszik az új Kormány - május 29.

Hosszas tortúra után végre megalakult az új Kormány, melynek kijelölt miniszterelnöke Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP vezetője. A miniszterek eskütételére szombaton koradélután kerül sor, amelyet nagy ünnepség követ a Kossuth téren. Drukkoljunk, hogy legyen mit ünnepelnünk!

Modellversenyek - május 29-30.

A Lidóban az Anfel Face szervez egy hosszú sorozatnak végállomását jelentő modellszépségversenyt. Szanyi Ica, a Miss Alpok-Adria egyik szervezője és a modellügynökség vezetője elmondta: ez aversenysorozat jól példázza, hogy szépsnek lenni, maradni érdemes. A modellek sok jó munkát kapnak, a divatbemutatók nemcsak hasznosak, hanem hangulatos élményeket is jelentenek. Ma ez a trend.

Hasonlóan vélekedik a Miss Modell vezetője, Répás Lajos (Yrisz Klub Nívódijas 2007-ben) is, aki a Lurdy Házban szervezi meg a Fashion and Face Modell tehetségkutató verseny döntőjét. A helyszínt Európa legrangosabb pókerszalonja biztosítja, a Red Dogban. Mindkettőre érdemes ellátogatni, különösen a szakma, a partnerek, a sajtó részére izgalmas program.

Euróvíziós Dalfesztivál - május 29. Duna tévé

240 millió néző csodálhatta végig Európa egyik legnagyszerűbb zenés koprodukcióját. Mint ismeretes a NOX együttes járt a legközelebb a győzelemhez a magyarok közül, ezelőtt négy évvel. A mostani produkciókat megtekintev mindenki örülhet: a szép-jó zene él és virul, a tömeg jóízlését fejlesztve.

A verseny győztese a német Léna lett, szinte egyértelmű volt.

Országos Edzettségi Tesztnap - május 16.

Teljes testudattal az örök fiatalság felé! Legyünk egyre edzettebbek, és az egészséggel foglalkozzunk, az öregedést pedig kezdjük elfelejteni. Ennek érdekében rendezzük e napot, immár hagyományosan. Feladat: az edzettségi indexünk fokozatos fejlesztése, növelése.

Múzeumok Éjszakája - május 15.

Mára százezrek látogatnak el az ország múzeumaiba ezen a napon. Szombaton és vasárnap múzeumi majális, vásárral, fesztiváli műsorral, különleges tárlatvezetésekkel. Szombaton éjjel pedig a misztikumé a szerep. Örök élmény, jó emlék a múzeumok éjszakája. Különösen ajánljuk Budapesten a nemzeti Múzeumot, mert a klasszikus zenei koncert hallgatása közben az ember szelleme ellazul, ótra kel, tértől és időzől függetlenül bekalandozza a világot.

Országgyűlés - május 14.

Régóta készülünk erre a pillanatra, amikor is megalakul az újonnan megválasztott kormány. Orbán Viktor fidesz-elnök vezetésével nyolc csúcsminisztérium nagy reformot sejtet - reméljük a magyar nemzet, a magyar nép helyzete lényegesen javulni fog. A csillagok sok jót sejtetnek!

6. Jazz és Borünnep - május 7-9. 

A Budai várban kapott helyet száz cég, a legjobb hazai borok előállítói és forgalmazói. A jazz-zene kísérő hangulata mindenkléppen csak az egészségünkre vált.

EU-nap - május  8. 

Országszerte nagy megemlékezés arról az ünnepélyes pillanatról, mikor is Magyarország teljes jogúan csazlakozott az Európai Únióhoz. A népek barátsága, együttműködése új dimenziókba léphetett. Hatánk nyert, és az EU is nyert hazánkkal - már történelmi tény.

INDUSTRIA - május 4-7. 

A HUNGEXPO területén szervezik a hazai és a nemzetközi ipar legnagyobb seregszemléjét. A vegyipar, a mikroelektronika, a környezetvédelem is helyet kapm sőt egyre nagyobb rangot. Vállalkozóknak, tudósoknak, munkásoknak, érdeklődőknek kínál szímpompás vásárt idén is a HUNGEXPO.

Fittbalance - május 2.

Sportarénában tombol az aerobik, a fittness és minden ami ide kapcsolható. Korosztály jellemzően a 16-18 évesek, dok lány, figyelnek testükre, lelkükre, ezért a világ legszebbei a magyar lányok.

Éljen Május Elseje! 

Nagy ünnepségsorozattal indul a majális, szerte az országban koncerteket, fesztiválokat rendeznek, ezzl is ünnelve az emberi civiliáció egyik legnagyszerűbb vívmányát, az értelmes munkát. Másnap Anyáknapja, illő tisztelet minden anának, aki áldozattal, szeretettel gondoskodik gyermeke fejlődéséről!

Országgyűlési választások - április 25.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség  megszerezte a parlameni mandátumok kétharmadát, így valószínűleg Orbán Viktor lehet a miniszterelnök, és alakíthat kormányt. Három párt jutott még be az Országgyűlésbe: az MSZP, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Lehet más a poéitika. Az emberek többsége kiváncsian és pozitívan várja a további fejleményeket.

BEAUTY Fórum és Kiállíítás - április 24-25. Syma csarnok

Minden, ami kozmetika, szépségápolás ilyenkor a Beautyn megtalálható. A szakma csúvstalálkozójának is tartják, de a nagyközönség is érdekelt a Fórumban.

Gyulai Pálinkafesztivál - április 16-8. 

Ha van ajánlható színpompás rendezvény, kicsiknek és nagyoknak eyaránt, akkor ez a fesztivál biztosan az! A Z-radio.hu külön tudósít erről is

Országgyűlési választások első fordulója -. április 11. 

Régóta várja az ország a felfrissülést, az újabb, pozitív impulzusokat. Ilyenkor tavasszal jó választani, mert az életerős energiák a tudással társulva fogyasztható gyümölcsöket terem . vagy legalább is nagyon reméljük!

Hastánc gála -április 9. E-10.

A mestertanárok oktatójának főszereplésével csúcstalálkozót tart a hastáncvilág Budapesten. A Bellybea Stúdió meghívására üt országból érkeznek csapatok, és mesterkúrzust tart a világ leghíresebb hastáncosa: Raqua Hassan is. Ekeven bizonyítéka annak, hogy a hastánc nőiességet és fiatalságot teremt!

Táncháztalálkozó - március 27-28. Sportaréna. Európa legnagyobb táncháztalálkozója és kirakodóvására. Idén is 25 ezer látigatót várnak. Mint a fprendező, Hollkői Lajos elmondta: ezen a endezvéyen a magyar és környező országok táncművészei adnak bemutatót ezer év művészetéből. 2500-an lépnek színpadra. A rendezvényt a magyar Kormány is támogatja.

TesTudaT Konferencia és Írisz bál - március 25.

Különleges, mindenkit érintő témák a napirenden: az örök fiatalság és a 21. század vallása. Az esti bálon rajtol a 
A TesTudaT Konferencián megjelent és előadást tartott Sólyomfi Zoltán, főtáltos, Bíró Ica, dr. Lakos Gábor (a VEMMA szakértője) és Juhász Éva Nu Skin szakértője) is. Vitaindítóként Szilvásy Péter, a Lélekkutató Intézet igazgatója tartott megnyitót. A Konferencia üzenete a világnak: "Teljes testudattal az örök fiatalság felé"

Az esti Írisz bálon startolt a Miss Írisz választás, idén kilencedik alklommal. Különlegesség az Inreraktív Musico Theatrum premierje, az "Álmot lát egy lány" címel. Startol a Szép Magyarország c. film és a Szép Európa filmprodukció is. Helyszín: Krisan Hajó, VOX CAFE  Az Írisz bál szépe a csodálatos Horinka Zsanet lett.

Március 15! - nagy nap ez a magyar emberek számára. 1848-ra emlékezünk, a Petőfikre, Kossuthikra, Széchenyikre,így tartjuk égve a márciusi ifjak szellemi fáklyáit. A nagyobb pártok is fényesítik maguka, ünnepi megemlékezést tartanak szerte az országban Jó nagyarnak lenni!

Utazás 2010 - a Hungexpo egyik legkdveltbb kiállítása (6 másik csatlakozott) idén látogatócsúcsot döntött. Görögország és Törökország volt a díszvendég. A színes műsorokat sokan látták, tapsolták. Az utazási irodák taroltak, ugyanis a kedvezményeket ilyenkor stöbben veszik igénybe. Egyőrült betelefonáló miatt bombariadó is volt. A Hungexpo a közönségnek felajánlitta, hofy a jegye egy másik alkalommal ingyenes belépésre jogosít.

Kampány

Elindult a politikai kampány a választók kegyeiért. Minden párt összeszed apait-anyait, annak lrdeklben, hogy követésre méltó legyen. Az MSZ február 20-án tartott kampánynyitóján többk között Ledvai Ildikó pártelnök és Mesterházy Attila prezentálta vezérgondolatait. A nagy tömeg vastapsával jelezte szimpátiáit. Korábban Orbán Viktor az ellnzéki árt vezetője tartott évértékelőt, amelyben réutatott a feladatokra is.

Szóvivők bálja - február 19.

Európai Kongresszusi Központban bálozott a hazai közélet színe-java, szóviők, cégek, hivatalok vezetői, hozzátartozói. A hangulat alapján 10 pont, a műsor 10 pont, a társaság 10 pont a szakmai zsűri véleménye alapján

Új hajtrendek - február 18.

A President Hotelben mutatta be Krisan Győző mesterfodrász (az Yrisz Klub Nívódíjas tagja) és csapata a 2010-es extrém és hétköznapi frizura trendjét. Érdekesség: a a sejtelmesség a színeségben és a haj túnusában rejlik.

Miss Alpok-Adria magyar döntő - január 16.

Közép-Európa egyik legrangosabb szépségversenyét tavaly Maximovits Anett (az I. TesTudat Konferenia kampányarca) nyerte. Az idei mezőny is nagyon sép, kedves,érdemes megcsodálni, a műsorral együtt, este 8-tól, a budapest Calipso-pubban.

Pécs Európa Kultúrális Fővárosa - megnyitó 2010. január 10.

Bajnai Gordon miniszterelnök, Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Páva Zsolt Pécs polgármestere menyitójával kezdetét vette hazánk európai fesztiválja, ami Európa magyarországi seregszemléje. A főtére százezres tömeg és Európa szerete milliók csodálhatták meg a nyitgálát. Ebben az évben 400-nál is több program kiemelt esemény várja az idelátogatókat. A magnyitó ünnepségről a Z-rádió és száz tété egyenesben adott közvetítést.

A hír: hatással rendelkező információ.
A hatás: megváltoztatja az egyén, vagy a közösség állapotát. 
A jó hír: jó hatású, a rossz hír: rossz hatású.
Ha adsz egy jó hírt - visszakapod, ha nem adsz - azt is visszakapod!
Ha rossz hírt közölsz: visszakapod, ha nem közölsz, azt is visszakapod!

Csak saját fotóval dolgozunk.

Az Yrisz Klub és az Európai Sajtószövetség egyik fontos célja: önmagunk és a környezetünk állapotának a javítása.

Megjegyzést, véleményt, infót az Európai Sajtószövetség részére:
epa@x-party.hu
címre kérjük elküldeni!

Az EPA-LAP főszerkesztője: Szilvásy Péter, elnök.


Last changed: 12/28/2010, 14:58:52