Európai Sajtószövetség – European Press Association

hivatalos híroldala a világhálón

EPA-napok,sajtótájékoztatók, press conference, konstruktív média parti

partnereink

Miss Írisz választás

A Szépség Világnapja - október 14. - The World Beauty Day

Szótár:

 

EPA-LAP - 2007EPA-LAP 2009EPA-LAP - 2009
Események, aktualitások, hírek, információk

Aranyvasárnapi koncert Újpesten - szép tél eljső napján, december 21-én az újpesti piactéren adott nagykoncertet a Grácia zenekar és az operaénekesekből álló Mona Lisa trió. A repertoár nagyon különleges: Carmen, Brahms, Hair, Operaház fantomja, Ave Maria, Szécsi Pál modern feldolgozásban. A visszatapsolás jogos volt.

Szabadság-híd - újra járnak a villamosok, a felújítás első része sikerült. December20-tól megindulhatott a forgalom a 47-es és a 49-es villamosok számára, májustól pedig a gépjárművek is birtokba vehetik a megújult Duna-hidat.

Mikulás-gyár - az ország több pontján lehetett adakozni, ajándékozni a rászorulók részére. Rekordmennyiségű ajándék gyűlt össze, jelezve, hogy összetartó nemzet vagyunk.

Karácsonyi parti - Atlantis Casino, Budapest, december 19. Zsúfolásig megtelt a legendás kaszinó mindkét szintje. A kincsesláda kulcsának megtalálója egy milliót vihetett haza, a többiek sem mentek üres füllel: az Irigy Hónaljmirigy fantasztikus produkciója után napokig csengehetett-bonghatott a fülük, mert jó volt látni a szuperfiúkat.

Száz év csoda - december 14., Uránia Nemzeti Filmpalota. Száz évvel ezelőtt született a hazai ezotéria, grafológia és irodalom nagy hősnője: Szepes Mária. 99 éves korában, tavaly hunyt el, és végig aktívan dolgozott, írt, előadásokat tartott. Az ünnepségen megjelentek és beszédet mondtak barátai: Jókai Anna iró, Katona Klári énekes, Paulinyi Tamás, igazgató - Szintézis szabadegyetem, Novák András az Édesvíz Könyvkiadó igazgatója és még sokan mások. Szepes Mária a szimbolikus garfológusok fáklyavivőjeként írt tankönyvet, és a Vörös oroszlán c. műve nyolcvan éves korában vált világhírűvé. Az Írisz Klubnak adott telefonos interjújában, 1996-ban, az emberi szellem hallhatatlanságáról és a szeretet, a szerelem örökkévalóságáról beszélt. Szepes Mária néni szelleme most is közöttünk él!

Miss Hungary 2008 - december 13. Luca napján, zsúfolásig megtelet Stefánia Palotában, maratoni műsorral fűszerezve zajlott a nemzeti szépségverseny és szépségkirálynő választás. A gigászi küzdelemre jellemző, hogy majdnem éjfélkor tudtak csak eredményt hírdetni. A szebbnél is szebb lányok közül a választás sosem igazságos, de nem is igazságtalan. A Tini Miss Hungary címet Németh Nikolett nyerte, a Szőke Ciklon hasonmása, Kenderesről érkezett, 14 éves, 4-es sorszámot húzta. A 2008-as év szépségkirálynője, a Miss Hungary Polgár Ildikónak ítélte oda a nagy létszámú zsűri, melynek elnöke Vajtó Lajos, a Lóverseny Vállalat igazgatója volt. Polgár Ildi a lapunknak elsőként nyilatkozva elmondta, hogy nagyon örül a győzelemnek, de egyáltalán nem várta. Kézírásának garfológiai elemzéséből egyértelműen kiderül, hogy méltó a Miss Hungary címre ez a 20 éves, győri diáklány, aki a 14-es sorszámmal győzött. Az impozáns rendezvényen fellépett többek között Koller Kati, aki a tavalyi Miss Hungary és világbajnok táncos (mellesleg), a három szépséges hegedűvirtuóz a Gráciák, a EB győztes Gálházy László bűvész, az Eurodance csoport, Nagy Anita énekes. Ugyancsak sikert arattak Nándori József nemzetközi híres filmrendező dokumentum filmjei az olasz fotótáborról, a Lázár Lovasparki turnéről és egy jótékonysági akcióról. Répás Lajos a rendezvény igazgatója szerint megérte a nagy befektetés, a sok előkészület, a műsor nagyon pozitív visszajelzést kapott. A Blikk szépséges újságírónője, Deák Viktória és fotóstársa megelégedetten, sok anyaggal siettek a szerkesztőségbe.  A további részletek: www.misshungary.hu. Az Európai Sajtószövetség különdíját, a Tiszacsegei Szépségkastélyba szóló 2 személyes 2 éjszakás beutalót a 29-es sorszámú veszprémi lány, Kanyár Edina vehette át. 

Miss Hungary sajtóparti - december 9., kedd, 13 óra. A szervezők, a Miss Models kft és a szereplő szépségek háttérinformációkkal szolgálnak az egy éves felkészülésről.

Természetgyógyászati Karácsonyi Fesztivál - december 7., vasárnap, ÁVF Villányi út. A szakma legnagyobb fesztiválja. 14 előadó, 5 együttes koncertje, három szinten kiállítók, szolgáltatók, diagnoszták, terapeuták. Tömeg. A belépő drága, de megéri. Itt megjelenni kiállítóként egyfajta rang, presztízs. Előadónak elismerés. Némelyik különösen jó volt.

Prima Primissima Díj - december 5-én, a vállalkozók napján adták át a Demján Sándor alapította rangos elismeréseket. Gratulálunk a díjazottaknak (Koncz Zsuzsának, Csoóri Sándornak, a Muzsikás együttesnek és a többieknek), és további sok sikert kívánunk nekik és a díj alapítóinak!

Innovációs nagydíj - magyar cég kapott kitüntetést a 3D Holografikus televízió bemutatásáért.

Yrisz Klub Nívódíj Gála - november 28., Lurdy Ház, Renegate Pub. A Dansingers lány-trió koncenrtje nyitotta meg a 4. YK Nívódíj Gálát  ami egyben a 4. Laharo party is volt. 10-en kapták meg a rangos elismerést. A díjkiosztás után vidám tánc következett, benne összekoccintással, a Soltész Pincészet jóvoltából. A rendezvényt az OTP Garancia Biztósító Észak-Pest megyei központja is támogatta. Közreműködött: Z-rádió, Grétadrienn műsorvezető és Dj. Timca.

Oxygén - 2- november, Budapest, IV., Árpád út 36. Megnyílt az ország egyik legszebb, legjobb wellness, fittnes és SPA komplexuma. A háromszintes új épületben, óriási területen kényelmesen, 21. századi technikákkal és módszerekkel lehet rekreálódni, edződni, fejlődni. A testi-szellemi harmónia érdekében a computer-kontrollált fittness gépek mellett tradícionális szaunák, medence, relaxációs szalon várja a közönséget. Az ár egy napra 3500 Ft, ami naagyon megéri, ha a szolgáltatásokat, a kultúráltságot, a szakértői asszisztenciát és a technikát összevetjük. A barátságos légkörben történő testedzés a lélekre is jól hat!

VI. CHAN WU Magyar Bajnokság - november 22., ORFK RSZKK, Budapest. A Shaolin kungfut Magyarországon, és az egyetlen eupai Shaolin templomot Sifu Robert Lions doktor szervezésében valósították meg. Nagy segítséget kapot e téren a Tigristől, a Mestertől és a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségétől. November 22-én országos bajnokságra került sor. A formagyakorlatok és a páros küzdelmek reggeltől estig tartottak. A lelkes nézők megtapsolták a szaltókat és a szép megoldásokat. A rendezvényt Kiss László szervezte meg, Sárosi Zoltánnal és a moderátor a szépséges Bobkó Gréta volt.

FittAréna - november 22., BS. Az aerobic-mánia Közép-Európában Budapetre összpontosul. Kipróbálni, megszeretni, jól csinálni - ez itt a lényeg, meg a tízezer látogató, meg az 50 program, meg a 100 kiállító. Egészségünkre!

Miss Alpok Adria budapesti döntő - november 21., Passage Club. Az első tíz között jegyzett hazai szépségverseny különlegessége, hogy az Alpoktól az Adriáig tart. A magyar döntő december 15-én lesz Pécsett, a nemzetközi januárban, szerencsénkre Magyarországon. Többek között Zimány Linda is győzőtt a Miss Alpok Adrián, a tavalyi győztes Enikő volt, aki  a 4. Laharo party díszvendége. A fordulót a már jól ismert és kedvelt Maximovits Anett nyerte.  A műsorban láthattuk Laky Dóra táncmestert és csapatát. Műsorvezető Bobkó Gréta volt. A hangulat is jó, az after parti zenéje is tetszett néha.

Foodapest 2008. - november 18-20, Hungexpo. Az élelmiszeripar, a táplálkozástudomány és a nagyközönség legrangosabb találkozója a felújított Vásárközpont területén. Aki itt jelen van, biztos hogy jó, finom, tápláló. A szakácsok és a cukrászok versenye szakmai és közönség elismerés is. Érdemes kilátogatni midenkinek, akár vegetáriánus, akár mindenevő, mert itt mindenki jól lakik.

SportMax - Profi-body - november 15., Budapest, Csörsz utca. Újabb nagyszerű, mega-sportcsarnok nyílik budapesten. Tornacsarnokkal, uszodával, fittnesztermekkel, SPA szolgáltatárokkal. A hivatalos magnyitó előtt kipróbálták a csarnokot a Profi Fittness Magyar Bajnokság vonultatta fel a fittneszvilág hazai élvonalát. November 21-től pedig várják a nagyközönséget, csapatokat, egyedül, párosával edzeni akarókat. Érdemes kipróbálni, és a közelieknek rendszeresíteni a sportnapokat a SportMAX-ban.

Pearl of Danube döntő - október 26., Citadella, HILL Garden. Hat szépségkirálynő lett megkoronázva a fél éven át tartó impozáns szépségverseny-sorozat fináléjában. AZ abszolút győztes Maximovits Anett lett, aki az I. TesTudaT Konferencia kampányarca is volt. Az 5 nemzetközi szépségverseny hazai döntőjében még 5 lány örülhetett annak, hogy a szépségét elismerte a rangos zsűri. Krisan Győző mesterfodrász és csapata csúcsra jutott, a Gellért-hegy tetején méltó rendezvényt celebrált.

A Szépség Világnapja - október 14., Budapest, Duna Palot. Az Expo különlegessége: megállapodtunk "Az év legszebb szépségversenye" díj megalapításáról, valamint a "Széps Magyarország" c. film megalkotásáról és a második generációs szépségversenyekről. Az esti Gálán fellépett Mona Dolores, hastáncművész, a Dansingers lányok, és exclusive műsort adott a Grácia együttes. A Miss Írisz választáson a 12 döntős lány közül a zsűri a nyíregyházi szépségnek, Emese főpapnőjének, Faragó Valériának ítélte oda a 7. Miss Írisz címet.

Titkosszolgálatok napja - szeptember 27. Az ORFK RSZKK-ban sportversenyekkel ünnepeltek a magyarországi titkosszolgálatok. A díszebéd és az eredményhírdetés jóhangulatú, nem titok, hogy kollegális volt.

3. Laharo party - Pearl of Danube semifinal - szeptember 26., Citadella, HILL Garden. Sikeres lett a szórakoztatás egyik új dimenziója, a Laharo party. A tervezett létszám feletti közönség, és a nagyszerű program: a Dunagyöngye szépség és szépítőverseny elődöntője következménye: 108 embernek erősödött az életkedve. A tánc (latin, rock and roll és klasszikus diszkó) megmozgatta a 25 év felettieket és alattiakat egyaránt.

Barabási fesztivál - szeptember 20. Mintaértékű egy 830 fős falucska összetartozásának megünnepelése. Egésznapos programok,bográcsból, hordóból volt elég. A lakosok a kissé zord idő ellenére is lelkesen ünnepelték a nyár utolsó és az ősz első napját. 

Európai Innovációs és Technológiai Intézet megalakulása - szeptember 15., Budapest. A legnagyobb elismerésként kell értékelnünk, hogy a nemzetközi tudományos és alkotói világ Magyarországot választotta az Intézet székhelyének. A hétfői megnyitón köszöntőt mondott José Manuel Baroso az Európai Parlament elnöke és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök is. Az EITI egyrészt jelentős új errőforrás, másrészt a haálózati struktúra elvén a kapacitások hatékonyabb kihasználást is lehetővé teszi. Vélhető, hogy az EU innovativitásának fellendülése révén az életszínvonal is jelentősen növekedhet. AZ EITI a legendás Budapesti Műszaki Egyetem és az ELTE Infoparkja szomszédságában kapott helyet. Ezek is garanciát jelentenek a komoly eredmények eléréséhez.

BNV: szepteber 10 -14. A leegnagyobb vásár hazánkban, öt nap alatt koncentráltan bemutatja a hazai és a nemzetközi legjobbakat. Lehet venni, enni, inni, nézni - kapcsolaotokat építeni. Ezért van a BNV, a legkedveltebb vásárunk.Idén India a díszvendég. A megnyitón részt vett a nagykövet és az indiai külügyminiszter is. 60 standdal várják az édklődőket.Az ünnepélyes megnyitón az évezredes ultúra legszebb táncai is megelevenedtek. A vendéglátó, György Miklós, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója is üdvözölte a kiállítókat és a nézőközönséget.  A BNV tiszteletére szeptember 12-én a Krisan hajón a Miss Írisz választás 4. előversenyeként BNV Szépe címért lehett versenyezni a szépségeknek. A győztes végül a miskolckörnyéki 21 éves lány, Bóna Ágota lett. A rendezvényen megjelent egy indiai vállalkozói delegáció is, ők a bemutatot nyakékre megkapták a Szépségek Díját. 

EROTIKA Kiállítás és vásár - szeptemer 6-8., Hungexpo. Erotika életünk sava-borsa, lényege, szépsége. Az Erotika kiállítás tömegvonzása évről évre nő. A nők szépek, a lányok kedvesek és erotikusan kisugárzóak. Lehet finomyan, romantikusan, és olykor akad pronografikusan is. Michelle Wild szerint az Erotikának, a pornófilmaknek olyan célja van, hogy az ember merjen önmaga lenni, merje vállalni ösztöneit, hiszen ezek nagyon is normálisak. Fontos lenne a távo-keleti szexkultúrájának európai-szerűvé tétele is. Kevesebb lenn a sok aberráció, rendellenesség, és még a gyermeknemzésben is különösen jó. A tantra, a Kundalini jóga, a taoista szex, a hindu gyermeknemzés és más kultúrák fontosak a XXI. században is, mert az örömelv mindenkire érvényes. A hazai vallások is nagy mértékben tolerálják, helyeslik az Erotika megszervezését, mint azt Stausz Ildikó, a szervező cég vezetője elmondta. Valószínűsíthető, hogy hamarosan új szexkultúra fog megerősödni (természetesen hetero!), talán a 4. TesTudaT Konferenciára sikerül is kifejlesztenünk.

23. NIKE Budapest Félmaraton - szeptember 7., Városliget. A 21km futás nagy kihívás, igazi kaland az amatőröknek. Legyőzhető a távolság. Kell jó futócipő, kondíció, kitartás. Lehet a díjakért, lehet azért, hogy utánna büszke lehessen magára az ember. A Budapest Sportiroda legendásan jól szervez futóversenyeket. Műsor útközben és a célbaérkezés után. Van liget-kör is, ami csak 3,5 km. A hangulat, a tömeggel való egyhullámhossz ekkor kulminál. Érdemes nekiindulni. Hajrá!

Reneszánsz fotótárlat - nyílik a József Attila Klubban. A legjelesebb haza kortársművészek a modern kor renesszánsz aspektusát megragadva csodálatos tárlaton mutatják be világunkat. A megnyitó szeptember 4-én, 17 órakor kezdődik.

12. Vegetáriánus Fesztivál - augusztus 30-31. A legnagyobb vega-buli hazánkban. Több száz árus, standos, szakértő előadók a psziché és a test ismerői, sztár előadók (Kövi Szabolcs) erősítk a vegetáriánus életmódot évről évre. Mindig nagy tömeg van, nagyon jó hangulatban. Az emberek közvetlenek, barátságosak, mert a vega életmódnak ez is a következménye. A legkülönbözőbb konyhák is felvonulnak, bizonyítva, hogy jó étel a vegetáriánus étel. Az Egészségvár Alapítvány programja az Erzsébet-ligetben, kellemes körülmények között kerül megrendezésre.

Miss Hungary elődöntő Siófokon - augusztus 24. A legtöbb lány a Miss Hungaryn szerepel, vonul ki. Klasszikus szépségverseny. Nem beszélnek, csak megjelennek. Idén először a különleges tehetségek tánc vagy ének produkciót is bemutathatnak, különszámként.

Éljen Augusztus 20! - Gyakran hallottuk, láttuk ezt a rendszerváltás előtt. Az új kenyér ünnepének, az Alkotmány kihírdetésének, Szent István Király megkoronázásának napja ez, jelképezi a magyar nemzet összetartozását. Idén békés, nagyon kellemes és sikeres ünnepség lesz (forrás: KTJ). A zászlófelvonás a Kossuth tére, a Parlament előtt, a Tisztavatás a Hősök terén, a Red Bull repülőverseny és viziparádé a Dunán, egész országban minden városban ünnep, fesztivál - a magyarság egységének esítése történik. Az esti tüzijáték minden bizonnyal a legszebbnek számít. A maga pátoszával, hangulatával. Nyugodtan nézhetjük, mert jó lesz az idő. A csillagok ragyogása is mintha fényesebb lenne.

Sziget rekord - augusztus 11 - 17., Hajógyári-sziget. Minden eddiginél jóval többen látogatták meg a Sziget fesztivált. A minusz egyedik napon, a zseniális kezdeményezésnek, a Magyyíar Dal Napjának 125 ezer ember tapsolt, majd a vilgáhíres Iron Maidennek és a többi külföldi, hazai "bandának" még 300 ezren. A vendégek fele német, osztrák, orosz, francia. Sokan jöttek a tengereken túlról is. Minden dicséret megilleti Gerenday Károly főrendezőt és nagy létszámú, lelkes csapatát!

Megválasztották az Olimpia szépét - augusztus 16., Siófok. A pekingi olimpia tiszteletére szervezett szépségverseny ünnepi műsorában fellépett Pekarik Anikó, hastáncbajnok (Ezüstfátyol, Hastáncfesztivál), Gálházy László erdemes művész bűvész és a Mondala együttes. A 14 fős mezőnyben tényleg szépek és értelmesek voltak a lányok. Kedvességüket bizonyítandó egy pohárka Bexytallal (wellnes pálinka kompozíció) kínálták meg a zsűrit. Az interjúkban kifejtették véleményüket a sport és a szépség kapcsolatáról, valamint az olipiáról is különlegességeket tdtalk elmondani. A zsűri végül is Simon Szimnettának ítélte oda az aranyozott babérkoszorút, az értékes díjakkal, ajándékokkal. A rendezvény főszponzora a Lélekkutató Intézet volt.

XXIX. Nyári Olimpia - Peking, augusztus 8 - 24. Kevesen tudják, hogy az első ókori olimpiát i.e. 776-ban rendezték meg. Akkor egy versenyszám volt, a stadionfutás. Az első olimpikon egy szakács volt, Korobiosznnak hívták. Az olimpia népszerűsége töretlenül fejlődött, egészen i.sz. 390-ig, amikor is vallási akarnokok leállították. Az újkorban, 1896-ban Pierre de Coubertin, francia báró kezdeményezésére elevenítették fel a sport eme kultuszát, és hozták létre a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot. A párizsi döntés értelmében kerül 4 évenként a világ figyelmének középpotjába az olimpia. Az ötkarikás zászlót is Coubertin báró alkotta. Jelképezi a népek összefogását, a békét (a fehér háttérszín) és az öt résztvevő földrészt is. A pekingi olimpián 204 ország vesz részt (eddig ez a legnagyobb), 10500 sportoló versenyez. Az újkorban eddig 25 olimpiát szerveztek meg. Magyarország az összesített éremtáblázatban a nagyon előkelő 7. helyen áll. Drukkoljunk a magyar csapatnak, az olimpia sikerének, és különösen drukkoljunk augusztus 22-én Gyenesei Leilának, öttusa-világbajnokunknak, az Olimpia szépe választás fővédnökének, hogy olimpikon legyen!

10. Sió Miss Balaton - augusztus 8-án. Rendkívül erős (pontosabban nagyon szép) a 16 + 10 fős mezőny. Sok név ismert más szépségversenyről. Presztízskérdés ki lesz az első. A szabadtéri szimpadon este 9-kor kezdődik a műsor, melyben sztárvendég lesz Demjén "Rózsi" is. A győztes lány megkapja a főszponzor ajándékát, egy valódi Skoda gépkocsit. A kedvelt névadó üdítőital, a Sió és a város összefog, hogy a lányok szépek legyenek.

"Felföldi bajnokság" - a legerősebb emberek évente egyszer összejönnek, hogy megmérkőzzenek. 250-kg-os kőtömböt emelgetnek, 45 kg-os fagerendákat dobálgatnak, húsz kilós súlyt hajigálnak. Megszokhattuk, hogy siófoki a strandokon mindig történik valami különleges. A másoik alkalommal megrendezett Skót-felföldi erős emberek bajnoksága is ilyen. Skót szoknyában, magyar férfiak versenyeztek. Szombaton, augusztus 2-án, a győztes Nagy Péter lett, akinek a serleget a város polgármestere adta ádt.

BONEY M legenda Budapesten. Az olimpia nyitánya előtt egy héttel nagy tömeg előtt adott koncertet a legendás diszkós együttes. A Babilon folyói, a Brawn Girl in the Ring, a Holliday és más nagy slágereknek tomboltak húszévesek, negyvenesek és ötvenesek is. A Népstadion szoborparkjában megindult az élet, a pekingi olimpiát óriáskivettőn lehet majd nézni, sör és steak burgonya mellett.

Miss Bikini - július 27., Siófok, Aranypart. A Missmodels szervezésében kellemes nyári kikapcsolódás lehet mustrálgatni a lányokat, versenyszerűen nézni őket, és zsűrizni. Nem szégyen, sőt kell is. Nevezés a helyszínen, 11 óráig, azután válogatás, majd délután, strandidőben a döntő. Húsz szebbnél, szebb lány! A zsűriben ismert szépségverseny győztesek, stylistok, vállalkozók, művészek. A műsor fenomenális: a sri lankai Devasire de Silva énekesnő, a pécsi EURODANCE és a szombathelyi WESTSIDE tánccsoport. A zsűriben láthatjuk Piros Adriennt és Voksán Virágot is.

A 4. Emese bálon, július 5-én, sikeresen megválasztották Emese főpapnőjét, a 7. Miss Írisz választás 2. előversenyén, Faragó Valika személyében. A bál különleges produkciója volt az egykori Néphadsereg Művészegyüttese táncosainak magyar néptánc összefoglalója, melynek végén a közönséget is felkérték egy csárdásra. Az Emese bálon debütált a Bexytal - wellness pálinka kompozíció, melynek pozitív hatása rögtön érvényesült.

Egy éves lett az Állami Egészségügyi Központ - július 1-én ünnepelte megalakításának első évét a mammut kórház. Dr. Szilvásy István főigazgató főorvos a tudományos és sajtó prezentáción elmondta, hogy a szuperkórház mind szakmai, mind szervezési csúcsteljesítményt igényel. A komplex szemléletmódban helye vana tradícionális módszereknek (a főigazgató az ország egyik legjobb íriszdiagnosztája) és a szupermodeern technikáknak. Az eredmények magukért beszélnek: 30 %-os eredményességnövekedés a gyógyításban, 20 %-kal kevesebb anyagi forrás felhasználásával. Szekeres Imre hnvédelmi miniszter gratulált a nyagyszerű teljesítményekhez, és az ünnep alkalmából kitüntetéseket adott át. A főigazgatótól megtudtuk, hogy az ÁEK Európa egyik legszínvonalasabb gyógyközpontjává vált a vezetése alatti egy évben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök előadása - június 30-án, a Fővárosi Művelődési Házban tartott nagysikerű előadást a minizterelnök arról, hogy mit akar tenni a Kormámy és a szocialista párt a nyugdíjasok érdekében. Az egyik maagyar specialitás a nyugdíjkorrekció. Lényege, hogy a nyugdíjakat időről időre az aktuális, azonos munkaértékű nyugdíjakhoz igazítják, azaz növelik értékét. Ez az inflációnál sokkal magasabb nyugdíjnövelést eredményez. A korábban nyugdíjba vonultak és a később nyugdíjazottak között az éves fizetés, mint nyugdíjalap lényegesen eltér (aki később ment nyugdíjba, de ugyanannyi évet, ugyanazt dolgozta lénygesen több nyugdíjat kapna). A jelenlegi rendszer megmarad, mert igazságos.

Football Európa Bajnokság - 2008. június 29. Heroikus küzdelemsorozat után, rekord néző és közönségszámmal komplettálódott a világ eegyik legrangosabb sporteseménye a foci EB. Sok téren, helyszíneken, szórakozó helyen óriáskivetítőkön, plazmatévéken követhette az eseményeket a sportbarátok milliós tábora. A fináléban végül is a spanyolok nyertek a német csapat ellen, 2:0-ra. Győzelmük megérdemelt volt, és a többi csapat sem búslakodott. Világbajnokként fogadták Moszkvában az oroszokat. a magyar csapat tervében szerepel, hogy a következő EB-t megnyeri.

Kapcsolatkoncert - Június 28-án félmilliós tömeget lehet jósolni a T-Mobil által hagyománnyá fejlesztett Kapcsolatkoncertre. A korábbi tradícióknak megfelelően, idén is egy nagy sztár fémjelzi, hogy az embereknek szüksége van kapcsolatokra. És ehhez egyik megfelleő eszköz a mobiltelefon. T-mobil, persze. A Santana-koncert a Hősök terén, este 8-kor minden korosztály számára ajánlott, és ingyenes is. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb rendezvényének tartja a T-Mobile sajtófőnöke, Soós Edina a 12. Kapcsolatkoncertet.

Múzeumok éjszakája - június 21. Rekord meleg éjszakán rekord tömeg kultúrálódott a magyar múzeumokban. A kezdeményezés sikere jelzi, hogy igenis igényesek, intelligensek a magyarok és az a sok túrista, akik éjfélkor csemballó koncertet hallgattak a Nemzeti Múzeum dísztermében. A divatbemutatók, színjátékok, a koncertek kicsit rezonálnak az ősi ünnepekre, mikor is a leghosszabb nappalú napot megünnepeltük.

Dunakarnevál - Júniusban immár hagyomány, hogy nemzetközi koprodukcióban a Dunamenti népek zenés-táncos, folklorikus hangulatban megünnepelik, hogy szép az élet. Hollókői Lajos, rendezvényigazgató csapata a Vörösmarty térre mozgósított: balkán, délszláv, lenygel, erdélyi, sőt spanyol és persze magyar társulatok adtak továbbképzést a kltúraéhes közönségnek.

Teljes sikeres A Társulat! - Szörényi Levente éa Bódi János mesterművét az MTV új társulattal színpadra viszi. 36 ezer néző az Arénában, és még 140 ezer országszerte idén. A negyed milliárdos produkcióra minden jegy elkelt. Papp Annamária, énekesnő örömmel újságolta az újságíróknak, hogy igazi közösséggé alakult a Társulat, a szerepek kiosztása után egységesebb lett. Ez szimbolikusan jelzi a mű eredeti eszmeiségét, az "István, a király" a magyarság összefogásáról szólt. A szakértők és a laikus közönség is aggódva figyelte, lehet-e az újabb prezentáció jobb, mint az eredeti. Bár más, de a mássága újszerű, a koreográfia plasztikusabb, művészibb, a darab ugyanolyan fantasztikus, mint 25 évvel ezelőtt.

Fafelhasználók a Hungexpón. Az idei sztárvendégország Lengyelország volt. A képviselő elmondotta,hogy szívesen működik együtt a Nagykövetség a magyar vállalkozókkal, művészekkel, sőt szakmai csereutazás megszervezésében is partnerek. A kiállítás egyik érdekessége volt a favágók versenye. Méteres rönkött kellett ketté fűrészelniük. Nagyon egészséges sport!

Duna gyöngye kerestetik - június 9., Budapest. A Krisan-hajón kezdetét vette a heti megjelenésű szépség és szépítő verseny. A lányok hasznos gondolatokkal társulnak a Duna népei és teermészeti értékeihez. A fodrászok és a sminkesek pedig a lányokat ékesítik. A verseny döntője szeptember közepén lesz.

Sok nehézséggel szembenézve és leküzdve, sikeresen megélte az MSZP Kormány a 2. évét is. Veress János pénzügyminiszter ebből az alkalomból tartott parlamenti beszédében kifejtette, hogy az ország teljesíti a konvergencia-tervet, a kiadások és a bevételek egyre inkább összhangba, egyensúlyba kerülnek. A harmadik évben várhatóan a vállalkozó barát állam is egyre jobban megnyilvánul (KTJ jóslata) - június 9.

Napfényes fesztivál - Petőfi csarnok, júniiius 8. A negyedik alkalommal megrendezésre került egyik legrangosabb életmód fesztivál több ezer főt vonzott. A kiállítók és az előadók a természetesen jó, egészséges táplálkozásról, életszemléletról, ismeretekről tartottak használható prezentációkat. Kuriózumként hatott a bio-ruhák divatbemutatója. A csak természetes alapanyagokból (növényekből) és természetes módszerekkel készített ruhák látszólag olyanok mint a többi, de viselésük más, sokkal kellemesebb. Váradi Tibor, az alapítvány elnöke beszédében az ember immanens és transzcendens természetének egységének fontosságát hangsúlyozta, azaz a belső és a külső világunk ugyanolyan fontos. Ősztől előadások indulnak, és az életfilozófiák mellett a táplálékkészítés is tananyag lesz. Az asztrológus verbális tanítását egy hárfaművész a zene nyelvére fordította.

Fitnes Európai Bajokság - június 7-8. A Fitnes VB után az EB-t is megrendezheti a hazai fitnes szövetség Huber István vezetésével. A Budakalászi Sportarénában kiállítással egybekötött verseny klasszikus csúcstalálkozója a szakmának. 

IWI - Wellness és Spa Menedzserek Konferenciája - június 6-án este, az IWI Európa Oktatási Központ szervezésében. A résztvevők egyrészt a szakmával, másrészt egymással is megismerkedhetnek, tapasztalatokat cserélhetnek. Különlegességek a nyitó klubon: az indiai ayurvédikus mesterek bemutató turnéja Magyarországon. Egy érdekes stresszoldó masszázs: a páciens honlokára 10-20 percen keresztül csepegtetik a masszázsolajat. A másik: a munkahelyi wellnes.

Egészségliget - a Városligetben május 31.-június 1. Nagy sikrrel rendezték meg tavaly először. Idén is napozó réten vonul fel az egészségügy. Diagnosztikák, terápiás javalatook, állapotfelmérések, hasznos előadások és hangulatos műsor. Családoknak, egyedülállóknak, menedzsereknek, sportolóknak különösen ajánlott!

Mesterlövészek Világbajnoksága -június 1.-3. Magyarorzág ad ismét otthont ennek a rangos eseménynek. A hivatásos, katonai és rendőri mesterlövők képességeire egy példa: Simonyi Ottó, vilgábajnok egy kilóméteres távolságból eltalált egy kard élét, ami kettéhasította a gyolyót.A nagy mesternek számító Ottó idén nem indul a versenyen: csúcson kell abbahagyni, ez a véleménye. A világkupa, melynek főrendezője, motorja Simon Géza ezredes a világon egyedül álló és egyre népszerűbb a szakmában. Az oroszoknak négyszer szólt a himnusz, az ukránok egyszer állhattak fel a dobogó tetejére. Egy magyar ezüst éremnek is tapsolhattunk.

Nemzeti Vágta - június 1. A Hősök terén korábban tankok vonultak fel dicsőséggel (pl. Április 4-én) Most meg lovasok küzdenek a dicsőségért. A vágta mozgósította a fél országot, 80 csapat indul a díjakért,  a Raiffeisen Bank szponzorálta. Gymes. Lovasíjászok, Kassai Lajossal, fogathajtó világbajnok Lázár fivérek. És a szépséges lovag lady, betyár leány: Oszter Alexandra. Az Andrássy út két oldalán a Turizmus Zrt által szervezett kirakodó vásár, sátrak, a résztvevő települések prezentációja mutatta meg, mennyire gazdagok vagyunk!

Öttusa világbajnokság Budapesten! - május 29.-június 3. A Népstadion és intézményei, mint központi helyszín először ad otthont a sportok királynőjének tartott öttusának. Nagyon jó a magyar csapat felkészültsége, de a versenytársak is készültek, hiszen különleges desszert Budapest öttusa vébézni. A verseny honlapján  vebkmerával is követhetők az események. A nyitó gála 28-án, a Sportarénában. Carmina Burana dallamaira hangolódva lehet transzba esni, és jókra koncentrálni. Az Öttusa VB egyben kvalifikáció is a Pekingi Olimpiára. Az első napokban a döntőbe jutásért küzdenek a versenyzők. Belépőjegy nincs, jó hangulat van. A nőknél Gyenesei Leila és Vörös Zsuzsa nyert olimpiai akreditációt. Leila egyéniben az 5. lett, és az EPA-LAPNAK adott interjújában kifejtette, hogy a hazai közönség nagyon erősítette a csapat önbizalmát. A jó magánélet és az élsport nehezen egyeztethető össze, de szerencsésnek mondhatja magát. A Pekingi Olimpiára való felkészülés június végén kezdődik el intenzíven. Az alázat nagyon fontos, az edző utasításainak megfelelni kell és érdemes. Kéri a magyarok drukkolását az olimpián is, és akkor biztos az arany - bár nagyon meg kell érte küzdeni, mert erős a mezőny. Mindkét magyar női és férfi öttusázónk győzni akar pekingben.

Média Unió alakult, annak érdekében, hogy 2009-ben (és utánna minden évben) összefogjon a magyar média,és valami jót csináljon, ami a nemzet érdekeit szolgálja. Milyen hihetetlen, de igaz: kezd felerősödni a fehér média.

Hastáncfesztivál - május 16-18., Uránia Nemzeti Színház. Az év egyik legjelentősebb hastáncversenyének tekinthető. A díszvendégek között megjelenik és műsort ad a szír-magyar származású Mona Dolores, aki a hazai hastánc legnagyobb oktatójának számít, igazi Sheherezádénak.  Az első napon nyító gála, szombaton amatőr és profi ferseny, vasárnap workshop. A rendező az Opera Tánccentrum. A hastánc kiválóan fejleszti a nőiességet, látványa a férfiaknak is fantáziajavító. Külön képriport a különösen kegyetlen Pittbullvárlap címoldalán.

Automobil 2008 - kiállítás nyílt a Hungexpón. A szakmai napon az Alfa Rómeo és a Citroen standja kapott külön elismerést a nygon színvonalas felkészüléséért, a hostessek, üzletkötők barátságos viselkedéséért. A többi pavilon is nagyon szimpatikus volt, a 3 éve különdíjas Peugeot dinamikus stílusa ismét nagy vonzerőt jelentett. A kiállítás a nagyközönségnek május 18-ig tekinthető meg. Érdemes kilátogatni, mert egyrészt akciósan lehet autót vásárolni, másrészt sok színes program és stand cizellálja az Automodil 08-at!Az "Álom auto" kiállításhoz még álomlányok is társultak.

Béke napja - május 9. A Parlament előtt békésen vonult a tömeg, fáklyával kezében. Jelezni kívánta állásfoglalását a béke mellett, és szembenézett, szembeszállt az oktalan agresszióval, gonoszsággal, pusztítással. A több tízezres felvonulás este fél kilencig tartott. Gyurcsán Ferenc miniszterelnök beszédében az összefogást, az ktivitást bíztatta, figyelmeztetett arra, hogy a magyar gárdának nevezett társaságal ne álljanak szóba értelmes cégek, szervezetek, és védjük meg tevékenyen a demokrácia értékeit.

Laharo party - május 8-án a Rotanaban. Az Yrisz Klub szervezésében először történt sikeres kísérlet a hastánc, a rock and roll és a latin egy estén történő fúziójára. A sztárvendég, Mona Dolores hastáncvilágbajnok megnyitő és köszöntő beszédében hangsúlyozta a különböző kultúrák találkozóját nívós szórakozás keretén belül. Lapunknak adott exclusive interjújában elmondta, hogy a hastánc révén tud örök fiatal maradni, az életet élvezni kell, de értelmesen is élni. A magyar anyától és szír apától származó örök nő génjeiben örökölte a hastánc titkát. Tanítványai vannak szerte a világon. A Laharo partit jó, életre való kezdeményezésnek tartja. Az est háziasszonya, a Miss Íriszke, Őzse Noémi, aki meglepő ügyességgel, leleménnyel vezette a partit, készített rekláminterjúkat. A közönség nagy része VIP meghívottként mulatott. Köztük cégvezetők, neves vállalkozók. A jó tánc egészséges hatását a Pharmanex antioxidáns-szint mérője mutatta ki. A Laharo party következő állomása a Balatonnál vagy a Tiszacsegei Szépségkastélyban  lesz.

Örök dicsőség a szovjet hősöknek! - május 8-án megemlékezés, koszorúzás,  emlékezés és tisztelet a Szovjet hősök emlékművénél, Budapesten a Szabaságtéren.

Fitnessbuli: Fitbalance Egészség és életmódnap -A Syma csarnokban május 3-án. A sportolni, mozogni vágyók igen jutányosan válthatnak belépőt, melyhez ebéd, aerobik-órák és ajándék is jár. A főszervező Bara Csaba, aki aktív közremáködője a testépítő és a fitness mozgalomnak. A Békési Pálinkaház ezen a rendezvényen mutatja be fejlesztését, a "welness pálinkát"A rendezvény védnöke az Egészségügyi minisztérium. A kiállításon ingyenes eégészségfelmérés, tanácsadás is segít fitség eléréséhez. Három színpadon a legjobb aerobik és spining prezenterek mutatkoznak be. Belépés csak tornacipóben!

Éljen Május 1! - A munkásmozgalom klasszikus ünnepe mellé hazánknak az Európai Únióhoz való csatlakozásának az ünnepe is társul. Országszerte majálikus hangulatban van az ország. Ilyenkor a gyerekek, a párok, a magánysok, a családok, a brigádok összejnnek, szórakoznak, iszogatnak, eszegetnek. Hagyományteremtő újdonsággal jelentkezett a Kormány: a Hősök terén május fákat állított, melyekre szalagot, ívánsogot lehet kötni. Sokan éltek az alkalommal, hiszen a táncosoktól lehetett kapni szalagot, és a végén, este tüzijáték és a Hímnusz, az Örömódával szentesítette a pozitív gondolatokat. Az MSZP a városligeti tó medrében rendezett partit, melyen megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. Beszédében a nemzeti összefogást és a reformok következetes véghezvitelét szorgalmazta. Ugyancsak a magyarokért szállt síkra, színpadra a világhíres Kormorán együttes. A tízezres tömeggel együtt énekelték, hogy jó magyarnak lenni!

Lovagkastély -április 28-án  három lovagrend és közel száz prominens meghívott jelenlétében a Máltai Lovagrend lovagkastéllyá avatta a Tiszacsegei Vay Kastélyt, a Szépségkastélyt. Az ünnepségen megjelent többek közt a Málta Lovagrend miniszterelnöke, Poppe György a Nemzetközi Testőrszövetség elnöke, éa Máltai Lovagrend alelnöke is. Doktorrá avattak 5 lovagot és dámát, köztük egy igazán szép  hölgyet is, aki a nagymester személyes testőre, 8 féle harcművészet nagymester. A kastély tulajdonosa, Sir Sándor István Fekete a kuruc generális Vay Ádám, és a lovagkultusz fellendítéséért kapta a máltaiaktól ezt nagyon nagy elismerést.  

Könyvkiállítás és vásár nyílt a Millenárison, április 24-én. 25 ország, 100 híres alkotó, 400 magyar és határontúli mutatkozik be a nagyérdemű olvasónak. Az olvasás örömének érdemes áldozni, kilátogatni a Millenárisra, a Csodák Palotáját is meg kell tekinteni!

Floriola virág világkiállítás - április 26 - május 4. A Hungexpo először ad otthont ennek a különleges rendezvénynek. 1200 méter hosszú virágösvény, magyar mammutfenyő, virágszobrok. A virágok nemcsak színesek, hanem illatosak, kellemes a tapintásuk - erről bizonyosodhatunk meg a szenzitív kertben.Az F pavilonban érdemes megvásárolni éves virágkészletünket, mert jó minőségüek és akciós árban vannak.

Macsónap Monte Carlóban - április 25-én az ország legnagyobb casinojában férfinapot tartottak. A műsort Elvis magyar imitátora és a hostesslányok színesítették.

Gyulai pálinkafesztivál - április 19-20. A gyulai vár udvarában immár hagyománnyá vált a pálinkafesztivál. A kis mértékben orvosságot tényleg kis mértékben érdemes fogyasztani, mert akkor hat. A hangulatot a pálinka mellett a Fásy mulató, a Neoton koncert, a Beatrice koncert, a vásár, a vidámpark is igazította. A Pálinkafesztivál Szépe a 15 éves Kovács Ida diáklány lett. A pálinkák közül az egyik fődíjat a cigánymeggy ágyaspálinka érdemelte ki. A Szóvivők Egyesülete nagy létszámban képvislte magát.

Örmény kultúra hete - április 17-25. A legendás táncok, a csodaszép festmények, a pikáns ételek, mind-mind felsorakoznak, hogy bemutassák az ősi és a kortásrs örmény kultúrát, Mint idmert, Anatolij Mihajlovics Kotljarszkij, a Péczely Ignác Íriszközpont védnökprofesszora, az íriszdiagnosztika és a lumineszcens medicina egyik zászlóvivője is örmény származású volt. 25-én irodalmi est, és örmény akoma lesz a Fészekben.

Vivicitta - városvédő futás, április 13-án. Világot megmozgató kezdeményezés Olaszországból. Fussunk az egészségünkért, a tiszta levegőért, a városaink épségéért. A Budapest Sportiroda egyik legnépszerűbb akciója, minden évben tízezreket vonz. Idén a Margitszigetről rajtolnak az amatőr és hivatésos futók. A legkisebb táv 3 km, a legnagyobb 12 km. A tömegsportok tavaszindítójának is tartják ezt a rendezvényt.

Táncháztalálkozó - április 11-13. Budapest Sportaréna. Az év egyik legszínvonalasabb és a legnagyobb tömeget vonzó népi kultúrális rendezvénye. A Hollókői Lajos által szervezett programban a magyar táncok spektruma térben és időben is hatalmas. Az erdélyi, afelvidéki és minden magyar kultúrkörök reprezentálják magukat. A kirakoóvásáron tényleg az autentikus nép hangszerek, ruhák, kutyűk, festmények, cd-k, könyvek találhatók meg. A XXVII. Táncháztalálkozó és kirakodóvásár egyik érdekessége, hogy a nézők nagy hányada (kb. negyde) gyerek. Vidáman rohangálnak küzdőtéren, és olykor a táncokat is megpróbálják. A találkozó termeiben koncertek, tánctanítások, és konzultációk, na meg retró filmek mennek. A hangulat esténként csúcsra hág: a gálákon a nép kultúra színe java. Kell, hasznos és jó ápolni multőúnkat és kultúránkat!

"Görögország arcai"- A síppal, dobbal didzseriduval délszláv világot évenként bemutató monstre porogramnak a Budapesti Néprajzi Múzeum ad otthont. A hazánkban nagy klasszikus Iliosz, Sirtos, Maskarades együttesek fémjelzik, hogy csak nagyon jó hangulatú lehetett a táncház. Meglelpően sok kisgyerek is résztvett rajta, a legfiatalabb még karonülő, alig egy éves - az anyukája már tanítja táncolni. Igazuk van.

A Kiválasztott  - címmel különleges, parapszichológiai témájú versenyt láthaunk a TV2 műsorán, szombat esténként. Az Uri Geller szakmai védnökségével készített sorozatban a jelöltek bemutatják, mihez értenek. Az egyikőjük megtisztít félelmetes fóbiát, a másik telepatikusan kommunikál, a harmadik szembenéz a halállal, a negyedik kilép testéből. Uri pedig egy repülőgép pilótájának rajzát gondolatban veszi és lemásolja. A közönség tombol, jó a műsor, és nagyon tanulságos.

TesTudaT Konferencia és Írisz bál - március 25., ORFK RSZKK. Különleges helyszínen és mégkülönlegesebb előadókkal sikeresen befejeődött a harmadik alkalommal megrendezésre került porgram. A Konferencia díszvendége, a Tigris, a Shaolin templom három legmagasabban képzett mestereinek egyike kung-fu bemutatót tartott, bizonyítva, mire képes a test és a tudat, ha összhangban van. Az előadók között szerepelt, vitázott Donáth László képviselő (MSZP), Paulinyi Tamás, a Szintézis Szabadegyetem vezetője, Szélesi Sándor, aki 2007-ben megkapta a Legjobb Európai Sci-fi Írója kitüntetést, és Gánti Bence integrál-pszichológus. A házigazdák nevében Kricki István ny. ezredes méltatta a Konferenciát és a Bált, az esti Miss Írisz választásban a Zsűrit is ő vezette. A Konferencia moderálásában Marosi Antal, a közönséget is megmozgatta. Hangulatos vita alakult ki, a világnézet, a szépségversenyek, a női önbecsülés és a konstruktív összefogás komplexitásában.  A konklúzió, az Ajánlás a 21 század emberének: "Az igazán FÉNYES ember a sötétben is mer világítani!" Ez elég aktuális manapság, mivel a sok anarchikus, fekete események árnyékában az ilyen jó rendezvények még csak kis gyertyaként hatnak. Az esti Írisz bál műsorában fellépett Mr. Üveg, aki Zeneakadémiát végzett, s a saját hangserén, a vízzel töltött poharakon, mint "cimbalmon" játszik klasszikusokat, háttérzenére. A közterületeken gyakran felbukkanó AMAWAS indián együttes autentikus indián, meditációs zenékkel kápráztatta el  a közönséget, többe között az "Ocarina" c. világzene is elhangzott. A Miss Írisz választás első előversenyének győztese a csodaszép szőke ciklon, Őzse Noémi lett, aki egy híres kozmetikai cég munkatársa. A bálon került kiosztásra az Európai Sajtószövetség négy új tagjának Sajtóigazolványa is. A tagok: Konkoly Ágnes, Zombori Gábor, Marosi Antal, Sir Sándor István Fekete. A Szépségek Díját az Inter Galéria igazgatója, Lapu Mihály érdemelte ki. A bálon DJ. Dani adta a zenét. A rendezvény és az EPA háziasszonya: Hatodik Miss Írisz Konkoly Ági volt.

Március 15. A magyar nemzet legnagyobb ünnepeinek egyike. Békés, nyugodt megemlékezést prognosztizált Szilvásy György miniszter a TV2 Mokka című műsorban. A korábbi évekhez képest a társadalom "megkomolyodott", és a felelőségteljes, tisztelettudó demonstráció került napirendre. Mind a FIDESZ, mind a kormányzó MSZP vidám, tavaszköszöntő hangulatban rendezi a központi ünnepségeit országszerte.

Konstruktív Média Parti - március 12.Az Európai Sajtószövetség, az Yrisz Klub és partnerei szervezésében a Művészbázisban, több téma együtt került a sajtó és a vállalkozók grémiama elé. Közös konzultációra hívták össze a szervezők a találkozót. Többek között a TesTudaT Konferencia, az Írisz bál, a Miss Írisz választás, a Tehetség tábor, a Szépségkastély projekt kerül a nyilvánosság elé. A megjelent újságírók hasznos tanácsokkal, ajánlásokkal segítik a téma sikeres megvalósítását. Egységben az erő jeligével érdemes konstruktívnak lenni, mert a legötletesebb, jószándékú újságírónak külön ajándék járt. A parti háziasszony a szépséges Hatodik miss Írisz Konkoly Ágnes volt.

Népszavazás március 9-én. A vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj kérdésében a nép a szocializmus sok érdeme közül két vívmánya, az ingyenes orvosi ellátás és az ingyenes közoktatás mellé állt. Ezen díjak megszüntetése trmészetesen más gondolkodásra, problémamegoldásra késztetik a Kormányt, a felelős politikusokat. Így a kreatívabb, hatékonyabb, holisztikusabb gyógyászat felé inspirálják a magyar egészségügyet. Vélhetően a természetgygyászat is jobban előtérbe kerül. A felsőoktatásban a diákok zseniális kreativitása, lelkesedé jobban kihasználható pl. a vállalkozásokban, a művészetekben, az agitációs-propaganda munkákban.

A. J. Christian bál hagyományos, klasszikus discoval feltuningolt bált rendezett az ezotérikus bölcs, A. J. Christian, a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban, március 8-án.

SARAGOSSA BAND - DISCO LEGENDA a Mammut2-ben, a JAM PUB-ban. A 70-es 80-as évek sztárcsapata, a jamaicai zenekarélő koncertet ad március 6-án, este 10-kor. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szomszéd üzlettel határos falat is lebontják, hogy díványról nézhessék, hallhassák a rajongók a Zabadak és a többi slágert. Táncolásra is van mód, aki szereti a tömegnyomort, rázhat egyet-kettőt. Biztosan megéri jelen lenni a akoncerten. Tiz vizitdíj árából vett koncertjegyért maradandó kellemes élményt kap a vendég. A JAM hostessei, felszólgálói kedvesen promótálják a szponzor italát, a Jegermeistert. Egészségünkre!

Miss Internet - A 2007-es havi szépségek döntője nagy várakozások után végül is sikeresen megrendezésre került március 2-án, a Kaméleon Klubban, a Mammut 2-ben. A szakma színe-java képviseltette magát. A döntőben 19 lány szerepelt. Tényleg szebbnél szebbek. közöttük is sugárzottak a Miss Íriszes lányok: Konkoly Ági, a Hatodik Miss Írisz és Hajdú Eszter. A zsűri által legszebbnek ítélt lány Konkoly Ági lett (Miss Cyberpace), a versenyt az internetes szavazások alapján Tóth Zsuzsa (18-as sorszámmal) nyerte. Gratulálunk!  

World Mandala Day's - február 29-30, Tiszacsegei Szépségkastély. A manadla készítése ősi, tibeti misztérium. A mesterek, a nagy guruk messzi tájakról összejönnek, és tökéleteset alkotnak. Homokba, üvegrem vászonra. Szimmetriák, csodálatos alakzatok. Megünnepelik, majd lesöprik, elégetik. A tanítás lényege: tisztelni kell tudni z alkotás folyamatát, az utat is, nemcsak a célt, az eredményt. A Tiszacsegei Szépségkastélyban debütált ez a misztérium. A jelenlévők órás plakátot rajzoltak, majd a Kastély Fájánál ünnepélyesen elégették. A hamvakat a jókor jött eső beleáztatta a földbe, s a Fa gyökerei felszívták, és a pozitív mandala-gondolatok élővé, fejlődővé váltak a Kastély Fájában. A rügyek is vidámabban nyílnak azóta. A program másik különlegessége, hogy "a hét nyolcadik napja péntek és szombat közé esett!"

Ékszer: KARÁT, tourizmus: UTAZÁS 2008 -február 28-március 2-ig, a tél utolsó, legnagyobb fesztiválja, kiállítása, vására a Hungexpo területén. hova érdemes utazni, miért fejlődik egyre jobban falusi turizmus, mi a vidékfejlesztés európai programja, melyik ékszer illik a ruhához, az alakhoz. Ilyenkor érdemes a pénztárcát elővenni, és a legszebb ékszereket kedvezményesen megvenni. Sajt magának, a kedvesének, ismerőseinek. Mellé egy utazási csekk, akár Kubába, akár Zemplénbe, Balatonra, Indiába. És ez éves álmainak, terveinek egy része teljesül.

STELLA Divatnapok - február 21-24. A Kongresszusi Központmegtelt kiállítókkal. Minden, ami divat, megjelent. Profi fodrászok, sminkesek, ruhakészítők. Sőt természetes gyógytermékek, komplex szépségszalonok, berendezések. A STELLA Rt. tavaszi nagy produkciója lassan Európa szerte híres. A divattrend-ajánlata mérvadó a szakmában. Idén a nőknél a halványabb, színesebb szoknya, a férfiaknál a mélyebb, élénk színű lezser nadrág a divat. Hódító személyiség kifejezője a ruha, ezért váltott merész irányt is a STELLA divat. A frizura felfelé ívelő, határozottabban emeli ki az arc vonásait - közölte lapunkkal a BARBIE szalon mesterfodrásza. 

Szóvivők bálja - február 8-án, az Európa anyahajón. Negyedik alkalommal rendezte meg a Szóvivők Egyesülete a bálját, ami méltán országos hírnévre tett szert. Az elejétől fogva izgalmas és hangulatos redndezvényt a Szépség Világnapja Gáláján is sikert aratott, kecskeméti rézfúvós-család Fourtissimo csapata nyitotta meg. A szokásos köszöntők elhangzása után a dájátadásra is sor került. A Zorán-koncert klasszikus hagyományokat ápolva tette méltóan komollyá a partit. Az "Apám hitte" dal időszerű még most is. A rock-legenda három szép lány vokállal és gitárossal adott felejthetetlen műsort. Egy világbajnok Rubik-kocka forgató kisfiú a közönségnek megmutatta, hogyan lehet néhány másodperc alattat rendbe forgatni a bűvös kockát. Az est másik csúcspontjűban az R-Go, a gidákkal és Robival az éneklésből adtak leckét.A talpalávaló hajnal 4-ig szólt. Volt közben tombola és a Tropicana Casino jóvoltából Roulett-verseny is. A bál szépe címet egy hostess  lány érdemelte ki, Diós Tímea, aki a verseny kreatív hostesse is volt. Az ötszáz fős közönségben sok szóvivő, vállalkozó, sőt miniszter is mulatott. Jól.

Évnyitó parti. Az Yrisz Klub és az Európai Ssajtószövetség január 24-én tartotta évadnyitóját. A Klubvezető, Szilvásy Péter ismertette a 2008-as tervet és az EPA irányelveit. A jó hangulatú, konstruktív megbeszélésen jelen voltak többek közt: 6. Miss Írisz Konkoly Ágnes, Komáromi István a Budapest Tv músorigazgatója, Orodásn Sándor a Magyar Szósivők Egyesületének elnöke, Goya von Gerendássy Ács György festőművész, Sir Sándor István Fekete lovag, a Tiszacsegei Szépségkastély tulajdonosa, Lpu Mihály az Inter Galéria igazgatója, Krisan Győző mesterfodrász, Rózer Tibor vállalkozó, Galyas Béla az Amfóra igazgatója, Kóti Zsófi kreatív hostess.

Sztárparádé Monte Carloban. Január 19-én nagyszabású, műsoros tombolás bulit szervezett a legújabb, legnagyobb elekronikus kaszinónk, a Monte Carlo. 

Fittnes-nap az IWI szervezésében.- a fittness: mozgalom, közegészségügyi jelenség. Része kell legyen mindennapunk testi és lelki edzésének, tréningezésének.  Január 19.

Educatio 2008. - Nyolcadik alkalommal szervezik meg a felsőoktatás seregszemléjét. Idén kicsi lett a Syma csarnok is. Korábban a Közgáz, a BME adott otthont a főiskolák, egyetmeke bemutatkozásának, toborzásának. 205 kiállító (egy 9 nm-es stan, két napra alig 200 ezer forint) és húszezer (!) látogató. A határokat fizikailag is túllépték a szervezők: Hollandiából, Angliából, Amerikából, Oroszorságból, Svájcból, Németországból i érkeztek egyetemek, felnőttképzők. A legnépszerűbb fakultások: menedzser, vállalkozó képzés, egészségügy, közgazdaság, mérnöki szakmák. A diákok, jövőnk reménységei, csillagai méltó figyelmet kaptak. A minisztériumok, a szakigazgatási szervek is megjelentek, és adtak választ a kérdezőknek. A tandíjakról is szó volt, ennek mértéke kérdéses, hogy szükség van rá, azt egy diák sem tagadta. Az Edicatio résztvevőinek hangulata diákos: jó, vidám, laza, gondterheltségében is optimista. Január 18-19. 

A BM Oktatási Főigazgatósága és az Yrisz Klub Egészségesek Páholya koprodukciójában "Természeteen egészségesen" napot tartottak január 18-án a BM Kerepesi úti kiképző központjában. A szemináriumon hét előadó a természetgyógyászat csúcstechnikáiból, legjobb készítmnyeiből és leghatékonyabb módszereiből tartott ismertetőt a megjelent magasrangú tiszteknek, parancsnokoknak. Az előadás baráti légkörben, rendkívül konstruktívan zajlott, melyet a gyakorlati tesztek, próbák követtek. Az előadók: Áprily Péter (sunrider), dr. Hilf Klára (Egészség-sziget), Lóránt József (Lorix - ezüst és rézszálas textíliák), dr. László Júlianna (kineziológia), Maria Hellebrandt (hangterápia), Lőrincz János (Ökonet), Szilvásy Péter (grafológia). A találkozó forradalmi áttörést jelent, a fejlődő természetgyógyászat és az érdeklődő, intelligens partnerek kapcsolatrendszerében. 

Január 12-13 között pótszilvesztert rendezünk a Tiszacsegei Szépségkastélyban. A sztárvendég Vincze Tímea Szépségkastély Arca . Az Európai Sajtószövetségnek  kiképző X-tréninget is szervezünk. A Szépségkastély további szervezéséről kreatív tréningen döntünk.

2008-as évet köszönti a Magyar Köztársaság elnöke. Sólyom László a január elsejei beszédében kifejti, hogy az ország állapotát nemcsak a gazdasági mutatók jelzik, hanem az emberek egészségi állapota, az oktatás, a kultúráltság szintje és még sok más is. Nagyon fontos, hogy legyen a társadalomnak konszenzuson alapuló jövőképe (ld. szocializmusnak a kommunizmus - a szerk.). A polgári kezdeményezések értéke növekszik, és a társadalmi összefogás az állam alapja - fejtette ki az államelnök január elsejei újévköszöntő beszédében. http://www.keh.hu/keh/20080101ujevi_beszed.html.
Az óév utolsó napját és az újév első hajnalát nagy ünnepséggel, tüzijátékkal, pezsgős koccintással ünnepeltük, éltettük a reményt, az összefogást, a konstruktivitást. A klasszikus bécsi koncerten tízezren tapsoltak a zene óriásainak.  (Január 1.)

Cask saját fotóval dolgozunk.

A hír: hatással rendelkező információ.
A hatás: megváltoztatja az egyén, vagy a közösség állapotát. 
A jó hír: jó hatású, a rossz hír: rossz hatású.
Ha adsz egy jó hírt - visszakapod, ha nem adsz - azt is visszakapod!

Az Yrisz klub és az Európai Sajtószövetség egyik fontos célja: önmagunk és a környezetünk állapotának a javítása.

Megjegyzést, véleményt, infót az Európai Sajtószövetség részére:
epa@x-party.hu
címre kérjük elküldeni!

Az EPA-LAP főszerkesztője: Szilvásy Péter, elnök.


Last changed: 12/30/2007, 13:59:57