EPA-LAP 2007

EPA-LAP 2008

A Szépség Világnapja - október 14.

Galéria

Az Yrisz Klub és az X-party Központ honlapjának főoldala

X-party

Partnereink

Szótár:

Miss Írisz választás - szépségverseny

Emese bál - július 5.

Kormányzati Tanácsadó Jósda

Lélekkutató Intéezet

 

EPA-LAP
2009
Események, aktualitások, hírek, érdekességek

Miss Hungary döntő - december 19. Westend Hiltonban kerül megrendezésre a legrongosabb nemzeti szépségversenyünk, a Miss Hungary. Idén 23. alkalommal. Harminchat szebbnél szebb lány lép kifutóra, a szépségkirálynő cím elnyeréséért.

Természetgyógyász karácsonyi fesztivál - december 6. A hagyományos medicina kedvelőinek legnagyobb szabású rendezvénye minden évben ismét több ezer nézőt vonz. Az eelőadók a szakma legjobbjai. 200 kiállító és szolgáltató is megjelenik. Ezt mindenkinek jó szívvel ajánlhatjuk!

Fitt Aréna - november 29. Sportaréna - Aki szeret jót mozogni, egészségesen élni, annak ezt a rendezvény mindenképpen érdemes meglátogatni. A Budapest Sportiroda és az IWI szakmai közreműködésével az aerobik világ képződik le egy napra az arénába.

2. Kung-fu Világkupa - november 21-22. - Nemzeti Sportcsasrnok. A nagymesterek szervezésében, a Tigris fővédnökségével sikeresen megrendezték a sportág seregszemléjét. A magyarok arattak, de jutott érem a többi, 14 országnak is. A finálé gáláján Kínából érkezett művészek tartottak előadást, az oroszlántánc világritkaságnak számít.

Országos Edzettségi Tesztnap - november 14. ORFK RSZKK sporcsarnokában sikerült a szakmai és szervezési alapokat is kompletten kidolgozni, annak érdekében, hogy 2010. májusában tízezreket megmozgató programmá válhasson a Tesztnap. Legyünk egyre edzettebbek!

Éljen November 7! - A Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepe. Az Yrisz Klub és partnerei pakson ünnepeltek, és megtekinették a Csillagfény parádét, melyen megválasztották a csillagocskákat, Paks Szépét és a Miss Alpok-Adria Pest megyei győztesét.

A Szépség Világnapja - október 14. Budapest, Lurdy ház Sikermix Konferenciaközpontban kerólt megrendezésre. A déli megnyitóval a Szépség Expo, a 19 órakor elhangzó szignállal a Gála kezdődött el, a szépség istennőinek tiszteletére. A műsorban fellépett és koncertet adott a világhíres Fourtissimo fűvós együttes, a színvonalas produkciójukért kiérdemelték a Szépségek Díját is. Az Ezüstfátyol hastáncverseny győztese a siófokról érkező csapat, a Jeratel lett. A 7. Miss Írisz a kecskeméti Darényi Szilvia örömmel, könnyekkell küszködve vette át az ajándékokat és a Kristálykoronát.

Fitness Modell Magyar Bajnokság - október 11. Olyan szépségek indulnak a versenyen, mint Paczolay Claudia, vagy Homonnai Fanni. A stefánia Palotában kiderül ki a legfittebb és a legszebb 2009-ben Magyarországon. A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség programjára lehet jelentkezni, vagy drukkolni a kedvenceknek. A lányok jó példát mutatnak az egészségkultúrából is.

Őszi Divatshow az Árkádban - október 10. Három hétig készült 30 tánncos, modell arra a bemutatóra, aminek küönlegessége volt, hogy jelmezeket használt, musicel-koreográfiát alkalmazott. A közönség pedig megállt a vásárlásban és csodálkozott, mert ilyet a tévében láthattak, a párizsi divatrevükben.

SPAR Budapest Marathon - október 4. A klasszikus, igazi nagy megmérettetés, féfias erőpróba a Városligetből rajtol. Egy maratont végigfutni tudni amatőröknek dicsőség, egész életre szóló szép emlék. A profiknak pedig "őrült" verseny. "Hogyan lehet három órán belül lefutni ?- ez örök titok marad" - mondja az egyik győztes, aki két és negyed óra alatt ért be a célba. A Budapesti Sportiroda szervezése garancia a magas színvonalra ésa verseny tiztaságára, na meg az afterparti jó hangulatára. Tízezren vesznek részt a futók fesztiválján, és kb. húsz országból érkeznek versenyzők. A Budapest Marathont már jegyzik a világ legjobb maratonjai között. És a jó kondícióhoz pedig szükség van a jó táplálkozáshoz is, tehát a SPARra is. Nézelődni, kiállítani, drukkolni vagy futni - egyránt élmény e napon.  A magyar bajnok, Tóth Tamás 2 óra 26 perc alatt teljesítette a távot.

5. születésnapját ünnepelte az Atlantis - október 4. A méltán Nívódíjas kaszinó monstre programmal tette emlékezetessé a Fortuna egyik legszebb templomának öt éves működését.

IX. Police Szüreti Fesztivál - október 3. ORFK RSZKK. A szüret nagyban tart. Hazánk nemzeti jövedelmének 60%-át tette ki a bor, az isteni nedű - a XVI. században. A rendezvényeken nagy mulatsággal, jókedvvel "tuningolják" az italt. Első ízben kerül megrendezésre a Szüret Szépe választás a Police fesztiválon. A szépségeknek Kondorossi Ferenc, rektor gratulált és adta át a díjakat. Szüret Szépe 2009-ben Lengyel Nikolett lett, aki 17 éves diáklány.  A fesztuvál egyik szervező partnere a Cigány Önkormányzat, magasrangú vezetőkkel képvisletette magát. A józan hangulatra inkább a vidámság volt jellemző.

60 éves a Kínai Népköztársaság - október 1. Óriási ünnepléssel emlékeznek meg Kínában arról, hogy hatvan évvel ezelőtt hozták létre a társadalmi fejlődés magasabb szintjével, a szocializmussal, a Kínai Népköztársaságot.

Pearl of Danube döntő - szeptember 26. A mostanában megnyilt korszerű és ige nagy szórakoztatócentrumban lesz kiválasztva a Duna Gyöngye és még öt szépségkirálynő. A Krizsan Győző mesterfodrász rendezésével fémjelzett produkció igazi show, hiszen a szépségek mellett a szépítők: sminkesek és fodrászok is versenyeznek. Az év során 12 elődöntőből 20 szépség került a fináléba. A Duna védelme és értékelése egy szépségverseny apropóján kerül a középpontba.

14. Erotika Kiállítás - október 26-27. Syma csarnokban tartja ismét a szervező Strausz Bt. a legendás erotika fesztivált. Idén először megválasztják a legerptikusabbnak tartott Miss Erotikát is. a rendezvény évek óta tízezreket vonz jelezvén, hogy szükség van az egészséges erotikára.

Fitbalance az egészségért - szeptember 20. Budapest Sportarénában ezreket jól megmozgatnak, egészségesen táplálnak, hogy még egészségesebbek lehessenek. Mozgással.

Ismét Barroso - szeptember 16. Az Európai Parlement ismét, nagy többséggel újraválasztotta Jose Manuel Barrosót az EU Bizotssága elnökévé. Programjáról, új kezdeményezéseiről az újjáalakított EU Kormány hamarosan tájékosztatja a nagyvilágot.

Virágfesztivál - szeptember 19-20. Szigetszentmiklós. A szakma legnagyobb virágbemutatója, a közönség legnagyobb örömére. Műsorok és programok, kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Venus Budapest - szeptember 18-19-20. A Hungexpo legnagyobb pavilonjában, az "F"-ben rendezik meg az Erotika Expo és Vásárt. A 18 éven felülieknek szóló önfeledt szórakozás, kikapcsolódás mindenképpen hasznos dolog. Az erotika mellett lesz sok pornó is. Nagyon kevesen ismerik a szó tartalmát, eredetét, mivel a prűdség az átlagosnál nagyobb. A pornó szót egy francia filmrendező konstruálta vagy 50 évvel ezelőtt, és arra utal: amire elvadult fantáziával szeretsz gondolni, de nem teszed meg. A Vénus Expón az erotikus művészet is helyet kap:fotópályázat, festménykiállítás és termékbemutatók leznek megcsodálhatók. További információk:

Fittbalance az egészségért- szeptember 20. Budapest. Papp László Sportaréna. Az egészségünk 21. századi karbantartásáról szól ez a nagyszabású mozgás-fesztivál. A Magyar Testépítő és Fittnesz Szövetség komponálja a partitórát, és a reperotár a ma ismert fittnesz legszélesebbje lesz. Kedveményes jegye 2990 forintért a Westendben is megválthatók.

Leköszönt a Házelnök - szeptember 14. Szily Katalin (MSZP) nagyszerűen végezte házelnöki tisztségét, éveken keresztül fáklyavivője volt a normális, emberséges és barátságos hangvételnek, nagy tudással és lelkiismeretességgel látta el az Országgyűlés elnökének komoly feladatait. Az őszi űlésszakot a továbbiakban Katona Béla (MSZP) képviselő fogja levezényelni.

A Magyar Dal Napja - szepteber 13. Országszerte több helyszínen ünneplik meg a magyar dalokat. Zene, tánc, ének lesz bőven, mi fülek, toroknak ingere. Egyik központi rendezvény helyszíne a BNV - emiatt is duplán érdemes kilátogatni hazánk legnagyobb vásárára. Az MDN főtámogatója, az FHB.

 BNV Szépe cím - szeptember 11. Az Yrisz Klub és a Kir-san hajó összevont sajtó és before partiján bemutatásra került a Pearl of Danube szépségverseny döntőjének programja, valamint a Szépség Világnapja október 14-i programja, koncepciója. Ugyanakkor a Miss Írisz választás 4. fordulójakén a BNV SZépe címet a bulgár-magyar származású 20 éves szépség, Mihajlov Ljuba Éva kapta meg, a szponzorok ajándékaival (egy művészi, limitált szériás strandtáska, magyar találmány alapján készített instant céklapor, a Tiszacsegei Szépségkastélyba két éjszakás jutalomút) A rendkívül kedves és tényleg nagyon szép Ljuba volt a Before parti háziasszonya is.

Budapesti Nemzetközi Vásár - szeptember 9-13. A száztizenharmadik. Megújult Vásárközpont, az ország legnagyobb, leggazdagabb vására, kiállítása. Ahogyan az Yrisz Klub Nívódíja enök-vezérigazgató Barabás József elmondta lapunknak: a BNV egy kapcsolatgyár. Idén illik egy újabb jelző is: élményközpont. Három, nagyon lényeges érdekességre hívjuk fel a figyelmet:
1. Díszvendég a Kínai Népköztársaság. A nyitónapon a nagykövetség és a kínai kormány képviselői is jelenvannak. Tradícionális termékek, csúcstechnikák, gasztronómia és műsorok teszik pompázatossá az ország bemutatkozását - D pavilon.
2. Géniusz Európa - nemzetközi újító, feltaláló fesztivál - kiállítókkal, bemutatókkal, 300 találmánnyal. Főnök: Dr. Vedres András, aki a magyar és a nemzetközi feltalálók szövetségének is az elnöke. Gálanap: szombat - a 26-os pavilonban találhatók.
3. Otthon, otthon - minden ami lakberendezés, játék, iroda, nagyszoba, bútor és kiegészítők.
Plusz: INTERWOOD (faipar), AGRÁREXPO, Oktatás het, Nyelparádé, Játszóház, Szépítősziget, Olvasósátor, Divat és stílus-trend.
Ráadás program: a Magyar Dal Napja alkalmából Presser Gábor kezdeményezésére ünnepi koncert.

Szeptember-feszt - szeptember 3-5. A Bólyai-kertben, Pestlőrincen és a Népligetben kerül megrendezésre az iskola-indítónak is nevezhető programsorozat. A több tucat koncert jó hangulatot ad az új tanévhez. A belépés díjtalan!

Európa Televízió Budapest évadnyitó - szeptember 3. Budapest TV székháza előtt és benne óriási ünnepélyes évadnyitó készül. A neves sztárok közreműködése (Poór Péter, Kádár Mónika, Komáromi Pisti, Pitti Katalin, Leblanc Győző és még sokan mások) mellet, és Lévai Katalin EP képviselőnk fővédnökségével indítja a BP tévé az őszi idényt, és egyben megújul. A felső vezetés stratégiai döntése alapján Európa Televízió Budapest nevet viselik ezentúl. Továbbra is erőszakmantesek, vidámak, szórakoztatóak, barátságosak, tanulságosak lesznek, és haladnak a korral. Részletek a nyitóbulin.

Energia-tapasz - új termék jelent meg a bináris MLM rendszerek palettáján. A csak természetes alapanyagokat tartalmazó trnszdermlis (bőrön keresztül felszívódó) tapasz hatásai: növelik az energiát (kávé, energiaital kiváltható), csökkentik a pocakot, a feneket, ha a zsíszövet nagyobb a kelleténél. A nanotechnológia a 21. század terméke, büszkék lehetünk arra, hogy a tudósaink ilyenre is képesek!

Hajrá Loki!- augusztus 25. Budapest. A világhír előtt áll a debreceni focicsapat. A Népstadionban mérkőzik meg a bulgáriai ellenfelével. Az idegenben szerzett 2:1-es vezetés, na meg a hazai pálya, közönség előnye erős hátszelet jelent a Bajnokok Ligája főtáblájára való bejutáshoz.A 2:0ás hazai győzelem, és a BL-be való bejutás nagy dicsőségére vált a magyar labdarugásnak.

Mesterségek ünnepe - augusztus 20-23. Budavári Palota. A nyár egyik legszínvonalasabb fesztiválja idén újított: külföldi vendégekkel, francia művészekkel tette még színesebbé a nemzeti ünnepünket. A kirakodó vásár felfogható élő történelemórának is, hiszen az urbánusok többsége számára manapság ismeretlen tárgyak (tyúkültető, kosras eszközök stb.) lesznek láthatók, sőt használhatók is. Kezdés minden nap délelőtt 10-kor, zárás kb. este 10, 11 órakor. A színpadokon a népzene, a világzene, a fúziós táncok gyöngyszeeiben gyönyörködhetünk. A rendezvényt a Népművészeti Egyesületek Szövetsége rendezi, immár 23. alkalommal.

Éljen Augusztus 20! - Az új kenyér,az új alkotmány, Szent István ünnepe, a magyar nemzet összetartozásának kiemelten fontos napja. Tisztavatás, vízi és légi parádé a Dunán, az államfői, a kormányfői és az országgyűlés elnöke szól a néphez és a nagyvilághoz: jó magyarnak lenni! Este tűzijáték - békésen, ünnepi hangulatban.

Húsz éves lett a Nap Kelte - augusztus 19. Székely - Havas - Forró - Gyárfás riporter "mesterekkel" indult útjára, még a régi szép időkben a liberális, de konzekvensen jószándékú reggeli tévéműsor. Az évforduló tiszteletére egy reprezentatív összefoglalót láthattunk a reggeli Nap Keltében. Gratulálunk az eddigi elért eredményekhez, a színvonalas produkciókhoz, és további sok sikert, jó egészséget kívánunk a Csapatnak, és természetesen nagy és megelégedett nézőközönséget is!

Brazil sportminiszter kitüntette az ÁEK-et - augusztus 17. Budapesten járt a brazils sportminiszter, és a média nyilvánossága előtt megköszönte a magyar egészségügy dolgozóinak, hogy a híres Forma-1-es pilótájukat, Sennát ért baleseti sérülést nagy szakmai hozzáértéssel, emberséggel meggyógyították. Az elismerés jeleként egy óriás.serleget adott át dr. Szilvásy István dandártábornok főigazgatónak és Szekeres Imre honvédelmi miniszternek - ezzel is erősítve a magyar és a brazil nép barátságát.

Magyarok lettek a győztesek - augusztus 16. A Londonban megrendezett öttusa világbajnokságon a férfiaknál mind csapatban, mind egyéni összetettben a magyarok győztek, a nőknél a csapatunk (benne gyenesei leila, aki a tavalyi Olimpia Szépe választás fővédnöke is volt) ugyancsak dobogós lett, az előkelő bronzérmet szerezte meg.

4 milliszekundum - augusztus 15. Kanada. A Kajak-Kenu Világbajnokság döntőjében a legendás Janics-Kovács- magyar női négyes 6 centivel előzte meg a német hajót az 500 méterers távon. Érdemes küzdeni az utolsó pillanatig!

Régiók találkozása a képzőművészetben - tárlat, Magyar kultúra Alapítvány. Huszohat rajztanár műveit lehet megcsodálni augusztus 29-ig a Szentháromság tére található épületben. SZülőknek, gyerekeknek és művészetpártolóknak különösen ajánljuk!

Sziget - augusztus 10-17. Hajógyári sziget. Közép-Európa legnagyobb szabású fesztiválján átlag 450 ezer néző tapsol a hazai és a külföldi együtteseknek. Itt található a leghosszabb lesiklópálya: 200 méter hosszú. A látogatók fele külföldi: német, lenygel, ausztrál, kanadai és még 30 ország lakói. Időtartamban a leghosszabb: éjjel-nappal folyik a történés, a koncertek, a bemutatók, a színházak, különleges produukciók. Idén van már -1. nap is, a béke jegyében,a rasszizmus ellen lépnek fel a sztárok. A hangerő nagysága miatt jól lehet hallani a főszínpadi zenéket két kilóméter távolságból. Sokan letáboroznak a környéken, és ott is mulatnak, elvégre vakáció van. Új nézőcsúcs született: 390.000-en vettek jegyet, ötezerrel többen, mint 2006-ban, vagy 2007-ben. A klasszikus zenét, örök slágereket játszók, pl. Korda-Balázs duó, aratták a legnagyobb sikert. 

Tiszacsegei napok - augusztus 7-9. A thermálkincséről híres kisvárosban évről évre megszervezik a Tisza köszöntését. A fesztiválos hangulatban megválasztják szépségkirálynőjüket, aki egy évig a város arca is lesz. A jó hangulatot a koncertek, a tánc, és a strandparti biztosítja.

A.B.C.D. - július 27. Budapest. A Rió szórakozóhely (Petőfi híd budai hídfőjénél) vezetősége gondolt egy nagyon-nagyot: visszavarázsolja a harminc évvel ezelőtti világot, az egyetemi diszkók meséjét. Meghívták az éllovasokat: B. Tóth Lászlót, Arató Andrást, Cintulát, Dévényi Tibort a legendás dj-ket, és desszertnek feltálalták Dollyék, Szűcs Judit és Csepregi Éva örökzöldjeit. A közönség tombolt, a táncplaccon tömegnyomor, ahogy az szokás volt. A kezek a magasban - általában. A lelkes örökifjak és legújabbak átmulatták az éjszakát. Kultúrált, nagyon dekoratív környezetben minden ember szíve kicsit kivirult. A páros tánc az egyik legjobb terápia - tartják a bölcsek. A retródiszkót kitaláló B. Tóth Laci és társainak vezényletével mindenki gyógyulásnak indulhatott. Mint lapunknak adott külön interjújában Dévényi Tibor, mindenki Tibi bácsija örömmel újságolta: jobban sikerült a buli, mint hitték volna. De ez egyszeri csoda volt, amit követhet a többi, de nagy erő kell a megszervezésére. Aretrómozgalom persze folytatódik, B. Tóth és Arató intézményeiben és a követőiknél. A hétfői esemény bizonyította, hogy nagy igény, nagy kereslet van a jól táncolható szép zenére, kortól függetlenül.

Magyar Nagydíj - július 25. Hungaroring. Másodjára szerezte meg a győzelmet Luis Hamilton (Mc Laren Mecedes csapat) a Hungaroringen. A versenyre az épdesapja és a szépséges kedvese is eljöttek, drukkoltak. Második a Ferrari csapata lett.
Az időmérő edzésen súlyosan megsebesült Felipe Massa brazil pilóta. Mentőhelikopteren az ÁEK-be szállították és megoperálták. Mint az az EPA-Lpnak az Állami Egészségügyi Közpot főigazgatója, dr. Szilvásy István elmondta, a magyar egészségügy csúcskórházában megfelelő specialisták dolgoznak, és két-három nap alatt visszahozták a világhírű pilóta egészségi állapotát az életveszélyből. Messa családja is nagy elismeréssel adózott az ÁEK-nek.

Anna bál - július 25. Tiszafüred. Hungaricummá vált az 1835-ben elindított családi összejövetelből kinőtt Anna bál. Olyan mint a mesében, amikor Hamupipőke eljut a palotába, és megtalálja szíve lovagját. Ez a bál ugyan elég drága, se nem a sznobok bálja, sokkal inkább a nagyot álmodni merőké. A bálkirálynő ebben az éveben egy budapesti diáklány, leendő sportmenedzser, a hullámos barna hajú, albűvölő tekintetű és nagyon kellemes hangú Farkas Viktória lett. A hollóházi procelánváza és az aranyalma méltó kezekbe került.

Tisza-tó szépe - július 25.  Abádszalók. Csonka András műsorvezetésével, Koncz Gábor, elnökletével huszadik alkalommal kerül megrendezésre a szépségverseny. Érdekessége, hogy csak fürdőruhás tour van, a helyszínre érkezők jelentkezhetnek rögtön, hátha nyernek. 14 órától indul a buli. A helyi ifjúsági rézfúvósok díszegyenruhában adják meg a kezdőhangot, majd a szolnoki táncosok pezsdítitk tovább. A Tred együttes a helyiek kedvence, de biztosan a lányok lesznek a főszereplők. 21 órától buli a parton. A megválasztott szépségkirálynő királyi hintós körutazása a "birtokra" a Tisza-tóra, óriási vendégsereg támogatásával és tapsával lesz teljes. A rendezvényt a www.partiradio.hu szervezi. A Tisza-tó Szépe egyben a Tisza-tó Arca is lesz, a Magyar Turizmus ZRT. menedzselésében.

Tiszavirág fesztivál v- július 11-19. Tőserdő. Az egy hét alatt visszacsöppen az ember a természetbe. A Tisza szépségébe, és a lányok szépségébe is, hiszen 14. alkalommal szervezi meg a Tőserdőért Alapítvány (elnök: Galgóczy Zsolt) a Tőserdő Szépe választást.

5. Emese bál - július 5. Citadella, Panoráma sátor. Hagyományőrző és hagyományteremtő bál. Benne szépségverseny, az Emese főpapnője címért (Miss Írisz választás 2. fordulója), Ezüstfátyol hastáncverseny (Parvati-csoport), ünnepi műsor: Sólyomfi Nagy Zoltán és csapata sámándobolásával és az MNKME népttánc-keresztmetszetével. Galériák galériájában a magyar fetőművészek alkotásai emelték az est színvonalát. A bál műsorvezetője a híres szépség: Bobkó Gréta Adrienn volt. Emese főpapnőjének a 19 éves budapesti diáklányt, Uicz Annamáriát választotta meg. A Szépségek Díját a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület vezetője, Németj János és a Citadella Hill Garden igazgatója, Varga Zsolt kapta meg. A bál "Kíváló hosztesze" kitüntetést Simon Anita vehette át. A bál főtámogatója dr. Szilvásy István, az ÁEK főigazgatója volt.

Főiskolák Szépe - július 2. A Hajógyári-szigeten, a Bad Beach arénájában az impozáns, modern szórakoztató központban került megválasztásra az Egyetemek és Főiskolák Szépe, illetve a Mr. Universitas. Jó hangulat, barátságos, vidám diákok nagy ovációja közepette lett megkoronázva a két győztes, akik csak úgy, "brahiból" neveztek be. Sajnálatos módon túl nagy támogatottsága nem volt a rendezvénynek, pedig megérdemelte volna.

Művészek Magyarországért - díjátadó - június 28. Kongresszusi Központ. Évente négy alkalommal négy művész kaphatja meg ezt a rangos elismerést, amelyet a magyarok Egymásért Szövetsége alapított. Az ünnepség díszvendégei többek között: Avar István, Bodrogi Gyula, Garas Dezső voltak, a műsorban fellépett Galambos Lajos és az R-Go is.

Megkezdődött a Lánchíd-ünnep. Már Európa-szerte híressé vált, hogy hétvégenként fesztiválos, vásári hangulat uralkodik a Lánchídon. Kultúra és a szórakozás, retró és legmodernebb, ételi-ital, nívós népművészet, jó műsorok - ez biztos.

Kapcsolat-koncert - június 27. Hősök tere. Mindíg óriási tömeget vonz ez a rendezvény, immár tizenharmadszor. Szombaton este a T-Mobile szervezésében fellép Simply Red, a világhírű énekes. Az egész rendezvény a kapcsolatról, a kommunkiációról szól, arról, hogyan teheti szebbé és jobbá életünket a modern technika. A T-Mobilosoknak (Pannon és Vodafon mellett) kényelmes és praktikus megoldás a mobiltelefon használata. Egy Dominókártyás, vagy előfizetéses mobillal a magánélet és a munka sokkal hatékonyabb, ezt tapasztaljuk. Tudni kell, hogy a kommunikáció törvénye nagyon erős: a jó hírt is visszakapod, és a rosszat is. A T.Mobil Kapcsolat-koncerten röppködő jó híreket most felerősíti a tömeg ereje!

Határtalan ünnep - június 27. Ezen a napon bontottuk le húsz évvel ezelőtt a kelet-nyugat elválasztó szögeskerítéseket a magyar-osztrák határon.

Kispesti Retro - június 13-14. A szocialista önkormányzat ezreknek bizonyította, hogy lehet kellemesen élni. A retrofesztiválon a 30 éves legenda, a világhíres Old Boys adott rock-and-roll koncertet, Fenyő Miklós énekelte, hogy Made in Hungaria, és vasránap felsorakozott a a műfaj színe-java: Szandi, Dolly Roll, Szőke kapitány, Majorett csoport, divatbemutató, cirkusegyveleg és sok más déltől este tízig. Különlegességnek számít David Merlini szabadulóművész produkciója is. T üzijáték a desszert.

Magyar Feltalálók Napja - június 13. Ezen a napon jelentette be a C vitamin előállításáról szóló szabadalmát a Nóbel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert. Első alkalommal szervezett agygyűlést a Magyar Feltalálók Egyesülete, Dr. Vedres János vezetésével. A húsz vvel ezelőtt megalakult MAFE elismert mindenhol a világon. Idén, az őszi BNV-én nemzetközi feltalálók kiállításával és fesztiváljval készül megünnepelni a huszadik születésnapját. Vedres Jánost a Nemzetközi Feltalálók Szövetsége elnökének is megválasztották. A hazai innováció motorjának számító feltaláló és újító mozgalom mostanság nincs könnyű helyzetben, mert az ipar felszívó ereje meggyöngült. 1989-ben hatezer bejelentett szabadalmunk volt még (régi szép idők!), idén csak hétszáz. Szent-Györgyi Albert videoüzenete örök tanulság lehet: "A tudományt, a művészetet nem megtanulni kell, hanem megélni!"

Országos tanévzárók és vakáció nyitók - június 13-án megkezdődött az iskolákban a nyári szünet. Könnybb már az iskola táska - ünnepségek, mulatozások országszerte.

Európai Úniós Parlament képviselők választása- június 7. Orstzágszerte nagy mozgalom indulmeg hónapokkal korábban annak érdekében,hogy melyik párt,milyen tervvel nyerjemeg a választók kegyeit. Ma az úrnáknál szavazunk,annak érdekében,hogy jobb legyen orszáégunk és Európa élete. Nagy nap. A kormányzó MSZP 4, a Jobbik Magyarországért Mozgalom 3, a Fidesz 14 és az MDF 1 mandátumot kapott.

80. Könyvhét - 8. Gyermekkönyv kiállítás - június 5-7. A száz pavilonban felvonolú könykiadók és forgalmazók vaéamint az óriási tömeg bizonyították, hogy a betűvetés és a könyv kultusza még mindig hatalmas, az internet és a tévé világában is megven a tábora. Külön érdekesség volt az először megrendezésre kerülő Könyvek éjszakája június 6-án.

Ezredik Jackpot - június 5. Monte Carlo - Budapest. Másfél évalatt 351 millió forint ezer Jackpot kifizetésben. Országos csúcs.

Sportvarázs a Szigeten- június 5-7. A mozgásigény a sportban.A fővárosi kezdeményezés különlegessége,hogy legalább ötven féle sportot lehet kipbálni, és ha megtetszik, elkezdeni. Közben szórakozás,koncertek,hasznos előadások,ajándékok sorosolása. Élmény!

Halhatatlanok Társasága - május 31. Eperjes Károly és Koncz Gábor színművészekkel bővült.

Bajnokok bajnoka - május 27-én este rendezik meg Rómában a Bajnokok Ligája döntőjét. A két rivális csapat hetven éve küzd egymással. A közönség adrenalinszinjének növelése érdekében kiadott 100 dolláros helyjegy sem számít soknak. Igen, a football, amióta feltalálták, azóta "véresen komolyan" az egyik legjobb játék és sport a világon. A nők számára olyan, mint a férfiak szemében a szépségverseny. A 2009-es fináléban a spanyol fergeteg: Barcelóna játszik az angol hengersorral, a Mancasterrel. Óriáskivetítőkön, éttermekben, az Atlantis Casinoban és még ezer helyen 900 millió néző lesz szemtanuja az összecsapásnak. Csak az arany kupa 400 ezer eurót ér, de sokkal többet jelent, hogy majdnem egymilliárdan megélénkülnek.

VIII. Rendőri és Katonai Mesterlövészek Világkupája -- Budapest, május 25. A díjátadó gálán aaz egyéni és a csapatversenyek győztesei tiszteletére rendőri tiszteletadás mellett kerültek felvonásra a nemzeti lobogók. A magyarok felzárkózása folyamatos, reméljük jövőre mégjobban szerepelnek. Az viszont nagy büszkeséggel tölthet el mindenkit, hogy az amerikaiaknak is megtetszett a magyar kezdeményezés, és a hírek szerint felkérik a mi szervezőinket (Simon Géza ezredes vezetésével), hogy 2010-ban Amerikában is megrendezhessenek egy világkupa fordulót.

Bolyai-díj- május 24-én adták át a legnagyobb díjazású tudományos elismerést itoók Zsigmond egyetemi tanárnak, az ókortudományok professzorának.

Csináljuk a fesztivált - döntő - május 24-én. A Magyar elevízió Yrisz Klub Nívódíjas műsorában a magyar filmzenék-dalok versenyeztek heteken keresztül. A száz startolóból 10-en jutottaka döntőbe. Korunk neves színészei és énekesei előadásában csendül fel a Csinibaba, a Meseautó és a többi örökzöld.Győztes dal: Kell még egy szó - már méltán világhírű sláger, melynek zenéjét és szövegét Koltay Gergely szerezte. Előadó a versenyen: Feke Pál-

Miss Internet Hungary döntő -Május 23-án, szombaton, 18 órától kerül megrendezésre a hazai internetes szépségversenyek legprominensebbje a Miss Internet Hungary. A rendezvényt különösen ajánljuk a témában érintett vállalkozóknak, művészeknek és a szépségeknek. A kapcsolatépítés és a reklám tekintetében a az EPA tízes skáláján a 8-as szintre kvalifikált rendezvényen érdemes standdal is megjelenni, . A szépségversenyzők a hónapok legszebb lányai. Fürdőruhában és estélyben is megjelennek, illő koreográfiában és reprezentatív műsorban. A 100-150 fős VIP vendég az eredményhirdetés után még egy órát konspirál egymással. A 2009-es Miss Internet Hungary a 19 éves hódmezővásárhelyi diáklány, SSzilaj Varga Nóra let. Rövid filmösszefoglaló a Miss Internet Hungary 2009 döntőjéről

A Királynő - május 21-én az RTL Klubban. Legrangosabb szépségverseny jelenleg, ezer nevező, 21 versenyző. A 21-es rajtszámmal Maximovits Anett (aki az első TesTudaT Konfeerencia kampányarca is volt). A Miss Alpok Adria után itt is nyerő. A fantasztikus műsor etalonként számít a hazai palettán. Bizonyítja, hogy a szakszerű felkészítés során a lányok tényleg megújulnak, és csodákra képesek. A műsorvezetők, Hajós András és a bájos Lilu valamint a százfős háttérstáb méltó lett a Királynő avatáshoz.A Miss World Hungary 2009-ben: Serdült Orsolya, 21 éves kertészmérnök hallgató.

Az Ipar Napja - május 18. Hungexpo területén ünneplik az Ipar Napját. Élve a killítások piacélénkítő szerepével, a "gazdasági válsággal" dacolva tízezer négyzetmétert töltenek meg kínálatukkal. A HUNGEXPO vezérigazgatója ismét Barabás János lett, aki 2006-ban megkapta az Yrisz Klub Nívódíját is.

Múzeumok majálisa- május 17. A Nemzeti Múzeum kertjében már hagyománnyá vált, a nagy tömeg, a színpad, a műsor, a ritkaságok, a furcsaságok, a kultúra na meg a szórakozás.

Euróvíziós Dalfesztivál - Moszkva 2009 - május 16. Döntő. Az MTV1 egyenesben közvetítette földrészünk évente megrendezésre kerülő fesztiválját. Tény, hogy a húsz döntős dalok mindegyike aranyra érett, de mégis a legszebb a svéd, a török, az észt, a litván, a görög, az orosz ... stb voltak. Győzött: Alexander Ryback, Norvégia hegedűművész énekese., fantasztikus erőművészek koreográfiájában.

Babos Projekt Special - koncert a jazz virtuózaival május 16-án a Lurdy Ház emeleti színpadán. A lelkes közönség visszatapsolta az ötfős csapatot, amelyik egy igazi jamdury hangulatát hozta a vásárlóknak. A gitárművész Babos Gyula együttesét egy tüneményesen szép énekesnő is erősítette. Jó hallgatni, közben elgondolkodni, problémákat megoldani, esetleg álmodozni. A jazz másik terápiás hatása, hogy a zenekar által generált harmóniák szép képzetekkel próbálják kioldani a stresszt, a fáradtságot. Babos Project-nek speciel sikerült.

Titkosszolgálatok napja - május 16. Sportrendezvényekkel, barátságos hangulatban egyáltalán nem titkolva ünnepelték a titkosszolgálatok dolgozó, hősei a napjukat az ORFK Rendészeti Szerveinek Kiképző Központjában, Budapesten, a IX. kerületi Vágóhíd utcai sportkomplexuban.

I. Országos Edzettségi Tesztnap - május 15. AZ Országos Edzettségi Tesztnap - az 1. Kalandparty, a Miss Írisz szépségverseny a szabadban, az Ezüstfátyol Hastáncstúdiók Versenye - 2009. Május 15. Csillebérci KalandpályaAz Yrisz Klub főszervezésében és a Csillebérci Kalandpálya "házigazdaságában" sikeresen megrendezésre került az Országos Edzettségi Tesztnap. A vállalkozó kedvű résztvevők 5 próbának vetették alá magukat: egyensúlyozás, célbadobás, hasizomgyakorlat, fekvőtámasz és 400 méteres síkfutás. A Tesztnap során mindenki letesztelheti edzettségi szintjét, nem másokkal versenyez, hanem a 24 éves kornak megfelleő szintet tekintjük normának, és az a cél, hogy évről-évre egyre edzettebbek legyünk. Hisszük és aktívan teszünk érte, hogy a 24 éves kor "fiatalsága", edzettsége megőrizhető illetve újra elérhető, kortól, végzettségtől, vallástól, nemtől, politikai hovatartozástól, végzettségtől függetlenül. A Kalandpartival kombinált Tesztnapon a Miss Íriszes lányok is bemutatkoztak, közülük Szabó Nikolett lett megválasztva a Kalandpálya Szépének. A Szépégek Díját a Kalandpálya képviseletében Németh Tímea vehette át. A programot az Ezüstfátyol hastáncstúdiók versenye tette teljesssé, melyben a döntőre (A Szépség Világnapján, október 14-én) akkreditációt nyert Székely Maya nemzetközileg elismert hastáncművész csapata. Az Országos Edzettségi Tesztnap fővédnökei: dr. Szilvásy György és dr. Szilvásy István. A program főrendezője: Szilvásy Péter, az Yrisz Klub vezetője. Minden vendég egyhangúlag dícsérte Tóth Barna igazgató úr és csapatának gondoskodó vendégszeretetét.

Apáczai Hotel - négycsillagos hotel épülete került bemutatásra a budapesti Apáczai Csere János utca 7-ben. Az 5 milliárd forint értékű ingatlant Steindl Imre tervezte az 1800-as évek első felében. A nemzetközi összefogás eredményeképpen a tardíciókat is figyelembe vévő rekonstrukció során 102 szobás szálloda nyithatja meg kapuit még ebben az évben. 

Európai Dalfesztivál - május 12-17. A két évente megrendezésre kerülő dalfesztivál helyszíne Moszkva. A magyar versenyzők sajnos angolul énekeltek, de a koreográfia jó volt.

Világbéke napja - május 9. Ezen a napon adták meg magukat a náci fasiszták, és ezzel véget ért a II. Világháború. Ezen a napon ünnepeljük hazánk csatlakozását az Európai Únióhoz.

ELIXÍR Fesztivál - május 9. ELTE Konferencia Központ, Budapest. Az egyik legrangosabb és legkedveltebb természetgyógyászati és ezoterikus magazinunknak, az ELIXÍR-nek a fesztiválja mindig nagy tömeget, jó előadókat, színvonalas műsorokat és érdekes kiállítókat vonz. 

Hastáncfesztivál - május 1-3. A legnagyobb hazai hastáncverseny és fesztivál, amatőr és profi, egyéni és csapat számokban. Mona Dolores védnökségével és rendezésében. A Gála ismét különlegességeket ígér. Május 3-án, az Uránia Nemzeti Filmpalotában 19 órako kezdődik a szupershow. 

Éljen Május Elseje, a munka ünnepe! - országszerte fesztiválok, vásárok, mulatságok a nemzetközi munkásmozgalom ünnepén.

Miss Police szépségverseny - április 25. A Miss Police szépségverseny döntőjének tablója - 2009. április 27.Sport Templom. Különleges csemeg a szépségversenyek színes palettáján a Miss Police választás. A legszebb rendőrnőz keressük, aki kedves, egészséges, sportos és értelmes is. Sokan vannak, a benevezettek száma kétszresen felülmúlta a szervezők várakozását. Nehéz dolga lesz a zsűrinek. És szép, nemes feladatot vállalt fel dr. Bence József rendőr altábornagy, az ORFK főparancsnoka, a Miss Police szépségverseny fővédnöke. A Rendőrnap méltó megünneplése a Gála, a szépségversennyel. Fontos célunk: a hivatásos állomány és a polgári lakosság közötti jó kapcsolat erősítése. A Miss Police témagazdája: Krizsán Győző mesterfodrász. 
Az izgalmas verseyben végül Rúzsás Bettina nyert, aki a 2008-as Miss Írisz választáson, az Olimpia Szépe forulón ezüstérmes lett.. 

Magyar Ligaválogatott - AC Milan - április 22. Népstadion. Két legendás csapat gigászi küzdelmének lehetnek tanúi a budapesti football szurkolók. Az olasz csapat öt nagyágyúval készül a hengerre, de a magyar betoncédelem és csodacsatársor képes a győzelemre. Kis hátszéllel lehetett volna nyerni,de végül udvariasan  átengedtük a győzelmet az olaszoknak.

Letette hivatali esküjét Bajna Gordon miniszterelnök és kormánya - április 20-án, 13 óra 13 perckor új kormány alakult Magyarországon. A válságkezelés a legfőbb cél: a negatv hatások kivédése, a stabilitás megőrzése, az egyensúly visszaállítása, a növekedés beindítása az egy éves cél. A Kormányzati Tanácsafó Jósda e-mailben fejezte ki jókívánságait a miniszterelnöknek. Nagy munka vár ránk!

Gyulai Pálinkafesztivál - április 17-19. A várkertben, a várban, a fürdőben éjjel nappal folyik a pálinka, szól a dal. A nagy kérdés: ki nyeri el a pálinka verseny fődíját. A Békési pálinkaház? Esetleg a Zsindelyes, vagy a világbajnok Agárdi? Ki lesz a Pálinkafesztivál szépe? A reumán kívül van még egy különleges gyógyhatása a fürdőnek. De micsoda? Ott kell lenni, meg kell tudni! 
A Pálinkafesztivál Szépe címet Györgyi Renáta kapta.

Húsvéti vásár - Budapesten és országszerte április 12-ig.

Táncháztalálkozó - Budapest, Sportaréna, április 4-5. Nagyon jó látni, hogy a 3 évestől a 90 évesig hogyan ropja a néptáncot, legyen az magyar, délszláv, székely, vagy görög. A két napos monstre rendezvény a műfajában a legnagyobb hazánkban. Több, mint 2500 szereplő és 40 ezer néző - magárt beszél. Az idei, immár XXVIII. Táncháztalálkozót is Hollókői Lajos rendezte, a Duna Művészegyüttessel összefogva.

Éljen Április 4! - hazánk felszabadulásának ünnepe. 1945-ben ekkor ért véget a II. Világháború. A jeles napon több helyen megemlékezések, ünnepi műsorok voltak országszerte. A Vörösmarty téren a szokásosnál is nagyobb volt a vidám, táncoló tömeg.

A 4. TesTudaT Konferencia különleges programot hírdetett meg március 25-én:
Létre kell hozni egy kreatív csoportot, melynek az a feladata, hogy alkosson meg egy a ma emberének és társadalmának használható, követhető, megvalósítható vallást, amely a korábbiak előnyeivel rendelkezik, figyelembe veszi a tudomány eredményeit és öszhangban van a tapasztalatokkal is.

Másodszor is magyar ember a világűrben - március 26-án ismét űrtúristaként szállt a felhők fölé Simonyi Károly (Charles Simonyi). A hazai amatőr és hivvatáos rádiósokkal on-line kapcsolatot létesítve mesélheti el, milyen föntről az ország helyzete. Kicsit hasonlíthat a két állapot egymáshoz.

A KISZ zászlóbontásának évfordulója

MSZP Kongresszus - március 21. A reformok és a válságkezelés, személyi kérdések és megújulás - ez a szocialisták kongresszusának legfontosabb témái. Részletek: 

„Minden tetted nyomot hagy más emberekben. Ne feledd, hogy emberek vannak körülötted.” /SZUHOMOLINSZKIJ/
„Az egészséges fejlődés feltételeinek biztosítása a fogantatástól a felnőttkorig” a „Társadalmi Felelősségvállalás” jegyében
TEGYÜNK EGYÜTT SZÜLETENDŐ GYERMEKEINK EGÉSZSÉGÉÉRT! Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Kongresszusi Központ Konferencia terem (ELTE UNIVERSITY CONGRESS CENTER – UCC)
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A. 2009. március 20-22. A Konferencia Védnökei Szabó Imre Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszter Dr. Székely Tamás Egészségügyi Miniszter Hegyi Gyula Európai Parlamenti Képviselő. A Konferencia főszervezője: Németh Tamás, tanár, Az ifjúságért, a jövőért Alapítvány kuratóriumának elnöke. A Konferencia előadói neves professzorok, alkotmányjogászok, mérnökök, orvosok. Érdemes megtekinteni a részleteket az Alapítvány honlapján!

Méltósággal megünnepelte az ország Márcus 15-ét - hosszú évek óta először igen kellemes, jó hangulatban lehetett megnézni a Nemzeti Múzeumnál a színpompás műsort (Román Sándor koreográfiája), és lehetett beszédet mondani a Petőfi szobornál. Különlees meglepetés a pesten tartózkodóknak: a Lánchídon megelevenedett a 12 pont, fiatal statiszták és színészek közreműködésében. Este díjakat adott ád Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke. "Megérdemeljük, hogy boldogan ünnepeljünk!" - modotta. Az államőnk, Sólyom László reggel még fogadta a díszőrség parancsnokának jelentkezését a Kossuth téri zászlófelvonásnál, dél körül már Romániában élő magyarok meghívására kopjafát avatott, este pedig a miniszterelnökkel együtt a Nemzeti Színház díszelőadását tekintette meg. Az országban 550 helyen rendeztek nagyobb ünnepséget.

Miss Police sajtótájékoztató - március 12. A Sport Templomában tartottuk meg a különleges, rendőrnőknek szóló szépségverseny első sajtótájékoztatóját. A civil kezdeményezéshez teljes erővel társultak a rendőri kultúrális szervezk, egyesületek. A Miss Police szépségverseny döntője április 25-én, a rendőrök védőszentjének, Szent György napján lesz megtartva. 

MSZP-s konzultáció Angyalföldön - március 10-én, a Piros Pontban tartott eszmecserét és vezetett vitadélutánt Barabás János, aki egyébként a Hungexpó vezérigazgató-helyettese is. A nagy érdeklődésre és elvtársi hangulatra jellemző volt a sok hasznos kérdés és vélemény megfogalmazása, a közönség meglepő aktivitása. Az ideológiai megújulás szükségesséhét és a nemzeti összefogás fontosságát szinte mindenki hangsúlyozta.

36 millió forint a csecsemőknek - március 8. Az 1-es számú Gyermekklinika részére jótékonyságú borárverést szervezett a Hírtv. Az on-line és helyszíni licitálás maga is érdekes volt. Egy tokaji bor pl. 1 millió 300 ezer forintért kelt el. A bevétel 3 millióval meghaladta a tavalyit. Az újszülött osztály nagy örömére!

25 évvel ezelőtt alakult meg a Budapesti Fesztiválkórus - a régi szép idpket is felidézve ünnepi koncertet adott a világhíre zenekar és kórus, melyet a Duna tévé közvetített, Vezényelt: Fischer Ádám.

8. EPA-NAP -március 6. péntek, 15 óra. Az összevont sajtóparti a konstruktív együttműködés jegyében történik, az újságírók és a témagazdák kötetlen konzultációja, tanácskozása 5 prezentált, fontos témában. Az Yrisz Klub és az Európai Sajtószövetség szervezésében. Bővebben:

Orbán Viktor évértékelő beszédet mond - március 6-án a Millenáris Parkban. A legnagyobb ellenzéki pártnak, a Fidesznek a vezetője szokásos évnyitója kissé későbbre esik, mint korábban, de annál inkább várja a közvélemény, hogy milyen konstruktív programmal jön elő a pártvezető.

15 éves a Blikk - március 2-án, 1994-ben indult útjára a híres bulvárlap. Ebből az alkalomból a friss számokban a 15 évvel ezelőttit is beleteszik. Lehet csmegészni, mik történtek akkor!

Utazás 2009- február 26-március 1. Hungexpo. Az idény legnagyobb szabású hazai utazás, turizmus és vendéglátás szakvására. A három év alatt újjáépített vásárközpont G pavilonjában tekinthetők meg a hazai kínálatok. int az Róna Iván a Turizmus Zrt. vezérigazgatója a Nap-keltének elmondta, ebben az évben rekordot dönthet a magyarországi turizmus és üdülés. Érdemes időben felkészülni a nagy invázióra. Különösen a Balaton és a Tisza-tó lesz forgalmas. A kiállítás első napja minidig szakmai, ekkor a sajtó, a vállalkozók és a szakértők találkoznak, konzultálnak egymással. Így például prezentációt tartott Kecskemét három kiemelt projektjének vezetője is. Megtudhattuk hogy új úszoda és élménymedence készül a régi helyén. 12 ezer négyzetméteres vízfelület, saját termál forrás és nemzetközi versenyekre is alkalmas nagy medence - mindez két év alatt. A másik különlegesseg: júniusban megrendezik az Animációs Filmek Amatőr Fesztiválját - 500 gyerek és a szakma lesz a zsűri, nagyon értékes díjakkal. Hazánk a középmezőnyhöz tartozik, legjobbak a kínaiak, a japánok és az amerikaiak. Készül a város Hírös napokra, osztrák és szlovák testvérváros delegációkat is fogadva. A Tavaszi Fesztivál programsorozatában a Mojszejev együttessel párhuzamosan a Kírgízek adnak szuperműsort. 
Az idei Utazás kiállítás díszvendége Görögország, a nyitó napon 500 fős VIP partin külön is bemutatkozott.
A többi napokon látványos, hangulatos műsorokkal is várják a nagyközönséget. Érdemes egy egész napot rászánni! A Hungexpo honlapja

V. Szóvivő bál - február 20. Budapest. Az Európai Konferencia Központban 512-en báloztak a jubíleumi partin. Az év egyik legjobban sikerült társasági rendezvényén díjakat adtak át a legjobb szóvivőknek: Hanga Zoltánnak, az Állat és Növénykert szóvivőjének, a Magyarországi Szóvivők Egyesülete elnökségi tagjának. Az estet a szépséges Budai Bernadett kormányszóvivő nyitotta meg. Fellépett többek között az ex Neoton (Csepregi Éva és Végvári Ádám) a Karthago, a Mona Lisa és a Gráciák. A bálon megjelent neves személyiségek között a három Szilvásy testvér is. 

Miss Alpok-Adria - hosszas egyeztetés és előkészítés előzte meg a rangos nemzetközi szépségverseny hazai döntőjét, melynek időpontja február 15. és helyszíne az Yrisz Klub Nívódíjas Lido Casino. A tizenkét szebbnél szebb lány közül kiválasztotta azt a hármat a szakmai zsűri, akik színpadra és kifutóra lépnek a nemzetközi döntőben. A hazai döntőtMiss Alpok-Adria Nemzetközi Szépségverseny - Magyarországi döntő - 2009. február 15. - Budapest, Lidó Casinó - Győztes: Maximovits Anett - EPA-LAP Maximovits Anett (21 éves) diáklány nyerte, aki az első TesTudaT Konferencia kampányarca is volt, valamint megnyerte a Pearl of Danube + 5 nemzetközi szépségverseny magyar fináléját is. Az Európai Sajtóószövetség különdíját, a Tiszacsegei Szépségkastélyba szóló hosszű hétvégét a paksi lány, Prancz Petra nyerte.  A szervezők, a Miss Alpok-Adria magyar licenctulajdonosai, Pauder Edina és Frank Dávid jelezte: különleges, nagyszabású, fantasztikus lesz a nemzetközi döntő, 28-án. A boldog győztes lapunknak elmondta, hogy ebben az évben speciálisan készül a legrangosabb magyar szépségversenyeken sikeresen szerepelni.
A nemzetközi döntő megrendezési jogát is megszereztük, a nagyon népszerű WAM Design Centerben, február 28-án lett megtartva.       A verseny győztese egy szlovén lány lett: Tara, a magyar versenyző Maximovits Anett ezüstérmes lett.

Kicsi a Bors, de nővekszik! - a napilap egyre nagyobb olvasottságnak örvend. Tavaly átlépte a bűvös százezres példányszámot. Egy aprócska trükköt alkalmazhattak: laponként legfeljebb egy halálhírt közölnek, de tavaszra ezt is tovább csökkentik. Ahogy leállnak a halálhírdetésről, erősödik ez életenergiájuk, és úgy tűnik, erre vevők igazán az emberek, akik jól akarnak élni.

XI. Valentinnapi Páros Teniszverseny - február 14. Budapest. Külzdelmes és békés teniszrangadót adott egymásnak a politikusok, a sztármenedzserek, a sportolók-művészek és az újságírók 28-28 fős csapata. A Tabáni Tenisz Center, a Regő kft és a partnerek jóvoltából  tényleg hangulatos és izgalmas versenyben elsők lettek a vállalkozók, másodikok a politikusok, harmadikok a színészek-sportolók csapata. A sztárok között pástra lépett többek között Szikora Robert, Temesvári Andrea, Baja Ferenc, B. Tóth László, Tahi-Tóth László, Szilvásy György és két fia. Az esti eredményhirdetésen és gálán a szépségkirálynő Magony Szilvia konferált. A rendezvény fővédnökei voltak: dr. Stumpf István és dr. Szilvásy György miniszter. A jótékonysági bál az Egészség Hídja Összefogás Egyesületet is támogatta.

ÁEK-siker - február 10-én adták át a legmagasabb szintű minsőgirányítási rendszer tanusítványt az Állami Egészségügyi Központ főigazgató főorvosának, Dr. Szilvásy István orvos dandártábornoknak a minősítő bizottság vezetői. A hat alegységből álló "mamut kórház" ezzel Európa egyik legszínvonalasabb egészégügyi rendszere lett.

Da Vinci - A híres könyv, Dan Bown műve, a Da Vinci kód alapjaiban megrengette a katolikus egyház dogmáit. Köztudomásúvá vált, hogy Jézus Krisztus duálja Mária Magdaléna és több gyerekük is született. Az idősebbik lány is közöttünk él, újjá születve. Érdemes ellátogatni a WAM WAM Design Center Desig Centerbe, ahol február 7-én nyílik meg a Da Vinci kiállítás, a polihisztor művésznek állítva emléket.

Filmszemle - február 2-án befejeződött a Magyar Filmszemle. Országszerte több száz moziban, színházban levetítették a hazai élmezőny versenyfilmjeit.

Rendkívüli parlamenti úlés - január 29-én. A mostanság tapasztalható válság kapcsán ülésezett a Parlament. Megvitatták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ezer milliárd forintos startégiai javaslatcsomagját.

MSZP új székházban - január 26-ától új helyen, a Bp., VI. kerületi Jókai utca 6-számban található korszerű, új épületben található a Magyar Szocialista Párt központja. Jól megközelíthető az Andrássy (Népköztársaság) útról, közel az Oktogonhoz.

A Magyar Kultúra Napja - január 22-én ünnepeljük. Szerte az egész országban szemináriumok, előadások, tárlatmegnyitások, ünnepségek. József Attila a proletáriátus költője születésnapján emlékezünk, tervezünk, éltetjük a magyar kultúrát.

7. EPA-Nap - január 21-én, Budapesten, a Lurdy ház Renegate éttermében összevont sajtótájékoztatóra kerül sor. Tíz nagy téma kerül a sajtó és a partnererk szakmai tanácskozása elé. A sajtópartik előnyee a konstruktív együttműködésben rejlik.

Letette hivatali esküjét az USA új elnöke - január 20-án, helyi idő szerint pont délben beiktatták az Egyesült Államok 44. elnökét, Barack Obamát. Hihetetlenül szerencsés csillagzatban, 3 milliós közönség és több száz millió tévév néző előtt tett fogadalmat a "fiatalember". Kifejezetten nagy kihívások elé áll, és minden arra mutat, hogy ezeknek jól meg fog felelni.

Old Man's Music Pub szépségverseny - január 15-én döntött a zsűri, kik kapják az összesen egy millió forint díjat. Az ország legnagyobb internetes szépségversenyén 1.2 millió szavazat érkezett a több ezer jelentkezőre. A verseny zseniális és nagyon szimpatikus reklámkampány is, mivel ingyenes a nevezés, ezért mára nincs is olyan település, ahol ne hallottak volna a zenés szórakozó helyről, az "Old Mens"-ről (Bp., Akácfa utca). A nívós koncerteket hajalig tartó tánczene követi. A 2008-as versenysoroazt első két helyén szőke ciklonok osztozkodtak. Pranz Petra (Paksról) kapott koronát és 500 ezer forintot. "Már annak is nagyon örültem, hogy bejutottam a döntőbe, de ez az első hely hihetetlen számomra!" - közölte. Pedig megérdemelten nyert.

Opera bál- január 13-án sajtótájékoztatón mutatták be az idei báli szezon kotonázatlan kirélynőjét, a budepsti Operabált. 14 fős csapat egész éven készült, szervezett. A bálonn 1000-en lesznek, akik biztosítják a jó hangulatot: hoszteszek, közreműködők, szereplők, szakácsok, felszolgálók hada asszisztál. A 2000 jegy 70 %-a már elkelt, a legolcsóbb 55 ezerért, a legdrágább páholy 230 ezerért volt megvásárolható. Újdonság a bál box utcája, ahol lehet sminket igazítani, a kitört tűsarkot visszaragasztatni, ruhát igazíttatni, frizurát alakíttatni. A beérkező vendégeket a világhíres magyar prímásmester, Mága Zoltán fogadja a zenejarával. A bál díszvendége a Honfoglalás c. film föszereplője, Frnco Nero lesz. Az est fővédnöke Lévai Katalin, EP képviselőnk. A Hamupipőkéket táncolni betanítja, és a nyitótáncot koreografálta Keleti Andrea. A szépséges sztár lapunknak örömmel újságolta, hogy igazán jó a sztár élet, de ő nem azt nézi, mert szereti az embereket, és azt tapasztalja, hogy őt is szeretik az emberek. A bálnak van jótékonysági oldala is, amelyet üdvözölnek a szegények képviselői is., akik több évre kibéelték a Balettintézet előtti részt, az Opera bál idejére. A sajtótájékoztatón a Gundel étterem kóstolót adott a báli menüből, amihez a Zwack Unicum és a Johnny Walker Black Label is csöppen.

Szóvivők a mentőközpontban - január 12-én a Szóvivők Egyesületének tagjait fogadta a Markó utcai Mentő bázis. Megtudhattuk, hogy az első mentőegyesületet a világon Kreesz Géza alapította, 1887-ben, s mára ezer mentő kocsink van, melyekben hungaricum a mentőtiszt, és van 16 mentőmotorosunk (különleges képzettség kell hozzá), és még mindig, egy mágnes táblán kézzel elhelyezett kis korongokkal követik a mentőautókat, mert ez mindennél gyorsabb és pontosabb. Idén ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját az Országos Mentő Szolgálat, amely öösztársadalmi érdek, mentes minden politikai csetepatétől, és még mindig örömmel fogadja az ünzetlen támogatásokat - közölte Győrffy Pál, az OMSZ szóvivője.

Gázszállítás-stop - január 7-re az ukrán gázcég leállította a Magyarország felé irányuló orosz gázszállítást. Az energia válság előnye, hogy el kell kezdenünk gondolkodni az alternatív energiaforrások jobb kiaknázása érdekében. Magyarország alatt rejlő termálvízkincsünk egész Európának elegendő hőt tudna biztosítani - ha lehajolunk érte.

Sportsikernek könyvelhető el, hogy az egykori Párizs-Dakar" rally, amely 2009 január elején Dél-Amerikában kanyarog, a magyarok rendre a legjobb teljesítést nyűjtják. Ha így megy tovább, lehet, hogy az élbolyban kötünk ki.

Gyurcsány Ferenc évköszöntője - január 5. Az ATV legkedveltebb sztárriporterének, Kálmán Olgának adott interjújában a miniszterelnökünk az optimizmusának és a határozott összefpgásnak, együttműködésnek adta szándékát. Rendkívül meggyőzően magyarázta el, hogy az ellenzék billenjen ki az ellenségeskedésből, és legyen konstruktív Az ország 2008-as eredményeit értékelve rámutatott arra, hogy a tudományokban, a kultúrában világra szóló sikereket ért el hazánk. A 2009-es év minden bizonnyal még több eredményt fog hozni. Úgy legyen!

Euróval lehet fizetni Szlovákiában - január elsejétől a szlovák korona mellett általános fizetési eszköz lett az eoró. A korábbi Csehszlovákia immár intenzívebb tagja lett az Európai Úniónak.

2009-as évet köszönti a Magyar Köztársaság elnöke, Sólyom László a január elsejei beszédében kifejti, hogy nekünk, magyaroknak a szolidaritásra, az önállóságra, reményre és sok erőre van most szükségünk!

A hír: hatással rendelkező információ.
A hatás: megváltoztatja az egyén, vagy a közösség állapotát. 
A jó hír: jó hatású, a rossz hír: rossz hatású.
Ha adsz egy jó hírt - visszakapod, ha nem adsz - azt is visszakapod!
Ha rossz hírt közölsz: visszakapod, ha nem közölsz, azt is visszakapod!

Csak saját fotóval dolgozunk.

Az Yrisz Klub és az Európai Sajtószövetség egyik fontos célja: önmagunk és a környezetünk állapotának a javítása.

Megjegyzést, véleményt, infót az Európai Sajtószövetség részére:
epa@x-party.hu
címre kérjük elküldeni!

Az EPA-LAP főszerkesztője: Szilvásy Péter, elnök.


Last changed: 12/30/2007, 13:59:57